SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'de İlçe Aday Adayları 22 Aralık'ı Bekliyor

0
Güncellendi - 2018-12-21 03:04:25
AKP'de İlçe Aday Adayları 22 Aralık'ı Bekliyor
A- A+ PAYLAŞ

AKP'de ilçe belediye başkan adaylarının, TBMM'de bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından en erken 22 Aralık Cumartesi günü açıklanması bekleniyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, halen Battalgazi İlçesi Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Selahattin Gürkan'ın açıklanmasından sonra, dikkatler Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin yanı sıra diğer 11 ilçenin adayları için parti genel merkezine çevrildi. Daha önce 14 Aralık'ta yapılacağı belirtilirken,bütçe görüşmeleri nedeniyle ertelenen aday açıklamasının, 21 Aralık'ta son bulacak bütçe görüşmelerinin ardından 22 Aralık Cumartesi günü yapılması bekleniyor.

13 ilçe adayını belirlemek üzere, parti genel merkezince çeşitli aralıklarla, öne çıkan 3 veya 4 isim için için kamuoyu yoklaması yapıldı. Geçtiğimiz hafta sonunda da, partinin il ve ilçe yöneticileri, kendi değerlendirmelerini yapıp, ilçelere göre sayısını 2 ile 5 arasına düşürdüğü  aday adaylarını parti genel merkezine iletti.

Genel merkezdeki 15 kişilik üst kurulun, kamuoyu yoklamalarının yanı sıra partinin yerel yönetimlerince, ilçelere ilişkin önerilen isimleri son bir değerlendirmeye aldığı ve adayları belirleyeceği bildirildi.

AKP MKYK’sı, aldığı kararla, mevcut AKP’li belediye başkanlarının aday adaylığı için başvurmalarına gerek olmadığına, bunların doğal aday sayılacağına, ancak aday olmayı düşünmeyenlerin başvuru yapmalarına karar vermiş, bu nedenle mevcut belediye başkanlarının tümü yeniden göreve talip olmalarına rağmen başvuruda bulunmamışlardı.

AKP’ye merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt’un yanı sıra diğer 11 ilçe için resmen aday adaylığı başvurusu yapan isimler şunlardı:

BATTALGAZİ

Şahin Doğan

Murat Nalçacı

Gazi Ergün

Müslüm Okuşluk

Murat Bilim

Mehmet Menteş

Ali Ekinci

Muzaffer Karakuş

Hasan Göğüş

YEŞİLYURT

Mehmet Şireci

Şeyda Öztürk Aslan

Kenan Aydoğan

Hulusi Boyraz

Mehmet Toptaş

Mahmut Polat

Vahap Erdem

Huzeyfe Karaaslan

Yusuf Özdemir

AKÇADAĞ

Fuat Özdemir

Mahmut Nedim Gökçek

Nuri Evin

Demet Keleş Tutal

Abdurrahman Atay

Ali Bektaş

Murat Maskar

Levent İskenderoğlu

Mustafa Kırteke

Emrah İnce

Osman Güde

Necmettin Özcan

Battal Karaduman

İbrahim Meral

Aliseydi Akduman

İbrahim Tüdün

Bayram Karaaslan

ARAPGİR

Basri Aknar

Rıza Murat Türksoy

Neslihan Güler

Talip Çelik

Secaattin Akyüz

ARGUVAN

Ahmet Eren

Gökhan Göksu

Veysel Karani

DARENDE

Tebernuş Kaçaman

Alican Bozkurt

Mehmet Ali Köroğlu

Seyfillah Karcı

Mehmet Derviş Kıhtır

Yaşar Ünal

İsa Özkan

Hamit Demir

Emin Tatlıcı

Murat Doğan

Osman Beşeren

Hulusi Kaya

DOĞANŞEHİR

Hanifi Bayram

Mehmet Sülü

Mehmet Nazlı

DOĞANYOL

Eşref Aydın

Muharrem Şakar

Özcan Öz

Hakan Bay

HEKİMHAN

Birgül Yılmaz

Kemal Deniz

Necati Benli

Burhan Metin Özer

Erkan Cenk

Tuncay Güven

Gani Karaca

KALE

Ramazan Yılmaz

Zeynel Abidin Kayan

Abdullah Fatih Karakuş

Fatih Bahattin Akkuş

Abdulvahap Ortaç

Murat Koca

Nurettin Karaaslan

İsmail Kayaduman

Yaşar Koca

Hamza Kayaduman

Sabri Karaaslan

Ayşenur Akıcı

Gülsen Boyraz

Ömer Gökçe

Muharrem Özbay

KULUNCAK

Asef Acar

PÜTÜRGE

Mehmet Aydoğan

Tansel Çakır

Mehmet Reşat Güzel

Serkan Kızılırmak

Çetin Ogün Koçer

Bülent Türkeri

Seçkin Yarbasan

Hasan Avşar

YAZIHAN

Selahattin Barut

Eren Topçu

Ziya Doğan

Resmi kurum ve kuruluşlarda görevli olanların yanı sıra partinin ve meslek odalarının yönetiminde görevli olanlar için, aday olmak üzere bu görevden istifaları için 1 Aralık tarihinin belirlenmesinden sonra, bu durumdaki isimlerin de başvuru yapmış olabilecekleri, partiye belirlenen sürede daha önce başvurmuş olan yukarıdaki isimlere, bunların da ekleneceği öğrenildi.

AKP'nin üst kurulunun ilçe adaylarıyla ilgili çalışmalarını 22 Aralık gününe kadar tamamlayamaması halinde, açıklamanın 24 Aralık gününe de kalabileceği belirtiliyor.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • volkan (5 yıl önce)
    Battalgazi için muzaffer karakuş olmazsa sandığa gitmeyecez
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıtkı baba (5 yıl önce)volkan isimli kullanıcı yorumuna
    Sadakat başka birşey....işte olmak yada olmamak budur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus Emre (5 yıl önce)
    Battalgazi aday adaylari icerisinden sadece Şahin Doğan i taniyorum ve onun hakkında yorum yapmak istiyorum.Kendisini yakınen taniyorum hak ve adaleti gozeterek yonetebilecek bilgi ve donanima sahip tecrubeleriyle battalgazi yi kalkındıracağına canı gönülden inanıyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer altuntop (5 yıl önce)Yunus Emre isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen katılıyorum görüşlerinize
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet boztaş (5 yıl önce)
    Şahin doğan çok yakından tanıdığım bir saygılı insdandır. Size önerim hiç kuşkunuz olmadan ona oy verip güvenenibilirsiniz TEŞEKKÜRLER
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıtkı baba (5 yıl önce)
    Battalgazi icin ne misyon var ne hedef koyan var ne fikri ne zikri olan var.Bir tek ŞAHIN DOGAN da goruyoruz tum bunlari. Adam kararliligini koymus ortaya...ikna ediyor beni vallah.yaniii adam vatan millet sakarya destani yazmiyor kardesimDIYORKI: Been battalgazi ilcesine bu bu bu vizyonumla bu misyonumla bu hizmet fikirleriyle battalgaziyi bilen biri olarak bu hizmetleri yapmak için aday adayi oldum diyor...baskasi ne diyooor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer altuntop (5 yıl önce)Sıtkı baba isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer (5 yıl önce)
    Selahattin Gürkan başkandan sonra iş yapabilecek aday kaanatimca ŞAHİN DOĞAN belki yönetim değerlendirir
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıtkı baba (5 yıl önce)
    Selahattin gürkan baskan olumlu eyvallah basüstüne,battalgazi aday adaylarina bakiyorum da...iki lafı bir araya getirecek,mütevazi,beyefendi,disiplinli bir sekilde battalgazi me hizmet edecek bir tek aday adayı şahin doğan ı görüyorum.Haa bi arkadas haluk cömeroglu demis yaw adam arapgirin yerlisi.arapgirin merkezi battalgazinin 1/20 i kadar yapmayin Allah askina.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıtkı baba (5 yıl önce)
    Selahattin Gürkan baskan olumlu oldu eyvallah basüstüne,battalgazi adaylarina bakiyorum da iki lafı bir araya getirecek,karsisina gectigin zaman beyefendiligiyle ,mütevaziligiyle,disiplinli bir sekilde en iyi hizmeti battalgazimize kazandiracak tek bir aday adayi şahin doğan ı görüyorum inşaallah hayırlı olur.Haa ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammet uğur (5 yıl önce)
    Adaylar arasında fikirleri başta olmak üzere projeleri, vizyonu ve battalgazi İlçesi içinde olan sıkıntıları gidermesi adına düşüncem ŞAHİN DOĞAN tarafında başka bir nedeni ise mütevazi, saygılı ve cömert bir BATTALGAZİ başkanı görmek sadece İlçe için değil şehrimiz içinde büyük bir kazanç olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Meryem Nur (5 yıl önce)
    Malatya Battalgazi ilçesi başkan adayları arasında bence yaptığı projeler ve düşünceleriyle belediyecilikte yeni bir vizyonu ile kendini biraz daha öne çıkaran aday şahin doğan i görüyorum inşallah bizim bu gördüğümüzü AKP yönetimi de gorur ilçemiz ve ilimiz için yerinde bir karar verir teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Firdevs öztürk (5 yıl önce)
    Adayları sanal ortamda elimden geldiği kadar takip etmeye çalışıyorum akp battalgazi ilçesi adayı ŞAHIN DOĞANın yaptığı yeni vizyon kentleşme trafik sorunu ile ilgili dikkat çeken çalışmalarını görüyorum diyer adayların göze gelen bir yayınlarına fazla denk gelmedim belkide ben göremedim eyer dikkat edilecekse bu görüşler dikkate alınmalı.teşşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer altuntop (5 yıl önce)
    Adaylar arasında en dikkat çekici bilgiler Battalgazi ilçesi akp belediye başkan adayı şahin doğanın projeleri ve yapacağı işler trafik konusu belediyecilikle alakalı olarak kaleme aldığı görüşlerini okuyup değerlendirelim bence bu tür durumlarda daha. İsabetli kararlar alınması şehrimiz için daha iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali gül (5 yıl önce)
    Battalgazi de samimi dürüst çalışkan ve bölgenin eksikliklerini bilen Muzaffer Karakuş kardeşimizi istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • RAMAZAN (5 yıl önce)
    Battalgazi ilçesine Malatya sevdalısı Nurettin ÖNDEŞ'İ başkan olarak görmek istiyoruz.Rabbim inşallah kendisine bu görevide nasip eder
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Kara (5 yıl önce)
    Bir Yeşilyurtlu, bir belediyeci olarak Yeşilyurt'u en iyi tanıyan insan,mütevazi saygılı Teknik elaman (Yük.İnş.Mühendis)olan mevcut başkan MEHMET ÇINAR'IN yeniden yola devam etmesini en samimi duygularımla istiyorum.Allah yardımcısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • hekimhanlı (5 yıl önce)
    Ak Parti'nin Malatya ilçe belediyelerinden bir tek Hekimhanı kazanmak için uğraşması gerekir diğer ilçelerde değil ceketini koymak ceketin ipini koysa bile kazanır onlar zaten hep garanti olarak ak Parti'nin Hekimhan dışında hiçbir ilçede seçim çalışmasına dahi gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Yazihan icin Eren TOPCU
    0
    0
    Yanıtla
  • dogan (5 yıl önce)
    Doğanşehirde mehmet sülüyü istiyoruz yoksa oy yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • REİS (5 yıl önce)
    Doğanşehir Vahap küçük olmazsa Akp kalesi yıkılacak Reis duysun sesimizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Yakup (5 yıl önce)
    Muzaffer KARAKUŞ u belediye başkanı olarak görmek istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa kemal (5 yıl önce)
    Akçadağ da Necmettin Özcan
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Akp' nin aday adaylarından Ha bire mesaj geliyor telefonuma. Bana ne kardeşim adaylığından. Git, yatağını yorganını kapısının önüne ser, seni kim aday gösterecekse ona anlat kendini. Beni rahatsız etme.Hiç umurumda değilsin. Hadi yallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Umarım malatyada şirketleşen yapıya yakın aday çıkmaz. Eğer adaylar bu siyasi şirketten olursa ben selehattin gürkana da oy vermem.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    battalgazi'de haluk cömertoğlu'nu görmek istiyoruz. hem dürüst hem çalışkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • ATTİLA (5 yıl önce)
    Sakın ama sakın melalecileri aday olarka göstermeyin.24 haziranda oy kaybetme nedeni bunlardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Memleketine sevdalı (5 yıl önce)
    Büyükşehir de Selahattin başkan ilçelerde MHP
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla