malatyahaber.com yazarlarından, Araştırmacı- Yazar Adnan Işık, İstanbul'da koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
20 gün önce rahatsızlanan ve koronavirüs teşhisi konulan Adnan Işık, tedavisi evinde sürmekte iken 10 gün önce ağırlaşınca hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı. Işık, 23 Aralık Çarşamba sabahı hayatını kaybetti.
2 çocuk babası olan 88 yaşındaki Adnan Işık'ın cenazesi, Çekmeköy Baklacı Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.
BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Adnan Işık’ın vefat ettiğini öğrenen AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık da bir başsağlığı mesajı yayınladı.
Sosyal medya hesaplarında yayınladığı mesajında, Adnan Işık’ın Malatya kültürüne yönelik çalışmalarını hatırlatan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Malatyahaber.com yazarlarından, Malatya kültürü ile alakalı çalışmalarıyla tanınan, araştırmacı Adnan Işık’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun” dedi.
Galatasaray Kulübü de, Adnan Işık'ın vefatı nedeniyle, sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı yayınladı.
Galatasaray'ın mesajı şöyle:
"Kulübümüzün 8860 Sicil Numaralı Divan Kurulu Üyesi İbrahim Adnan Işık'ın vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.
Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz."
ADNAN IŞIK KİMDİR?
Adnan Işık, 1932 yılı Haziran ayı sonlarında Malatya’da dünyaya geldi. 1944 yılında ilkokulu, 1952 yılında Ticaret Lisesini bitirdi. 1955 yılında Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulundan mezun olan Işık, askerlik görevini 1957 yılında yedek subay olarak Erzurum’da tamamlayarak Sosyal Sigortalar Kurumunda memur olarak çalışmaya başladı. 1965 yılında başladığı Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsündeki eğitimini 1968 yılında tamamlayarak, çalışma yaşamına Ticaret Şefi olarak Erzincan Sümerbank Bez Fabrikasında devam etti. 1977 yılında Ticaret Müdürü olarak Sümerbank Malatya Pamuklu Sanayi Müessesine atandı. Yine Ticaret Müdürü olarak görev yaptığı Sümerbank Filyos Ateş Tuğlası Fabrikasından 1991 yılında emekli oldu.
1999-2008 yılları arasında Galatasaray Kulüp Müzesinde müze müdür yardımcılığı görevinde bulundu. 2000 yılından 2005 yılına kadar, Cumhuriyet Gazetesinin 1924-1928 yılları arasında yayınlanan Osmanlıca nüshalarının yeni Türk harflerine çevirisini yaptı.
1950-52 yılları arasında Malatya Gençlik Spor Kulübünde futbol oynadı. 1959 ve 1960 yılında “Pazar Postası” ve “a” dergilerinde hikâyeleri yayınlandı. Küçük yaşta başladığı Malatya tarihi ve kültürü araştırmalarına emekli olduktan sonra hız verdi. 1992 yılında hazırlamaya başladığı ve alanında önemli bir boşluğu dolduran 850 sayfalık “Malatya 1830-1919” adlı kitabını 6 yıl süren çalışması sonucunda 1998 yılında yayımladı. Özellikle Osmanlıca çeviri çalışmalarına devam eden Işık, geniş kapsamlı bir Malatya fotoğrafları arşivine sahipti.
malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi
ARŞİV FOTOĞRAF: Adnan Işık (Orhan ALKAYA)
ARŞİV FOTOĞRAF: Adnan Işık, Malatya Tren Garı- 15 Aralık 2010 (Orhan ALKAYA)
ARŞİV FOTOĞRAF: Merhum Adnan Işık, bir Malatya ziyaretinde babasının mezarı başında (Hasan Demirbağ)