SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acilen Su Bakanlığı Kurulmalı"

0
Güncellendi - 2021-01-04 01:22:27
A- A+ PAYLAŞ

Yeniden Refah Partisi'nin Malatyalı Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, mevsim normallerinin altında seyreden yağış miktarları sebebiyle kurak bir dönem yaşandığını, acilen Su Bakanlığı kurulması ve yetkilerin tek elde toplanması gerektiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, mevsim normallerinin altında seyreden yağış miktarları sebebiyle kurak bir dönem geçiren Türkiye’nin su kullanımına dikkat çekmek amacıyla yazılı açıklamada bulundu. Aydal, Türkiye’deki kuraklık ve su sorununun sebebini, bütün sorumlulukları ve yetki alanlarını belirleyen “Su Kanunu”nun olmaması olduğunu belirtti.

“Acilen Su Bakanlığı kurulup yetkiler tek elde toplanmalı”

Türkiye’de öncelikli olarak ‘Su Bakanlığı’ kurulması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Aydal, ”İnanılır gibi değil ama koca Türkiye’de bir ‘Su Kanunu’muz yok. Sularımızın bazı meseleleri ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, diğer bazı meseleleri ile de Çevre ve Orman Bakanlığı ilgilenir. İller Bankası da mutlak ilgilenecek bir şeyler bulur. Bazı sorumluluklar da Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın payına düşer. Başka diğer konuları ile de Büyükşehir Belediyeleri ilgilenir. Daha başka problemleri ile de, şehir, ilçe, belde belediyeleri de ilgilenecek bir şeyler bulur. Pekiyi, bu kadar çok ilgili kurumun yetkili olduğu bir ülkede problemler kolayca çözülebilir mi? Herhangi bir iş ile ilgili tek bir kurumun bağımsız olarak iş yapabilmesi mümkün müdür? Çünkü birçok alanda sorumluluk örtüşmesi, hatta zaman zaman da yetki boşluğu yaşanmaktadır. Böyle bir ortamda çatışmanın çıkmaması, işlerin uzamaması mümkün müdür? Bu kadar karışanın olduğu yerde hizmetler hızlı yürür mü?”

“61 ilimizde su kullanımı alarm veriyor”

TÜİK verilerinde 61 ilde, kişi başı ortalama su kullanımının çok düştüğünü hatırlatan Aydal şunları kaydetti:

“Kontrolsüzce kullanılan anormal sayıdaki dalgıç pompalar sebebiyle ülkemizdeki yeraltı su seviyesinin de 53 ilimizde çok düştüğü belirlenmiştir. Göllerin önemli ölçüde alan kaybettiği, kuruduğu, sazlıkların kuruduğu, Fırat, Dicle, Aras gibi ‘Sınır aşan sular’dan, teamüllerden fazla miktarda suların dış ülkelere kontrolsüzce aktığı bilinmektedir. Kurulacak Su Bakanlığının öncelikli görevlerinden ilk ikisi, detaylarını Yeniden Refah Partimizin “Milli Kaynak Paketleri 1” kitabında açıklanan “Birleşik Barajlar Projesi” ve “Damla Sulama Sistemleri” projelerinin acilen bütün ülke sathında hayata geçirilmesi olmalıdır.”

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ahmed (3 yıl önce)
    Çevre ve orman bakanlığı diye bir bakanlık yok.
    0
    0
    Yanıtla