SON DAKİKA
SON DEPREMLER

65 Yaş ve Üstü İçin 'Serbest Süre' Azaltıldı

0
Güncellendi - 2020-11-15 07:33:39
65 Yaş ve Üstü İçin 'Serbest Süre' Azaltıldı
A- A+ PAYLAŞ

İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgını nedeniyle 65 ve üstü yaşlılara yönelik sokakta bulunma süresi kısıtlamasını artırdı. Buna göre, 10.00- 20.00 arası olan sokakta bulunabilme süresi 10.00- 16.00 saatleri arasına çekildi.

Kurulun kararı şöyle:

"İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 13.11.2020 Cuma günü 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. 27. ve 72. maddeleri uyarınca Vali Aydın BARUŞ başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanmış ve aşağıdaki konuyu görüşerek karara bağlamıştır.

Covid-19 salgını tüm ülkelerde etkisini göstermeye devam etmekte ve vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanmaktadır. Özellikle Avrupa kıtasında salgının seyrinde bir yükselme görülmekte olup kişilerin toplu olarak bir araya gelmelerini önlemeye yönelik birçok Avrupa ülkesinde tedbir kararları alınmakta ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.

Bu kapsamda;

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 19.08.2020 tarih ve 2020/119 no’lu kararıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-20.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabileceklerine karar verilmişti.

Salgınla mücadelede gelinen aşamada bu husus tekrar değerlendirilmiş olup salgın nedeniyle hastanelerde yatan ve yoğun bakımda tedavi gören 65 yaş ve üzeri hasta oranının yüksek olması ve bu durumunda sağlık güvenliği bakımından risk oluşturması nedeniyle 14 Kasım 2020 tarihinden itibaren ikinci bir karar alınıncaya kadar, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkmasının kısıtlanmasına,

10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan;

a- Kamu görevinin niteliği mevcut durumun aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak başta doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, seçimle iş başına gelmiş kamu görevlileri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri vb. olmak üzere kamu görevlileri.

b- İşletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, çiftçi, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK Hizmet Belgesi, Vergi Kaydı, Şirket Yetki Belgesi, Oda veya Birlik kimliğinden biriyle belgeleyenler ile meslek odası başkanlarının muaf tutulmasına,

Yukarıda belirtilen karara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanun’un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Erol Akdeniz (3 yıl önce)
    65 yaş üstü ile uğraşacağınıza toplu taşıma araçlarını kontrol edin hepsi tıklım tıklım, maskeleri çenesinin altına indirenlerle ilğilenen İstanbul, Ankara 65 yaş ve üstü için böyle bir karar aldı diye sizde onları taklit etmeyin, il hıfsı sıha kurulu sizin bu zamana kadar aldığınız bütün kararlar başka illeri taklit etmekten öteye gitmiyor,bir karardada siz örnek olun ayrıca pandemi kurallarına en çok uyanlar 65 yaş ve üstü
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (3 yıl önce)
    Ya kardeşim. Motaş kalkmış HES kodu falan uğraşıyor tamam güzel. Ama kesinlikle otobüsler rezalet bu konuda. Az önce toki otobüsündeydim. Şoför tıklım tıklım yolcu taşıyor. Bütün uyarılara rağmen yolcu almaya devam etti. Boyle bir ortamda virüs nasıl bulaşmasın. Motaşın covid duyarsızlığı tam bir rezalet. Neyseki birkaç kisi araç plakasını aldı ve içerinin fotoğrafini çekti. Umarım gerekli yerlere ulaştırırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akın (3 yıl önce)
    Okul ve çalışma dışında en azından şu 1 hafta aylak aylak gezip dolaşan 18 yaş altınada yasak gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Akın isimli kullanıcı yorumuna
    aylak aylak dolaşan sadece onlar mı? İsterseniz şu "otobüslere bedava binen" tayfaya da söyleyin
    0
    0
    Yanıtla