SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya ve ABD'de Bile Müşterileri Var

0
Güncellendi - 2017-11-14 18:14:31
Almanya ve ABD'de Bile Müşterileri Var
A- A+ PAYLAŞ

KOSGEB desteğiyle Malatya'da açtığı iş yerinde yaptığı ev yemeklerini, Türkiye'de farklı şehirlerin yanı sıra müşterileri aracılığıyla yurt dışına da gönderen Zeynep Kasap, başarılı olmak için çok çalıştığını söyledi.

Bir dönem babasının kendisi için açtığı örgü atölyesinde çalışan ancak evlendikten sonra iş yerini kapatan 47 yaşındaki Zeynep Kasap, yaklaşık 20 yıl ev hanımlığı yaptı.

Bu süreçte 3 çocuğu dünyaya gelen Kasap, 2010 yılında yöresel yemekler yapan bir firma için evde yemek pişirmeye başladı.

Yaptığı yemekler çok beğenilen Kasap, bir süre sonra yöresel ev yemekleri yapan bir iş yeri açmaya karar verdi. KOSGEB tarafından açılan girişimcilik kursuna katılan Kasap, ardından aldığı 30 bin liralık hibe desteğiyle kendi işini kurdu.

Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yemek yapmayı çok sevdiğini belirterek, yemeklerinin tadanlar tarafından beğenildiğini söyledi.

Eski evini satıp KOSGEB desteği de alarak yöresel yemekler yapan bir iş yeri açtığını anlatan Kasap, burada 2015'ten bu yana hizmet verdiğini ifade etti.

Hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu dile getiren Kasap, "Hibe desteğiyle iş yerimi açtım. Allah devletimizin yokluğunu vermesin. Küçük küçük başladım, işler zamanla oturmaya başladı. Eşim buranın tadilatında çok çalıştı. Şimdi de akşamları geldiğinde benim için alışveriş yapıyor. Çocuklarım yardım ediyor, burayı seviyoruz. Ailecek çalışıyoruz." dedi.

Yanında 2 kadına da istihdam sağladığını aktaran Kasap, başarılı olmak için çok çalıştığını ifade etti.

- "Yorulacağız ki iş yeri büyüsün"

Kasap, iş dünyasının kadınlar için zor olduğunu belirterek, "İş yeri açtın mı takır takır işleyecek diye bir şey yok. Yöresel yemek hazırladığımız için çalışanlarımız ev hanımı. Annesi rahatsızlanıyor, kızı doğum yapıyor, işten ayrılıyor. İşe alıyoruz, her şeyi öğretiyoruz, işten çıkıyor. Böyle sıkıntılarımız oluyor, bunun dışında da tabii ki yorulacağız. Biz yorulmazsak, kimse bizim için yorulmaz. Çalışıp yorulacağız ki iş yeri büyüsün, başka türlü olmuyor." dedi.

Hazırladıkları yöresel yemeklerin pazarının ülke sınırlarını aştığını söyleyen Kasap, şöyle devam etti:

"Yaptığım yemekleri kargoyla Çanakkale, İzmir, İstanbul, Adana, Kuşadası, Nevşehir ve Bodrum'a gönderiyorum, buralarda daimi müşterilerimiz var. Ayrıca müşterilerimiz yemeklerimizi yaşadıkları veya gidecekleri ülkelere de götürüyor. Müşterilerim Almanya, ABD ve Bosna Hersek'e birçok kez yemek götürdüler. İçli köfte, mantı, lahana sarmasına kadar isteyenler oldu. Bu yemekler her gün yapılan yemekler değil. Özellikle bumbar çok talep ediliyor." diye konuştu.

Kasap, iş yerini büyütmeyi ve daha geniş kitlelere hizmet vermeyi planladığını belirterek, bunun için yine KOSGEB'e başvuracağını kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • yilmaz Kilinc (6 yıl önce)
    Zeynep Hanim´i tebrik ediyorum. Yillardir yurtdisinda yasiyorum, bizim Malatya´lilar hic degismemis. Elestirelim de nasil olursa olsun. Kadincagiz 30 bin lira ile baslamis el emegi göz nuru döküyor. Bir de yapilan yorumlara bakin. Zeynep Hanim tekrar kolay gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut Öztürk (6 yıl önce)
    Yapılan yorumlara bakın esef verici. Maşallah deyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (6 yıl önce)
    Üretmek, tüketmekten daha zordur. Bu kardeşimiz bu zoru başarmıştır. Tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aybuke Kasap (6 yıl önce)
    İşletme sahibi annemdir 47 yaşında ve sabah 8 gece 1 demeden çalışıyor hiç bir tanıdığımız ve torpilimiz yok geceli gündüzlü çalışıyoruz ailecek ekmek teknemiz için disimizi tirnagimiza takıyoruz çok kolaysa buyrun sizde börek çörek yapan bir işletme açın ekmeginizin peşine düsün oturduğunuz yerden yorum yapacaginiza üstelik biz her biri bir sürü emek isteyen yemekler yapıyoruz hasetligi bırakın bir maşallah deyin Allah sizede nasip eder belki
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)
    KOSGEB gerçek iş sahiplerine , esnaflara destek olmuyor.Bakıyorsun her köşe başında KOSGEB sayesinde açılmış rafında iki kuru pastadan başka birşey olmayan sabahtan akşama kadar bayan arkadaşlar la çay keyfi yapılan dükkanların ömrü bir seneyi geçmiyor. Yazıtır günahtır yetkililer ne paralar dökülüyor iki tane çörek yapmak için
    0
    0
    Yanıtla
  • Kosgebliiii (6 yıl önce)
    Çalışmakla başarı olsaydı hamallar zengin olurdu...KOSGEB ten destek olmak için bekleyen binlerce insan varken, seçilmişlerin başarılı olması' da tesadüf değildir...Çalış hamalım çalış bekle ki zengin olasın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan (6 yıl önce)
    Hiç bir başarı tesadüf değildir.Çalışmak,uğraşmak,emek vermek lazım.
    0
    0
    Yanıtla