SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alt Yapı Tamam, Yatırımcı Bekliyor

0
Güncellendi - 2016-12-11 23:54:32
Alt Yapı Tamam, Yatırımcı Bekliyor
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, Darende Kaymakamı Ali Türk ve  Belediye Başkanı Süleyman Eser ile birlikte Darende Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunup kendilerinden bilgi aldı.

Yetkililerce Vali Toprak’a Malatya-Kayseri karayolu üzerinde olan ve karma organize sanayi bölgesi özelliğinde 35 sanayi parseli tahsisi için kurulan bölgenin, Malatya şehir merkezine 97 km. Darende ilçesine 8 km. mesafede olduğu bilgisi verildi.

Ayrıca, doğu illeri ile batı illeri arasındaki bağlantı yolu üzerinde bulunması, Elbistan üzerinden güneye, Sivas üzerinden de kuzeye bağlantısının bulunması sebebiyle lojistik bir noktada yer almasının yatırımcılar için büyük bir avantaj olduğunu belirttiler.

İçme suyu tesisi ve su deposu, kanalizasyon, telekomikasyon alt yapısı, yağmur suyu drenajı, yangın tesisatı ve site içi kilit taşı yol ve kavşakların yapım işlerinin tamamlandığı ve bölgede yatırımcılara yönelik arsa tahsislerinin devam ettiği ve yeni yatırımcıların beklendiği ifade edildi.

Vali Toprak, Darende Organize Sanayi bölgesinde tüm altyapı çalışmalarının tamamlanmış olduğunu, Darendeli yatırımcıları ve özellikle de il dışında ticaretle uğraşan Darendeli iş adamlarını burada yatırım yapmaya davet ettiğini belirterek gönül rahatlığıyla buraya gelerek yatırım yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Vali Toprak, yatırımcıların Darende Organize Sanayi bölgesinde buranın cazip avantajlarından faydalanabileceklerini ve kendilerinin de Valilik olarak her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirtirken önümüzdeki günlerde iş adamları ile bir araya gelerek onların bu bölgede yatırım yapmaları için kendilerini teşvik etmek amacı ile çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Vali Toprak, Darende Organize Sanayi Bölgesinde, 1 firma soğuk şoklama, paketleme tesisi için inşaat ruhsatı alırken, 3 tesisin de proje aşamasında olduğunu, 10 parselin satışının yapıldığını ve halen 25 parselin ise satışa hazır olduğunu belirtti.

Vali Toprak, Organize Sanayi Bölgesinin karayolu ile bağlantısını sağlayacak olan kısa mesafeli yolunda en kısa sürede yapılması için gerekli talimatları da verdi.

Bülten

darendeosbdarendeosb2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    Sayın valim siz iş adamlarını çağırıyorsunuz çok güzel Malatya organize sanayi bölgesi arsa ücretsiz diyor fakat alt yapı çalışmalarını bahane gösterip metre karesine 15 dolar diyorlardı .Cumhur Başkanımız doları kurumlarda iptal etti diyoruz bu seferde metre kare başına 50 TL diyor :))) dolar kurunu 3.50 baz alıyorlar müdürler. Şimdi 10 dönümlük bir yere 500 bin TL para istiyor Malatya organize sanayi bölgesi dönümü 50 bin TL bu fiyata Yeşilyurt ve bazı bölgelerde villalık arazi veriyorlar nerede kaldı organizenin cazibesi bu sadece cevre düzenlemesi parası bunun inşaatı var vs. kim fabrika kurar gerçek manada çalıştırır bölgeye faydası olur gelen çarpmaya gelir Malatyayı ve halkımızı ümitlendirip yaygara kopartırlar. sizlerden yer talep edenlerde ambalajcılar paketlemeciler kaysıcılar, teksitil ,atölyeleri, plastik kaysı kasası yapmak isteyenler vb .sayın valim bu ülkeye ve bölgeye katma değeri yüksek ürünler üreten fabrikalar lazım teknoloji üretenler lazım araba üretimi silah üretimi büyük kimya fabrikaları büyük Arge laboratuvarları lazım ama onlarda bu yapıdaki kurumlara bulaşmazlar lütfen bu bu organizenin yapısını değiştirin. İşcii nedir.? Üretim nedir ? katma değeri Yüksek ürün nedir .? Bilmezler ,Malatyalı Ticaret Bakanımız var fakat Ticaret mahkememiz bile yok. :) İşte yatırımcı bunu görüyor ve böyle olunca metre karesi 50 TL olur 1 dönümü 50 bin TL :))))) organize sanayi bölge müdürleri ne alt yapı yapmış merak konusu saygılarımla bizleri boşa ümitlendirmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Aslında Malatya nın tüm ilçelerine yapılmalı. Valiyi kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla