SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'e Hakaret Eden Öğretmen Tutuklandı

0
Güncellendi - 2018-10-09 07:51:06
Atatürk'e Hakaret Eden Öğretmen Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, sosyal medya üzerinden Atatürk'e hakaret içerikli paylaşımlarda bulunması nedeniyle gözaltına alınan ilkokul öğretmeni tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, bir ilkokulda öğretmenlik yapan M.K.'nın hakkında,  Atatürk’e ve bazı kurumlarla ilgili sosyal medya üzerinden hakaret içeren paylaşımda bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında M.K. adlı öğretmen Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Şüpheli hakkında 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunu’na muhalefet ve Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesindeki Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçlamasıyla soruşturma yürütüldü.

Emniyetteki soruşturmanın ardından Malatya Adliyesine çıkartılan şüpheli M.K.  Cumhuriyet Savcılığınca alınan ifadesinin ardından tutuklanması talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.  Sulh Ceza Hakimliği, öğretmen M.K. hakkında tutuklama kararı verdi.

Öğretmenin  ifadesinde bazı paylaşımları kabul ettiği, bazı paylaşımları ise kabul etmediği öğrenildi.

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU..

Bu arada Malatya’da, ‘Atatürk'e ve cumhuriyete hakaret’ iddiasıyla gözaltına alınan öğretmenle ilgili CHP Malatya İl Teşkilatı suç duyurusunda bulundu.

Malatya’da bir ilkokulda öğretmenlik yapan M.K.’nın sosyal medya hesabı üzerinden ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve cumhuriyete hakaret içeren’ paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla CHP Malatya İl Başkanlığı, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde suç duyurusu sonrası gazetecilere açıklama yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Atatürk cumhuriyetimizin, ülkemizin kurucusu. Mustafa Kemal Atatürk'e laf etmek, dil uzatmak veya onun hakkında olumsuz sosyal paylaşım yapmak hiç kimsenin haddi değildir. Geleceğimizi yetiştiren, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan bu ülkenin yarınları için çocuklarımızı eğiten bir öğretmenin hiç haddi olmaması gerekir. Yine aynı kişi cumhuriyetin değerlerine ve bizi bugünlere taşıyan bizleri bugünlerden yarınlara taşıyacak olan bu önemli değerlere de önemli hakaretler yapıyor. Aynı zaman bir devlet memuru olması sıfatı üzerinde taşımasına rağmen bir siyasi parti Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanına ağza alınamayacak laflar söylüyor. Yine Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğine ağza alınmayacak laflar ediyor sosyal medya hesaplarından. Daha önce bu konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürüne Mayıs ayında bir bilgilendirme yapmıştık ve sonucunda her hangi bir işlem yapılmadığını gördük. Mayıs ayından buyana da sosyal medya hesaplarını izliyoruz. O günden bugüne herhangi bir değerlendirme Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmadı. Bunun da üzüntüsünü yaşadığımızı ifade ediyorum. Temel mesele şu; bu noktaya nasıl geldik? Bu Malatya'da örneklerden bir tanesi ama temel mesele; bu noktaya nasıl geldik? Bu devlet memuru bu cesareti nereden alıyor? Ülkenin kurucu unsuruna hakaret edebilecek bu cesareti, bu gücü, bu korkmadan paylaşımları yapma durumunu kimden, nereden alıyor?” dedi.

Öte yandan İlkokul Öğretmeni M.K. hakkında Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından da idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan M.K.'nın, sosyal medya hesabından hakaret içeren paylaşımları da kaldırdığı görüldü.

AA- iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Necati (5 yıl önce)
    O kadar fetöcü haberi yapılırken hiçbirinin yüzü böyle ifşa edilmezken neden bu kişinin cismi ve yüzü bu kadar ifşa edildi? Bu doğru mu
    0
    0
    Yanıtla
  • öğretmen (5 yıl önce)Necati isimli kullanıcı yorumuna
    Herkes bilsin herkes görsün ki çocuklarımızı zehirlemesin diye Necati.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    bu sorun camilerde çözülür,atatürk cuma hutbelerinde cumhuriyetimizin kurucusu önder kişilik olarak anlatılsa,kurslara giden çocuklara menkıbeler ile hayali birçok arap kahramanları anlatılacağına atatürk hak ettiği şekilde anlatılsa bu gibi olaylar yaşanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (5 yıl önce)
    Vefat edeli 80 sene olmuş bizim geri kafalılar halen onunla uğraşıyor. Ne Atatürkmüş yahu, sevmeyen bile bunun gibiler yüzünden merak edip hayatını okuyup aşık oluyor. Ayrıca ölmüş bir kişinin arkasından konuşmak, (müslümanlıkta )günah diye biliyorum ama, yanılıyor da olabilirim. Çok okuyan bir millet olmadığımız için...
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif yurtsever (5 yıl önce)Başefendi isimli kullanıcı yorumuna
    Dünyada cahillikde 9 uncu olmuşuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Zaten okumadığınızdan oluyor bunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet NOGAY (5 yıl önce)
    Daha BAŞKAN APONUN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ HEYKELİNİ DİYEN... DEVLET DÜŞMANLARINA, MİLLETİN ÜSÜTÜNE BOMBALAR ATIP KENDİ VATANDAŞINI KATLEDEN İNSANLARA BİLE BÖYLE MUAMELE YAPILMAZKEN, BİR ÖĞRETMEN DÜŞÜNCESİNDEN DOLAYI EVİNDEN AİLESİNİN YANINDA BU ŞEKİLDE ALINIP BÖYLE BİR GÖRÜNTÜYLE SERGİLENİYORSA... YAZIK..
    0
    0
    Yanıtla
  • Düşünce ve hakaret nedir aç sözlüğe bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (5 yıl önce)Mehmet NOGAY isimli kullanıcı yorumuna
    şimdi bizde burdan sana ve yakınlarına hakaret etsek düşünce özgürlüğü mü diyorsun yani ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (5 yıl önce)Mehmet NOGAY isimli kullanıcı yorumuna
    Belli ki düşünce özgürlüğü adı altında cumhuriyet düşmanlığı yapan başkaları da var... Çekinmeyin, hemfikirseniz siz de hakaret edin de görün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin gibiler hala var buna YAZIK aslında NOGAY
    0
    0
    Yanıtla
  • bir malatyalı (5 yıl önce)
    MİLLET TAKİYE İÇİN ATATÜRKE HAKARET EDİYOR O OLMASAYDI BİZDE YOKTUK ŞİMDİ YADA DİNİMİZ NEYDİ BİLMEYİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    Gurbette yaşayan bir malatyalı oarak malatyanın bu tür şeylerle gündeme gelmesi üzücü.Yozgatla anılır olduk.Kaysı fuarının kaldırılması,pembe otobüs,halk oyunlarına karşıt öğretmenler,.Cinayetler kafe baskınları....Uzun zamandır gelmedim ama anlaşılan Malatya da FETÖ nün yerini sanki bir başkaları doldurmuş.Bu kadar modern bir şehir bu hale durduk yere gelmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    ne demiş ki
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    yok olmaya yüz tutmuş bir milleti bağımsızlığa kavuşturan laik çağdaş cumhuriyetin kurucusu ULU ÖNDER ATATÜRKE ve silah arkadaşlarına hakaret etmek vatana millete ihanettir.sayın chp genel başkan yardımcısı veli ağbaba basın toplantısı ile dile getirmemiş olsa idi acaba bu safhaya geleceğine kesinlikle imkan yoktu.işte sayın veli beye teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ulu olan Allah'TIR.Gerisi toprak.....!
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (5 yıl önce)
    Fetöcü olma ihtimali çok yüksek onların lisanı.Memurlar,ögretmenler,doktorla v.b ..tek tek araştırılmalı
    0
    0
    Yanıtla