SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'de Erdoğan Yeniden Genel Başkan Seçildi, MKYK'ya 47 Yeni İsim Girdi

0
Güncellendi - 2021-03-25 02:08:19
AKP'de Erdoğan Yeniden Genel Başkan Seçildi, MKYK'ya 47 Yeni İsim Girdi
A- A+ PAYLAŞ

TÜFENKCİ VE ÇALIK YENİ MKYK'DA DA YER ALDI.. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, Ankara Spor Salonu'nda yapılan 7. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlık seçimi sonuçlandı, Recep Tayyip Erdoğan yeniden genel başkanlığa seçildi. Ayrıca, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu ile Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulunun yeni üyeleri belirlendi. Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık, yeniden MKYK'ya seçildiler. Daha sonra yapılan MKYK toplantısında, partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) da oluşturulurken, bu kurulda Malatya'dan bir isim yeralmadı.

ERDOĞAN OYLARIN TAMAMINI ALDI

Kongre Divan Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarına göre 1431 oy kullandığını, 1428 oyun geçerli, 3 oyun geçersiz sayıldığını bildirdi.

Yavuz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçerli 1428 oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanlığa seçildiğini duyurdu.

Partinin 75 üyeden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da aynı oylamayla belirlendi.

Erdoğan'dan teşekkür konuşması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde yeniden genel başkan seçilmesinin ardından salona gelerek teşekkür konuşması yaptı.

Kongreyi başarıyla tamamladıklarını söyleyen Erdoğan, "Kongremizin ülkemiz, milletimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını Rabb'imden niyaz ediyorum. Şahsımı bir kez daha genel başkanlık görevine layık gördüğünüz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Erdoğan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Demokrasi Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik Kuruluna asil ve yedek olarak seçilenleri tebrik ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti olarak yeni bir heyecanla, daha büyük bir aşkla 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmayı sürdüreceğiz. Şunu unutmayalım, 2023 Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacaktır. Şunu unutmayalım, Cumhur İttifakı bir masa başı ittifak değil, gönül mutabakatıdır. Dolayısıyla bir yerlere çekip çevirmeye çalışanlar boşuna uğraşıyorlar. Zillet ittifakı içerisinde olanlar yollarına devam etsinler ama Cumhur İttifakı'nın onların tanımına girecek hiçbir yanı yoktur."

Son 19 yıldır kesintisiz yürüttükleri Türkiye'ye ve millete hizmet yolculuğunu bundan sonra daha kararlı bir şekilde Cumhur İttifakı olarak devam ettireceklerini dile getiren Erdoğan, "Hiç kimseyi dışlamadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiçbir sebeple kimseyi ayırmadan, ayrıştırmadan 84 milyonun birlik ve beraberliği için bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiğimizi tekrar ortaya koyacağız." dedi.

"Vaatlerimizi gerçekleştirmekte kararlıyız"

Bugüne kadar ekonomiden demokrasiye, eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma, ticaretten turizme kadar her alanda hayata geçirdikleri icraatlarla Türkiye'yi şaha kaldırdıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet tarihimizin en büyük reformlarını, maruz kaldığımız sayısız saldırıya rağmen iktidarlarımız dönemine sığdırmayı başardık. Meydanlarda ve kürsülerde milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik ve asla bunları unutanlardan olmadık. Kavline sadık, ahdine bağlı bir kadro olarak yeni ve sivil bir anayasa başta olmak üzere milletimize olan vaatlerimizi gerçekleştirmekte kararlıyız. Bu süreçte en büyük güven kaynağımız, duasını ve desteğini bizden esirgemeyen aziz milletimizdir. Allah'ın inayeti, 84 milyonun desteği, mazlum ve mağdurların duası yanımızda olduğu müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur."

"Yolumuz uzun, görevimiz zor, mesuliyetimiz ağırdır." ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sözlerimi şu güzel dua ile hitama erdirmek istiyorum: 'Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr', 'Rabb'im kolaylaştır zorlaştırma, Rabb'im hayırla sonuçlandır.' Evet, Mevla'm yar ve yardımcımız olsun diyor, şahsıma gösterdiğiniz teveccüh için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerden şehirlerinize döndüğünüzde tüm kardeşlerimize selamlarımızı, muhabbetlerimizi iletmenizi istiyorum."

Erdoğan, konuşmasının sonunda ilk MKYK toplantısını bugün parti genel merkezinde gerçekleştireceklerini söyledi.

MKYK VE DİĞER KURULLAR..

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu ile Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulunun yeni üyeleri belirlendi.

AK Parti'nin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Olağan Büyük Kongresi'nde yapılan tüzük değişikliğiyle MKYK'de asil üye sayısı 50'den 75'e yükseltildi. Yedek üye sayısı da 35 oldu.

MKYK'de 28 isim yerini korurken, 22 isim yeni parti yönetiminde yer almadı. Kurula 47 yeni isim girdi.

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde oluşturulan yeni listeye göre asil üyeler şu isimlerden oluştu:

"Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Gündoğdu, Ahmet Sami Ceylan, Alaattin Parlak, Ali İhsan Yavuz, Ayhan Salman, Ayşe Böhürler, Bayram Şenocak, Behiye Eker, Bekir Bozdağ, Belgin Uygur, Binali Yıldırım, Burhan Kayatürk, Burhan Sakallı, Bülent Tüfenkci, Büşra Paker, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Çiğdem Karaaslan, Derya Yanık, Efkan Ala, Emine Zeybek, Emre Ete, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Fatma Güldemet Sarı, Hacı Bayram Türkoğlu, Haluk İpek, Hamza Dağ, Hasan Sert, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Lütfiye Selva Çam, Mehmet Ali Zengin, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Nil Hıdır, Mehmet Özhaseki, Menderes Türel, Metin Bulut, Metin Külünk, Metin Tarhan, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Şen, Mustafa Yel, Mücahit Birinci, Numan Kurtulmuş, Nurcan Dalbudak, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Ömer İleri, Özlem Zengin, Öznur Çalık, Resul Kurt, Seda Sarıbaş, Sevan Sıvacıoğlu, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şamil Tayyar, Şaziye Gündüz, Şebnem Koçakelçi, Tahir Akyürek, Tuba Vural Çokal, Türk İslam Karakoç, Vedat Demiröz."

MKYK yedek üyeleri ise şöyle:

"Tamer Akkal, Mücahit Yanılmaz, Azmi Ekinci, Hikmet Ayar, Korkmaz Karaca, Ahmet Bilal Kıymaz, Vildan Polat, Halise Çiftçi, Arzu Silin Günaydın, Davut Coşkun Şiviloğlu, Işıl Kurnaz Baltacı, Emre Çalışkan, Melek Şimşek, Murat Çiçek, Emre Cemil Ayvalı, Sümeyye Bozkurt, Eyüp Gökhan Özekin, Fatih Çiftçi, Ali Arif Özzeybek, M. Belma Erdoğan, Nazan Aytop, Neslihan Cenk, Nesrin Ulema, Serpil Yılmaz, Sevde Sena Dağlı, Tuba Köksal, Aişe Nur Kaçar, Mehmet Karabay, Harun Armağan, Kurtcan Çelebi, Ayşe Güliz Yılman, Mehmet Umur, Şevki Şar, M. Fatih Gök, Ahmet Fethan Baykoç."

Merkez Disiplin Kurulu asil üyeleri, Ahmet Aydın, Abdulkadir Özel, Nevzat Şatıroğlu, Ali Özkaya, Ahmet Mücahit Arınç, Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Zeynep Yıldız, Serkan Bayram, Çiğdem Koncagül, İffet Polat, Betül Altunsoy Yanılmaz, Fatma Öncü, Mehmet Sarı, Murat Alparslan, Zahir Soğanda, yedek üyeleri ise Abdülmecit Tarhan, Abbas Aydın, Fatih Uyar, Serhat Karademir, Vahit Atalan oldu.

Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu asil üyeleri Yalçın Akdoğan, Zeyid Aslan, Yaşar Bahçeci, yedek üyeleri Alim Tunç, Necip Filiz olarak belirlendi.

Siyasi Erdem ve Etik Kurulu asil üyeleri Kemalettin Aydın, Şükrü Ayalan, Hüseyin Özbakır, Cengiz Aydoğdu, Serap Yahşi Yaşar, yedek üyeleri Feyzi Sevgili, Zülfiye Füsun Kümet'ten oluştu.

MKYK listesinde 47 yeni isim

AK Parti'nin bugün yapılan 7. Olağan Büyük Kongresi'nde mevcut MKYK üyelerinden 22 kişi listede yer almazken, üye sayısının da artırılmasıyla bu isimlerin yerine 47 yeni isim görevlendirildi.

Yeni üyeler arasında Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Menderes Türel gibi isimler yer aldı. MKYK'ye yeni giren 47 isim şöyle:

"Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Gündoğdu, Alaattin Parlak, Ayhan Salman, Ayşe Böhürler, Bayram Şenocak, Behiye Eker, Bekir Bozdağ, Belgin Uygur, Binali Yıldırım, Burhan Kayatürk, Burhan Sakallı, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Derya Yanık, Emre Ete, Fatma Güldemet Sarı, Haluk İpek, Hasan Sert, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Lütfiye Selva Çam, Mehmet Ali Zengin, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Nil Hıdır, Menderes Türel, Metin Külünk, Metin Tarhan, Mustafa Şen, Mücahit Birinci, Nurcan Dalbudak, Ömer İleri, Özlem Zengin, Resul Kurt, Seda Sarıbaş, Sevan Sıvacıoğlu, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şamil Tayyar, Şaziye Gündüz, Şebnem Koçakelçi, Tahir Akyürek, Tuba Vural Çokal, Türk İslam Karakoç."

Mevcut MKYK'den yeni listede yer almayanlar

Mevcut MKYK'de görev yapan Mahir Ünal, Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan gibi isimler yeni listede yer almadı.

Yeni MKYK listesinde yer almayan isimler, Ahmet Arslan, Ahmet Sorgun, Ahmet Tan, Cevdet Yılmaz, Erol Kaya, Eyüp Özsoy, Gökçe Özdağan Enç, Harun Karacan, Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, Hatice Merve Tatar, İffet Polat, Lütfi Elvan, Mahir Ünal, Mehmet Akif Kalaycı, Metin Yavuz, Mahmut Atilla Kaya, Mustafa Ataş, Osman Nuri Gülaçar, Tuğba Işık Ercan, Vildan Polat, Yavuz Subaşı ve Zehra Taşkesenlioğlu Ban oldu.

MKYK'da yerini koruyan 28 isim ise şöyle:

"Ahmet Sami Ceylan, Ali İhsan Yavuz, Bülent Tüfenkci, Büşra Paker, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Emine Zeybek, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Hacı Bayram Türkoğlu, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Mehmet Özhaseki, Metin Bulut, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Yel, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Vedat Demiröz."

MYK DA OLUŞTURULDU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.

Parti Sözcülüğüne yeniden seçilen Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken gazetecilere açıklama yaptı.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek döneme ilişkin çalışmalar hakkında MKYK üyelerine bilgi verdiğini söyleyen Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) görev alacak isimleri paylaştı.

Buna göre, AK Parti Genel Başkanvekilliğine Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş getirildi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Efkan Ala, Jülide Sarıeroğlu, Özlem Zengin, Mehmet Özhaseki, Nurettin Canikli, Vedat Demiröz, Mustafa Şen, Leyla Şahin Usta, Ömer İleri ve Çiğdem Karaaslan yer aldı.

AK Parti Teşkilat Başkanlığına Erkan Kandemir, Genel Sekreterliğe Fatih Şahin, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığına Hayati Yazıcı getirildi.

AK Parti MYK'de Ali İhsan Yavuz Seçim İşleri Başkanı, Hamza Dağ Tanıtım ve Medya Başkanı, Efkan Ala Dış İlişkiler Başkanı olarak görev yapacak.

Sosyal Politikalar Başkanı Jülide Sarıeroğlu, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Özlem Zengin, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki oldu.

İnsan Hakları Başkanlığına Leyla Şahin Usta, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığına Ömer İleri, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığına Çiğdem Karaaslan getirildi.

Nurettin Canikli Ekonomi İşleri Başkanı, Vedat Demiröz Mali ve İdari İşler Başkanı, Mustafa Şen Ar-Ge Başkanı oldu.

"Yeni bir kadro ile AK Parti yeni dönemi kucaklayacak"

Çelik, partisinin büyük kongresini gerçekleştirdiklerini anımsatarak, "Artık önümüzdeki dönemde 2023 seçimleri, 2024 seçimleri ile ilgili olarak bu MKYK'mız partimizin en üst yönetim organı olarak içinden çıkardığı MYK'mızla birlikte bütün bu siyasi süreçleri yönetecek." dedi.

Geçmiş dönemde görev yapan MKYK'nin tarihi olaylara şahitlik ettiğini vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

"Örneğin 30 yıldır işgal altında olan Karabağ topraklarının kurtarılması şeklindeki bir süreci MKYK üyeleri olarak çok ayrıntılı bir şekilde takip etmiştik. Bu çok tarihi bir olaydı. Nitekim milletimizin büyük arzusu olan Ayasofya'nın yeniden cami olarak işlevine devam etmesi, asli işlevine dönmesi milletimizin büyük bir talebiydi. Geçmiş dönemdeki MKYK'mız bu süreci yakından takip etti, bu süreçle ilgili siyasi tartışmaları yönetti. Yine Doğu Akdeniz'deki gelişmeler hem siyasi tarihimizde hem Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde çok önemli yer edinen, edinmeye devam eden gelişmeler. MKYK'mız partimiz adına bunları da yönetmişti, bütün bu süreçleri."

Çelik, Diyarbakır annelerinin selamlarını aldıklarını, başlarının üzerine koyduklarını belirterek, "Onların bugün için gönderdiği selamın son derece kıymetli olduğunu biliyoruz." dedi.

Kongrede, Cumhur İttifakı'nın birliğinin ve beraberliğinin altının çizildiğini aktaran Çelik, "Geleceğe dönük irademizin altı çizildi ve bu şekilde milletimizin huzurunda yeni bir kadro ile AK Parti yeni dönemi kucaklayacak. Yeni dönemde bu politikaları MKYK'mız ve MYK'mız takip edecek. Bu MKYK'dan sonra arkadaşlarımız bir tanışma yemeği yiyecekler ve bu güzel günü, bu özel günü bu şekilde tamamlamış olacağız." diye konuştu.

Çelik, kabine değişikli tartışmalarına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın takdirinde bir konu. Benim onunla ilgili var ya da yok demem ya da şu tarihte olacak demem gibi bir şey söz konusu değil. Ama siz de hepiniz bilirsiniz, hepiniz uzun zamandır Ankara'da görev yapıyorsunuz. Bu tip durumlardaki bütün tahminler boşa çıkar, ne zaman yapılacağı, nasıl yapılacağı tamamen Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. O listelerin de her zaman yanlış olduğunu, çoğu kez uydurma olduğunu hepiniz görmüşsünüzdür. Ankara siyasetinin cilvelerinden bir tanesi bu kabine revizyonun ne zaman olacağını düşünmek ve değerlendirmek, bunu konuşmak, bununla ilgili tahminlerde bulunmak. Ama dediğim gibi o, Cumhurbaşkanımızın takdirinde olan bir konudur."

Ankara, AA

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • yavuz44 (3 yıl önce)
    Erdoğan yeniden genel başkanlığa seçildi zaten seçilecekti kim cesaret edebilir ki onu yerinden etmeye
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (3 yıl önce)
    Sözün bittiği yer ...yazık ölen 32 bin (daha ne olur Allah bilir) vatandaşımıza...
    0
    0
    Yanıtla
  • Rami (3 yıl önce)
    MYK kım Başlığı yerıne nerde kaldı sosyal mesafe başlığı atmanızı beklerdim demekı tarafız ve objektıf olun
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Öznur Hanım ve Bülent Tüfenkçi Malatyanın hakkını savunmadıktan sonra bakan olsa ne olur, MKYK ye seçilse ne olur. Sultansuyu harasında ki yağma ve talana seyirci kalanlardan bu memlekete bir fayda geleceğine nanmıyorum. Bu yağma ve talanda rantçıların tarafını tutanlardan bu memlekete bir fayda geleceğine inanmıyorum. Malatya ya meydan okuyan bir kaç Elazığlı bürokrata sessiz kalan ve cevap veremeyen bu milletvekillerinden Malatyay ya bir fayda geleceğine inanmıyorum. Malatya da ki bölge müdürlükleri tek tek Elazığa taşınırken sessiz kalan bu vekillerden Malatya ya bir fayda geleceğine inanmıyorum. Bölge hastanesi Malatya dan alınıp Elazığa verilirken sessiz kalanlardan Malatya ya bir fayda geleceğine inanmıyorum. Yarış atı yetiştirilen harar Malatya da iken at yarış hipodromunun Elazığa yapılmasına seyirci kalanlardan Malatya ya bir fayda geleceğine inanmıyorum. Vagon onarım fabrikası Malatya da boş dururken, demiryolu ekipmanı fabrikasının Sivas a yapılmasına seyirci kalanlardan Malatya ya bir fayda geleceğine inanmıyorum. YAZ YAZ BİTMEZ Bu milletvekillerinin Malatya ya yaptıramadıklarını.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (3 yıl önce)
    Evet bu kalabalığın cezasını sağlık çalışanlarımız çekecek, ileri ki günlerde gelecek olan kısıtlamalarla esnaflar yine zarar edecek.Çoğu kişi evlerine götürdüğü vrüslerle yakınlarına vrüs bulaştıracak. Yazık onca verilen emek boşaymış meğer. 30 bin vaka var öğretmenler aşı olmamış hala yüz yüze eğitim devam ediyor. Yorulduk gerçekten artık maddi manevi sosyal hayatı geçtim insan olarak yorulduk tükendik
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (3 yıl önce)
    typ ile işe girenlerin çalışma süreleri doluyor binlerce insan işsiz kalacak bunların aileleride var typ liler çalıştığı kurumlarda asgari ücretle çalışma süreleri uzatılsa yada sözleşmeli kalsınlar bari yazık günah ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    1920 de ki tek parti iktidarıni çok ama çok eleştirdik ki onlara bu kadar benzedik...
    0
    0
    Yanıtla
  • mpenza44 (3 yıl önce)
    hani korona virüs hani hastalık nerde var mı bu tablo da herşeyin serbest olmasını istiyoruz. artık yeter biri çıkıyor tablo açıklıyor diğeri aşı vurun diyor bir diğeri sokağa çıkmayın diyor hepsi yalan mış şu tabloya göre inanmıyoruz artık bu saatten sonra maske de takmıyorum mesafe de korumuyorum temizlik hiç yapmıyorum bir suriyeli arakadaşım var o boşa demedi 5 ay önce abi ne virüsü öyle birşey yok olsa niye bize uğramıyor da sizlere uğruyor bir grip oldum korktum hastaneye gittim ilaç verdiler serom taktılar sonra yine ne olur olmaz test yaptırdım negatif çıktı bir grip soğuk algınlığı virüsle oyalıyorlar dedi bundan tam 5 ay önce hiç unutmuyacam suriyeli kadar da olamıyorsunuz bir açıklama yapmıyorsunuz bu bir biyolojik bir savaş insan nufüsunu azaltmak 4-5 aydır ölüm haberlerine bakıyorum hep 65 yaş ve üstü ölümler demek ki o insanlar bu dünya ya fazla geliyor ki hep onların vefat tablosu var yazık çok yazık bir an önce normalleşme istiyoruz pikniği,futbolu,sinemayı,denizi,herşeyi özledik
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    Bir insan sırf bir siyasi partinin şovu için neden hayatını tehlikeye atar. Hadi kendi canını düşünmüyorsun diyelim, evinde hiç sevdiğin biri de mi yok.Virüsü alır eve götürürüm eşim-annem-babam-çocuğum ölür diye de mi düşünmezsin. Çok büyük bir eğitimsizlik, sorumsuzluk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Dahaydı kongre bittiğine göre yasaklar gelsin..Şu kalabalığa bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alattin (3 yıl önce)
    Reis Allah aşkına Öznur Hanım ve Bülent Tüfenkçi kendi memleketinde Malatyaspor’u bir liyakatsizİn elinden kurtaramamış Ak Parti için ülke genelinde ne başarı bekliyorsun bunlardan? Gevrek tüm malatya siyasetçilerinin hiçbirini ve bütün Malatya’yı takmıyor bu ayıp bütün Malatya lılar olarak hepimize yeter hesap soramıyoruz ya?
    0
    0
    Yanıtla