SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anaç Hayvanlara Tespit Küpesi

0
Güncellendi - 2020-10-17 01:03:40
Anaç Hayvanlara Tespit Küpesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Soy Kütüğü Projesi kapsamında anaç koyun ve koçlara tespit küpeleri takıldı.

Malatya İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Battalgazi ilçesi Karaköy Mahallesi'nde daha önceden tespiti yapılan Soy Kütüğü Projesi kapsamında anaç koyun ve koçlara tespit küpeleri takıldı, koç katımı kontrolleri ve bilgilendirme programı yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, programda yaptığı konuşmada kentte, Akkaraman ırkı koyunlarda Soy Kütüğü Projesi'nin sürdürüldüğünü belirterek, "Proje kapsamında daha önceden belirlenen anaç hayvanlara tespit küpe takma işlemini burada ilk küpeyi biz takarak başlatıyoruz." ifadesini kullandı.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise projeyle iklim şartlarına uyum gösteren, hastalıklara karşı daha dayanıklı olan yerli ırkların sayı ve verim kalitelerinin artacağını belirtti.

Akın, Soy Kütüğü Projesi'ne üreticilerin istedikleri zaman başvuruda bulunabileceğini ifade ederek,  "Önümüzdeki yıllarda ilimize verilen hayvan sayılarının arttırılması ile müracaatlar İl Islah Kurulu tarafından değerlendirilerek şartları uyan ve yükümlülükleri yerine getirecek yetiştiricilerimizin faydalanması sağlanacak." açıklamasında bulundu.

Programa Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Selami Aygen, Battalgazi Tarım İlçe Müdürü Basri Hacıoğlu ile yetiştiriciler katıldı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız