SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açık Ekmeğe Yüzde 25 Zam..

0
Güncellendi - 2021-11-23 00:03:06
Açık Ekmeğe Yüzde 25 Zam..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, girdi fiyatlarındaki artış nedeniyle açık ekmeğe (pideye) 50 kuruş zam yapıldı ve ekmeğin fiyatı 2,5 TL oldu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Malatya Fırıncılar Odası ile ilçelerdeki Esnaf Odalarının maliyetlerin arttığı gerekçesiyle açık ekmeğe yeni rayiç talebini olumlu bularak, Malatya merkez ve ilçelerdeki ekmeğin fiyatını yeniden belirledi. Buna göre, en son 31 Mayıs 2021 tarihinde verilen rayiçte 200 gramı 2 TL olan açık ekmeğin gramajı sabit tutukalar, fiyatı 2,5 TL'ye yükseltildi.

Ekmeğe yapılan zamda en büyük sebebin artan un fiyatları olduğu belirtilerek, 31 Mayıs 2021 tarihinde verilen rayiç esnasında 50 kilogram un fiyatının 180 TL olduğu, ancak bu fiyatın bugün 280 ile 300 TL arasında değiştiği, yine maya fiyatının da 90 TL’den 160 TL’ye, odunun tonunun 500 TL’den 1000 TL’ye yükselmesi ile fırıncı esnaf girdilerinde artış yaşandığı belirtildi.

Zamlı fiyatla ekmek üretimine ve satışına başlandı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • ali osman (2 yıl önce)
    Herkes evinde yapsın ekmeğini çok zor birşey değil . Doğunun en pahalı ekmeğini yiyoruz nedense, ekmek temel gıdadır zam a alet edilemez. Malatya mız hasut olduğu sürece daha çok zamlar görürüz fırıncı esnafları da artık odunlarını kapıya koyamaz kendileri bilir ben şahsen şikayetçi olacağım kapıya konan çevreyi pislik fare yuvasına çeviren fırıncılardan.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu daha iyi günler.
    0
    0
    Yanıtla
  • fikret (2 yıl önce)
    yaziklar olsun ya hu herseye zam saga solu yorum yapmaktan baska bisey yapamiyoruz basta bi hukumet var millet memnun degil millet secim zamanini bekleyene kadar ne olacak neyi kalacak erken secim sart tedavi icin istanbula gideyim dedim 100 tl ye kaldigim otel 450 tl olmus 200 tl lik otel 700 tl olmus bir gece araplari turist diye doldurdular guzelim sehre adamlarin parasi degerli otel kalacak yer kalmadi olanda zaten arabi ingilizi kaliyor diye fiyati arttirdikca arttiriyor suriyeliyi doldurdular 5.sinif yerlerde onlqr kaliyor o bile elimize gecmiyor medya sus pus insanlar herseyi kabullenmis asgari ucretle calisan adam burdan batiya gidip gelmesi bi gece konaklamasi bir ayina mal oluyor gökten bi kurtaricimi gelecek nolacak bu ülkeye yazik millet vatan icin diger dunyaya gocmus insanlarin yuzune bakamayacagiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    O ateşin sıcaklığında ekmekle ekmek parası kazanan fırıncı esnafına teşekkür ederim, değerli emekçiler ben bugünkü ekonomik sisteme indir çıkar ,veya üç kağıt ekonomisi diyorum,üretim yok insanlar dolar,faiz,altın,borsa üçgeninde savrulup duruyor,yukardaki saydıklarım inerken,çıkarken birileri vurgun yapıyor, oturduğu yerden paradan para kazanıyor,bunun sebebi devletin denk bütçe yapmaması,sürekli borçlanması,bu sene 240 katrilyon borç faizi oduyecegiz,kamunun harcamalarinin açık ve şeffaf olmaması,kamudaki savurganlık,esas sorumluda biziz verdiğimiz vergilerden oluşan devlet bütçesinin nerelere harcandığını talep etmiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Geçen gün ekmek almaya gittim,fırıncı arkadaş herkeste ekmek alabiliyor abartmayın dedi ,müşterinin biri niye o zaman askıda ekmek yaptın dedi. Halen sorunun cevabını arıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzzer (2 yıl önce)
    fırıncılarda haklı, şuan en ucuz olan şey ekmekti ama artık fakir için ekmekte pahalı. bir çuval un 300 tl oldu, gözün aydın ey büyük yöneticiler yarım kilo et iki tane domates yeriz diyen milletvekilliği maaşından feraget etmeyenler
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (2 yıl önce)
    Çöp bidonlarının kenarına daha az ekmek asılacak demek..
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    arkadaş ankara. iztanbul ve diğer büyük şehirlerde ekmekler 2.5 oldu. ama 230. gr. malatya 200. gr. fırıncılar odası fendi. malatya büyükşehiri yendi. neden derseniz açık ekmek daha önce 170. gr. dı belediye 200. ma. satacaksınız dedi takmadılar bile 170 gr.ma devam ettiler. şimdi 200. en fazla bir ay sonra tekrar 170 gr. olur çünkü ne denetleyen var nede takip eden var. bütün türkiye de ekmekler 230. gr. malatyada şimdilik 200. gr millet alıştıktan sonra tekrar açık ekmek 170. somun da 200. gr da kalır gibi. burası malatya abi söylem söylemde kalır
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Valla 2,5 kurtaracaksa sorun yok ama önümüzdeki yaza gelmeden 3 de olur 3,5 da. Ekonomimiz çok iyi çünkü. Ucuza ekmek yemeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    1 ekmeğe muhtaç olmak deyimi nedir?
    0
    0
    Yanıtla
  • öğrenci (2 yıl önce)
    herkes evinde ekmek yapar. fırıncılarda akıllı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)öğrenci isimli kullanıcı yorumuna
    Un pahalı anlamadınız galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • Maşallah üstelik öğrencisin.Müthiş bir yorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Gerçekten Malatya hasut bir memleket yediğimiz bir ekmek onuda yavan yiyemez hale geldik şehrin yöneticilerine hakkımı helal etmiyorum inşallah bu dünyada yoklukla imtihan olurlar
    0
    0
    Yanıtla