SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık İkinci Milletvekilini İstiyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Malatya'da STK temsilcileri, iş dünyası mensupları, kanaat önderleri ve muhtarların katılımıyla yaptığı 'basına kapalı' toplantıda, çeşitli sorunların dile getirildiği ve Kılıçdaroğlu'nun da kendi değerlendirmelerini açıkladığı bildirildi.

Adıyaman'dan Malatya'ya gelen Kılıçdaroğlu'nun, Mövenpick Oteli'nde düzenlenen toplantıyı, "Eleştirmekten ve farklı fikirleri söylemekten çekinmeyiniz. Biz hiç şekilde siyasi görüş üzerinden etnik kimlik üzerinden inanç ve yaşam biçimi üzerinden siyaset yapmayacağız. Devletin temeline adaleti koyacağız" sözleriyle açtığı bildirildi. 

Toplantıda söz alanlardan Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, “Bazen bize diyorlar ki, ‘Oradaki programda ne işiniz var?’ Arkadaş biz sivil toplum örgütüyüz, biz her programa katılırız. Görüşümüz farklı olabilir, farklı partiye oy verebiliriz, ama biz medeni cesaretimizle, hiç kimseden de bir korkumuz yok, istediğimiz yere katılırız, istediğimiz soruyu eğer medenice sormamız gerekiyorsa sorarız.” sözleriyle tüm dikkatleri üzerinde topladı.

Kılıçdaroğlu, ekonomik olarak ülkenin her geçen gün fakirleştiğini, ülkenin çok ciddi bir yönetim sorunuyla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, 'Millet İttifakı'nın sorunları çözmeye talip olduğunu anlattı.

CHP lideri, tarımda yaşanan olumsuzluklar ve çiftçilerin mağdur edildiği yolundaki bir şikayet üzerine, "Bu konuda çalışmalarımızı tamamladık. Ürün bazlı bölgesel üretim projesini devreye sokacağız. Çiftçimizi mağdur etmeyeceğiz, mazot başta olmak üzere her türlü desteği vereceğiz. Özelliklede tarımda çalışan kadın çiftçilerimizi sosyal güvence kapsamına alarak bunları primlerini devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. İktidar olduğumuzda çiftçilerin ve küçük esnafın kredi faizlerinin tamamını sileceğiz yeni bir sayfa açaçağız."dedi.

Göçmenlerle ilgili bir soru üzerine, "Suriye devleti ile görüşmelere başlayarak Suriyelileri Türkiye ye yakışır bir şekilde insanı ölçülerde iki yıl içinde ülkelerine geri dönmelerini sağlayacak adımları atacağız.  Onları komşularımız akrabalarımız olarak görüyoruz" yanıtını veren Kılıçdaroğlu,yargıda yaşanan siyasallaşma üzerine sorulan bir soruya millet ittifakı olarak hakimler ve savcılar kurulunu ayırması konusunda mutabakata vardıklarını belirterek bu tür yapılanmalara imkan vermeyeceklerini belirtti.

Bir dernek başkanın, "Size Türkmen yeleği giydirmek istiyoruz" sözleri üzerine,bundan gurur duyacağını söyleyen Kılıçdaroğlu kendi ailesinin de Horasan'dan Anadolu'ya gelen bir Türkmen ailesi olduğu ifade etti.

FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili gelen bir soruya, bunun üzerine en baştan beri gittiklerini buna iktidar olduklarında bu konuda hiçbir ayrım yapmadan gerekli adımlarını atacakları yanıtını veren Kılıçdaroğlu, KHK mağdurları ile ilgili ile ilgili soruyu da, “Bu konudaki görüşümüzü daha önce açıklamıştık. Bir kez daha söylüyorum, hukuk çerçevesinde suçsuz olup berat edenleri görevlerine iade edeceğiz.” sözleriyle yanıtladı.

Şehit aileleri ve gazilerin mağdur oldukları yolundaki şikayetlerin dile getirilmesi üzerine,  mağduriyetin önlenmesi konusunda mevcut uygulamaları yetersiz bulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz arasında hiçbir ayırım yapmayacağız" dedi.

Usta öğreticiler ve atama bekleyen öğrenciler konusunda gerekli adımı atacaklarını ve devlette liyakatı esas alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, devlete personel alımlarda mülakatı kaldıracaklarını söyledi.

Bir katılımcının, "İşsiz çok fakat biz işçi hatta çobanlık yapacak kimse bulamıyoruz" sözleri üzerine, Kılıçdaroğlu, plansız programsız bir şekilde her ile üniversite açılması ile niteliksiz eğitim nedeniyle gençlerin yeterli eğitim alamadığını belirterek bunun toplumu ve ekonomiyi olumsuz etkilediği söyledi.  

CHP lideri, toplantıya katılan muhtarların soruları üzerine muhtarlığın önemli bir kurum olduğunu belirterek muhtarların özlük hakları konusunda iyileştirme yapacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, ayrıca Malatyalılara, merhum milletvekili Mevlüt Aslanoğlu üzerinden sistem etti. Aslanoğlu'nun  Malatya için çok çalıştığını gitmedik köy bırakmadığını, fakat ikinci bir milletvekilini Malatya'nın CHP'ye vermediğini buna çok üzüldüğü belirterek, "Siz yıllardır bize ikinci millet vekilini neden vermiyorsunuz? Artık ikinci milletvekili istiyoruz" dedi.

Bu toplantının ardından CHP İl binasının açılışına katılan Kılıçdaroğlu, daha sonra Elazığ'a hareket etti.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÖNÜNÜ KESTİ, HELALLEŞTİ..

Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il merkezinin açılışına giderken önüne çıkan ve  AKP'li olduğunu söyleyen vatandaş, "Size sosyal medyadan çok hakaret ettim, hakkınızı helal edin" dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "helal olsun" diyerek vatandaşa sarıldı.

Gerçek Gündem'de yer alan görüntülerde, Malatyalı vatandaş Kılıçdaroğlu'nun yanına gelerek "Sizinle helalleşmeye geldim. Ben AK Partiliyim. Size sosyal medyadan çok hakaret ettim, hakkınızı helal edin. Sizden şahsen helallik almak istiyorum. Sabahtan beri köşede bekliyorum. Bana nasip oldu hakkınızı bana helal edin." dedi. Kılıçdaroğlu da "helal olsun" yanıtını verdi.

malatyahaber.com-odatv4.com- Gerçek Gündem

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Tatar Ramazan (1 yıl önce)
    Bitane bile çıkaramazsın İnşallah
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Kayserinin kaysısı ha.. Gene bekleneni yapmış kılıçdaroğlu
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Av.Atakan KAYA (1 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Allah seni ıslah etsin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyali44 (1 yıl önce)
    halkın adamı kılıçdaroğlu. hoşgeldiniz.umut getirdiniz. ulkenin ve malatyanin nasil yonetilemeyip savruldugunu artik bilmeyen yok. Allah yeni gelecek yonetime hem sabir hem kolaylik versin
    %66
    %34
    Yanıtla
  • ALPEREN (1 yıl önce)
    İki vekil garanti üçe zorluyoruz halk artık uyandı
    %56
    %44
    Yanıtla
  • halk uyandı evet ıpone kullanmayı öğrendi 4+1 3+1 evlerde oturmayı öğrendi araba almayı binmeyi öğrendi hastanede minnetsiz muayene olmayı öğrendi hastanede bıçak parası vermeden ameliyat olmayı öğrendi duble yollarda gitmeyi öğrendi tünellerden geçmeyi öğrendi uçağa binmeyi öğrendi anasın babasına bakana para vermeyi öğrendi işsizlik maaşı nedir onu öğrendi daha yazacağım bu sayfalar yetmez insanlarımız bakar kör olmuşlar
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Bu söylediklerini AKP anasının çeyiz bohçasında mı getirdi. 21.yüz yılda yaşıyoruz sen geri kalmış çağa uyum sağlayamamışsan buda seni ayıbın ednan. Bir de tarihi bilsen ya İşsizlik maaşını AKP değil DSP-MHP iktidarı getirdi. Duble yol tünel uçak şehir hastanesi gibi konulara girmesen iyiymiş AKP bu yollar milleti fakirleştirdi.ekonomiyi çökertti AKP iktidara geldiğinde 1,8 TL olan dolar 18 TL oldu bunun hesabı burada arada fark milletten alınıp Katara ve 5 çeteye aktarıldı
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Bakar kör olmuşsunuz asgari ücrette 1250 liradan 5500 liraya çıkmış onu niye söylemiyorsun
    %20
    %80
    Yanıtla
  • ekmekten 1 tlden 4 tl olmuş otobüs ,50 krş dan 6 tl olmuş ona ne diyeceksiniz. sanki yaptı cebinden yaptı
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kör olan sesin ednan bey Asgari ücret 4 kat dolar 10 kat artmış
    %70
    %30
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)adnan isimli kullanıcı yorumuna
    evet adnan bey o dediklerinizi zaten malatyalılar biliyordu gerizekalı degil malatyalılar bir de bişey soracam adnan bey bu dediklerinizi babanız mı yaptı düzeltiyorum syn cumhurbaşkanı r.tayyip erdoğan ve ekibi cebindenmi yaptı devlet in parası yani milletin parası hükümetler gelip geçer asıl olan devlettir sayemde ögrenmiştirsin yalakalık yapmayın
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Tamer (1 yıl önce)
    Aslanoğlunu çok seviyordun malatyada ilk sırayı vereydin vermedin döndün istanbulda seçilemeyeceği sıraya koydun sana inat seçildi hadi ağbabayı malatyada 2. Sıraya koy bizde oy verelim
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Av.Atakan KAYA (1 yıl önce)
    Helalleşme Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'nun Cumhuriyet Halk Partisinin geçmişte yaşanmış üzüntüleri bir nebze de olsa düzeltme arzusudur.Lakin şuan ki iktidar bu tablodan memnun değil.İkdidar kutuplaşmaktan oy devşirme çalışmaları yaparken sayın KILIÇDAROĞLU kendisine yakışanı yapmaktadır. Ayrıca sadece başkanın helalleşmesi değil malum iktidarın partizanlığıyla kendisinden olmayan herkesi vatan haini gören zihniyetinde helalleşmek için bir adım atması önemli.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Dava Vekili Vohop (1 yıl önce)Av.Atakan KAYA isimli kullanıcı yorumuna
    Samimiyetsizlik millet biliyor zulumun her türlüsünü görmüş 50 yaş üstü insanlariniz CHP'den sadece zulüm samimiyetsizlik çıkacağını biliyor siz gormesenizde milllet görüyor baş örtüsü sakalı görüşü inançları ile ne zulümler yaşadığını biliyor söylemlere inanmaz bu millet teker oldukları kapitalistlerin usaklarina hiç inanmaz
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Hadi oradan Hadi şaşıyorum ne yiyip ne içiyorsunuz ülke batmış sız neyin kafasını yaşıyorsunuz ya bırakın kısır çekişmeleri ülke gerçeklerine dönün mazot 30 lira Dolar 18 lira buradan bakın gerçeklere başka sözüm yok
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Cumhuriyet Halk Partisi tek partili hayattan sonra hiç bir zaman iktidar olmadı.Allah akıl fikir versin sana.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Çok iyi işte; insanlık var olduğu sürece de gelemez inşallah, ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün kemiklerini sızlatıyorlar, çizgisinden eser kalmamış
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Atakan KAYA (1 yıl önce)Helal etmem isimli kullanıcı yorumuna
    İnşallah partizanlığın sona erer.Yoksa gelecek gençliğide yakıyor bu akıl.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yurttaş (1 yıl önce)
    Halen masal okuyorsun bay Kemal malatya Sivas karayolunda ölen 8 vatandaşımızı neden ziyaret etmediniz buraya kadar gelmişken insan bir taziye verir ne sen ne il başkanın nede milletvekilin sizin insana değer vermeniz herşeyde olduğu gibi hep göstermelik
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Aydin ay (1 yıl önce)
    İste sizin hedefiniz bu.ikinci milletvekili.hepsini almaya gözünüz kesmiyormu.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)Aydin ay isimli kullanıcı yorumuna
    Geri kalanını da iyi parti alacak diye söylememiş
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Sayın Kılıçdaroğlu gerçekten duruşt, vatansever, demokrat bir insan. Artık ülkenin kötü gidişine dur demeliyiz. Fanatiklik yaparak ne hale geldiğimiz ortada. Hiçbir konuda elle tutulur birsey yok. Şuan gençlerin %90 i yurtdışına gitmek istiyor. Adaletsizlik ten, torpilden, hukuksuzluktan dolayı. UMARİM YENİ BİR YÖNETİM GELEREK ULKEDE YENİDEN UMUDU VAR EDER..
    %65
    %35
    Yanıtla
  • kılıçdaroğlumu dürüst vatansever biri 6 lı masa da halen hdp ye bakanlık vermek isteyen chp nasıl vatansever oluyor iktidar olursak iha ve sihaların üretimini duracağız diyen biri nasıl dürüst oluyor ülkeyi dış güçlerin emrinde idare edeceği belli olan birine nasıl vatansever diyebiliyorsunuz hayret esas koyun sizlersiniz 6 parti daha aday bulamıyor habire toplanıyorlar yiyip içiyorlar iktidar olunca ne gibi icraatları olacak onları söylemiyorlar çünkü ellerinde bişey yok dertleri erdoğan gitsin ülke ne olursa olsun bay kemal ve diğerleri kaçıp bir ülkeye sığınır onların umrundamı ülke
    %40
    %60
    Yanıtla
  • 2015 yılında AKP HDP ye iki bakanlık verdi.O zaman kimsenin sesi çıkmadı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Siz mi ? yok artık
    %28
    %72
    Yanıtla