SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Araba Fiyatına Bile Tespih Var

0
Güncellendi - 2021-02-09 01:43:14
Araba Fiyatına Bile Tespih Var
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki bir tespih dükkanında satılan ve değerli taşlarla işlenen el emeği göz nuru tespihler hem fiyatı hem de görüntüsüyle görenleri şaşırtıyor.

Malatya'da kehribar, lüle taşı, oltu taşı, akik, yıldıztaşı, kuvars gibi değerli taşların özel ellerde işlenmesi ile elde üretilen tespihler 7'den 70'e herkese hitap ediyor. Fiyatları 8 bin ila 60 bin TL arasında değişen tespihler, yaklaşık 3 haftayı bulan birçok aşamadan geçerek kullanıma hazır hale geliyor. Malatya’da uzun süredir tespih dükkanı işletmeciliği yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Sanatçısı Taha Bingöl, tespih sanatçılığının işçilik ve emek isteyen bir zanaat olduğunu ifade ederek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Sanatçısı unvanını ise 2 yıl önce aldığını belirtti.

Yaklaşık 5 yıldır bu sanatla ilgilendiğini ifade eden Bingöl, “Zor bir sanat değil, zevkle isteyerek yapılırsa kolay bir sanat. İstemediğiniz sürece zor bir sanat haline dönüşüyor. Çünkü ince işçilik ve emek isteyen bir sanat kaliteli bir tespihin fiyatı 300 TL’den başlaması gerekiyor. Bunlar damla kehribar, Osmanlı sıkma kehribar, olarak fiyatları yükselir, gramına göre 20-30 bin arası fiyatı değişiyor’’ şeklinde konuştu.

Osmanlı sıkma kehribarı olarak bilinen tespihlerin bazıları araba fiyatına satılıyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız