SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Belediye Meclis Üye Adaylarını Belirliyor, 'Demirbaş' Bu Kez Yok!

AKP Belediye Meclis Üye Adaylarını Belirliyor, 'Demirbaş' Bu Kez Yok!
A- A+ PAYLAŞ

AKP'de ilçelerin belediye meclis üyeliği aday listelerini belirleme çalışmaları sürerken, Battalgazi listesinin belli olduğu öğrenildi. Bu arada, AKP'nin kurulduğundan bu yana tüm seçimlerinde belediye meclis üyesi yaptığı,  Büyükşehir statüsünden sonra da Battalgazi Belediye Meclisi'nde faaliyet gösteren, İmar Komisyonlarının değişmez ve ‘demirbaş’ üyesi Metin Mandal'ın (üstteki fotoğrafta sağdaki), bu kez listede olmaması dikkat çekti.

MUHTEMEL SIRALI LİSTE..

AKP ve MHP'nin ortaklaşa belirlediği, 33 meclis üyesinin yanı sıra, 4'ü kontenjan olmak üzere toplam 37 üyesinden 36'sının sıralı isimlerinin bulunduğu, 30. sıradaki MHP kontenjanından listeye girecek ismin de daha sonra ekleneceği ifade edilen listesinin şu isimlerden oluştuğu öne sürülüyor:

1-Eyüp Sağlam – 1973 -Harita Mühendisi 
2-Ahmet Miraç Topal – 1995 – Mimar
3-Ahmet Fatih Kalaycıoğlu – 1984 – İnşaat Mühendisi
4-Ramazan Ayhan – 1980 – Avukat
5-Nuh Boyraz – 1972 - Mali Müşavir
6-Nedim Çeker – 1959 – 
7-Adil Demirel – 1956 – Turizm
8-Abdulvahap Şerefhanlı – 1972 – 
9-Hacı Ali Tankız – 1962 - Esnaf
10-Tarkan Bayram – 1975 – Galerici 
11-Mustafa Karaman – 1958 – Mali Müşavir 
12-Mehmet Kasar – 1986 – Çiftçi
13-Ebru İnanç  - 1989 – Ziraat Mühendisi
14-Muzaffer Karakuş – 1962 – Organik Tarım
15-Mustafa Tercan – 1954 – İmam 
16-Abuzer Sarıtaş – 1955 – Emekli
17-Nurettin Sert – 1976 – Avukat
18-Numan Özcan – 1988 – Bilgisayar Mühendisi
19-Sıddık Özdemir – 1952 – Kabzımal
20-Naim Özdemir – 1961 – Keresteci
21-Halis Aydoğdu – 1955 – Nakliyatçı 
22-Seyit Ahmet Taşır – 1975 – Mümessil
23-Nurettin Dağ – 1970 – Müteahhit 
24-Muhsin Öz – 1980 – Öğretmen
25-Hasan Van – 1961 – Emekli
26-Mehmet Uslu – 1981 – Kuruyemişçi
27-Şükrü Avcu – 1959 – Hesap Uzmanı
28-Kenan Berk – 1973 – Esnaf
29-Şükrü Gezen – 1964 – Din Görevlisi
30- (MHP)
31-Hacı Bedir Doğan – 1968 – Ziraat Mühendisi
32-Şeyda Öztürk Aslan – 1986 – Avukat
33-Kerem Yıldırım – 1966 – Öğretmen

KONTENJAN ADAYLAR
1-Ali Ekici- 1963
2-İdris Boztaş- 1958
3-Tuncer Bulgurlu- 1963
4-Metin Ünlü- 1977

BELEDİYE MECLİSLERİNİN VE İMAR KOMİSYONLARININ DEMİRBAŞI BU KEZ YOK!

Bu arada, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ilk kez girdiği yerel seçimler olan 2004'ten 2014'e kadar Malatya Belediye Meclisi'nde, Büyükşehir statüsünün kazanıldığı 2014'ten sonra da Battalgazi Belediye Meclisi'nde üye olarak eksiksiz yer alan, yaklaşık 20 yıldır imar komisyonlarının değişmez ve demirbaş üyesi olan, bu dönemde Malatya'nın ‘niteliksiz’ imar komisyonlarıyla çalışmak zorunda kalışının en büyük örneği olarak gösterilen, eski ayakkabıcı, emekli belediye işçisi ve sendikacı Metin Mandal'ın bu kez Battalgazi listesinde yer almaması dikkat çekti.

Mandal'ın, mecliste ve belediye imar komisyonlarında ‘çok yakın’ çalıştığı bir isim olan, Mandal'ı çevreye ‘Malatya’nın İmar Hafızası' diye lanse ettiği bilinen Eyüp Sağlam ise, Battalgazi Meclis listesinin ilk sırasında yer aldı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • ÇETİN (2 ay önce)
    İl başkanına partiyi bitirmeye uğraştığı için ablası öznur çalığa ve vekillerimize teşekkür ederiz.Erdoğandan da sizden de nefret ettik.Nerde işe yaramaz partinin yanından bile geçmemiş insanlar varsa aday ettiniz.Emek verenlerin emeğini çaldınız.İhsan Koca vallahi senin yataacak yerin yok.Öznur Çalık nasıl öleceğini çok merak ediyorum.haramzadesiniz sizler.Size oy verenler mahşerde hesap veremeyecekler. Meclis üyesi listeside belediye başlkan adaylarıda birbirinden kötü.İlhaan geçit kim ki aday.HDPli akrabalarıyla dolaşsın.Bayram taşkın 6.sıra mv. oldu partiye küstü ankaraya göçtü.Bu sene ki 6.sıra adayı Özcan Bülent tüfenkçiden ihsan kocadan çok çalıştı.Küsmedi.Ama onunda hakkı yendi.ALLAHINDA BİR HESABI OLACAK.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bayram (2 ay önce)
    Bayram Taşkın bu listeyi kendi yapmışsa siyaseten hiçbir şey bilmiyor 5 yıl daha gitti geçmiş olsun. Şayet tam tersi başkası hazırlamışsa kendisine büyük bir operasyon yapılmış. Bu isimler Bayram beyin işini zorlaştırmaktan başka bir şey yapmaz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • saygın (2 ay önce)
    Kendileri kriter koyup nitelikli akademik anlamda kendini geliştirmiş mimar mühendis avukat gibi mesleklere sahip insanları meclis üyesi seçecez deyip belediye yönetimiyle uzaktan yakından alakası olmayan(kesinlikle kimsenin mesleğini küçümsemiyorum) insanları meclis üyesi yapmaları sadece gülünecek bir durum yazık gerçekten şu Malatya hak ettiği büyüklüğü değeri ne yazık ki görmüyor senelerdir oy veriyoruz ama şimdi anlıyorum ki bunların derdi ne Malatya nede bu milletin yararına bir iş AKP nin bizdeki toleransına güvenip iyi niyetimizi suistimal ediyorlar benden buraya kadar
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Furkan (2 ay önce)
    Yeşilyurt listesi de tek kelime ile mükemmel birazdan servis edilmeye başlar o zaman görürsünüz. Açıkcası bence çok güzel battalgazi de nasıl emekli, Kütüphaneci, imam, öğretmen tarzı meslekler varsa yeşilyurtun da ından geri kalır yanı yok. Aslında gördüğüm kadarıyla tüm Malatya ya hitap eden mesleklere özen gösterilmiş, teknik adam fazla yok listede ama zaten bu hususta da mimar mühendis gibi Mesleklere Malatyada bir ihtiyaç da olduğunu da zannetmiyorum. Mimar mühendis nedir ya ihtiyaç mı var bunlara. İl başkanlığında teknik hususları anlayacak ve bu konuda karar alacak işin ehli insanlar zaten vardır bunlar kararı alır başkanlarda tıpış tıpış uygular. Ben Malatya'yaya uygun olan bu listeyi gerçekten beğendim herkese her kesime hitap eden müthiş bir liste. Hele büyükşehir e gidecek meclis üyelerine bakıldığında Sami Beyin karar alırken eli çok rahatlayacak, yol gösterici deneyimli hataya düştüğü taktirde kendisini uyaracak müthiş isimlerle yola çıkmışlar. Bravooo alkış alkış alkış diyorum başka bir şey demiyorum. Sami beyde 2 ay sonra pişman olacak ama suç onda ekip kurmazsan yanına kendi adamlarını monte ederler ondan sonra haline yanar durursun. Filmin sonunu şimdiden görebiliyorum. Ah le Malatya vah le Malatya kör olmayasın sen Malatya
    %75
    %25
    Yanıtla
  • kadir (2 ay önce)
    genç, akıllı, çok zeki ve yenilikçi insanlar bekliyoruz sadece. kibirli, sosyete takılan, halktan olmayan insanları istemiyoruz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • biz hep yanlıştık zaten (2 ay önce)
    bu isimler hep aynı Reis söylesek de eskileri büyük elçi olarak atıyor bunları bir yere atasamı çine afrika güney amerika ya atasa mümkünse bir daha gelemeseler adam belde başkanılığı yapıyor belde kapanıyor mecls üyesi hadi bir kere oldu yetmiyor bir daha bir daha biraz utanma olur yeter yeter düşün bu milletin yakasında vallahide sizin sucunuz yok billahi de bütün suç bizim bunlar daha çok sırtımıza semer vurur kırpaçlarlar bizi.....bizde bu kafa olduktan sonra
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Emekli (2 ay önce)
    Hele şükür. Sırf bu adam yüzünden Ak Partiye oy vermeyecektim. Malatyanın imar hafızasıymış.Peh,peh,peh.Malatyam ne tip insanların eline kaldın.Yıkımlardaki sorumluluğu için bundan sonra Allah'tan af dilesin.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Ülkü (2 ay önce)
    YRP diyoruz...
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Furkan (2 ay önce)
    Açıkladılar kritere bakınca liste ve bilhassa büyükşehir e gidecek meclis üyelerinde aradıkları kriterlere uygun aday sayısının pek az olduğu görülüyor. Acaba kriter mi hikayeydi yoksa yolda kriterlere kim dikkat ede amannnnn boşver yaz gide mi denildi. Büyükşehir i yönetmeye talip meclis üyeleri tamamen teknik adam olsa daha iyi olmaz mıydı
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Apo (2 ay önce)
    Şu listeye bakarmısınız yav allah aşkına yazıklar olsun size.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kutlu (2 ay önce)
    Kasap ,manav ,şarküteri,galerici faruk ,peynirci rıza(kimseyi hor gormuyorum yanlis anlamayin bende çiftçi cocuguyum). 1 tane mimar 1 tane inşaat mühendisi gördüm vasıflı
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Reel (2 ay önce)
    Beni en çok heyecanlandıran;Kabzimal,keresteci, nakliyatci olan arkadaşlar oldu. Liste şampiyonlar ligi gibi yildizlarla dolu başım döndü resmen...Maşallah Malatyalilara yakışan bir liste olmuş. Neyse gidem bas ağrısı habı atam,şok dan başım ağrıyy!!!!
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Önemli olan mesleği değil; Malatya’ya verdiği emek olmalıdır kriter. Düzgün insanlar. Destekliyoruz.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Numan (2 ay önce)
    Şu listeyle mi malatya kalkınacak. Namık Gören sana helal olsun bu partiyi bitirmek için göreve getirdi seni Öznur ablan, iyi iş çıkardınız helal olsun.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Necmettin (2 ay önce)
    Bu listeye göre sadece popülist bir tercihle yüksek bir oy murad etmiş Bayram taşkın Belediye hizmetlerinde güçlü bir liste yerine Battal Gazi'nin yerel dinamikleri ve oy kapasitesini hedef almış. Hizmet belediyeciliği yerine kendi potansiyelini yükseltmek istemiş. Feodal bağlar da önemli ölçüde belirleyici olmuş. Bu liste yine el kaldırıp onaylayan meclis olmuş. İlçenin sorunlarına değil seçim sonuçlarına odaklı bir liste.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • hasan (2 ay önce)
    iyide ne farkı var eski listeden. kuruyemişçi, kabzımal, keresteci, imam, emekli.... şu an mecliste bunlara çok gerek var. bu kezde bunlar el kaldıracak ve karar verecek imara.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatya’nın yerli ve milliyetçi aileleri. Çırmıhtıya Malatya’ya her daim hizmetini yapan adamlar. Destekliyoruz
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Tarık (2 ay önce)
    Muhtar olamayacak adamlar gelip meclis üyesi olacaklar. Orta okul lise mezunu adamların ne işi var listede. Şehir plancısı alsaydınız bari listeye… ihtiyar heyeti maşallah…
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Mehmet KUTLU (2 ay önce)
    Maşallah liste harika güzel şeyler oluyor böyle güçlü bir listeyi yapanlara teşekkürler
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    Ne Liste Be. Özenle Seçmişler Galiba. Çınarın Artıkları Yine Listede...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Demirbaşlar yok deniyor ama listenin başında yer alan zatı muhteremin daha yetmedi' mi İmar uygulamaları sömürüsü Bakın Malatya'daki diğer Harita Mühendisi meslektaşları iyi bilirler... Yazıklar olsun yazıklar Cidden Malatya ya ÇOKKKKK yazık ediyorlar
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Fatih (2 ay önce)
    AK Partiden istifa edip İYİ Partiye geçen Ali Ekinci, Muzaffer Karakuş, Mustafa Karaman, A. Vahap Serefhanlı da listede yer almış. Yıllardır AK Parti aleyhine çalışan, halâ sosyal medya hesabı İYİ Parti paylaşımları ile dolu olan Ali Ekinci'nin kontenjan 1 de olması vicdanı olan herkesi yaralar. Gerçi Av. Bayram Taşkın da 6. Sırada aday gösterilince küsüp gitmişti. 6 kı fotoğrafa girmek için zorla ikna edilmişti. Hatta bir kaç ay sonraki seçimde adaylık başvurusu yapmamıştı. Böyle başkan adayına böyle meclis üyeleri
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ne vicdanmış arkadaş.İYİ partiden Ak Partiye geçen Nebi Hatipoğlu,CHP den Ak Partiye geçen Mehmet Ali Çelebi,CHP den Ak Partiye geçen Aydın Ayaydın gibileri vicdan yaralamadı da yukarıda bahsettiklerin mi yaraladı? Vicdanının tepkisi soluksuz mu kaldı da göz önünde olan olaylara tepkisiz kaldı? Vicdan bu tür detayları yazdırmaz arkadaş.Suçlayıcı yorumlar vicdan muhasebesi değil cüzdan muhasebesidir.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Mehmet KUTLU (2 ay önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Ali EKİCİ milli görüş çizgisinde olup Geçen dönem Akparti aday adayı olup Öznur ÇALIK tarafından kendisine türlü oyunlar yapılarak saf dışı bırakılıp köylüsü olan Osman GÜDER karsısında aday gösterilmiş biridir ona rağmen hiç Ak parti aleyhinde siyaset yapmamıştır yeğeni de Azmi EKİCİ AKPARTİ Millet vekilidir. Mustafa KARAMAN ve Abdulvahap Başkan da Akparti Malatya teşkilatları kurucuları arasında olup Akparti' de yıllarca belediye başkanlığı yapmış ve reisin çizgisinden hiç ayrılmamış ve Akparti için bu dönemde de çok katkı sağlamışlardır. Haksızlık etmişsiniz ama siyaset bilmediğinizden Ali EKİCİ ile tanışmanızı nasıl bilgili bir siyasetçi olduğunu görün isterim.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Bir tane inşaat mühendisi var. Gerisi tövbe Yarabbim. İyi oluyor Malatya'ya. Vallahi iyi oluyor
    %83
    %17
    Yanıtla