SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açık Ekmek 3 TL Oldu

Açık Ekmek 3 TL Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2.5 TL'ye satılan ve tırnaklı yada pide olarak da bilinen ekmeğe son 9 ayda 3 kez zam yapıldı. Geçen yıl Haziran ayına kadar 1.5 TL'ye satılan ekmeğin fiyatı 3 TL'ye çıktı.

Maliyetlerde yaşanan artışlardan dolayı 200 gramı 2,5 TL’ye satılan ekmeğin gramajı sabit tutularak, 21 Mart Pazartesi gününden itibaren 3 TL’ye satılacak. Son zamla birlikte Geçen yıl Haziran ayına kadar 1.5 TL'ye satılan ekmek, 9 ayda üçüncü kez yapılan zammın ardın 3 TL'ye satılacak

11 Haziran 2021’de 200 gram ekmek 2 TL’ye, 22 Kasım 2021’de 200 gram ekmek 2,5 TL’ye çıkarılmıştı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Borte (2 yıl önce)
    Malatya'da somun ekmekte 3 lira neden açık ekmek diyorsunuz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Banazı (2 yıl önce)
    Fırıncılar ELDİVEN Taksın...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakkı (2 yıl önce)
    açık ekmek diye başlık atmayın ekmek diye yazın bari. çünkü somun ekmekte 3tl. sanki somun ekmek ucuzmuş gibi algı oluşturulmasın.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    İstanbul Belediyesi 320 gr ekmeği 3 tl den satıyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • 1647969564 (2 yıl önce)AYDIN isimli kullanıcı yorumuna
    Burası Malatya çok yakında 3.5 TL beş ay sonra 4 TL
    %100
    %0
    Yanıtla
  • HÜGO (2 yıl önce)
    Davulcu arkadaşları ve halay ekibini piste alalım lütfen. Hüloğğğ
    %89
    %11
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Savaş, deprem, kuraklık gibi olaylar da yokluk çekmemek için temel gıda ürünlerinde, TMO sinin en az bir yıllık stokları olmalıdır. Bir savaş çıktı gıda da düştüğümüz duruma bakın. Ya tüm ülkelerin katıldığı bir dünya savaşı çıksaydı, durumumuz ne olurdu. İnşallah bu bizi yönetenlere bir ders olur, gübrede, mazotta, tohumda, zirai ilaçlarda ve sulama suyundaki elektrikte ciddi indirimler yapılarak çiftçi desteklenir, bu zor durumda çıkmış oluruz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bu yazılanların tümüne katılıyorum. Ancak bir de merak ettiğim konu var. Bu yazılanların %25ine bazı vatandaşlar katılmamış. Bu yazılanlardan neyi beğenmemişler onu çok merak ettim. Gerçekler acıdır, ama bu ülkenin düşürüldüğü acı durum daha da acıdır, halen anlaşılamamış...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Malatyada yakında kıtlık başlar böyle giderse siyasiler şirket kurmuş devletin imkanlarıyla mileti sömürüyorlar buradan sayın cumhurbaşkanımıza sesleniyorum lütfen acilen bu işe bir el atın
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    kıyamet kopsada dünya bitse
    %77
    %23
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    reis halkını seviyor
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (2 yıl önce)
    Memleket köpeksiz köye döndü, değneksizlere kaldı meydan. İflah olanını hiç görmedim fırıncı olup da. Bundan sonra da olmayacaklarını bilmek için müneccim olmaya gerek yok.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Malatya firincilari odası doymaz iflah da olmazlar az bile yapmışlar ramazan geliyor oruçta tutarlar hatta teraviye bilegiderler isterseniz inanmayın
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Recep solmaz (2 yıl önce)
    Zamlardan mutlu olanlar hiç olmazsa ekmekigimize gelen zamlara uzulselerdi...millet olarak farklı düşünsek de aynı yoldan yürüyoruz aynı havayı soluyoruz niye herşeyi siyasete göre yorum yapıyoruz paramız değer kaybettikçe zararını kim görüyor hayat pahalılığını yaşadıkça kimler mutlu oluyor olabiliyor zam lar herkesi bunaltıyor fakirlestiriyor psikolojisini bozuyor dengeler alt-üst oluyor hala bu durumu siyasetten beslenenler hiçbirşey olmamış gibi normallestirmeye çalışıyor unutmayın bu vatan bu bayrak bu ezan hepimizin siyaset cikarcilarinin değil.yazik günah bu millete ya..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    büyük şehir belediysinden denetim yok vurdum duymazlık hat safada. açık ekmekler 200.gr değil 170 gr. istanbulda 300. gr ekmek 3 TL. malatyada 170 gr açık ekmek 3. TL.. SELAHATTİN GÜRKAN . kendi reklamını yapmayı bırak malatyalıları düşün denetimi yap.. esenlik market zincirinde bütün mamüller %30 karlamı satılıyor allah aşkına 100%100 karla satılıyor.. allahttan korkun fakir fukaralarıda düşünün.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Ülkede enflasyon 2022 YILININ 3 ayinda yüzde ellidir.asgari ücret eridi.ukrayna rusya savasiyor olan bizlere oluyor. göcmen desen o ayri bir konu Allah ülkemize yardim etsin .dua edelim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Usta (2 yıl önce)
    Hareket eden eşşeği durdurmak için verilen komut!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Ülkenin tüm varlıklarını 3-5 yandaşa yok pahasına satanlar, tarımı yok edip ülkeyi mercimeğinden buğdayına tamamen dışa bağımlı hale getirenler, üç beş gemicik yağ savaştaki ülkelerden gelecek diye bekleyenler, ülkedeki fahiş fiyat artışlarının tek sorumlusunu savaş palavrasına bağlayanlar ve onların trolleri ile geldiğimiz yer burasıdır. Bu ekmeğin 5 lira olacağı günler de yakındır. Borç batağına batmış bir ülkede bunlar normaldir. Bedava köprüden bile geçilmeyen ülkede bu borç batağı mecburen fahiş zam ve vergiler ile ödenecektir. Torunlarınız da ödeyecektir.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Alinosman (2 yıl önce)
    Herkes ekmeğini evde yapsın gayet kolay ve seri oluyor 1 hafta yetiyor. Boşuna fırınlardan ekmek alıyoruz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Un fiatlarından haberın yok.Evde ne ile yapacak.Odunla mı,elektrikle mi,doğaigaz ile mi.Hepsinin fiyatı ortada.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Vay be. Yokluk yıllarina rahmet okuttular. Ellerine sağlık. Millet vebale girmeyin vallahi girmeyin billahi girmeyin
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Memur (2 yıl önce)
    Bu sabah benden fazla aldılar dedim.meger zam gelmiş.olsun normaldir savaş var. Dunyadada böyle. Her şeye zam geliyor Avrupa bile böyleymiş
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Köyün delisi (2 yıl önce)Memur isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın memur, neden kendi kendine yeterli bir ülke olmaktan uzaklaşıp dışa bağlı bir ülke olduğumuzu sorgulama! Neden anlık refah için çocuklarımızın geleceğine ipotek koyduklarını düşünme! Sen rahat ol enflasyonda dünya 6. sıyız. Bu pandemi, Savaş vs bütün dünyayı etkiledi fakat bizi perişan etti. Nisan marttan daha düzel olacak...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)Memur isimli kullanıcı yorumuna
    Uygulama 21 Mart'ta başlıyor. Bir gün önceden fazla para alan fırın veya marketin sattığı ekmeğin gramajını da kontrol et.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • 1647797033 (2 yıl önce)Memur isimli kullanıcı yorumuna
    Avrupa'da ekmek bulamıyorlar mis Malatya firincilar odası o nedenle zam yapmış
    %91
    %9
    Yanıtla
  • hımm haklısın, bir ay öceki zamları da aslında ben yapmıştım, artıkın açıklıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Sadece ekmekmi et 120 TL olmuş, tereyağı 85 TL olmuş tulum peyniri 80 TL olmuş 25 kg un 210 TL 50 kg şeker 500 TL olmuş yağ deterjan kağıt ürünleri hangisini yazayım günlük etiketler değişiyor inanın benim enflasyonum yüzde yüzün çok üzerinde TÜİK yetkilileri nereden alışveriş yapıyorlarsa enflasyon yüzde 55 çıkıyor keşke bizlere bildirselerde bizde oralardan alışveriş yapsak diyorum.
    %94
    %6
    Yanıtla