SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'de Aday Adaylığı Başvuruları Sona Erdi, Toplam Başvuru 90..

AKP'de Aday Adaylığı Başvuruları Sona Erdi, Toplam Başvuru 90..
A- A+ PAYLAŞ

31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler için AKP'nin aday adaylığı başvuru süresi dolarken, Malatya'da 1'i büyükşehir için, 89'u da 12 ilçe için olmak üzere 90 kişi başvuruda bulunurken, Doğanyol ilçesinde aday adaylığı başvurusu olmadığı, AKP'li mevcut başkan Hakan Bay'ın tek aday olduğu bildirildi. (Aday Adayları listesi haberin sonunda)

Yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir'de 1, Akçadağ'da 8, Arapgir'de 6, Arguvan'da 1, Battalgazi'de 1'i kadın 13, Darende'de 14, Doğanşehir'de 4, Hekimhan'da 4, Kale'de 1'i kadın 13, Kuluncak'ta 3, Pütürge'de 6, Yazıhan'da 3, Yeşilyurt'ta ise 14 kişi aday adayı oldular. AKP'ye Doğanyol ilçesi için aday adayı başvurusu bulunmadığı, mevcut başkanın doğal olarak tek aday olduğu öğrenildi.

Ayrıca, AKP'li başkanların görev yaptığı ilçelerde bu isimlerin doğal aday olacakları, bu nedenle başvuru gereği olmadığı belirtiliyor.

AKP aday adaylarıyla ilgili partili eğiliminin belirlenmesi amacıyla 26 Kasım Pazar günü 'temayül yoklaması' yapılacağı bildirildi.

BÜYÜKŞEHİR'DE ADAYLAR TEMAYÜLDE ORTAYA ÇIKACAK..
Bu arada, AKP'de Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuran tek isim Ahmet Durmuş olurken, bunun başvurmasa da aday isminin temayül yoklamasında oy kullanacak partililere 'Mevcut başkandan memnun musunuz?' sorusunun sorulacağı, ayrıca aday olarak görmek istenen 3 kişinin isminin yazılmasının isteneceğini, burada ortaya çıkan isimlerin de aday adayı olarak değerlendirmeye alınacağı, bu nedenle Büyükşehir için başvurmayı düşünen isimlerin başvuru yapmadıkları öğrenildi.

Bu arada, eski milletvekili Öznur Çalık'ın, Pazar günkü temayülde isminin öne çıkması için çok yoğun bir çalışma yaptığı, oy kullanacak partililere baskı olduğu öne sürüldü.

malatyahaber.com


 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

72 yorum yapılmış

  • Mustafa (5 ay önce)
    Büyükşehir için Ömer Faruk Öz. Başka kim gelirse gelsin Ak parti kaybedecek bu dönemde. Öznur Çalık senden millet tiskindi. Düş Malatyalinin peşinden..yediğiniz yedirdiginiz yetmezmi
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kardeşini rektör yeğenini Doğanyol belediye başkanı yaptırdı yetmedi daha çok işi var :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taksi (5 ay önce)
    Yazıhan ilçemiz için en iyi aday Ali İhsan Akın üreten projelerle dolu hayvancılığı ve tarımı iyi bilen donanımlı bir isan yazıhane gerçekten ciddi çalışmalar göreceğine inanıyorum.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (5 ay önce)
    malatya yı şahin k düzeltir
    %67
    %33
    Yanıtla
  • gamze ebrar yılmaz (5 ay önce)
    iş yapan üreten çalışan genç dinamik insanları belediye başkan adayı olması lazım artık.65-70 yaş üstü insanların buraları gençlere bırakması önünü açması gerekiyor ihsan başkanı belediye başkanı olarak görmek istiyoruz YOLUN AÇIK OLSUN BÜYÜK BAŞKAN SESİMİZİ DUYSUNLAR ARKANDAYIZ
    %20
    %80
    Yanıtla
  • bülent ışık (5 ay önce)
    bendee bir yetiştirici olarak ihsan başkanı çok iyi tanıyorum keşke büyükşehir belediye başkanı adayı olsaydı çok güzel işler yapardı ama yazıhan içinde çok güzel olmuş Allah yolunu açık etsin ordaki ağalık ve korku sistemini biran önce bitirir inşallah...
    %25
    %75
    Yanıtla
  • zeki kurtt (5 ay önce)
    gerçekten yazıhan için çok güzel bir aday tarım platformu koyun keçi yetiştirme başkanı net ve duruşu oLn çalışkan insan.tebrik ediyorum ihsan akın başkanı
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (5 ay önce)
    Birtane akıllı birisi çıkıp mimar inşaat mühendisine verelim işten anlayan olsun diyemiyor bitsin şu particilik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Elif (5 ay önce)
    Malatya'yı kurtaracak ekibi açıklıyorum: 1. Büyükşehir: Öznur ÇALIK (Rakipsiz) 2. Battalgazi: Mehmet ÇINAR (Yeişlyurt'u kalkındırdı, birazda Battalgazi'yi kalkındırsın.) 3. Yeşilyurt: Hakan KAHTALI (Kendisine doyamadık) Üçgen biçiminde Malatya'yı uçuracak ekip bu.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Destan (5 ay önce)
    “Destan şehri Malatya yine destan yazacak” şehri bu hale getirenleri yine seçecek! Her toplum hak ettiği şekilde yönetilir…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Ömer Faruk ÖZ bu şehir için en doğru isim temayülde büyük bir ihtimal değerlendirmeye alınacak kesin aday gibi
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 ay önce)
    Doğanyol'un tek adayı Öznur ÇALIK'ın yeğeni değil mi? Görünen o ki yeğen, halalarından daha çok seviliyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • KEFERDİZ (5 ay önce)
    Malatya da Tayyip Edoğan korkusu Allah korkusunun önüne geçmiş :) 21 Yıldır Malatyaya tek çivi çakmayan AKP bu seçimde yine elini kolunu sallaya sallaya her yerde seçimi kazanacak. 10 aydır çadırlarda kalanlar evleri iş yerleri yıkılanlar Hindistan'ın en kötü şehrinde yaşamayı seçenler aman Reis üzülmesin diye koşa koşa sandığa gidip 5 yıl daha rezillik ve belirsizlik içinde yaşamayı seçecekler.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Volkan (5 ay önce)
    Bahri Muhtarını Allah esirgeye. Bahrinın ara yolları yazın toz, kışın çamur. Adama söylüyoruz benim yapacak bir şeyim yok diyo. Kalkmış ilçeyi yönetecek. İnsanda utanma.olur. Akçadağ Bahri yalnız ve adamına göre muamele..
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Yılmaz (5 ay önce)
    Büyükşehir Belediyesi için şehri derleyip, toplayacak ve halkın adamı olan Malatya'lı eski milletvekilimiz Ömer Faruk ÖZ halk acısında da parti açısında da en doğru aday olacaktır. Parti dışı Malatya da oy alacak tek adamdır.Gönül rahatlığıyla oy vereceğim bir aday olur kendisi.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Çerçi den başkası yalan.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Harun (5 ay önce)
    İlla ittifak olacaksa bu defa MHP adayı olsun. Mesela Şinasi Kazancıoğlu TCDD Genel Müdür Yardımcısı. En azından belki demir yolu ile ilgili projesi olur. Hafif raylı sistem kazandırabilir belki. Trambüs belasından belki kurtulur güzel şehrim. Malatya en iyisini hak ediyor. Artık yeni isimler lazım. Güzel projeler sunabilen isimler lazım. Seçildiği günden itibaren Anadoluyu anayurt yapan destan şehir demekten başka bir şey bilmeyenlerden , Belediye başkanlığı için en güzel meslek veterinerlik diyenlerden , Yaptığı hataları asla kabul etmeyenlerden şehrimiz çok çekti. Yanlış anlaşılmasın Öğretmenden, Avukattan, Veterinerden , Doktordan Büyükşehir belediye başkanı olmaz. Mimar olur mühendis olur Şehir planlayıcısı olur. Yok mu koca şehirde bir tane adam akıllı aday. Yine de hayırlısı olsun güzel şehrimiz için
    %50
    %50
    Yanıtla
  • yıldırım (5 ay önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    harun bey benimde içimde geçen isim çokta güzel olur. ama malatyadaki siyasi kurtlar ittifakta malatyayı vermek istemez
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Muhsin Yazıcıoğlu aday olsaydı onamı verirdin mimar mühendislere mi.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Ömer Faruk öz geliyor inşallah
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Keşke gelse bakalım temayülde belli olur yeni Büyükşehir adayları
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Berk (5 ay önce)
    Ahmet olsa memet olsa ne olur mimar olsun cerci ve münurden sonra kim ne yapti.mala Tya büyükşehir oldu ne faydası var 18 ton su 327 tl gürkan demeç verdi kasim ayinde 25 indirim vardi ne oldu hakiki malatyalılar nerde
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Faruk (5 ay önce)
    Yerel seçimlerde sadece Reis-i Cumhur'ın ismini kullanıp 5 yıl boyunca destan okuyan Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları mutlak suretle değişmeli. Duygusal davranmaya gerek yok. Yeşilyurt'taki yolsuzluklara, Battalgazi'deki kifayetsizliklere, Büyükşehir'deki tarih yazmaktan icraata fırsat bulamayan yöneticilere rağmen aynı zevata yeniden görev verilirse hiç düşünülmeden Yeniden Refah Partisi güçlü bir aday çıkarmalı. Ve bütün bunlar yazdıkları tarihin çöplüğüne gönderilmeli. Bu defa Recep Tayyip Erdoğan oylanmayacak. Allah, kitap deyip villasında belediye araçlarını çalıştıranlara, tarlalarında belediye işçilerini çalıştıran zavallılara oy yok. 100 km asfalt yapıp 5000 km asfalt yaptıklarını iddia eden, belediyedeki emekçileri aşağılayan ve Ankara'da müteahhit dostlarının dosyalarını takip edenlere oy yok. Şehir depremde yerle yeksan olurken şahsi istikballeri için binbir fırıldak çevirenlere bu defa OY YOK!
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Akadam (5 ay önce)
    Reis kimi gösterirse göstersin isim farketmez .Listedki isimler zaten bağımsız aday olsa alacakları oy 300- 500 tane,o yüzden ismin önemi yok reis süpürge sopasını aday göstersin oyum Ak davaya, yoksa listedeki isimler muhtarlık yapacak kapasitede bile değil.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Sizin bu cahilliğinizi bir malatya çekiyor, biz de mağdur oluyoruz. Süpürgeyi seçmek nedir? İnşallah biraz düşünür akıllanırsın
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Süpürge sopası çok değerli işlevine takılıp kalmazsan bir çok alanda kullanılabilir.örnek verecek olursam misal sök ucuna rulo tak duvar boya,sök ucuna bez tak yerleri sil ,sök oklava olarak kullan ekmek aç,sök baston olarak kullan,sök halı döv,sök silah olarak kullan,sök kayısı çırp,sök ağaçlara dayak yap ooo uzar gider
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Burak (5 ay önce)
    Yesilyurt icin en hayırlı aday Dürüstlüğü ike nam salmis MUHAMMED EMİN YALÇINKAYA
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Doganyol (5 ay önce)
    Ne güzel tepkiye bakarmisiniz aday adayı bile yok öznur Çalık ne hale getirdi partiden soğuttu milleti bakalım diğer partilerden kim aday olacak
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Öznur Çalık ne alaka kardeşim. Parti teşkilatı kendi içinden bir aday gösteremiyorsa bu partinin kendi sorunu. Başınıza taş yağsa ondan bileceksiniz. Kadının siyasi tecrübesi var. Danışmanı bile şu an bu ülkede bakan. Belediyeleri bu hale getiren başkanlardan hesap sorun. Kimse aday olmak istemiyor. Neden biliyor musun. Torpille şunla bunla adamları doldurdular. Kızını alan mı dersin. Gelinini alan mı. Kardeşiyle beraber eniştesiyle beraber belediyelerde çalışan mı dersin. Ekip yok. Borç çok. Neler neler anlatırımda at gözlüğü takılı bazıılarında.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • aşkım_44 (5 ay önce)
    yorumlara bakıyorum hep akp.li isimler sanki 20 yıldır malatyaya bir şey yapmışlar gibi.. ahmet münir erkal ve mehmet yaşar çerçiden sonra malatyaya akp li başkanlar çökttü allah aşkına ne yaptılar zararlarından başka. trafik sorunumu hal oldu. vakit geçirecek sosyal aktivitelerimi oldu. kaldırımda yürürken kaldırımda ağaç gölgeleri bile yok ya. sabah evden çıktığımızda tertemiz malatyamı gördük.. yazın sıcaklarda siviri sinekler için ilaçlama bile doğru dürüst yapılmadı biz öyle diğer illerdeki telefirik olsun demedik.. devasa havuz yapın etrafında oturup serinleyelim demiyoruz. delik deşik yollara yama vurun temiz malatya olsun yeter sizi öyle sosyal aktiviteleriniz yok
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kadir (5 ay önce)
    Arkadaşlar neden akp li isimler Arkadaşlar neden akp.li isimler üzerinde duruyorsunuz. 20. Yıldır malatya belediyelerinin akp yönetti ne oldu tarım arazisine 15. Kat izin verdiler. Malatya resmen geriye gitti. Ne trafik sorunu hal oldu. Ne sosyal akriviteleri oldu resmen malatya köye döndü. Birde başka deneyelim. 20 senede birsey anlamadık Bi 5. Yıl daha anlamayalım belki malatyamız için daha iyi olur. Bi bakınkı 20. Yılda anlamadığımız 5. Yılda anlayabiliriz
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ahmet firat (5 ay önce)
    Malatya Büyük sehir belediye başkanlığı icin aday aramaya gerek yok.bu şehrin her türlü sıkıntılarını bilen ve %80 çözen 20 senedir bu işi kendi bilgi ve becerisiyle belediyeyi zarara sokmadan yöneten sn.baskanim selahattin gurkanin devamında yana olacağına inanıyorum.halkin tevecuhunun bu yönde olduğunu halk tarafindan kabul gördüğünü bliliyorum.basarilar kolay gelsin.snbaskanim.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • malatyalı (5 ay önce)
    akp de en komiği temayül yoklaması.vatandaş gidip oy kullanıyor.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • atkn (5 ay önce)
    Malatya ya ve Malatya halkına Öznur çalık veya Selahattin başkanınız yakışır. Durmak yok yola devam edin. Size bu zat ı muhteremler layık.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Hüseyin (5 ay önce)
    Ben bir esnaf olarak Battalgazi belediyesi zulmün den bıktım iş yerim çösnük mah memet buyruk cat TP petrol arkasına konteyner Demirci market işlerimi tekel bayii açmak için Battalgazi belediyesi cami ve okul ölçümü mesafe yapması gerek yapıda ama vermiyor neden diyorum ruhsat müdürü Osman bey alkole karşı diyor alkol ruhsatını belediye vermiyor kaymakamlık veriyor mesafe kurtarıyor ama kanundan üstünde kendilerini görüyor belediye başkanı beni mahkemeye ver al diyor malatya sahipsiz koydunuz sayın milletvekilleri ismim Hüseyin Tlf 05327358320
    %58
    %42
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (5 ay önce)
    Şahnahan'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...!
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Bayrâmdan sonra acele etme ne zaman yorumlara baksam hep aynı yorum.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Tamam Battalcığım listeye yazdım bunu ilk işimiz o olacak
    %89
    %11
    Yanıtla
  • yıldırım (5 ay önce)
    aday başvuru süresi 22. kasımda sona erdi öznur çalık aday değil selahattin gürkan ve ahmet durmuş aday yani iki kişi yorumlarda öznur çalık yorumu yapılıyor. otomotik adaylık oluyomu.. inşallah mehmet yaşar çerçi veya ahmet münir erkal bağımsız da olsa aday olurlar ikisinden biirnin gelmesini çok isterim gerisi boş bu ikisinden biri olmuyacaksa ömer faruk öz malatyamıza faydalı olur bence
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Halit (5 ay önce)
    Burada yazanların %80’i trol gidin işinize bakın gerçekten memleketini seven biri varsa Selahattin Gürkan olsun demez 4 senede yaptığı 10 tane işin bile kendisine ait değilken bu ile en büyük kötülüğü 9 aydır yaptı ve yapıyor kim derki dışarıdan gelen sanki Malatya da deprem olmamış gibi hissediyor bu cümle sizlere soruyorum mantıklı mı diğer otobüs ekmeği vs gibi hiç söylemiyorum yapmayın ETMEYİN VİCDANI OLAN biri hiç bir şekilde oy vermez kişisel hesaplarınızı mesleğinizi alet etmeyin kimle ne derdiniz varsa yüz yüze halledin tabi sayın editor zahmet olupta yayına alırsa
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Paracıklar Paracıklar (5 ay önce)
    Parayı basan başkan olur. NET!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Deniz (5 ay önce)
    ÖZNUR ÇALIK aday olmak için elinden geleni yapıyor ve bunu canı gönülden istiyor emin olun fakat artık YETER ! Malatyayı yedi bitirdi her taşın altında kendisinin adı çıkıyor. Aysun Karabulut denilen kadını rektör yaptırtıp koca bir üniversiteyi talan ettirdiler. 20 yıldır aldıkların yediklerin yetmedi mi yeter artık yeteeer ! Bu Öznur Çalık , Bülent Tüfenkçi, İhsan Koca , Selahattin Gürkan , Mehmet Çınar vb. bu isimlerden artık gına geldi bıktık tükendik. Bütün Malatya her daim aynı tepkileri dile getiriyor fakat seçim zamanı gelince %70.. Keza Öznur Çalık için de herkes 10 oyum olsa birini vermem diyor korkumuz bu kadın aday olunca Malatya gene AKP sonuçta onun için verdik deyip de Öznur Çalık'a oy vermez . Öznur Çalık kesinlikle aday olmamalıdır olursa da 1 tane oy bile verilmemelidir
    %79
    %21
    Yanıtla
  • ahmet (5 ay önce)
    ahmet olsa ne olur, mehmet olsa ne olur... A Partisi olsa ne , B partisi olsa ne... bizim zihniyetimiz çürümüş ya...koskoca şoför okulu arazisi havaalanına doğru alabildiğine varken yada topsögüt falan varken sırf birilerinin arazileri var diye ikizciye, gelincik tepeye ev yapmak nedir? Sanayi bölgeleri başka memleketlerde şehir dışına kurulurken bizde şehir merkezine sanayi, dışına konut alanı yapılıyor. Herşeyimiz ters...Mesele Öznur Çalık veya Selahattin Gürkan meselesi değil mesele zihniyet meselesi... Halkın hiç bir tepkisi olmadı ikizceye, gelincik tepeye toki yapılmasına... yada şoför okulunun sanayi bölgesi ilan edilmesine.. Tek üzüntüm güzelim memleketin bu hale gelmesine seyirci kalmak... Cennet gibi şehri cehenneme çeviren zihniyette katkısı olan herkes gün gelecek tarihe, çocuklarına nasıl hesap verecek bilmiyorum...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • kiremit (5 ay önce)
    İl yönetimi en baştan beri rant uğruna istedikleri ablalarını seçer ama her zaman olduğu gibi halk kazanacak. Yaparsa Selahattin başkan yapar.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Burak (5 ay önce)
    İnşallah bu seçimde insanlar partiye değil de adaya bakarak oy verirler.bunun acısını 5 yıldır Battalgazi ve Yeşilyurt belediyesinde gördük.her türlü yolsuzluk, almış başını gidiyor.belediye başkanı dediğin mimar şehir planlayıcısı olur.sen gider betoncuya veterinere oy verirsen liyakat sahibi olmadığı için sıkıntı çekmeye devam edersin
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Şakir (5 ay önce)
    Önce Nemrut dağını kahtaya bağladık sonra sırasıyla belediyeleri Malatyalıların elinden alıyoruz.Allah'a şükürler olsun hemşehrimiz Çınar başkanımız çok başarılı işlerde bulundu. Ben aday olarak il ve ilçelerdeki adıyamanlı,boskilli adayları destekliyorum.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Bu arkadaş haklı değil mi? İnsan olan belediyesine sahip çıkardı. Kel kör ne koyarlarsa %70 %80 oy verirsen semer vuran çok olur Malatya'lı. Gerçi kime diyorum ben, yarın suriyeli koysalar 'adam mı var gardaşım, biz ona değil tayyibe veriyoh' der bir beş yıl da onu bindirirsiniz sırtımıza. Efferim şakir devam et. Konuş sen. Yarın yine gider oylarını verir bunlar korkma.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Çok orjinal süpriz adaylarım var bunlardan biri olsun öznur çalık, ahmet çakır, hacı uğur polat, hakan kahtalı, mehmet çınar, ihsan koca, hakan kahtalı vb bence bu şehrin en akıllıları bunlar. Hatta ak parti yapmasa bağımsız aday olsunlar hine kazanırlar. Biz bayılırız bu tip siyasetçilere full destek tam destek.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya’nın Huyu (5 ay önce)
    Malatya halkı sürekli isim üzerinden şikayet ediyor. Ama özgür hanım ya da şikayet edilen kim olursa olsun, Malatya çantada keklik görülüyor. O yüzden kimse kendini yormasın yine %70 oy verip şikayet edilenleri başa getirir bu millet. Sonra da Malatya enkaza dönmüştü ancak iktidar bunu düzeltebilir diye oy verdim diyerek kendini savunur. 2 yıl sonra yine aynı şikayetler. Malatya’nın kısır döngüsü bu maalesef…
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Volkan (5 ay önce)
    Sanırım bu dönem güçlü, ismi temiz, muhendis-mimar olsa ve bağımsız dahi.girse kazanır. Mehmet Yaşar Çerçi buyuksehir belediye başkanı olarak görmek istiyorum şahsen. Mütevazi ve çalışkan bir insan..bağımsız girsin yeter. Belediye seçimlerinde parti olmaması lazim
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (5 ay önce)
    Büyükşehir Belediye Başkanımız tekrar aday olacak, mevcut konuşulan adaylar da ne yaparlarsa yapsınlar nafile, zaten son günlerde dikkat edin bütün STK'lar, ilçe belediyeleri ve muhtarlar destek yarısına girdiler.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Cero (5 ay önce)
    Onlarca insan ellerini ovuşturarak hazırlanıyor. Şimdiden başkan olunca neleri götüreceklerinin planını yapıyorlardır. İş sadece belediye başkanlığı maaşı olsaydı çoğu zenginlerden oluşan bu güruh asla aday olmazdı ama ufukta görünen ağızlarının suyunu akıtıyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet KUTLU (5 ay önce)
    Büyükşehir için kimse aday olmaması demek AKP'nin Malatya'da ne halde olduğunu gösteriyor, AKP teşkilatının yüzde yüz değişmesi lazım. yazık ettiler güzelim partiye. Birde adamlar tenezzül edip gidip ilçelerinde oturmuyor, yaşamıyorlar, ilçelerini kendileri kale almıyorlar, ama ne hikmetse aday olduklarında ilçeleri aklına geliyor vay lımıney. Bizde keklik gibi gidip bunlara oy vereceğiz ne güzel. Ayrıca Malatya'da hiç mi değerli akıllı bir bayan yok mu da aday olmuyor ya neden aktif siyasette olmuyor bu Malatya bayanları anlamıyorum.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hasbi (5 ay önce)
    Bir tane bile Bayan yok!
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Vah vah (5 ay önce)
    Malatyalılar Öznur tepeden işi bağlar sizlerde zaten mecbursunuz yani sonuç olarak istesenizde istemesenizde anladınız şireciler haydi halaya.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Hayri Dönmez (5 ay önce)
    Ahmet Durmuş Mühendis kimliği ile Malatyı düştüğü yerden kaldıracak inşallah
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Pütürgeli (5 ay önce)
    Ülkenin durumu ortada hala akp ye oy vermek nasıl birşey demekki insanlar halinden memnun bu seçimide kazanirsalar Malatya'ya hiç bir şey yapılmaz çünkü çantada keklik olarak görüyorlar bizi
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Akçadağlı (5 ay önce)
    Çok kaliteli belediye başkan adayları dururken en işe yaramazları aday gösterip bu kaliteli adayları küstürürseniz olacağı bu şimdi kötünün iyisini seçmek zorunda kalacaksınız. Memlekete hayırlı olsun.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • alp (5 ay önce)
    Bu iş kiytirik anketçileri danişman yaparak algi kasmayla olacak iş degil. Genel merkez malatyadan gelecek anketler konusunda dikkatli olsun cunku alayi ısmarlama. Öznur çalık malatyaya yeterince zarar verdi. Hatta bacısı vs de cok zarar verdi. Artik yeter. Malatya için felaket olur.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (5 ay önce)
    Kralı gelse Selahattin başkanı geçemez.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Atabey (5 ay önce)
    Öznur Hanım’a daha üst yetkiler verdik zamanında. O mevkilerde yapamadığı şeyleri daha alt mevkilerde mi yapacak ? Herzaman ki gibi Malatyalıların aklıyla dalga geçiyorlar. Gerçi Malatya ne zaman yanlış olan şeye tepki gösterdiki? Zamanında sağlam olmayan zemini imara açıp ,bunlara ruhsat verip evimizi başımıza yıkanları bile alkışlıyoruz. Dolayısıyla bu şehirden zerre umudum yok artık
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Aslan (5 ay önce)
    Öznur Çalık kendini birinci çıkarmak için her türlü kulisi yapıyor. Oysa Hacı Uğur Polat'ı geçen seçimde Malatya Büyükşehir Başkanı yapmak için uğraşan, Yeşilyurt'un adını batıran Mehmet Çınar'dan Malatya'nın Çınarı diye bahsederek, onca rezaletine rağmen Ankara'da yaptığı kulislerle ödül almasını sağlayan da Öznur Çalık'tı. Son dönemde en büyük sıkıntısı rektör olan bacısı ile onun kocasının yaptığı rezaletlerle ilgili haberlerdi. O haberleri de bir şekilde Adliye'ye temizletti. Ama kesinlikle bir daha Malatya siyasetinde olmamalıdır, artık yeter git evine denmelidir. Malatya'nın kalitesiz kadrolarla yaşadığı sıkıntıların baş sebeplerinden biri en baştaki Öznur Çalık'tır. Malatya siyasetinde kalitesiyle ön plana çıkması gereken isimler vardır. O isimler AK Parti seçmen tabanında da çok iyi bilinmektedir. İnşallah o isimler öne çıkar da Malatya bu köhnemiş kasaba siyasetçilerinden kurtulur.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Turgut Özal Üniversitesi'nde yapmadık yolsuzluk ve usulsüzlük bırakmayan burada milyonlarca liralık servet yapan sabık rektörü ve kocasını son ana kadar koruyan Öznur Çalık mı büyükşehire başkan adayı yapılacakmış. Aday gösterilip seçilirse ne profu olduğunu kendisi de bilmeyen her sene yeni bir şeyin uzmanı olduğunu yutturmaya çalışan veteriner bacısını baş yardımcı, her şeyini karısına ve karısının ablasına, yani iki kadına borçlu olan bıyık güzeli eniştesini kasanın başına koyar, o zaman sen sağ ben selamet!
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Turan (5 ay önce)
    Doğanşehire allahın bir kulu gelip halimşzi soran olmadı. Bugün nssıl gelip oy isteyecekler. Bugüne kadar bir tek Ahmet Durmuş beyefendi geldi bizi dşnledi derdimşzle dertlendi kendisine teşekkür ederim. Aday olursa oy veririm
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Ahmet bey gerçekten beyefendi biri inşallah Aday olur malatyanın gelecek 100 yılının temellerini atacağına inancım tamdır
    %50
    %50
    Yanıtla
  • kamil yilmaz (5 ay önce)Turan isimli kullanıcı yorumuna
    herkes de tıpış tıpış akp ye verecek oyunu isterse köyün delisini koysunlar, malatya cepde görüyolar ama bu seçim bitti çok şey...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Öznur (5 ay önce)
    Öznur çalık ve çınar büyükşehire yakışır!!!!!! Tabi malatya halkına da!!!!!!
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Hamdi (5 ay önce)
    Öznur Çalık, gözüne kestiremediği için aday adayı olmamış. Gözüne kestirseydi, sözünü alsaydı "Bakın herkes gibi bende aday adayı oldum, eşit şartlar da yarışa girdim" der, reklamını yapardı. AK Parti için muhalefete gerek yok, kendi kendilerini yiyiyorlar. Azıcık muhalefet ayağa kalksa, ah bir kalksa ortada AK Parti diye bir şey kalmayacak ve öznur çalık gibi siyaset karekterleri piyasada olmayacak. AK Parti'nin Malatya'daki en büyük destekçisi şuanda CHP'dir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Berat Elibol (5 ay önce)
    Anlamadım büyükşehir için aday adayı olarak başvuru yapmayan kişiler neden temayül de ismi çıkınca değerlendiriliyor ki. Bu çok saçma bir uygulama. Cesaret gösterip çıkarlardı meydana. Neyden korktular ki. Hem bu saatten sonra temayül de ona buna baskı yaparak ismi çıkınca Malatyalılara kabulü ettirecekler. Böyle bir zihniyetin belediye başkanlığnı isteme nedeni Malatyaya hizmet etmek olmadığı zaten aşikardır.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Doğanşehir (5 ay önce)
    Doğanşehir elden gitti sonra demedi demeyin kale yıkılıyor sallantı başladı çok acil tedbir alın bu liste Doğanşehir in yıkılması demek küçük lerden biri olmazsa olmaz demedi demeyin
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Aliseydi (5 ay önce)
    Umarım malatya ve ilçeleri için hayırlısı olur helede akçadağ için birbirinden kıymetli adaylar var çünkü benim gönlüm arif tutaldan yana bence aday o
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Malatyamız için çok kötü bir durum şöyle bakıyorum isimlerede bir tane güvenilecek bir tane seçilse memleket için çalışır diyebileceğimiz İsim yok...şuana kadar seçilenler kendilerine Villa yapmaktan,ceplerini doldurmaktan, yakınlarını işe almaktan öteye gidemediler...
    %100
    %0
    Yanıtla