SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Haftalığına Gitti, 230 Günde Dönebildi

0
Güncellendi - 2018-11-29 05:19:15
1 Haftalığına Gitti, 230 Günde Dönebildi
A- A+ PAYLAŞ


 İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Aydın'ın Urumçi'ye giden ancak daha sonra ülkeden çıkışına izin verilmeyen Çin vatandaşı eşi Mihriban Tursun Aydın, 230 gün sonra Türkiye’ye döndü. Prof. Dr. Erhan Aydın, sosyal medya üzerinden eşinin geri dönmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Erhan Aydın'ın aynı üniversitede öğretim üyesi olan eşi Mihriban Tursun Aydın, annesinin rahatsızlığı dolayısıyla 9 Nisan'da Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti olan ve 'yasaklı kent' olarak da bilinen Urumçi'ye gitmiş ancak dönüşüne izin verilmemişti.

Prof. Aydın, eşinin geri dönüşüne izin verilmemesi üzerine, sosyal medyadan, "Eşim, Çin vatandaşı. 2013-2014 yıllarında Pekin'de bulunan Minzu University of China'da çalışırken hem Çin hem de Türkiye yasalarına göre evlendik ve 5 yıldır evliyiz. Annesinin rahatsızlığı sebebiyle 1 haftalığına Urumçi'ye gitmişti. Ancak Çin makamları, evli olmamızı ve Türkiye'de akademisyen olarak çalışmasını hiçe sayarak geri dönüşüne izin vermedi. Evliliğimizi ve Türkiye'de çalıştığını gösteren evrakları Çin Büyükelçiliği'ne onaylatıp aylar önce gönderdim ancak hala bir sonuç elde edemedim. Hem eşim hem de ben Çin-Türkiye ilişkilerine zarar verecek siyasi oluşumlar içerisinde yer almadık" paylaşımında bulunmuştu.

Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Aydın'ın Urumçi'ye giden Çin vatandaşı eşi Mihriban Tursun Aydın'ın ile ilgili "Çin resmi makamları nezdinde diplomatik notayla girişim yaptık" mesajını paylaşmıştı.

Bir haftalığına Urumçi'ye giden ancak 230 gündür geri dönemeyen Mihriban Tursun Aydın’ın 24 Kasım Cuma günü Türkiye’ye döndüğünü, Prof. Dr. Erhan Aydın sosyal medya hesabından duyurdu.

Aydın, sosyal medya hesabından, "Değerli meslektaşlarım, sevgili öğrencilerim ve sosyal medyadan tanıdığım kocaman yürekli insanlar; eşimin geri dönüşünde çok yardım ettiniz, benimle birlikte yıprandınız. Çok teşekkür ederim. Sizler olmasaydınız başarmak belki de mümkün olmayacaktı. İyi ki varsınız. Devletimin yöneticilerine ve özellikle T.C. Pekin Büyükelçiliği’ne, Pekin Büyükelçisi Emin Önen Bey’e Çin'in Ankara Büyükelçiliğine çok teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • SELAHATTİN SARIOĞLU (5 yıl önce)
    İNSAN HAKLARI İHLALİ İŞTE BÖYLE KÖTÜ BİR ŞEY... Şükür kavuşturana... Kutlu olsun.
    0
    0
    Yanıtla