SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Allah Malatya'nın ve Malatyalıların Yardımcısı Olsun".. AMİN!.

A- A+ PAYLAŞ

Resmi Gazete'de 12 Mayıs günü yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Malatya Valiliğinden Isparta Valiliğine atanan Aydın Baruş kentteki son resmi programında kürsüde konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. Vali Baruş, ayakta alkışlandı.

Valiler Kararnamesi ile Isparta valiliğine atanması nedeniyle Malatya’daki son resmi töreni olarak,  9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarının açılışına katılan Vali Aydın Baruş, burada veda konuşması yaparken gözyaşlarına hakim olamadı.

Vali Baruş, çok duygusal bir insan olduğunu belirterek, gözyaşlarını tutamazken, görev yaptığı sürede meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki 24 Ocak depremi ve ardından yaşanan salgın sürecini birlikte atlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Vali Aydın Baruş, veda konuşmasını yaparken gözyaşlarına hakim olamayarak, “Son söz olarak bir veda mesajı niteliğinde şu sözleri söylemek istiyorum. Öncelikle beni onore eden ve layık olmadığım övgüleri dizen Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. -Sizlerden özür diliyorum ben, duygusal bir insanım, Çok değerli Malatyalılar, Malatyaları ne kadar çok sevdiğimi bu gözyaşlarımda lütfen anlayınız. Her kamu görevi bir nöbettir. Biz de bu nöbet esnasında elimizden geleni yapmaya gayret gösterdik. Tabi ki bu kadim şehirde bu güzel insanlara hizmet etme fırsatını bana veren Sayın Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Yine ülkemizin güzel bir köşesinde yeni bir göreve beni layık gören sayın cumhurbaşkanımıza bir kez daha minnetlerimi ifade etmek istiyorum. Malatya’da zorlu günler geçirdik. Deprem oldu, Pandemi oldu ama, Malatya insanı daima yanımızda oldu, birlik olduk. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, İlçe Belediye Başkanlarımız tüm Kamu idaresinde çalışan arkadaşlarımız hep birlikte Malatya’nın, Malatya insanının bu zorlu günleri atlatması için çalıştık. İnşallah Malatya insanını hafızasında, gönlünde güzel bir yer bırakmışızdır. Allah Malatya’nın ve Malatyalıların yardımcısı olsun.” ifadelerini kaydetti.

Vali Aydın Baruş’un konuşmasından sonra  sahnedeki tören esnasında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  “Sayın Valim Mevlan’a diyor ki; ‘Her gün bir yerden göçmek ne iyi. Her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş. Dünle beraber gitti, cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.’ Önemli olan donmadan, bulanmadan akıp itme hadisesidir. Siz burada bulanmadan, anlınızın açıklığı ile yüzünün akıyla, Malatya’ya güzel hizmetler yaparak gidiyorsunuz. Allah yolunuzu açık eylesin. “ ifadelerini kaydetti.

Kararname ile Aydın Baruş'un yerine Malatya Valiliği görevine Batman Valisi Hulusi Şahin atanmıştı. Vali Baruş, Malatya'dan 17 Mayıs Salı günü ayrılacak, yeni Vali Şahin aynı gün Malatya'ya gelerek göreve başlayacak.

Bu arada, Vali Aydın Baruş'un, Malatya'dan alınmasından ‘mutlu’ olduğu öne sürülen AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın, Kitap Fuarı açılışı törenindeki hüzünlü konuşmasında “Allah Malatya'nın ve Malatyalıların yardımcısı olsun” dileğinde bulunan  Vali'yle birlikte objektiflere takılan görüntüsü değişik yorumlara yol açtı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Hakan (1 yıl önce)
    Amin sayın valim ekmek 3tl insanlar gıda et süt ürünleri alamiyorrrr 1kg çiğ tavuk kuşbaşı 64tl olmuş kim kime dum Duma
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf (1 yıl önce)
    Şimdi demiştir Suç ve olay şehirden gül kokulu şehire gidiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hacı (1 yıl önce)
    vali bey hariç kalanı pastayı nasıl bölüşeceklerinin hesabının yapıldığı konseyi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kerim Abdül Cabbar (1 yıl önce)
    Valimize hizmetlerinden ötürü teşekkür etmekle birlikte, Akpınar çevresinde,sebze ve et -balik pazarı civarında ve pazarın icerisinde,yaya yolu ile kaldirimlarin esnaf tarafından işgaline, ve adliye ile maliye ye giden çevre yolunun altındaki cadde etrafındaki çağdışı yapılanma,yolun araçlar tarafından işgaline ve çirkinliklere sessiz kaldigini ,siyasi baskılara boyun egdigini söylemeden geçemeyeceğim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Samed aslan (1 yıl önce)
    Malatyayı yediler bitiremediler. Allah soracak herseyi onlara ve arkalarında dolaşanlarına
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Öznur hanım partinin kurucu üyelerinden,çok üstüne gidiyorsunuz.Belediye başkanlığı bile verilebilir Fatma Şahin ile aynı durumda olduğu için
    %4
    %96
    Yanıtla
  • Öznur hanımın Malatya'yada böyle bir karşılığı yok. Üstelik herturlu yolsuzlukla adı anılan kardeşine kol kanat germesinden memleketi umursamadiginida gösterdi. Bence tüm vekillerin yakınlarıda dahil olmak ile beraber mali teftisden geçirilmesi lazım. Güven kalmadı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsimsiz (1 yıl önce)
    Öznur hanımın bakışı beni benden aldı ya kardeşini acaba vali olarak mı düşünüyor, neyse vali beye başarılar diliyoruz siyasi hayatında. Eş rektör ve yamaklarına ve yok tarafından alınan talimatlar doğrultusunda atanan ancak kontrol edilemeyen durdurulamayan rektör için de gerekli soruşturmaların başlamasını bekliyorum. (Ç) aldıklarının da yanına kalmaması için lütfen gerekenler yapılsın artık bunlar bizlerin malları devletin malları yazık yazık geçen çağırdılar konuşmaya çekiniyoruz herkes de aynıydı, kendimizi ateşe mi atalım illa birileri artık duysun bizi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Sayın valimiz çok doğru söylemiş Malatya’da gelişim sıfır kuzey kuşak yolu sıfır Çevreyolu sıfır yeni Malatyaspor sıfır ve birçok sıfır RABBİM Malatya’nın ve Malatyalının yardımcısı olsun SAHİPSİZ MALATYA!!!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selahattin (1 yıl önce)
    Valimiz diyor ki ; Selahattin Başkana sahip çıkın. Geri kalan diğerlerini de Allah’a havale ediyor. Nede olsa bunca sene vurdular abalının sırtına. Dilerim Allah herkese fırsat eşitliği verir bir gün.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    "Şeytan ayrıntıda gizlidir." Aby Warburg.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • osman (1 yıl önce)
    Su resimdekiiler gitmedikce Malatya iflah olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    sadece bir bürokrattı ,fazlası yok..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Raif (1 yıl önce)
    Kurtulmuşsun sen Aydın Bey Hemen gidip bir adak yap, kına yak! Yeni gelecek olan valinin de vay haline! Nemrud'un topraklarında ali kıran baş kesen siyasilerin tükenmediği filmin fırıldağın bin para olduğu bir ilde en tepe mülki amir olmak o kadar zor ki !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Feryat (1 yıl önce)
    Temiz, güzel çalışkan bir Valim izdi. Allah ondan hizmet lerin den dolayı razı olsun. Hakkını helal etsin. Ama onun adına seviniyoruz. Bu fitne fesat içinde onu kurtardı. Resime bakınca gerçeği görürsünüz. Ahhh Reis im ahhhh.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • umut (1 yıl önce)
    aha bu fotoğrafdakiler gitdiği zaman herşey düzelecek adam çevreyolunu yapmayıp...şehir mezarlığındaki caminin önündeki alanın asfaltını değiştiriyor..
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Köyün delisi (1 yıl önce)umut isimli kullanıcı yorumuna
    Çevre yolu asfaltı karayollarının sorumluluk alanı.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Bende sizin gibi düşünüyordum 3ay önce bu soruyu belediyeye sordum 1ay içerisinde belediye tarafından yapılacağı söylendi
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    gözler yalan söylemez bakışlar her şeyi itiraf ediyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)irfan isimli kullanıcı yorumuna
    Yakında vekil vali olursa belki gözlerindeki ışıltı biraz daha artar. Fakat daha yeğen kadrosuna açacağı alan var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahh Malatya (1 yıl önce)
    Neden Malatyanın sevdiği takdir ettiği insanlar vekil seçilmez de hep aynı kişi seçilir bu neyin nesi anlamış değilim. Bu seçimde heralde anlaşılacak görünecek millet artık illallah etti.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Sayın Valim siz bile anladınız Malatya'nın halini, en basiti Yeni Malatyaspor'u borç batağına sürükleyip takımı bir alt lige postaladılar "MALATYALI" başkan ve PROFESYONEL! ekibi... Yolunuz bahtınız açık olsun sayın Valim.
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Malatyanın fitnesinden korkulur...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Selim (1 yıl önce)
    Sayın Valimiz sanki Malatya ve Malatyalı'lar için bu duayı, fotoğrafta kendine doğru gözlerini deviren pek sayın milletvekiline karşı söylemiş gibi geldi. Herkes bu tayinin arkasında onun olduğunu konuşuyor. Haksız mıyım?
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mahmut (1 yıl önce)
    Fotoğraftaki siyasi ve idarecilere bakınca, sayın Aydın Baruş'un \"Allah Malatya'nın ve Malatyalıların yardımcısı olsun\" dua ve temennisine can-ı gönülden AMİN diyorum.
    %92
    %8
    Yanıtla