SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akademisyen ve Öğrencilerin Ebru Sergisi

Akademisyen ve Öğrencilerin Ebru Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Tahsin Bozdağ koordinesinde, öğrenci ve akademisyenlerin el emeği Geleneksel Türk Ebru Sergisi açıldı.

Yaşam Merkezi Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergiye, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kubat, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Göğebakan, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ebru Burcu Yılmaz, Prof. Dr. Müge Karadağ ve akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Geleneksel Türk Ebru Sergisi’nin açılış kurdelesinin kesimini Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Dekan Prof. Dr. Bülent Yılmaz ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Göğebakan birlikte gerçekleştirdi.

Sergi hakkında bilgi veren Bozdağ, Geleneksel Türk Ebru Sanatıyla ilgili olarak, ‘’Biz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi olarak böyle bir proje başlattık. Üniversitemizin tanıtılması hem de Geleneksel Türk Sanatlarının tanıtılması adına başlattığımız 8 haftalık ebru kursu programı sonucunda Üniversitemizin değerli akademisyen ve öğrencilerinin eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu ’’ dedi.

Bozdağ, ‘’40’ın üzerinde geleneksel ve modern tarzda ebrular siz değerli izleyicilerimizin beğenisine sunuldu. Aynı zamanda Üniversitemizde geleneksel Türk Ebru Workshopu interaktif olarak gerçekleştirildi. Sergiye katılan değerli konuklarımız sergi programı çerçevesinde düzenlenen Workshopa katılıp ebru sanatının deneyimine vakıf oldu. Bize bu anlamlı günü yaşatan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Göğebakan ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Sergi, 18 Mayıs tarihine kadar Yaşam Merkezi Sanat Galerisi’nde açık olacak.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız