SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

AKP'ye Aday Adaylığı İçin 72 Kişi Başvurdu

0
Güncellendi - 2018-05-04 16:13:40
AKP'ye Aday Adaylığı İçin 72 Kişi Başvurdu
A- A+ PAYLAŞ

AKP'de 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmak üzere aday adayı başvuruları sona ererken, bu partiye 72 ismin başvurduğu bildirildi.

AKP’nin mevcut Malatya milletvekili olan Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Taha Özhan'ın ardından en son olarak Nurettin Yaşar'ın da yeniden aday olmak üzere başvuruda bulunduğu belirtildi. Taha Özhan'ın Malatya'nın dışında Ankara, Nurettin Yaşar'ın ise Malatya'nın dışında İstanbul bölgesi için de taleplerinin bulunduğu öğrenildi.

AKP'de eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, eski belediye başkanı ve milletvekillerinden ise Cemal Akın, eski il başkanı Hakan Kahtalı, eski İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan’da aday adayları arasında yer alırken, Malatya Barosu eski il başkanı ve CHP eski Battalgazi ilçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Malatya Eczacılar Odası’nın 4 dönemdir başkanlığını sürdürürken bu görevinden istifa eden Tahir Özelçi de aday adayı oldular. AKP'nin eski eski İl Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt’un yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri olan Ramazan Acar, Nevzat Aslan ve Mehmet Şireci de aday adayları arasında yer aldı. Başvuru listesinde, geçmiş seçimlerde aday adayı olan çok sayıda ismin bir kez daha başvuruda bulunduğu görüldü.

Milletvekili aday adayları arasında partili yöneticilerin ve belediye meclis üyelerinin oy kullanacağı eğilim yoklaması, 5 Mayıs Cumartesi günü yapılacak.

AKP'de, 32'si genel merkeze, 40'ı da Malatya İl Başkanlığı'na olmak üzere başvuruda bulunan 14'ü kadın  72 aday adayının isimleri alfabetik sıraya göre şöyle:

Abdulaziz Aslan

Abdullah Eraslan

Abdullah Akgün

Ahmet Çakır

Ahmet Ercan Uçkan

Ahmet Polat Kaya

Ali Yıldırım

Ali Edip Budan

Aslı Eren

Aynur Oğuzhan

Bayram Taşkın

Bilal Akkuş

Bülent Tüfenkci

Cevdet Arslan

Cumali Alan

Demet Kaya Ayanoğlu

Dilek Yurtseven

Ebru Çolak Bereket

Emine Erkut

Ergül Zeryurt

Esra Nur Filinte

Eyüphan Korkmaz

Fatih Serkan Erkuş

Fatma Esen

Gazi Ergün

Gülsen Boyraz

Hakan Kahtalı

Hasan Adak

Hayrunnisa Varlıklıöz

Hilal Acı

Hüseyin Apak

Hüseyin Cemal Akın

Hüseyin Köksal Çınar

İhsan Sarı

İsmail Özbey

Kenan Kolçak

Mehmet Şahin

Mehmet Şireci

Mehmet Toptaş

Mehmet Hanifi Yılmaz

Mehmet Yılmaz Pekkaya

Murat Beytekin

Mustafa Bingöl

Mustafa Şahin

Naciye Cengil

Nail Tuna

Nedim Durgungül

Nevzat Aslan

Nihat Gürbüz

Nurettin Yaşar

Osman Timurtaş

Osman Aladağ

Özcan Mercan

Öznur Çalık

Ramazan Acar

Rasim Kara

Recep Yazıcı

Sabri Unat

Selahattin Sarıoğlu

Selçuk Gökçe

Şule Çelik

Taha Özhan

Tahir Özelçi

Tahir Alperen Aydoğan

Turan Kopal

Turgut Sandıkcı

Ufuk Önalan

Vahap Bata

Vahit Atalan

Veysel Ser

Yakup Güler

Yusuf Özdemir

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV: Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın AKP Malatya İl Başkanlığı'na adaylık başvuruları..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    Sayın bayram taşkın beyin vekil olmasını temenni ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatyalı (6 yıl önce)
    Gavurun hakkını bile gözeten Dinim..Kimseye kimsenin hakkını bırakmaz elbet Allah büyüktür..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Bu kadar adaya,gerek yoktur, chp iki sp I yp,I akp, Iki adet vekil cikaracakla yazik bir koseye
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    yorumlara bakınca Malatya da bir durumun gözardı edildiğini anladım 1. MHP den iyi partiye olan oy kayması... 2. AkPartiden özellikle Saadet Partisine ve iyi partiye olan oy kayması.. MHP malatyadaki oyunun bir kismi iyi partiye gececektir ancak akpartiden de mhp ye oy kayması muhtemel...bu bakımdan mhp 1. sıra adayı çok onemli ve secilme ihtimali yüksek...iyi parti de eger iyi bir adayla girerse bir ihtimal 1. sıra adayı secilebilir... Bence saadet partisinin de 1. sıra adayı çok çok onemli. Munir Erkal başkanlık seciminde yaklaşık 50 bin oy almisti...Saadet Partisi eger bu oyun üstüne bir 30 bin oy daha koyabilirse ki mevcut durumda ben bu oyu alabileceğine inanıyorum, Saadet Partisinin de 1. sıra adayınin gitmesi çok muhtemel...
    0
    0
    Yanıtla
  • SAADET PARTİSİ 2015 SEÇİMLERİNDE ALDIĞI OY 2876 EVET 1 TANE ÇIKARABİLİR. AK PARTİ 5 CHP 1.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    mustafa kardes, anlaman icin bir daha yazıyorum: saadet partisi barajı gecemeyecek diye saadet partili vatandaslarimiz akpartiye oy veriyorlardı...suan baraj sorunu yok saadet partisinin...gonul rahatligiyla vatandaşlar saadet partisine oy verecek....turkiye geneli %5-6 dan bahsediliyor saadet partili olup baraj takintisi yüzünden akpartiye oy veren...yerel secim ortada zaten, akparti daha güçlüyken 50 bin oy aldi saadet partisi..bu neden 80 bin olmasın ? tamam anladık H. Ugur Polat akraban veya Akparti senin ekmek kapın ama boyle yazarak kendini okuduğunu anlamayan bir durumuna düşürme lütfen...
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (6 yıl önce)
    maşallah maşallah hey memleket ne güzel 81 inde çevre yolu var yanlız malatya da yok maşallah 81 inde otobüs servisi var yanlız malatya da servis yok dışarıdan gelen bir malatya lı otobüsten eniyor.canının derdine düşüyor.gece yarısı eskiden servis vardı maalesef kaldırıldı tek malatyda yok maşallah 6 tane APK vekilimiz var daha ne sayayım beydağınında bir tane çam yetişmiyor.Önümüzdeki 1o yıl içerisinde böyle beton yapılaşma devam ederde malatya çöl olacak Değerli APK Belediye Bşk..Malatya beton yığını haline geldi bu rantların sonu ne zaman bitecek.soruyorum.Yeter.yeter yapmayın biraz yeşilliğe önem verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İÇİN (6 yıl önce)
    MALATYAMIZ İÇİN ÖNCELİKLE BİR TÜRLÜ YAPILAMAYAN ÖNEM ARZ EDEN KONU: ULUSLARARASI SİVİL HAVAALANI YAPTIRMAK. MALATYA HALKI HER PLATFORMDA DİLİNDEN DÜŞÜRMEDİĞİ KONU BU.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (6 yıl önce)Malatyam İÇİN isimli kullanıcı yorumuna
    Aday adayı Mehmet Hanifi Yılmaz bu konuyu vuslat tv canlı yayınında dile getirdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat çay (6 yıl önce)
    VEKİL ARKADAŞLARA HAYIRLI OLSUN AMA DOGRULUK,DÜRÜSTLÜKDEN ŞAŞMASINLAR VE UZLAŞMA KÜLTÜRÜNE VE DEMOMRASİYE SAHİP CIKSINLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat çay (6 yıl önce)
    AKLIN VE BİLİMİN OLMADIĞI YERDE FELAKET VARDIR.EN BÜYÜK VE EN SERT TOKATI EN SON TANRI VURUR.DÜNYANIN NÜFUSU 8 MİLYARA DAYANDI ÜLKE NÜFUSU 80 MİLYONA DAYANDI UZAYA ARTIK KOLONİ KURULUYOR,YAKIN ZAMANDA ARABALAR GÖKYÜZÜNDE GEZECEK İNSANSIZ ARABALAR YOLDA ..BUNLAR HAYATIN GERÇEKLERİ HİÇ KİMSE KAÇAMAZ HAYAT TOKATLAR ADAMI CAHİLLERİN TOPLUMU YÖNETTİGİ BİR DÜZEN ÇÜRÜR NİTEKİM DÖVİZ AVRO 10 TL,DOLAR 8 TL HİPERENFLASYON KAPIDA ,EMPERYALLER IRAK,SURİYEDEN SONRA İRAN SAVAŞINI DAYATIYOR TOPLUM OLARAK ÜLKE OLARAK BAŞIMIZ BELADA TEK ÇARE UZLAŞMA AMA HUKUK VE DEMOKRASİ TEMELİNDE ÜLKE İFLASINI VERECEK YAKINDA HİC KİMSE BU SİSTEMDE ÜLKEYİ KURTARAMAZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (6 yıl önce)
    Türkiye İyi olacak başka çıkar yol yok bu menfaatperest ve kişiye odaklı düzen Türkiye yi büyük yıkıma uğratacak İyi ler fethi şerlerin kötülerin defi için uçurumun kenarındayız sadece kendi ömrünü düşünen gelecek kuşaklara adaletsiz hukuksuz keşmekeş ve tabiatı hizmet adı altında virane olmuş bir gelecek mi bırakacaksınız yeni nesillere sadece el vicdan el vicdan başka bir şey demiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertlidayi (6 yıl önce)
    1 kişilik yer net değil 70 kişiye yakin başvuru. 1 Bülent tüfekçi 2 hakan kahtalı 3 ahmet çakır 4.... Veli ağbaba chp Ömer ekinci mhp
    0
    0
    Yanıtla
  • 4. sıra ya saadet ya iyi parti...bu nokta da saadet ve iyi partinin 1. sıra adayı çok çok onemli....
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat bey saadet saadet deyip duruyosun, bir önceki seçimlerde MHP %9,2 ile Vekil çıkaramadı sen 0,6 ile mi vekil çıkaracaksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)Halil isimli kullanıcı yorumuna
    Arkadasim, matematigi çok basit bu isin..D'Hont kuralına gore hesaplanıyor...adim adim kısaca anlatayım: 1. son genel secimlerde mhp oyu yaklaşık 42 bin bunu yazdık bir kenara. 2. akpartinin 5.siradaki adayı mevcut kurala gore yaklaşık 61 bin civarı oy ile seçilmiş... bu su demek guzel kardesim, mhp birinci sıra adayı milletvekili olmayı yaklaşık 18 - 19 bin oy ile kacirmis milletvekili olmayı... 24 Haziran secimlerde akparti oyunu mhp - iyiparti - saadet partisi paylasacagina gore, saadet partisinin de bilinen makul birinci sıra adayınin milletvekili secilme sansi var...Bakin Ahmet Münir Erkal yaklaşık 50 bin oy aldi Malatya da üstelik akparti güçlüydü o zaman...saadet / mhp / iyi parti den 60 bin civarı oy alanlar milletvekili cikaracaktir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (6 yıl önce)
    Boyle yapmalarinin sebebi oy fazla olsun her aday olanın çevresi oy versin diye
    0
    0
    Yanıtla
  • ali saraç (6 yıl önce)
    Battalgazi ilçesınde hastaneyi yıkttnız ,kac yıldır malatyanın doğusu hastane yönünden perişan, acil yok özel hastanelere mahkum ettiniz. malatyanın 330.000 nüfüslu battalgazı ilçesı ne zaman hastane yapılacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • A.Ata. (6 yıl önce)
    Emmizademiz Vahit ATALAN'ın memleketimiz için çok faydalı bir millet vekili olacağına inanıyoruz onun için sonuna kadar adaylığını destekliyoruz. Başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • recep eren (6 yıl önce)
    her dönem aynı kişiler bırakın.. hiç vekil olmayan olsun.malatya halkı sizi secmek zorundamı.reisin gölgesınde vekil olsun aynı kişiler ne güzel bir iş
    0
    0
    Yanıtla
  • yms44 (6 yıl önce)
    açıkca isim veriyorum öznur çalık mustafa şahin taha, nurettin, hakan kahtalı, ahmetçakır bunlardan biri veya bir kaçı gösterilirse malatyamız bu sefer tokadı vuracak. Reislik seçiminde malatya tayyip erdoğanın yanında olacaktır. Ama vekillikte bazı şahıslara YETERRRR deme vakti geldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (6 yıl önce)
    Listeyi onaylıyorum. Hepsi de iyi. Hepsi birlikte gitsinler. Allah hepsini muvaffak etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Spartacus (6 yıl önce)
    Paralarına yazık etmişler zaten adaylar yüzde 99 belli
    0
    0
    Yanıtla
  • Başar Pekin (6 yıl önce)Spartacus isimli kullanıcı yorumuna
    Çoğunun amaçlı vekil olmak değil ki. Bu şekilde tanındıktan sonra ihale almak ,is almak ,yakınlarını belediyeye filan aldırmak ve akp den aday oldu namıyla is yaptırmak.
    0
    0
    Yanıtla
  • mesele kazanma değil ki mesele başka herkes gorunmek aday olmak derdınde kazanma değil onlarda biliyor kazanamayacaklarını ama neden basvuru yapıyorlar çok iyi biliyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • dekan (6 yıl önce)
    he babo he
    0
    0
    Yanıtla