SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan TFF'ye: "Bilinçli Bir Kötülükle Karşı Karşıyayız"

0
Güncellendi - 2022-01-10 13:57:22
Ağbaba'dan TFF'ye:
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeni Malatyapsor’un bugüne kadar süper ligde en çok haksızlığa uğrayan ,aleyhine en çok hakem hatalarının olduğu kulüp olduğunu belirterek, takıma yapılan haksızlıkları anlatmak ve gerekli önlemlerin alınması için TFF Başkanı Nihat Özdemir’den randevu talep etti. Bu arada, Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD)'dan da Yeni Malatyaspor'un uğradığı haksızlıklara dair yapılan girişimle ilgili bir açıklama geldi.

AĞBABA, ÖZDEMİR'E YAZI GÖNDERDİ, RANDEVU İSTEDİ..

Yönetimsel hatalar,beklenen oyunun oynanmaması  nedeniyle başarısız bir sezon geçiren Yeni Malatyaspor’un bir de hakem hataları! yüzünden ligin son sırasına demir atması bardağı taşıran son damla oldu. Arka arkaya gelen ‘haksızlıkların’ son bulmasını isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’le görüşmek için randevu talep etti.

Ağbaba’nın TFF’ye yazdığı yazı şu şekilde:

"Sayın Nihat Özdemir

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı

Sayın Başkan;

Malatyaspor tüm Malatyalıların ortak paydasıdır. Dünyanın dört bir yanında Malatyalıların buluştuğu en önemli değerlerden biridir. Bu değere sahip çıkmak tüm Malatyalılar için büyük önem taşımaktadır.

Sezon başından beri sürekli haksızlıklara uğrayan, penaltıları verilmeyen,puan kayıplarına göz yumulan Yeni Malatyaspor’a karşı kusuru aşan bilinçli bir kötülük ile karşı karşıyayız.

En son Trabzonspor-Yeni Malatyaspor karşılaşmasının 90+3’ncü dakikasında Osman Haqi’nin rakip ceza sahasında Hüseyin tarafından düşürülmesindeki penaltının verilmemesi nedeniyle Malatyalıların tepkileri devam etmektedir. Malatya’mızın gözbebeği,Yeni Malatyasporumuzun Trabzon deplasmanında yaşadıklarına tüm Türkiye şahit olmuştur.Spor kamuoyunun, yorumcuların,yazarların haksızlığı yüksek sesle dile getirmesine rağmen,konuyla ilgili başta federasyon olmak üzere ilgili kurumların sessiz kalması ise düşündürücü ve üzücüdür.

Tüm Türkiye’nin gördüğü pozisyonu hem sahadaki hem de VAR’daki hakemler görmezden gelmiş, maçın kader anı olan penaltı verilmemiştir.Trabzonspor maçına Trabzon bölgesi hakemlerinin görevlendirilmesi başlı başına bir skandaldır.

Bir puan fazla kazanmak için sahada alnının teriyle mücadele eden takımımızın hakemler eliyle ligden düşürülmek istenmesi asla kabul edilemez.Beşiktaş ve Kayseri ve maçında verilmeyen penaltılar son olarak da Trabzon maçında verilmeyen penaltı gibi daha sayamadığımız onlarca maçta yapılan ‘kasıta yaklaşan’ davranışlar nedeniyle zaten sıkıntılı süreç yaşayan takımımız küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmıştır. Bu çerçeveden hareketle; Yeni Malatyaspor’a sezon başından beri yapılan haksızlıkları konuşmak amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminden randevu talep ediyor, saygılar sunuyorum…"

MİAD'DAN AÇIKLAMA..

Öte yandan merkezi İstanbul'da bulunan Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD)'dan da, Yeni Malatyaspor'un uğradığı haksızlıklar konusunda, Başkan Yunus Akdaş imzasıyla bir açıklama geldi.

MİAD'ın açıklaması şöyle:

"Yeni Malatyaspor Türkiye Süper Liginde şehrimizi ve insanımızı temsil eden güzide bir kulübümüzdür. Yeni Malatyaspor taraftarı olan ve şehrimizin takımını destekleyen büyük bir kitle heyecanla ve ilgiyle maçları takip etmektedir. Bilindiği üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu temsil eden tek takım olan Yeni Malatyaspor Türkiye Süper Ligine çok önemli bir değer katmaktadır.

Türkiye’nin birçok sektördeki öncü markalarının ve ülkemize milyarlarca değer üreten önemli iş insanlarımızın temsilcisi bir sivil toplum kuruluşu olarak;

Futbolun adaleti içinde her türlü sonucun makul bir şekilde değerlendirileceğine ancak sürekli yaşanan yanlış kararların adalet duygusunu sarstığına inanmaktayız. Müsabakaların eşit şartlarda oynanmasını beklemek asgari bir adalet talebidir. Ancak son haftalarda Yeni Malatyaspor aleyhine yoruma yer bırakmayan bariz hakem hataları yaşanmaktadır. Yeni Malatyasporumuzun yaşadığı haksızlıklara engel olacak tedbirlerin alınmasını ve kamuoyunun takımımız aleyhine bir tutum olmadığına ikna edilmesini beklemekteyiz.

Bu yönde; başta T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Mehmet Kasapoğlu olmak üzere, TFF Başkanı Sn. Nihat Özdemir ve MHK Başkanı Sn. Ferhat Gündoğdu’ya talep ve beklentilerimizin yazılı olarak iletildiğini kamuoyu ile paylaşırız.

İnanıyoruz ki, Yeni Malatyaspor kendi performansı ile hak ettiği puanları alacak, ligimize değer katmaya devam edecektir."

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Malatyam İÇİN (2 yıl önce)
    Ben sağ görüşlü bir kişi olarak SAYIN VEKİLE teşekkür ediyorum. Mevlüt ASLANOĞLU yaşasaydı EFSANE MALATYASPORUMUZ u SÜPER LİGE çıkarırdı. Uğraşırdı didinirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (2 yıl önce)
    Öznur hanımdan hiç ses çıkmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Şehir sahipsiz olunca isteyen her kötülüğü yapar ancak, yapı temelden bozuk.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Akp mhp vekileri il baskanlari uzaydami yasiyorsunuz neden sesiniz solugunuz cikmiyor yeni malatya spor kayseri trabzon macindan puanlari caldilar uyanin yurekli olun korkmayin helal olsun chp vekilimize
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Bu hakemlere guvenmiyorum avrupa dunya ulkeleri hic guvenmiyor basta ali sansal huseyin gokce 2 yildir bu hakemler kasti olarak malatya kelmesini duyduklarina maclarini kinle nefretle yoneterek hirsizlar gibi puanlari caliyor tek yapilacak cuma gunu stadium doldrums is adamlari vekiler belediye baskanlari Derek baskanlari toplanip acele olarak 8 oyuncu alinmasi icin calismalar yapmak ve .maca gitmeden butun malatyalilar sehirin icinde basinin onunde hakemleri federesyonu kinamak
    0
    0
    Yanıtla
  • Hurriuet (2 yıl önce)
    Cuma günü taraftar herşeye rağmen stadı doldurmalı ve tek bir slogan YERLİ HAKEM İSTEMİYORUZ olmalı yüzlerce kişi yıllarca yüzlerce kez düzelteceğine söz vrrdi yerli hakemlerle bu işin adaletin tesis edileceği kalmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)
    Helal olsun iktidar millet vekilleri ve fendoğlu bu olup bitene susuyor Adil gevrek i bende sevmiyorum ama doğranan bir değerimiz var Yenimalatyaspor un tarihininde babası olan efsane Malatyaspor gibi olmasına izin vermeyecez resmen kaç maçtır doğranıyor bir takım her ikini mücadele rakip e kilit noktalarda bize yapılan müdahelelere hakemler faul diyip düdük bile çalmıyor en az 15 puan ımız gasp edildi sayın Öznur Çalık , sayın tüfekçi sayın kahtalı sayın çakır sayın fendoğlu nerdesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • burimi (2 yıl önce)
    Helal olsun Ağbaba sana tebrik ederim. Malatyasporun sesi her zaman sen oluyorsun. Bazıları gıbı goruntu olup icraat olmuyan tip degılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yener (2 yıl önce)
    TFF ve mhk artık yok hükmündedir.Adaletli.mac yönetemeyen süper lig hakem kariyeri olmayan hakemler yer işgal ediyor. kötü maç yöneten hakeme tekrar görev verilmesi anlaşılır gibi değil acaba TFF başkanınin idari yaptırımı yok mu yetkisi yok mu eğer varsa ve uygulamaya geciremiyorsa o zaman TFF başkanı bulunduğu koltuğu terk etsin yapamıyorsa bıraksın gitsin bir delikanlı erkek adil bir başkan gelir hakemlerde hakemlik lerini yaparlar.Neticede at sahibine göre kisner. TFF başkanıysan baskanligini yap eğer yapamıyorsa terk et.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çilesiz li (2 yıl önce)
    İyiki varsın Sayın Ağbaba. Sen olmasan ses çıkaran bir Allah ın kulu yok. Yıllardır AKP ye oy verdik. Ama gelinen bu şartlarda ailece bir daha vermeme kararı aldık. CHP ye vermek hiç aklımızdan geçmiyordu ama şu ilginiz alakanız, sahiplenme durumunuz var ya inanınki sırf sizin hatırını a CHP ye oy vermeyi düşünüyoruz, bizim gibi düşünen birçok arkadaşımız var. Allaha işini rast getirsin Malatya nın babayiğit i Ağbaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayim (2 yıl önce)
    Mestopta Malatya derneklerin başkanlarını toplayıp TFF kapısına siyah çelenk koysun basın açıklaması yapsın bundadan bir sonuç alınmazsa ligda cekilalm futbolcularimizi bunlara ezdirmayalim
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Vallahİ helal olsun Velı ağbaba.Vallahi ilk kez ailece chp ye oy vereceğiz.
    0
    0
    Yanıtla