SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'AKP'den Aday Adayı Oldu, Köşeyi Döndü..'

'AKP'den Aday Adayı Oldu, Köşeyi Döndü..'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, belediyenin 'Büyükşehir' statüsüne kavuşmasından sonraki ilk genel sekreteri olan, mevcut başkan Selahattin Gürkan'ın da geçmişteki tüm eleştiri ve karşı çıkmalarına rağmen ilginç bir şekilde yeni güzergahlar için düşündüğü çok tartışılan 'trambüs' projesinin mimarlarından olan Arif Emecen'in, bürokrasideki görevinden sonra siyasete atılması ve seçilememesinin ardından girdiği iş dünyasındaki hızlı yükselişi devam ediyor.

Odatv4.com, 2014'te, hakkındaki tüm olumsuz değerlendirmelere karşın Ahmet Çakır başkanlığındaki Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde ilk genel sekreter olarak Kayseri'den getirilerek istihdam edilen, Malatya'daki görevinden sonra gittiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi dönemindeki görevleriyle ilgili de çeşitli kereler muhalif basında haber konusu olan Emecen'in iş dünyasındaki hızlı yükselişini, "AKP'den Aday Adayı Oldu, Köşeyi Döndü.. 138 Milyon Türk Lirası.." başlıklı haberine konu etti.

Odatv4.com'un Emecen'le ilgili haberi şöyle:

"..Arif Emecen, AKP’li Üsküdar Belediyesi’nden son bir yıl içinde üçüncü ihalesini de aldı. Üsküdar Belediyesi’nden, toplamı 138 milyon 837 bin TL tutan 3 ihale alan Emecen, Melih Gökçek zamanında Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İETT, Trabzon Büyükşehir Belediyeleri’nde yönetici olarak çalışmıştı.

Üsküdar Belediyesi, “Libadiye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kapalı Otopark ve Pazaryeri Tamamlama Yapım İşi” ihalesi için Kristal Elektrik Raylı Sistemler Ltd. Şti. + Temelkon Mühendislik İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. ortaklığı ile 67 milyon 990 bin TL’ye sözleşme imzaladı.

Söz konusu projenin ilk aşaması ile ilgili geçen yıl mayıs ayında yapılan ilk ihaleyi de yine aynı ortalık 54 milyon 500 bin TL bedelle almıştı.

AKP’DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU
Kristal Elektrik firmasının büyük ortağı Arif Emecen, 2019’da AKP’den Çankırı Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmuştu. Emecen, AKP’li birçok büyükşehir belediyesinde yönetici olarak görev yapmıştı.

Emecen’nin firması, Üsküdar Belediyesi’nden “Gelecek Üsküdar İnşaat Yapım Yıkım ve Bina Tesisat Altyapı İşi” ihalesini de almıştı.

16 milyon 347 bin TL’lik ihale için Üsküdar Belediyesi ile 6 Ocak 2022 tarihinde sözleşme imzalamıştı. Emecen’nin firması, son bir yıl içinde ortak olarak girdiği 3 ihale ile Üsküdar Belediyesi’nden toplam 138 milyon 837 bin TL’lik ihale almış oldu.  

ARİF EMECEN KİMDİR
Arif Emecen 1964 Çankırı doğumlu. Fırat Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. TEDAŞ ve TEAŞ'ta işletme mühendisi ve kontrol mühendisi olarak çalıştı.

Melih Gökçek zamanında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Emecen, 1995-2000 yılları arasında Ankaray Raylı Sistem İşletmesi'nde, 2000-2005 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İstanbul Ulaşım A.Ş'de Genel Müdür Yardımcılığı, 2005-2014 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2014-2016 yılları arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik yapan Emecen, 2016'da İETT Genel Müdürü olarak atandı. 21 Kasım 2017 tarihinde dönemin Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından görevden alındı. 31 Mart 2019  belediye seçimlerinde AKP'den Çankırı Belediye Başkanlığına aday adayı olan Emecen, aday gösterilmedi.

Ancak seçimlerinden sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi Ulaşım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Emecen bu görevinden 2020 yılında istifa etti."

odatv4.com- malatyahaber.com

odatv4.com'daki haberin linki:

https://odatv4.com/guncel/akp-den-aday-adayi-oldu-koseyi-dondu-138-milyon-turk-lirasi-232862

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Babanin oglu kemal (2 yıl önce)
    Kendisini tebrik ediyor ve basarilarinin devamini diliyorum dahada ilerlemek istiyorsa Cengiz insaati ornek almasini millete gereken hizmeti yapmasini tavsiye ediyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • selim (2 yıl önce)
    elbet dosyalar incelenecek malatya belediyesinde israflar yap bozlar çıkacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    böyleleri iş güç sahibi olur bizim gibi işe ihtiyacı olanlar ise sürünüyor turgut özal üniversitesinde halen yasa dışı işlemler ve personel alan rektörde başta kalıyor bunlara demekki bu tür insanlar lazım yazıklar olsun malatyanın adı kötüye çıkarıyorsunuz sizin gibi insanlar malatyalı olamaz buna malatya milletvekilleride dahil hepsi kendine ve çevresine iş yapıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakkı (2 yıl önce)
    Sayın editör Milletin önüne ısıtıp ısıtıp Bu haberleri getirene kadar neden Gürkan başkanın 25 yıl vadeli 2 milyar 200 milyon Japon Yen'i (250 Milyon lira) kredi kullanacak bunu versenize ne yapılacakmış bunları yazın neden sonraki Bld başkanlarını bu borcu gelecek başkanlara bırakmaya çalışıyor bunları yazın
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Alimisirci44 (2 yıl önce)
    Ben ve 7 sülalem ak partiye oy vermeyecek , sülalemiz akp ci idi ama kimle konuşsam midesi kalkmış artık. Ben Recep Tayyip Erdoğan a üzülüyorum bunları görmüyormu acaba ?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • bunu sen ben gibi dümdüz vatandaş görüyorda bu devletin koskoca miti görümüyor mu? cumhurbaşkanı görmüyor mu? bu kadarda iyi niyetli olmayın, bu vekiller bu başkanlar hepsi onun onayından geçiyor. artık cumhurbaşkanını ayrı bunları ayrı kefede tutmayın, hepsine yetkiyi veren zaten cumhurbaşkanı.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malkoçoğlu (2 yıl önce)
    Akp li ol ne olursan ol... Amma akp li olmadı mı vatan hayinisin, fetocusun,PKK kışın velhasıl vay haline.balık baştan kokar bunlar hep aynı...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Yazık oluyor yazık
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Ne tesadüf oğlunun çalıştığı firma malatya da tranbüs ihalesini tek teklif vererek kazandı, ve ne tasadüftür sonra kendisi buraya genel sekreter oldu, tranbüs bitti istanbula gitti, istanbulda tranbüs yapmaya çalıştı zar birileri hooop dedi gönderdi. Adam gidip havuz işi alıyor ama 54 milyon az geliyor havuz bitmiyor, sonra ne tesadüf aynı havuz işini tamamlamak için 67 milyonluk bi ihale daha alıyor. Bu devlette bir kesim varki, hain 15 temmuz darbe girişimi sonunda ülkeyi savaş ganimeti olarak görüyor. Acı olan da o şerefsizler darbe yapmaya çalışırken bu tipler evinden dışarı çıkmayanlardandı..
    %90
    %10
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    Türkiye de siyaset böyle bir şey kimini uçırur kimini ayak altı eder
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Suleyman Kahraman (2 yıl önce)
    AKP den milletvekili, aday veya aday adayı, bürokrat olup köşeyi dönmeyen var mı? Tek Arif Emecen' e değil, Malatya' dakilere bakmak yeterli.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • uğur tn (2 yıl önce)
    Akp aday adayı dahi olanların cennetine çevirdi ülkeyi.Bunlar akp türkiye'sinde anormal değil,normal şeyler.! Sadece bunun zengin olmasınla kalmaz yedi zülalesine intikal eder bu zenginlik ee akp'ye ucundan bile dokunsan yeter! Herkes konuşur akp yapar ! Yazıklar olsun..
    %94
    %6
    Yanıtla
  • 1647796827 (2 yıl önce)uğur tn isimli kullanıcı yorumuna
    Cavit Çağlar bezmenler Gülay asilturkler 22 bankayı batiranlar hepsi akp yüzünden çaldı cirpti hatta Balkanları musulu Kerkük u akp döneminde kaybettik başkan istifa
    %53
    %47
    Yanıtla