SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

AKP'nin Eğilim Yoklaması Cumartesi Günü

A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'de 2 ismin daha eklenmesiyle aday adayı sayısı 74'e yükseldi. Bunlardan 69'u eğilim yoklamasına girecek..

AKP’nin seçimlerde göstereceği milletvekili adaylarını belirlemeye yönelik kriterlerden biri olan eğilim yoklaması 5 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak. Bu arada, AKP'de başvurunun son günü olan 3 Mayıs Perşembe akşamına kadar 72 ismin aday adaylığı için başvurduğu belirtilirken, son anda 2 ismin daha başvurusuyla bu sayının 74'e yükseldiği bildirildi.

AKP'de, 5'i mevcut milletvekilleri olmak üzere aday adaylığı için 74 kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi. Eyüp Akın ve Şükrü Dinç'in de başvurmalarıyla, daha önce 72 olduğu ifade edilen aday adayı sayısının 74'e yükseldiği, bu isimlerden 69'una yönelik eğilimi belirlemek üzere Cumartesi günü kapalı oylama yapılacağı belirtildi.

Mevcut Malatya milletvekilleri olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile Mustafa Şahin, Taha Özhan ve Nurettin Yaşar'ın eğilim yoklamasına dahil edilmedikleri kaydedildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek aday adayı olan Ahmet Çakır ile İl başkanlığından istifa eden Hakan Kahtalı'nın ise eğilim yoklamasına girecekleri öğrenildi.

Atatürk Spor Salonu'nda, genel merkezden görevlendirilen Kocaeli Milletvekili Ayhan Sefer Üstündağ yönetiminde yapılacak olan eğilim yoklamasının, saat 10.00- 17.00 arasında gerçekleştirileceği, partinin il ve ilçelerdeki yönetimlerinin yanı sıra Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri ile belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinden oluşan yaklaşık 1300 kişinin oy kullanacağı bildirildi.

AKP'NİN ADAY ADAYI LİSTESİ..

AKP'nin, 2'si sonradan listeye girenler dahil olmak üzere 74 aday adayı, isimlerinin alfabetik sıralamasına göre şunlar:

Abdulaziz Aslan

Abdullah Eraslan

Abdullah Akgün

Ahmet Çakır

Ahmet Ercan Uçkan

Ahmet Polat Kaya

Ali Yıldırım

Ali Edip Budan

Aslı Eren

Aynur Oğuzhan

Bayram Taşkın

Bilal Akkuş

Bülent Tüfenkci

Cevdet Arslan

Cumali Alan

Demet Kaya Ayanoğlu

Dilek Yurtseven

Ebru Çolak Bereket

Emine Erkut

Ergül Zeryurt

Esra Nur Filinte

Eyüp Akın

Eyüphan Korkmaz

Fatih Serkan Erkuş

Fatma Esen

Gazi Ergün

Gülsen Boyraz

Hakan Kahtalı

Hasan Adak

Hayrunnisa Varlıklıöz

Hilal Acı

Hüseyin Apak

Hüseyin Cemal Akın

Hüseyin Köksal Çınar

İhsan Sarı

İsmail Özbey

Kenan Kolçak

Mehmet Şahin

Mehmet Şireci

Mehmet Toptaş

Mehmet Hanifi Yılmaz

Mehmet Yılmaz Pekkaya

Murat Beytekin

Mustafa Bingöl

Mustafa Şahin

Naciye Cengil

Nail Tuna

Nedim Durgungül

Nevzat Aslan

Nihat Gürbüz

Nurettin Yaşar

Osman Timurtaş

Osman Aladağ

Özcan Mercan

Öznur Çalık

Ramazan Acar

Rasim Saka

Recep Yazıcı

Sabri Unat

Selahattin Sarıoğlu

Selçuk Gökçe

Şule Çelik

Şükrü Dinç

Taha Özhan

Tahir Özelçi

Tahir Alperen Aydoğan

Turan Kopal

Turgut Sandıkcı

Ufuk Önalan

Vahap Bata

Vahit Atalan

Veysel Ser

Yakup Güler

Yusuf Özdemir

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, bu görevlerinden istifa ederek aday adaylığı için başvuruda bulunmuşlardı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • bilgehan (6 yıl önce)
    suan vekil olanlardan sadece bakan beye oy verilir onun dışındakilere asla reis baştacı bu kadroya oy yok
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz 44 (6 yıl önce)
    1 mustafa şahin 2 Öznur calik 3 Ahmet Çakır 4 sayin bakanimiz Bülent tüfekçi bencede sayin bakan hak ediyor en azından halka tepeden bakmiyot 5 ci Hakan Kahtali diger 1 sinide siz bulun
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (6 yıl önce)
    Partinin belirlediği kişilere oy vereceksiniz sizin seçme şansınız yok boşuna havanda su döğmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (6 yıl önce)
    Aday sıralamasında 1.sıra Hilal ACI olmalı genç bilgili siyasetin mutfağında yetişmiş başarılı bilgili.Desteğimiz Hilal hanıma.
    0
    0
    Yanıtla
  • ihsan (6 yıl önce)
    eskiler olmasın ahmet çakır olmasın hakan kahtalı olmasın cemal akın olmasın gençler olsun genç dinamik çalişkan insanlara ihtiyaç var vekiller kömple değişşşin yeni yüz yeni vekiller olsun öznur çalık hiç olmasın yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    eğilim yoklaması buna inanan var mı? RTE gelen istihbari bilgiler ile bildiği şimdiden karar verdikleri dışında 1 kişi eksikse 5.sıraya koyar.6.sırayıda teşkilata bırakır.6.gitmez bunu bilir.74 adaydan en fazla 2 kişi heyecan yaşıyor olabilir.diğerleri ne olacağını biliyor.formalite içerisinde heyecan duyabilirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat b (6 yıl önce)
    ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan (6 yıl önce)
    Adaylar adayları arasında desteklediğimiz isim ufuk beydir dürüst ve onurlu bir insan malatya,ya büyük hizmetler getireceğine inanıyorum.yolun açık olsun dürüst kardeşimiz,
    0
    0
    Yanıtla
  • kayisici bulent (6 yıl önce)
    74 basvuru var ve sadece uc tanesi seçilecek geri kalanlarin parasi cok demek ki
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi (6 yıl önce)
    yoklamadan karar çıktığı ne zaman görülmüş :) bi daha dizlerinizi dövmeyin başkan temel karamollaoğlu bey demeliyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (6 yıl önce)
    ne denetimi bekleniyor??????
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan konak (6 yıl önce)
    Lütfen yayınlayın..... Şöyle bir teklifim var..Eğilim yoklamasından Sayın Çalık,Sayın Çakır ve Sayın Kahtalı muaf tutulsun..Hemen kızmayın.Nedeni ise; 1-Sayın Çalık tam anlamıyla partide ve Malatya'da bir markadır..Dolayısıyla seveni çoktur,destekçisi ise epeydir..Bu haliyle Sayın ÇALIK 4. sıradan direkt aday gösterilsin. 2-Sayın ÇAKIR malûm,anketlerde hep sevilen Başkan olarak çıkıyor,başarılı bulunuyor.Doğal olarak seveni ve destekçisi de çoktur.Sayın ÇAKIR'ı da 5. sıradan direkt aday göstersinler. 3-Sayın Kahtalı ise herkesin beğendiği,sevdiği,saydığı bir başkandır.Sayın Kahtalıyı da 6. sıradan direkt aday göstersinler. Böylelikle sevilen,sayılan,desteklenen isimleri bu sıralara koymakla AK Partinin oyları katlanır.Çünkü çok seviliyorlar..Belki de bu sayede Malatyayı AK Parti 6-0 alır.. Nasıl?Güzel fikir ama dimi sayın hemşerilerim?!!!..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Bey ne güzel demişsin. Böylelikle seçilemez sandığa gömülür giderler. Ama bende AK partinin yerinde olsam madem bu kadar senedir baştasınız seveniniz çok olmalı. Malatyayı sırtlayın derim. Ama nerdee
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (6 yıl önce)
    Kesinlikle hizmet var ama bu hizmetler sadece bir kasa kayısıyı Malatyadan İstanbula bir tır ile göndermeye benziyor. Yani astarı yüzünden pahalı bir hizmet. Belediyecilikte asılolan hizmetleri doğru ve en ekonomik şekilde yapmak. Emin olun çakır bu şekilde şirketlerini yönetseydi şimdi ekmeğe muhtaç olurdu. Siz 9 yılda harcanan milyarlarca parayla malatyanın yeniden inşa edilebilecğini hiç düşündünüzmü. Ortalama yıllık harcama 1 milyar TL ve şuan belediyenin borcy 2 milyar TL yi geçmiş. Her yıl 100 milyon faiz ödüyor ama kimene..
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA44 (6 yıl önce)
    24 HAZİRANDA HERŞEY GÜZEL OLACAK:
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdi Seçkin (6 yıl önce)
    15 temmuzda dik duran 2 yiğit kahtalı ve çakır bence listede olmalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (6 yıl önce)
    DİNÇER ASLAN ALLAH ıslah ede seni başka birşey demiyorum. yazık bu malatyaya ki böyle bir başkan geldi ve milletvekili de olursa vay halimize .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali AHMET (6 yıl önce)
    Malatya cag mi atlado??? Size bu laflari soylemeniz icin ne vaadediyorlar ? Ne veriyorlar abicim un seker komur yardimi mi aliyorsunuz? Yolun ortasina degil de yan yollara kurulan trambuse ve pembelisine bak nasil cag atladigimizi goreceksin. Trambus senin gozunde metro galiba? Senin cag atlattidan kastin yarim yamalak asfalt kaldirim kultur merkezi mini minnacik eften puften fuarlar mi? Allah bu milleti uykudan uyandirsin ne diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Dinçer Aslan (6 yıl önce)
    Listede kendini ispat edenlerden biri bence Çakır Başkan'dır. 2 dönem Belediye de yapılan hizmetlere şöyle bir bakınca hakikatten Malatya çağ atladı diyebilirim. Genel olarak insanoğlunun yapisinda olan beğenmeme ve memnun kalmama özellikleri nedeniyle doğal olarak eleştirebiliyor veya kotuleyebiliyor. Bir defasinda gece civarıydı ve yeni camii civarinda kar temizleyen personele kendi elleriyle tatlı dagitiyodu ve bende kendisine, başkanım maşallah bu bile saatte dışarıdasınız diye sormuştum. Hizmet her daim Allah için olmalı kardeşim demişti. O muhabbetten sonra bu sözü kendime her daim şiar edinerek hareket ederim. Simdi insanoğlu herşeye kötü bir nazar ile bakmayacak. Bence dikenine takılmadan gülü de görecek. Bu anlamda çakır başkanımın bence 2 dönemlik belediye başkanlığı Malatya yı ziyadesi ile geliştirmiştir. Şahsım olarak adaylık yolunda kendisine inancım ve desteğim tamdır Elhamdülillah.
    0
    0
    Yanıtla
  • sadece merak ettim dincer kardesim; baskan çakır yeni camii civarında, o gece personele kendi eliyle tatlı dagitirken, kameralar ve muhabirler de oradamiydi ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Dinçer Aslan (6 yıl önce)Murat Bey isimli kullanıcı yorumuna
    Sadece 2 3tane adam vardi. Kamera vs hicbirsey yoktu hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • kesinlikle size katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Sana bunları kim yazdırıyor acaba??
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet size sonuna kadar katılıyorum. Nüfusu bir milyona dayanmış malatyanın tam ortasından hala tırlar kamyonlar geçiyor. Esnafın kalbi olan eski şire pazarını kasaplar pazarını en ufak yağışta selller alıyor. Malatyanın her yanını kapalı pazar alanlarıyla donattı :) Beton malatyayı yeşil malatya yaptı. Şehrin tek hava sirkülasyonu olan beydağına onlarca katlı apartmanlar yapılmasına engel oldu. Malatyanın su kaynakları yakınına taş ocakları yapılmasını engelledi. Şehre 23 km mesafedeki havalimanındaki serviscilerin ayakbastı parası gibi kişi başı onlarca lira toplamasına engel olup uçak iniş kalkış saatlerine toplu taşıma koydu. Malatyanın gelenek ve göreneklerine birebir uygun yel değirmeni yaptırıp kerneğin ortasına koydu. Esenlik marketlerindeki fiyatlarla çarmuzu kiltepe taştepe babuktu hatunsuyu gibi yerlerde oturan vatandaşlarımızın ucuz tüketim maddeleri almalarını sağladı. Eski belediye binasının olduğu alandaki ucube banka binası ve marketi yıkıp bir meydan malatyaya kazandırdı. Her geçen gün artan malatya şehir içi trafiğini rahatlatacak projeler yaptı. Tabi son olarak milletin dağ tepe aşarak malatyaspor maçlarına gitmesi içinde ciddi destek verdi. Dahada saymamı isterseniz devam ederim :)
    0
    0
    Yanıtla
  • KARDEŞ AZ BİLE YAZMIŞSIN ELİNE SAĞLIK BUNLARIN HEPSİ (BU 74 KİŞİ) HİZMET İÇİN BİRBİRLERİYLE YARIŞIYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • keşke birdefada çarmuzuzuya doğru allah için gelseydide bizde çay ikram etseydik.hem imar kapsamında yeşil alan yapılan 10 dönümlük arazimide gösterirdim.bu zamanda baba oğluna vermez 10 dönümaraziyi.ama biz verdik belediyemize rızamız olmadan.ee vatan millet sakarya.acaba kendi mülkü olsaydı 10 trilyonluk yeri yeşil alan yapar geriye kalan 6 dönümü 500 metereler halinde 30 ar ortaklı hissedarlara bölmeyi kabul ederlermiydi ALLAH için BİLEMEM.
    0
    0
    Yanıtla