SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Balkan Ülkesinde Pedal Çevirdiler

0
Güncellendi - 2017-03-07 00:25:06
6 Balkan Ülkesinde Pedal Çevirdiler
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (İÜBİS) üyeleri, bisikletleriyle altı Balkan ülkesini ziyaret etti. Makedonya Üsküp’ten pedal çevirmeye başlayan bisikletçiler, Bosna Herkes Saraybosna’da ziyaretlerini noktaladı.

Üniversiteli bisikletçiler, ‘Ecdadın İzinde Balkan Bisiklet Turu’ kapsamında altı Balkan ülkesine pedal çevirdi. Bin 150 kilometre pedal çeviren bisikletçiler, 6 Balkan ülkesi ile 20 şehirde ziyaretlerde bulundu.

İÜBİS Başkanı Uğur Özdemir, Balkan turuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Makedonya Üsküp’ten başlayıp Bosna Hersek Saraybosna'da noktaladığımız ecdadın izinde balkanlar bisiklet turumuz 23 günlük zorlu bir yolculuğun ardından sona erdi” ifadesini kullandı.

Özdemir, turun güzel ve faydalı geçtiğine vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Toplamda bin 150 kilometre pedallayıp güzergahımız boyunca 6 ülke 20 şehir geçtik. Bu süreçte trafikte bize gösterdikleri saygıdan ve anlayıştan dolayı Balkan halkına teşekkür ediyoruz. Bulunduğumuz ülkelerde elimizden geldiği kadar ecdadımızın yaptığı eserlerden günümüze ulaşmış olanları ziyaret etmeye ve tanımaya çalıştık. Gittiğimiz her yerde çok iyi karşılandık ve ağırlandık. Başta büyükelçilerimiz olmak üzere yardımı geçen herkese sevgi ve selamlarımızı yolluyoruz.”

Balkan turu kapsamında topladıkları anı ve hikayeleri söyleşilerle herkese aktaracaklarını belirten Özdemir, “Atalarımızın 500 yıl boyunca hükmettikleri bu topraklar da tekrar bayrağımızı dalgalandırabilmek bizler için gurur vericiydi. Kısa zaman sonra düzenleyeceğimiz ecdadın izinde Balkanlar bisiklet turumuzun içeriğinin anılarının ve yol hikayelerimizin anlatılacağı söyleşi için hazırlıklarımız devam ediyor” diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’da Balkan turuna katılan üniversiteli bisikletçileri tebrik ederek, “Ecdadın izinde balkanlar bisiklet turunu başarı ile tamamlayan bisiklet topluluğumuzun kahraman demir atlıları hoş geldiniz” dedi.

‘Ecdadın İzinde Balkan Bisiklet Turu’na katılan bisikletçiler şöyle: “Mehmet Uğur Özdemir, Mehmet Said Erol, Yusuf Güngör, Muhammed Gültek, Ozan Abdullah Karaoğlan, Ömer Faruk Karaoğlan, Enes Öngör, Mazlum Can Sorğuç, Bilal Irmak, Ahmet Arslan.”

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız