SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Afet Dönüşüm Sürecini Adım Adım Denetleyeceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bilim insanlarımızın uyarı ve tavsiyelerini sonuna kadar dikkate alıyor; çok önemli ve değerli buluyorum. Hiç kimse merak etmesin; 11 ilimizdeki afet dönüşüm sürecinin her bir safhasını, ruhsattan meskene kadar her bir adımı, belirttiğimiz dört kırmızı çizgiden ödün vermeden adım adım denetleyeceğiz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm Projesi"nde bilim insanlarının tavsiyelerini dikkate aldıklarını bildirdi. 

Bakan Özhaseki, deprem bölgesinin hızla ayağa kaldırılması için 15 Temmuz’da uygulamaya geçirecek olan Yerinde Dönüşüm Projesi’nin tüm aşamasını Bakanlık olarak denetleyeceklerini ifade ederek, “Bilim insanlarımızın uyarı ve tavsiyelerini sonuna kadar dikkate alıyor; çok önemli ve değerli buluyorum. Hiç kimse merak etmesin; 11 ilimizdeki afet dönüşüm sürecinin her bir safhasını, ruhsattan meskene kadar her bir adımı, belirttiğimiz dört kırmızı çizgiden ödün vermeden adım adım denetleyeceğiz” ifadesini kullandı.

Bakan Mehmet Özhaseki, afet bölgesindeki inşa sürecini hızlandıracak ve bölgeyi yeniden ihya edecek olan Yerinde Dönüşüm Projesi’nin vatandaş nezdinde büyük teveccüh gördüğünü belirtti. Konutlar için 500 bin lira hibe ve 500 lira kredi, işyerleri için 250 bin lira hibe 500 bin lira kredi içeren projenin gördüğü ilgiden memnuniyetini dile getiren Özhaseki, kamuoyunda oluşabilecek iyi niyetli kaygıları giderecek bütün tedbirlerin alındığını belirtti. 

Proje ile ilgili bilim insanlarının görüşlerine de önem verdiklerini dile getiren Özhaseki, “Bilim insanlarımızın uyarı ve tavsiyelerini sonuna kadar dikkate alıyor; çok önemli ve değerli buluyorum. Hiç kimse merak etmesin; 11 ilimizdeki afet dönüşüm sürecinin her bir safhasını, ruhsattan meskene kadar her bir adımı, belirttiğimiz dört kırmızı çizgiden ödün vermeden adım adım denetleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE KURULACAK OFİSLERLE İNŞAATLAR TAKİP VE KONTROL EDİLECEK

Proje doğrultusunda hibe ve kredileri ise, inşaatların hak ediş seviyelerine göre vererek, inşa aksamalarının da önüne geçeceklerini belirten Bakan Özhaseki, “Bölgede kurduğumuz ‘Yapım ve Dönüşüm Ofisleri’ ile takip edip, kontrol edeceğiz. Eğer taahhüt edilen inşaatlarda bir aksama olursa Bakanlığımızın ve ülkemizin yüz akı TOKİ'miz devreye girerek inşa faaliyetini tamamlayacak. TOKİ bu sürecin en büyük güvence noktası olarak hazır bulunacak. Vatandaşlarımız güvenli konutlarına yerleşene kadar bölgeden ayrılmayacağız. İnşallah 11 ilimizde afetlere dirençli yapıları hep birlikte inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Porsuk44 (1 yıl önce)
    Sayın bakanım yurtlarda kalan depremzedeleri 20 Temmuzda cikariyormussunuz.20 Temmuzda kendi şehirlerimize donup konteynır isteyecekmisiz yada 30.000 tl kira yardımından birini sececekmisiz. 60.000 tl olan yardım nasil 30.000 tl ye düşüyor. Seçim öncesi verdiginiz sözler nerde kaldı sayın bakanım. Kimse keyfinden yurtllarda kalmiyor.Kimseyi mağdur etmeyecegiz diye söz verdiniz. Sayin cumhurbaşkanımız ev sahiplerine 5000 tl kiracilara 3000 tl kira yardimi yapılacağını bildirmisti.Şimdi yurtlarda kalanlar bu yardımdan faydalanamıyor .Boyle saçma şey olabilir mi. Kaldiki yurt personellerinin son zamanda depremzedelere karsi hal ve hareketleri çok değişti. Yahu bu afet yarin onlarin başına gelmeyecegi ne malum.Bu gidişle isimiz Allaha kaldı gibi. Allah yar ve yardımcımız olsun.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • mlt44 (1 yıl önce)
    Sn. Bakanımız, Denetimlerin şeffaf ve mevzuata uygun yapılması sonraki süreç için elzemdir. Mualesef Malatyalı ELİT Müteahhit ve Belediyeler bu işten elini çekmeyecekleri gibi süreci baltalama ile yürüteceklerdir. Yani fatura devamlı vatandaşa kesilecektir. O kadar ölüm oldu belediyelerde kim hesap verdi ? Hiç kimse ? niye ? Elini taşın altına koyup belediyecilik yapanların senin adamın benim adamım muhabbetini bitirip hizmete geçmelerinin zamanı geldi ve geçiyor.Kusurlu kimse hemen yargı önüne başkanlar dahil çıkarılması gerekiyor. Bu olmadığı müddetçe Bakanlık olarakta mualesef bir sonuç alınmaz. Devamlı üstü kapanarak gider.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bulent (1 yıl önce)
    kira yardımları niye durduruldu..nisan mayısta aldık haziranda iptal..bina yıkık..ey ZALİMLER
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Şimdiye kadar nerdeydiniz demezler mi. Malatya sürekli denetim görse de çok bilen siyasiler var. Cemal Akın Yahya akın bunlardan başlayalım. Bunlar şimdiye kadar neden soruşturma görmüyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (1 yıl önce)Bülent Yaşar isimli kullanıcı yorumuna
    Adamlar rapor alıp kendilerini sağlama aldılar Allah ıslah etsin. . Mazlumun zulmü varsa sevenin Allah'ı var. Vessalam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Kuzey çevre yolu güzergahında arazi toplayanlar buralarda imar için bastırıyor. Şehrin kuzeyindeki verimli ovalar yumuşak zeminli. Bölgeye imar vermek her anlamda cinayet sayılır. Şehrin güneyinde Beydağı eteklerine yeni bir merkez kurmak gerekiyor. Konak- Yukarı Banazı -Karagöz arasındaki bölge bu anlamda çok ideal. Horata çayının etrafındaki yeşil alan korunup geri kalan bölgelerde yeni bir merkez kurulabilir. Buralarda zemin kayalık. Tarım ve hayvancılık yok denecek kadar az. Civarda yapılan TOKİ'ler sapasağlam.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Yazık günah binlerce can, yüzbinlerce ev, neredeyse milli gelirin yüzde 10 u kadar milli servet kayboldu, neden denetimsizlikten... Bostanbașı, karakavak buralar hep son 10-15 yılda yapılan binalardı, testi kırıldı, içindekiler ziyan oldu... Bundan sonra ne yapacaksınız nasıl yalacaksınız, nereyi denetleyeceksiniz zerre kadar değeri yok.. Șehir harap olmuș, o harap binaları üreten müteahhitlerin neredeyse hepsi siyasi partilerin yönetiminde, siz yeni yeni denetim diyorsunuz ne önemi kaldı ki..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (1 yıl önce)
    1959 yılında çıkan yasaya göre devlet afetzedelere ev vermek durumunda. Neredeyse her ilde böyle yapılar 1959 dan beri var. Malatya'da da var. Tamam anladık. O şekilde verilmiyor. Bizim de normal TOKİ den %60 ev hakkımız vardı. %40 ını 20 yıl ödeyecektik. Onu da vermiyorlar şimdi. 500 bin hibe 500-800 bin arası krediye insanları ikna etmeye çalışıyorlar. Ki etmişe de benziyorlar. Borçsuz evinizi en az 750 bin TL borçla yaptıracaklar ve bunu kabul edeceksiniz. 11 bin TL emekli maaşı alan arkadaş 10 yıl nasıl 6 bin TL ödeyecek acaba? Bu konuda bir fikri olan var mı?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Orhan (1 yıl önce)
    Bostanbaşında 12 katlı binalardan orta hasarlı olanlara güçlendirme yapılıp tamam artık depreme dayanıklı oldu deyip insanlar oturmaya başlayacak. Ağır hasarlı binalar yıkılacak ve zemin artı dört kat yapılacak. Bu durumda 150 daire olan bir sitede zemin artı dört katla 150 dairenin sığması imkansız. Bu durumda birçok kat maliki mağdur duruma düşecek. Şimdi orta hasarlı 12 katlı binayı güçlendirme ile sağlam oldu oturabilirsiniz diyorsun ağır hasarlı olduğu için yıkılıp yeniden yapılacak olan binalarıda sizin denetiminizde zemin etüdleri yapılarak ona göre temel atıp 7 katlı da yaptırabilirsiniz. Böylece sitedeki bütün kat malikleri evleri küçülsede gene kendi sitelerinde oturmuş olur. Bostanbaşının sıkıntısı zemin değil inşaat firmalarıdır. Çünkü az hasarlı 12 katlı site ile 10 katlı ağır hasarlı site arasında yüz metre mesafe var. Yani sorun zeminse iki sitede aynı zeminde. Ağır hasarlı sitenin müteahitinin bol bol kulakları çınlıyordur şimdi. Bir dünya insanın ahını alıyor.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyalee (1 yıl önce)
    Sn.Bakan parayı verelim vatandaş anlaşsın yaptırsın demekle olmuyor , öncelikle deprem için toplanan ÖTV nerde , canlı yayınlarda deprem için toplanan para nerde , her şeyi vatandaşa yapacaksa siz niye varsınız .
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Orta hasarlı konutlara ne kadar kredi verilecek neden bir açıklama yapan yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    sanki bundan öncekileri ben denetledim... bundan sonra tüm inşaatlar bodrumdan son kata kadar perde beton olarak yapılması lazım. kesinlikle için sadece kolon kiriş mantığından vazgeçilmeli. tüm Türkiye de TOKİ de olduğu gibi iç duvarlar perde beton olmalı, kapı ve pencere olan duvarlar tuğla duvar olmalı.
    %91
    %9
    Yanıtla