SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arslantepe Höyüğü'nde Resim ve Müzik Etkinliği

Arslantepe Höyüğü'nde Resim ve Müzik Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü'ndeki tarihi eserleri resmeden lise öğrencileri, tarihi mekanda müzik dinletisi sundu.

Malatya Arkeoloji Müzesi Müdürü Samet Erol, AA muhabirine, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğünce yapılan protokol çerçevesinde Arslantepe Höyüğü'nde kültürel etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Etkinlik kapsamında öğrencilerin tarihi mekandaki eserleri resmettiğini anlatan Erol, "Etkinliği öğrencilerimize tarihsel bilinç kazandırabilmek ve estetik değerlere katkı sunabilmek amacıyla gerçekleştirdik. Arslantepe Höyüğü'ndeki tarihi eserlerimizi öğrencilerimizle buluşturduk. Atatürk Anı Evi Etnografya Müzesi'nde 9-15 Mayıs'ta sergi planlanmakta. Öğrencilerin eserleri sergilenecek." diye konuştu.

Erol, öğrencilerin çizdiği Arslantepe temalı resimlerin oylamaya sunulacağını ve dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verileceğini sözlerine ekledi.

Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Recep Örek ise 20'ye yakın öğrencinin hem höyüğü gezdiğini hem de buradaki tarihi eserleri resmettiğini belirtti.

Öğrencilerin çizdiği resimlerin dijital ortama aktarılacağını bildiren Örek, "Resimler Kültür Bakanlığınca dijital ortamda insanların beğenisine sunulacak. Öğrencilerimiz hem resimlerini çizecek hem de küçük bir müzik ziyafeti verecek." ifadelerini kullandı.

10. sınıf öğrencisi Civan Adıgüzel ise binlerce yıllık tarihi olan mekanda ilk defa keman çaldığını dile getirerek, "Arslantepe Höyüğü'nde güzel bir dinleti verdik. Gerçekten 5 bin yıllık bir tarihin ortasında çalma heyecan verici. İlk dinletimin ve konserimin burada olması benim için heyecan vericiydi." ifadelerini kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız