SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akademililer 41'inci Yılda Buluştular

0
Güncellendi - 2018-01-28 16:08:25
Akademililer 41'inci Yılda Buluştular
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu mezunlarından bir grup, okula girişlerinden 41 yıl sonra biraraya geldiler.

Sonradan İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne dönüştürülen Malatya İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu'nun öğrencilerinden bir grup yıllar sonra buluştu Orduzu Galip Demirel Çınar Park  Battalgazi Belediyesi sosyal tesislerinde akşam yemeğinde bir araya gelen 1977 girişli öğrenciler  yıllar sonra bir araya gelerek hasret giderdiler. Yıllar sonra bir araya gelen okul mezunlarının ortak özellikleri ak düşen saçlarıydı. İlk günkü sıcak ve samimi bir ortamda yenilen akşam yemeğinde yılların arkadaşlık özleminin hiç değiştirmediği bir kez daha anlaşıldığı katılanlar tarafından ifade edildi.

1977 yılında Kernek meydanında bulunan şimdiki il kütüphanesinde eğitime başlayan ve ağırlıklı olarak Malatyalı öğrencilerin ön kayıt sistemi ile alındığı Malatya İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulunda dönemin İdari kadrosunda ve eğitim kadrosunda görev alan Ergün Eryılmaz ve Ali Seydi Akduman’ın da konuk olarak katıldığı 41. yıl buluşma yemeğinde bir araya gelen mezunlar 1980 öncesi üniversitenin olmadığı Malatya da yüksek öğrenim öğrencisi olmanın zorlukları, Akademinin kurulması aşamasında Abdulkadir Aksu’nun Emniyet Müdürü, Rafet Küçüktiryaki’nin Vali olduğu tarihlerde   Malatya eşrafı tarafından kamuoyunda ve siyasi olarak yapılan çalışmalar ve dönemim Başbakanı Süleyman Demirel ile  heyet halinde yapılan görüşmeler ve  Demirel’den alınan yüksek okul sözü ile yaşanan süreç olaya bizzat şahit olan ve görüşme heyetinde yer alanlar tarafından anlatıldı ve  hafızalarda tekrar canlandırıldı.

Akademinin İdari ve eğitim kadrosunda görev alan Ergün Eryılmaz tarafından yapılan konuşmada “akademinin kuruluşuna ilişkin yapılan bu çalışmaların TBMM de kurulmasına karar verilen İnönü üniversitesinin açılışın hızlandırılmasına katkı sağladığı rektör olarak atanan Prof. Süleyman Aybars Malatya’ya gelerek çalışmalara başladığı” belirtildi.

1977-1980 yılları arasında Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak Malatya İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu olarak öğrenime devam yüksek okul bir yıllık aradan sonra tekrar öğrenime başladı ve YÖK yasası ile birlikte Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile birleştirildi ve İnönü Caddesi Üzerinde bulunan şimdiki Meslek Yüksek Okulunda eğitime devam etti.

Kayıtlı altı yüz öğrencisinin yaklaşık dört yüzünün Malatyalı öğrencilerden oluşan  Malatya İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulundan mezun olan öğrenciler bugün için Malatya iş dünyası ve bürokrasisinde önemli görevler üstlenmektedirler. Yüksek eğitim sistemi içinde bir dönemde vermiş olduğu mezunlarıyla kendi şehrine yaptığı katkının örnek bir uygumla olduğu bilinmektedir.

41.yıl buluşma yemeğinde bir araya gelen mezunlar vefatları dolayısıyla aralarında ayrılan arkadaşlarını rahmet ve şükranla anarak bu tür etkinliklerin sıklıkla yapılması Malatya dışında bulunan diğer mezunlarında katılımlarını sağlanması dileğiyle geceden ayrıldılar.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Temel Bayhan (6 yıl önce)
    Malatya İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu mezunları olarak okula girişimizden 41 yıl sonra biraraya geldik. Bu yemeği organize ederek bizlerin yıllar sonra buluşmasını sağlayan arkadaşımız Mustafa Bahadır Altaş başta olmak üzere geceye katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Malatyaya yıllar önce ilk açılan yüksek okul mezunlarının 41 yıl sonra bir araya gelmelerini takdirle karşılıyorum.Malatyalı olduğum için sizlerin bu birlik ve beraberliğinizle gurur duyuyor,sevgi ve saygılarımı sunuyorum.Bu güzel beraberliğinizi ömür boyu sürdürmenizi temenni ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgur (6 yıl önce)
    Ne mutlu sizlere...Malatyanın eğıtım gemisinin ilk yolcuları olduğunuz için...yüzlerdeki heyecan ve tebessümler her şeyi çok güzel anlatıyor...her zaman bir araya gelin..güzelim Malatyanın en güzel yıllarını her zaman gündemde tutun...
    0
    0
    Yanıtla