Malatya'nın yeni yerleşim yerlerinden 2. Fahri Kayahan bölgesinde inşaatlarda alt yapı sıkıntısı yaşandığı, bu nedenle konutların geç teslim edildiği bildirildi.
Fahri Kayahan Caddesi'nden Çilesiz ile Karakavak mahallesine doğru yapılaşmanın uzandığı bölgede, elektrik ile doğalgazda sıkıntı olduğu belirtildi. TEDAŞ'ın hizmetlerini alan Aksa şirketinin elektrik götürmede sıkıntı yaşattığı iddia edildi. Normal prosedüre göre elektriğin ancak ödenek çıkması ve kendilerine malzeme gelmesi ile getirebileceklerini müteahhitlere söyleyen şirket, "Beklerseniz elektriği biz çekeriz. Eğer beklemezseniz, hattı siz çekin trafosunu biz monte ederiz" dedikleri iddia edildi.
Müteahhitlerin ise, Ekim veya Kasım ayında konut teslim etme sözünü vermeleri nedeniyle elektrik masrafını kendilerinin karşılayıp, biran önce elektrik problemini çözdükleri öğrenildi.
Doğalgaz konusunda da sıkıntı yaşayan sözü edilen bölgenin doğalgaz bağlantı ve verilmesinin de geciktiği ifade edildi.
Malatya Belediyesi'nin doğalgaz firmasından alacağı asfalt bedelini arttırması nedeniyle firmanın 2.etap Fahri Kayahan bölgesine doğalgaz çekmede sıkıntı çıkardığı ileri sürüldü.
Bu bölgede konutları tamamlanan ve evlerine taşınmak isteyen vatandaşların ısınma probleminin çözülmemesi nedeniyle evlerine taşınamadıkları öğrenildi.
2.etap Fahri Kayahan bölgesinde yaşanan altyapı sıkıntısı nedeniyle bu bölgede konut satışlarında durgunluk yaşandığı, bu nedenle konut fiyatlarının düşüşe geçtiği ifade edildi.
Sözü edilen bölgenin konutlarda doyuma ulaşmasından da kaynaklanan fiyat düşüklüğünün devam etmesinin beklendiği kaydedildi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.