SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakan Kurum, 'Basına Kapatılan' Malatya Gezisini Tamamladı

Bakan Kurum, 'Basına Kapatılan' Malatya Gezisini Tamamladı
A- A+ PAYLAŞ

Deprem sonrası yeniden imarı konusunda, başta rezerv alan uygulaması ile ilgili 'torpilli- adaletsiz' bölge seçimleri, rantı önceleyen beton ve bina yoğunluğu fazla imar projeleri olmak üzere birçok önemli sorunu bulunan Malatya'ya, konudan direkt ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, parti toplantısı dışındaki bölümü 'basına kapalı' Malatya inceleme gezisi sona erdi. Bakanın, rezerv ve inşaat alanları ziyaretleri sırasında olası vatandaş tepkisinin kamuoyuna yansımamasını önlemeye yönelik yapıldığı değerlendirilen sınırlama nedeniyle, bakanın saha gezileri sadece Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin basın bültenleriyle haber yapılabildi.

BASINA 'KAPALI' BİLGİSİ İLETİLDİ..
Yerel yöneticilerin 'halkı tehdit' noktasına vardırdıkları, deprem sonrası imarla ilgili sorunlara yaklaşımı, haksız- adaletsiz uygulamalar, iktidar partisine yakın isimlere yönelik torpilli işlemler, mülkiyet sahiplerinin rezerv alan kapsamında uğrayacakları hak kayıplarına ilişkin belirsizlikler, yapılan ev ve işyerlerinin nasıl dağıtılacağına ilişkin bilgi kirliliği vb. çok ciddi sorunlar yaşanırken, Çevre Bakanı Kurum'un, Cuma akşamı Malatya'ya geleceği ve Cumartesi günü de il merkezinde saha gezisi yapacağı, incelemelerde bulunacağı bilgisi edinildi.

malatyahaber.com'un da, bakanın programını, sorunu olan ve bunları yerel yöneticilere anlatma, onlarla çözme sıkıntısı yaşayan vatandaşların, bakanın inceleme yapacağı alanlara gelmesi konusunda uyarıda bulunan "Çevre Bakanı Cumartesi Sahayı Gezecek; Sorunu Olan Oraya Gelsin" başlığıyla verdiği haberin ardından, basın kuruluşlarının ortak grubuna Valilik'ten, bakanın AKP İl Danışma Meclisi toplantısı hariç, tüm programlarının basına kapalı olacağı "önlemi" duyuruldu.

Cuma akşam saatlerinde basına iletilen duyuruda, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum 16-17 Ağustos tarihlerinde İlimizi ziyaret edeceklerdir.  Ziyaretlerinde 17 Ağustos Saat: 11.00 AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı hariç, tüm programları bakanlık basın müşavirliği talimatınca basına kapalı gerçekleşecektir .Anlayışınız için teşekkür ederiz." denildi.

SONRASI VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR BÜLTENLERİNDEN!.
Çevre Bakanı Kurum'un, Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan AKP İl Danışma Meclisi toplantısı dışında, il merkezinde yaptığı incelemeleri basın mensupları izleyemezken, buna ilişkin bilgiler, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin fotoğraf ekli 'sınırlı' basın bültenleriyle duyuruldu.

Valiliğin, Cumartesi akşamı gezisini tamamlayarak Malatya'dan ayrılan Bakan Kurum'un Malatya ziyareti ve incelemeleriyle ilgili bülteni şöyle:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çeşitli incelemeler ve değerlendirmelerde bulunmak üzere ilimizi ziyaret etti. Bakan Kurum'u, Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki heyet karşıladı.

Ziyaretin ilk gününde, Bakan Kurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i makamında ziyaret etti. Ardından, Vali Yavuz ve beraberindeki heyetle birlikte, Malatya Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in ev sahipliğinde Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve ilgili kurum amirlerin katılımıyla koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Kurum, ziyaretinin ikinci gününde Valilik makamını ziyaret ederek, Vali Yavuz’dan Malatya’nın güncel durumu hakkında bilgi alıp yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. Valilik ziyaretinin ardından, Battalgazi İlçesindeki  Merkez-4 1. Etap Rezerv Alanı Kentsel Dönüşüm Şantiye alanındaki, Niyazi Mısri- Kavaklıbağ-İsmetiye-Şifa Mahallelerinde inşaat alanlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Ardından, İkizce TOKİ Konutları Şantiyesi'nde de incelemelerde bulunan Bakan Kurum, burada kalıcı deprem konutlarına yerleşen depremzede aileleri ziyaret ederek, yeni evlerinin hayırlı olmasını diledi.

Vali Yavuz’un, Bakan Kurum’a Malatya’ya teşrifleri ve verdiği desteklerinden ötürü teşekkür etmesinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’daki programını tamamlayarak İlimizden ayrıldı."

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin de bakanın incelemeleriyle ilgili bülteninde de şu bilgilere yer verildi:

"Çeşitli programlar ve deprem sonrası çalışmaları yerinde incelemek üzere Malatya’ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya Valisi Seddar Yavuz ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile birlikte rezevr ve kentsel dönüşüm inşaat alanlarını gezdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Malatya’da sürdürülen çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den bilgiler aldı.

Bakan Kurum, Malatya Valisi Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile birlikte rezevr ve kentsel dönüşüm inşaat alanlarından olan Niyazi Mısri Mahallesi’nde inceleme yaptı. Burada vatandaşlarla da görüşen Bakan Kurum, kentsel dönüşüm konusunda ve rezevr alanlarındaki yapılacak çalışmalarla ilgili soruları cevapladı.

Rezevr ve kentsel dönüşüm inşaat alanları inceleme programının ardından İkizce TOKİ konutlarını da ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konutlarda ikamet eden bir aileyi de ziyaret etti."

malatyahaber.com- Bülten

FOTOĞRAFLAR:  Valilik ve Büyükşehir Belediye Basın Bültenleri eki

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Yasabır (4 hafta önce)
    E ne yaptı yani bi soğan söktü bi sarmısak dikti onu bunu boşver evimi verin cok yiğitseniz o zaman tamam diyecem hadi sizi göreyim Bunca zaman geçmiş daha evin durumu belli etmemişsiniz sizde iş yapacaksınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Samet (4 hafta önce)
    İstabulun sefiri :) hahahaha hey Allahım ya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (1 ay önce)
    Basın demek halk demek Halkın işini halktan gizli tutmak neyin kafasıdır Allah sizleri başımızdan bı an evvel defetsin inşallah
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    Basına kapalı olması iyi olmuş. Malatya'da kendini gazeteci sananlarla ne yapsaydı. Her biri bir köşede kalemşörlük yapıyor. Her şeyin ithaline karşıyım, basın personellerinin ithaline karşı değilim
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Malatyali (1 ay önce)
    Doğru söylüyor arkasınız kim yaparsa yapsın ayıp tir elazığ malatya diye ne tez unutuk debremde ilk koşan elazığ di halkına ekmek vermediler bize gönderdiler ayıp tir herkes ihaleye girebilir herkes de türkiye cumhuriyeti vatandaşı
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Oktay (1 ay önce)
    Bugün niyezi Mısri deki hummalı çalışma kurum dan dolayi demekki yine duracak desenize isler
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Okan (1 ay önce)
    Tamamda Ankara kayseri Konya firmasına verilirken sesiniz çıkmıyor Elazığ firma oldumu niye gündem farklı oluyor nasıl Bi halk oldunuz kim yaparsa yapsın Türk firması olsun nereli olursa olsun yeter ki işini temiz hızlı yapsın bütün Hizmetler aynı il fark etmez her il bizim nerde rahat ediyorsak o ilde yaşarız
    %73
    %27
    Yanıtla