SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Asker Hastanesi' Yerle Bir!

0
Güncellendi - 2020-11-14 03:36:18
'Asker Hastanesi' Yerle Bir!
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından KHK ile yapılan düzenlemelerin askeri tesislerle ilgili olanı kapsamında kapatılan, 2018 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen 195 bin metrekare alana sahip Asker Hastanesi'nin, binası ve arazisinin 100 bin metrekaresinin Adliye Sarayı yapılmak üzere Adalet Bakanlığı emrine tahsis edilmesinden sonra yıkım işlemleri başlatılan hastane binası, tamamen yıkılarak yerle bir edildi.

HAZİNEDEN BÜYÜKŞEHİR'E, BÜYÜKŞEHİR'DEN ADALET BAKANLIĞINA..

Faaliyetine son verildiği için daha önce kapatılmış olan Yeşiltepe'deki Asker Hastanesi'nin bulunduğu alanın devri ile ilgili işlemler 2018 yılında başlatılmıştı.

Şeker Fabrikası arazisinden yaklaşık 122 bin metrekarelik bölüm, park yapılmak üzere daha önce Hazine'den Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmişti. Büyükşehir'e devredilen bu alanın yaklaşık 108 bin metrekaresi, Sağlık Kampüsü, hasteni ve diğer sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Ocak 2018'de Sağlık Bakanlığı'na ücretsiz olarak devredilirken, buna karşılık yine Hazine'ye ait olan Yeşiltepe'deki Asker Hastanesi ve 195 bin metrekarelik arazisi Büyükşehir Belediyesi'ne verilmişti.

Büyükşehir Belediyesi de, bir süre önce hastanenin bulunduğu bina da dahil olmak üzere yaklaşık 100 bin metrekare alanı, Adliye Sarayı yapılmak üzere Adalet Bakanlığı'na vermişti.

Bu el değiştirmelerin ardından, Malatya Büyükşehir Belediyesi Temmuz 2020'de, hastane binasının yıkımı için ihale düzenlemiş, 2 milyon 615 bin TL teklif eden firma ihaleyi kazanmıştı.

Ancak, koronavirüs salgınının giderek yayılması, faaliyetteki hastanelerin yetersizliğinin gündeme gelmesiyle, hem daha önce boşaltılmış olan eski SSK Hastanesi, hem de Asker Hastanesi binaları gündeme gelmiş, ancak Yeşilyurt Belediyesi hizmet binası yapılmak üzere aldığı eski SSK Hastanesi'nin yıkım işlemini süratle tamamlayınca, tek alternatif henüz yıkılmamış olan Asker Hastanesi kalmıştı. Ancak, Asker Hastanesi binasında da, salgın sona erinceye kadar geçici de olsa yıkımın yapılmaması yolundaki uyarılar dikkate alınmamış, yıkıma geçilmişti.

ASKER HASTANESİ YERLE BİR!..

Asker Hastanesi binası yıkımını enkazına 2 milyon 615 bin TL teklif ederek alan firma, Eylül ayında başladığı yıkım çalışmalarını tamamladı ve bina yerle bir edilerek ortadan kaldırıldı.

Yıkımın tamamlanmasının ardından, binanın Adliye Sarayı yapılmak üzere Adalet Bakanlığı'na teslim edileceği öğrenildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • mehmet küçükşahin (1 yıl önce)
    1996 da malatya asker hastanesinde kısa dönem askerliğimi yaptım. maps'ten yerine bakıyorum, bina yok. arazi ve nizamiye benziyor, yanında çakmak kışlası ama hastane yok. meğerse yıkılmış. Çok güzel binaydı. Hastanenin bitiğişindeki kaldığımız koğuş binası ve ecza deposu binaları gördüğüm kadarıyla duruyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (3 yıl önce)
    Depremin yıkamadığını siz yıktınız ya tebrik ederim valla...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    yerine ihtiyaç olan adliye binası yapılacak, eskimiş binayı yıkmayıp ne yapacaklardı.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • abdulvahap güezgin (3 yıl önce)
    askeri bölgeler yazı yaban iken Mehmetçiğin gayretleri ile yeşil ve güzel bir hal almıştır. gelelim esas mevzuya cezaevlerine ters bir istikamette adliye binası şaşırtıcı olmuştur. bu araziler halkın istifadesine en uygun şekillerde ihtiyaç duyulan tesislere açılmalıdır. tabi bu arada BÜYÜKLERİMİZ EN İYİSİNİ biliyorlar.. . bizim ne haddimize.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • böyle ezik konuşa konuşa ülkeyi bu hale getirdiniz! biz bilmeyiz büyüklerimiz bilirmiş! ne biliyor la onlar bizden fazla? ben mesela 5 dil biliyorum biri Çince anla gerisini. Doktora terkim! bir kere böyle bir yeri pandemi bitene kadar Malatya`da çıkan tüm pozitif vakaları izole etmek için kullanabilirdin. Ayrıca orası büyük bir adalet sarayı için yetersiz. Muhtemelen ormanı tahrip edecekler yanındaki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • öneri (3 yıl önce)
    size ah verip, beddua ediyorum. yıkma kararı alıp, belediye sarayı yapanlar inşallah bir gün şahsen ihtiyacınız olur. pişmanlığınızı dillendirip, özür dilersiniz. ama iş işten geçmiş olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MALATYA AŞKI (3 yıl önce)
    Oh be insanlarımız eleştirmek için bahane arıyor. Bir başlık bekliyor ki eleştirsin. Yapılıyor, eleştir. Yıkılıyor, eleştir. Zaten kullanılmayan hastaneyi bu zaman da kullanacaklar sanki. Türkiye'de sağlık alanında çok iyi bir yerde olan Malatya'da hastane bitti ya. O kadar eleştirilecek konu varken, yeni yapılacak adliye binasını eleştirmek nasıl mantıklı. Gülüyorum sadece.. Lütfen biraz bilinç..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Askerlik muafiyet ve ağır işlemler için şehir dışını kullanıyoruz senin yüzünden güzel kardeşim senin saçma sapan bilmeden insanların lüksünün anasını ağlattıgın bencilliğin yüzünden insanlar malatyadan kalkıyor 100 lerce km ötede ki şehirlere gidip muayene oluyor ordan belge alıyor sırf askerliklerini daha sağlıklı yapmak veya gerçekten sağlık sorunu varsa bunu kanıtlamak için senin saçma sapan politikaların yüzünden MALATYANIN ASKERİ HASTANESİ YOK !
    0
    0
    Yanıtla
  • BAYRAM (3 yıl önce)
    verin birkaç zengine villa yapsın burayı yıkanlar gurur duysun hastahane neye lazımki......
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (3 yıl önce)
    Hamdolsun, Malatya yine şahlanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatyalı siyasetçi ve yöneticilerin yine engin bir başarısı ile karşı karşıyayız. Dünya ve Türkiye büyük bir salgınla uğraşırken. Bir çok hastanenin yoğun bakımlarında yer yok iken yine Malatya lı yöneticiler sahneye çıktı. Ankara da şehir hastanesi açıldıktan sonra kapatılan Numune ve Yüksek ihtisas hastaneleri tekrar hizmete alınırken Malatya da iki hastane birden yerle bir edildi, hem de gururla. Vizyonu misyonu olmayan yöneticilerden ne çektin be Malatya. Müteahhit mafyasından ne çektin be Malatya. Şenolasın şen olan Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısıcı (3 yıl önce)
    Pandemi döneminde sahra hastaneleri kurmakla övünenlerin hali hazırdaki devasa hastaneyi yıkmalarını aklım almıyor. Eski SSK, şimdide askeri hastane. Anlayan beri gelsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Şimdi zamanımı (3 yıl önce)
    Malatya da yazdan beri 2 tane hastane yıkıldı hemde su pandemi sürecinde iyi kötü bu salgıinda kullanıla bilirdi belki inşallah yıkılan hastaneleri aramayiz
    0
    0
    Yanıtla
  • yakup (3 yıl önce)
    Tam villa yapılacak yer zenginlere
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 yıl önce)
    Malatyada hastane ihtiyacı varken yıkım yapanlar malatyaya hizmet mi etmiş oldu. Yazık size verilen oylara.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    BU YIKIMDAN 2MİLYON 615.000,00 TL KAZANILDI. PEKİ MALATYA 29 OKUL YIKILDI. NEKAZANILDI. ONUNDA MALATYA VALİLİĞİ VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLASIN . ozluca Ahmet Yesevi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kozluca ilk ve ortaokulu, Kepez Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ziya Gökalp İlkokulu, Battalgazi İlçesi: Çolakoğlu İlkokulu, Kubilay Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kuluşağı İlkokulu, Melekbaba İlkokulu-Ortaokulu, Malatya Lisesi ek bina, Hafize Özal Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Kazım Karabekir İlkokulu. Darende İlçesi: Somuncubaba Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi. Doğanşehir İlçesi: Kurucaova Kalecik İlkokulu, Sürgü İlkokulu, Çığlık Abuzer Güngör İlkokulu-Ortaokulu, Doğanşehir ortaokulu.İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi. Pütürge ilçesi: Aslankent İlkokulu, Çayköy İlkokulu, Esencik İlkokulu, Pazarcık Civan İlkokulu. Yeşilyurt İlçesi: Ziya Gökalp ortaokulu, Topsöğüt ortaokulu, Şehit Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu, Sümer İlkokulu, Necatibey Ortaokulu, Şehit Yüzbaşı Hakkı Akyüz Ortaokulu." - MALATYA GELİR VARMIDIR.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • villakent (3 yıl önce)
    tam villa yapılacak yer ...orda villa yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısıcı (3 yıl önce)villakent isimli kullanıcı yorumuna
    Haklısın kardeşim, sonuçta "zenginleri de düşünmek gerek" demişti ünlü düşünür OSMAN GÜDER.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (3 yıl önce)
    helal olsun hazır hastane yıkıldı teşekkürler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    adalet sarayı yapılması için en uygun yer.Şehir merkezinden uzakta,araç park sorunu olmayacak bir yer.Emeği geçenlerin emeğine sağlık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mülayim (3 yıl önce)
    Türkiye in her şehrin de her zaman en güzel ve en geniş araziler zamanında askeriyeninmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sıtkı ÇAM (3 yıl önce)Mülayim isimli kullanıcı yorumuna
    Mülayim, o bahsettiğin askeri araziler dağ, taş ve şehir dışında imiş. Şehirler genişleyince merkezde kalmışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sıtkı ÇAM (3 yıl önce)
    Yıkın gitsin. Batan geminin malları. TSK'nin arazileri yağma Hasan'ın böreği gibi oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Demiri almis molozu kalmis tabiki alirlar ihaleyi ?? molozu neden dokmuyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (3 yıl önce)
    Merkezdeki tüm askeri tesisler taşınsa şehir genişler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir askeri tesisler sıkıntı değilmi
    0
    0
    Yanıtla