SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AR-GE Bilgilendirme Toplantısı

AR-GE Bilgilendirme Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da AR-GE Tasarım Merkezi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Malatya Vali Yardımcısı Miktat Alan, Teknokent'te düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, AR-GE'nin endüstri işletmelerinde büyük önem taşıdığını kaydetti.

AR-GE'nin önemli parasal kaynakların ve insan gücünün ayrıldığı, büyük ümitlerin bağlandığı bir çaba durumuna geldiğini kaydeden Alan, şunları söyledi:

"Çağımızda teknolojik yenilik ve buluşlar, endüstri işletmeleri için büyük önem taşımakta. İlk yıllarda amatör bir anlayışla dağınık ve belirsiz zamanlarda yapılan çalışmalarla sürdürülen AR-GE faaliyetleri bugün geniş bir ölçeğe, bilimsel içeriğe ve mesleki uzmanlaşma boyutlarına ulaşmış durumdadır."

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE uzmanı Ekrem İlker Türker Fidan ise eylül 2016'dan itibaren bir program yapıp bütün kentlerde toplantı düzenlediklerini kaydetti

Malatya için düzenlenen toplantının önemli olduğunu anlatan Fidan, "Dün itibariyle Türkiye'de 453'üncü AR-GE merkezine ve 36'ıncı tasarım merkezine ulaştık. Bunlar içinde Malatya ilimizin sayısı bir.  Önemli olan bu sayıyı arttırmak. Bunun için bu toplantı önemli. Biz buradan bu sayıyı arttırmak istiyoruz." dedi.

AA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız