SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali, Yine Parmak Salladı, Gözdağı Verdi!.

Vali, Yine Parmak Salladı, Gözdağı Verdi!.
A- A+ PAYLAŞ

Vali Seddar Yavuz, başkanlığında yapılan "Toplu Konut ve Kırsal Kesim Konutları Yer Seçimi İstişare Toplantısı"nda, başta rezerv alan olmak üzere vatandaşın mülkiyet hakkını yok eden haksız, hukuksuz, torpilli olduğu öne sürülen uygulamalardan kaynaklanan vatandaş direnişine karşı söylendiği düşünülen, “ Ancak %3 veya %5 oranında bu şehrin önünü tıkayanlar bulunmaktadır buna müsaade etmeyeceğiz” şeklindeki açıklama, “Vatandaş mülkiyetini korumak için yasal hakkını arıyorsa, Vali yasayı mı yok sayacak?” yorum ve tepkisine neden oldu.

VALİLİKTE TOPLANTI VE İLGİNÇ AÇIKLAMA..
Valilikte, yapılan istişare toplantısında, çok sorunlu kadrolar ve uygulamalarla devam ettirilen yeniden imar çalışmalarının da ele alındığı değerlendirildi.

FOTOĞRAF: Vali Seddar Yavuz ve sağ baştaki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Cengiz Başer

Malatya'daki uygulamaların baş sorumlusu kurum olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün, kimya mühendisi kökenli olan ve bir yakını da, Malatya'da 6 Şubat depremlerinde çöken ve can kaybı yaşanan binalardan birinin sorumlusu olduğu için ilk tutuklananlar arasında bulunan İl Müdür Vekili Cengiz Başer'in ‘danışılanlarından biri olduğu’ toplantıya ilişkin, Valilik'ten şu bülten yayınlandı:

"Valilik Toplantı Salonu'nda, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında, "Toplu Konut ve Kırsal Kesim Konutları Yer Seçimi İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra Yeşilyurt, Hekimhan, Doğanşehir, Arapgir, Arguvan, Kale ve Yazıhan İlçe Kaymakamları ile Belediye Başkanları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Cengiz Başer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ve ilgili muhtarlar katıldı.

Toplantıda, Malatya’nın çeşitli ilçelerinde yapılması planlanan toplu konut projeleri ve kırsal kesim konutları için uygun yerlerin belirlenmesi amacıyla istişarelerde bulunuldu.

İlimize dair önemli mesajlar veren Vali Yavuz yaptığı konuşmada, "Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Muhtarlarımız, herkes elini taşın altına koyacak. Başlattığımız yeni dönemde mazerete yer yok, bu şehri ayağa kaldırmaya geldik. Mali kaynaklarımız hazır, projelerimiz net ve bu işleri yapacak irademiz var. AFAD'dan 17 milyar TL aktarıldı, sorunsuz olan yerlerde inşaatlar başladı ve devam eden projeler var. Ancak %3 veya %5 oranında bu şehrin önünü tıkayanlar bulunmaktadır buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Toplantı sonunda Vali Yavuz, depremden etkilenen ilçelerimizdeki mahallelerimizin yeni yerleşim alanlarının belirlenmesi konusunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve Muhtarların ortak görüşleri doğrultusunda karar alınarak, mevcut yerleşim yerlerindeki sorunların acilen çözüme kavuşturulup inşaatlara başlanılması talimatinı vererek toplu konut yer secimi konusundaki ihtilafların önemli ölçüde çözümüne katkı sağlandı.

İstişareler sonucunda, belirlenen İlçelerde toplu konut ve kırsal kesim konutları projelerinin hayata geçirilmesi için çalışmalara hız verilmesi kararı alındı."

VALİ'DEN PARMAK SALLAMAYA DEVAM MI?
Malatya'ya, kendisinden önceki dönemde işlerin yürümemesi nedeniyle özel olarak atandığı yolunda izlenim veren mesajları olan Vali Seddar Yavuz, deprem yıkımına uğrayan Malatya'da, depremin ardından birilerinin, ranta yönelik faaliyetlerinin açıkça birçok örnekle ortaya çıktığını, bunun için vatandaşın bazı kişilere özel muamele, torpil, rant amaçlı olarak yapılan başta rezerv alan tespitleri ile ilgili daha önce gündeme getirilen konulardan habersiz olarak, herşeyin çok düzgün yapıldığını kabul edip söylediği sözler, tartışma yaratıyor.

Malatya'da rezerv alan belirlenirken, neden AKP'li iki eski milletvekiline ait hemen Valilik civarındaki bina ve arsaların özellikle kapsam dışı bırakılıp, hemen yanındaki arkadaki gayrimenkullerin rezerv alan kapsamına sokulması, kent merkezi projesinin tamamen 'öncelikle kârı amaçlayan" müteahhit mantığıyla hareket eden Emlak Konut'un mimarı ve müteahhitlerine teslim edilmesi, bunun için şehrin merkezindeki en büyük caminin dahi yok edilmesi, güçlü kişilere ait binaların bulunduğu bölgelerin rezerv alanına alınmadığı gibi, bu binaların bulunduğu yerlerin hemen karşısının yol genişletme adı altında yıkımına gidilmesi vb. çok konudan bilgi sahibi olmadığı anlaşılan Vali Yavuz, atandıktan sonra katıldığı ilk İl Kordinasyon Kurulu toplantısında da şunları söylemişti:

"Dolayısıyla önümüzdeki günlerde etkin kararlar olacak. Bu kararın sahada net bir şekilde uygulayacağız. Ama bunu yaparken vatandaşlarımıza mutlaka alternatifler sunacağız. Bu alternatifler uygulanabilir, mantıklı ve rasyonel seçenekler olacak. Buna rağmen direnen sistemi tıkayan olursa da elbette devletin şeffaf olduğu kadar kudret olduğunu da sahada bir zati hissettireceğiz. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ya da devletlerin en önemli özelliği bir tarafta şefkati diğer tarafta kılıcıdır. Devletin sadece şefkatten ibaret olmadığını gerektiğiyle devletin aynı zamanda kudret ifade ettiğini de buradan belirtmek istiyorum."

Valinin, burada kendine göre 'direnen, sistemi tıkayan' olarak nitelendirdiklerine yönelik olarak söylediği, ‘devletin bir taraftan şefkat özelliği , diğer tarafta kılıcının bulunduğu’ yolundaki sözlerinin ardından, son toplantıdaki tehditleri de, "Kendini yasalar üstü gören, haksızlık ve hukuksuzlukla, atadan dededen kalan malını, mülkiyetini korumaya çalışan, bunun için yasal haklarını kullanarak, haksızlığı kanunsuzluğu engellemeye çalışan vatandaşlara gözdağı mı?" sorularına yol açtı.

AKP'li siyasilerle bağlantılı malların yanı sıra, iktidara yakın işadamlarına ait binaların dışında tutulduğu rezerv alan uygulamasıyla, mallarına adeta çökülmek istenen vatandaşlar, polisin zor kullandığı işlemlere tabi tutulurken, rezerv alanının içerisinde kalıp da ‘siyasi gücü’ sayesinde bu kapsama alınmayan, ancak binalarının yıkılması gerektiği için yüz milyonlarca lira karşılığı binaları devletçe satın alınmakta olanların bulunduğu Malatya'da, Valinin kendisinden önce olanları, yapılanları tam olarak öğrenmeden yaptığı “tehditvari” açıklamaları ne kadar devam ettireceği merak konusu oldu.

Ayrıca, depremden sonra Malatya'da soyulmadık, yağmalanmadık ev- işyeri kalmadığını, bunları önleme konusunda güvenlik birimlerinin yetersiz kaldığını, depremden 1.5 yılı aşkın süre geçmesine rağmen, hasarlı binalardan hırsızlık ve yağmanın tam gaz devam ettiğini belirten vatandaşlar da, Vali'yi kentte bozulan asayiş, önlenemeyen hırsızlık olayları konusunda da aynı kararlılıkla ve ‘keskinlikte’ tavır göstermesini beklediklerini söylediler. Vatandaşlar, devletin öncelikli işinin adaletsiz ve hukuksuz işlemlerle vatandaşın malına çökülmesine seyirci kalmak ve fırsat vermek değil, huzuru ve asayişi, adaleti sağlaması olduğunu bildirdiler.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Mlx (1 ay önce)
    Valla sayın valimizi tanımam bilmem. İyi bir insandır, has tır, hoştur ama gel gelelim ki oda bir memurdur. Çok değil 1 yıl bilemedin 2 yıl görev yapar gider. Yani demem o ki son 5- 10 yılda görev yapan valilerimizin görev sürelerine bakın çok kısa. Ortalama alsak 2 yıl bile değildir. O yüzden çok kısa kalıyorlar. Valinin ildeki görev süresi en az 5 yıl olmalı normal şartlarda,eğer isterse c.başkanı görevden alabilmeli yada başka göreve atayabilmeli. Şimdi bu sayın vali de tam bişeyleri oturtur,tam bişeyleri rayına koyar bir bakarsın hoooppp hadi tayin... Sistem yanlış anlayacağınız...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Sayı valimiz, Halen yıkılmayı bekleyen binlerce bina niye bekliyor?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erol (1 ay önce)
    Çevre şehircilik il müdürünün Kimya mühendisi olmasında ne gibi bir anormallik var.Çevre ve şehircilik il müdürlüğü sadece depremle binalarla ilgilenmiyor.Çevreyi kirleten zehirli atıklarla, diğer bütün çevre kirliliği ilede mücadele etmek çevre şehircilik müdürlüğünün görevi.Tabiiki depremlerde ve binaların yapım ve kontrolünde görev alacak şb.müdürleri, mühendisler ve teknik elamanları da mevcuttur.Kaldıki Bakanların,Valilerin, Milletvekillerinin,Belediye başkanlarının dahi yetkisiz ve etkisiz olduğu sadece bir kişinin ağzından çıkacak söze bakılan bir ortamda Çevre ve şehircilik il müdürünün Kimya mühendisi olmasının dile dolanmasının hiçbir anlamı yok.Konuya birde şu açıdan bakarsak Malatya B.B belediye başkanı Makina mühendisi, Yeşilyurt belediye başkanı Tıp Doktoru Battalgazi bl.bşk.Avukat bunların mesleklerinden dolayı Belediye Başkanı olmamalarımı lazım.
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Ünal (1 ay önce)
    İnsallah sayın valimiz halkın mağduriyetini görür ve bu rant cetesinin sonunu getirir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hakim (1 ay önce)
    Ülkeyi maffeden iktidardan emir alan sayın vali, sözünüzün hiç bir değeri yok.elbet sözünüzün bir yaptırımı var ama değeri yok.hesap günü akla kara çıkar ortaya.rezerv alan dayatmasıyla vasat konut projelerini fahiş fiyatlara dayatanlar, Rusların halkına bedava yaptığı, 50 yıl öncesine ait evleri, günümüz içinse ilkel ve vasat evleri dehşet fiyatlara hemde mülk gaspı yaparak yapmanız birde bunu öve öve bitrememeniz tam şenaatlik abidesine örnektir.yerinde dönüşüm çok pahalı diyerek vatandaşın mülkünü gasp ederek dehşet fiyatlara ihale etmeniz tam bir rant döngüsüdür.en son Hatay da büyük bir firmanın aldığı konut ihalesine göre 85 m2 ev için 3 milyon üzeri bedelle ülkenin imkanları talan edilmekte.kaldi ki KDV dahil değil.birde alt yapı maliyeti eklendi mi vasat bir toki evi dehşet paralara ülkeye bela edilmekte.şayet bu büyük para imkanları halka direkt imkan olarak sağlansa rant döngüsü son bulacağı için,müteahhitler yerinde dönüşümle halktan çok para istiyor diyen iktidar ve avaneleri dehşet paralara birde vasat evler için rezerv alan yaygarasıyla mülk gaspı yapabilmek için kentsel dönüşüm yasasını da katlederek dehşet bir soyguna yelteniyorlar.İşte bu dehşet imkanların yarısı halka doğrudan imkan olarak sağlansa herkes yerinde dönüşümle evini fevkalade yapacaktir.şimdi aklı olan dönen dolapları inkar edebilir mi.sayin Valide çıkmış ahkam kesiyor ama hak ve adalet için değil maalesef.ranta engel olmak isteyenlere,talan edilen ve gasp edilemeye çalışılan özel mülkiyetini muhafaza etmek isteyenlere.nalet olsun ülkeyi yangın yerine çevirerek ülke kaynaklarını talan edenlere.Yüce Allah'ın azabı kaçınılmaz bir son olarak ulaşacaktır.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Teknik adam (1 ay önce)
    Arkadaşlar Vali Bey napsın.. şimdi bu yıkılan yerleri kurtarırsa rezerv alan ilan edilmesi kurtarır. aksi halde vatandaşın kendi imkanlarıyla yapması çok zor imkansız belki de.. inşaat malzemeleri de pahalı. akılcı olmak lazım. Devletimizin eliyle yapılırsa ancak bu boş arsalar öyle dolar ve Malatya ayağa kalkar bence. başka yolu varsa söyleyin
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Çaresizlik İnsanı, bulduğu ilk dala sarılarak kurtulacağını zannettirir. Yani ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi. Daha İnsanlar Tokiden ev için (hak sahipliliği ya da ev teslimi) imza attığı belgenin ödeme planını bilmiyor. Boş senede imza atmaya benzer bu. 750 bin hibe 750 bin kredi en az 1.250 de fark için kredi, en az 2 milyon ödemesi var. ayda 10 bin ödesen ve faiz koymasalar (-ki tefe tüfeye göre artacak, Seni rahat bırakmayacaklar) 200 ay yani 17 YIL öde Allah öde. Allah herkesin yardımcısı olsun.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • ufuk (1 ay önce)
    kimya mühendisi ilginç bir liyakat anlayışı olmuş tebrikler.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • 44 murat (1 ay önce)
    Sayın valimiz doğru söylüyor bu şehrin önünü tikayanlardan bazılarına hasarli evleri orta hasara çevirip mahkeme sureci başlatarak bu binaları boyalayip cilalayip güçlendirme pasvantasini yapıp ya satmak yada kiraya verme peşindeler sayın valim o Agirhasardan orta hasara çevrilen bu binaları biran evvel yıktığın gitsinki baska insanlara mezar olmasın.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Özcan (1 ay önce)
    Çok şükür Malatya asayişinin yetersizligini rezilligini gören anlayan bir Vali çıktı ..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 ay önce)
    Ah valim vah çok iyi tespit ve analiz yapmışsınız. o azınlık grup var ya yıllardır suyun başını tutmuş, Malatya ve Malatyalıların önünü tıkıyor. Allah rızası için onlara fırsat vermeyin, onları önce Allah'a sonra size havale ediyoruz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kernekli (1 ay önce)
    Bostanbaşı sakinleri yıkılan evlerinin yerine rezerv alan olsun diye dilekçeleri var. Bostanbaşı rezerv alan olsun
    %42
    %58
    Yanıtla
  • kayısıkentli44 (1 ay önce)
    çarşı merkezler vs hepsi tamam ama kırsal kesimde ilçelerde vatandaşın istemediği yerde neden rezerv alan baskısı var buralar içinde devlet rezerv alandaki gücünü yerinde dönüşümde kullansın o zaman neden bu ısrar diye sormazlarmı adama boş arsa parsel gibi yerlerin rezerv alana sokma ısrarı nedendir yazık bu millete
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    DEVLET in Valisi olmak ayrı, Akp nin Valisi olmak ayrı ! Devlet Adaleti tahsis etmekle yükümlüdür. Ortada adaletsizlik varsa şevkatini ve olması gereken adaletini tahsis etmek zorundadır.16.05.2012 tarihli 6306 sayılı kanun, depremden öncesine kadar "Yeni yerleşim alanı kurmak üzere" ibaresi kalkıp (mevcut yerleşim yerlerinin dışında, boş arazide konut yapmak) depremden sonra "yerleşim alanlarında" maddesini ekleyip REZERV ALAN adı altında Milletin sağlam HASARSIZ evlerini yıkıp, arsalarını alıp Milleti borçlandırmanın mantıksızlığını dikte etmek ne kadar doğru ? Adamın 300 mtkare ya da 700 mtkare arsası, içinde 100 mtkare evi var, ben burayı rezerv alana aldım, Sanada 2+1 85 mtkare ev veririm, en az yarısını borçlanırsın ya da 5 şubat 2023 (depremden 1 gün önceki) raiç bedel ne ise ona razı olur, evini arsanı terk eder gidersin ne demek ? Bu kadar milletin yıllarca çalışıp satın aldığı evine emeğine el uzatmak ne demek ? İzah ? 1. Çevre Şehircilik (Bakanlığın net ifade edemediği, gizlediği, gizlemeye çalıştığı) daha 2+1 ev vereceğiz seni borçlandıracağız dediği evin ödeme planını sunamıyor. 2. Raiç bedel ne kadar diye sorduğumuzda bilgimiz yok diyor. (Belediyelerden öğreniyoruz ki 250 mtkare arsanıza -ki içerisinde 150 mtkare HASARSIZ evimizde var, biçdiği bedel 500-600 bin tl - Bizler zaten içerisine HASARSIZ raporu verildikten sonra güvenli müstakil evlerimize en az 500-600 bin tl tadilat masrafları yaptık) 3. Devlet olarak Sizler, Bizlerin HASARSIZ evlerini ve arsalarını REZER ALAN adı altında alıp, 1 ev verip ömür boyu borçlandıracak, ya da 500-600 bin tl verip ne haliniz varsa görün diyerek KÜÇÜMSEMEKTE ve KIYMETİMİZİN olmadığını ifade etttiğinizin farkında mısınız? 4. Üstelik bu REZERV ALANA rızalık göstermeyenlere 15 gün içerisinde yerinizi boşaltın, polis zoru ile eşyalarınız çıkarılır, elektiriğiniz suyunuz kesilir, tahliye işleminden kaynaklanan masraflarınızda tapuda alacağınıza ipotek (şerh) konulup borçlanırsınız ne demek ? Kısacası VATANDAŞ UMRUMDA DEĞİLSİN, ÖLDE KURTULALIM demek değilde nedir? 5.O tek katlı HASARSIZ evlerin %90 ı emekli ya da asgari ücretli Vatandaşlarınızın konutları. Siz mülklerinden evlerinden kovup, mevcut şartlarda nasıl hayatta kalmalarını bekliyorsunuz ? Kiralar olmuş 15-20 bin. Emekli alıyor 12 bin, asgari ücretli 17 bin ? Bu İnsalar TAŞ mı yiyecek TOPRAK mı ? 6. MÜLTECİLERE baktığınız, önem verdiğiniz kadar, TÜRK MİLLETİNE bu kadar zulum yapmanızın izahı yoktur. "İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN"
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Yav bilginiz yok ama fikriniz çok. Yada bilginiz var ama sırf fitne çıkarmak için çarpıtıyorsunuz. Gidin evinizin yerini gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından değerletin. Sonra Csb ye dilekçe verin ben paramı almak istiyorum sözleşmemi hazırlayın diye. Fiyat önünüze gelecek. 2 fiyatı karşılaştırıp bakın sonra karar verin. İmza atmazsanız yapılacak olan evdende vazgeçmiş olmazsınız. Boş keseden kulaktan duyduğunuz şeylerle karalama yapmayın. Biz gittik bilgi aldık sizde gidin bilginizi alın.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Asıl fitne çıkaran Sensin. Sana Türkçe konuşuyorum anlamıyorsun . Çevre Şehircilik İl Md.lüğü fiyat veremiyoruz, belli değil dedi. Buraya kadar anladın mı? Şimdi Srn söyle bakalım, nereye hangi şartlarda kaç tl çılardılar, veriyorlar ? Hani biz fitneyiz Sen iyisin ya. Yaz buraya görelim mübarek. Yaz hadi bizde görelim. Mahalle/ev dairemi nüstakil mi / arsa kaç mtkare / daire kaç mtkare/ fiyat ne diyorlar ne teklif ediyorlar/ evi sağlam olan ne yapacak ? Bekliyorum !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan (1 ay önce)
    Vali bey dikkat et Şeyh torunu Tüfenkçi ile seni Kars'ın Posof'una sürmeyeler diğer valiyi Merkeze aldıkları gibi
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Deprem enkaz ve molozlarını hangi milletvekilinin araçları taşıyor ve istedikleri yerelere döküyorlar
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Vali bey devletin temsilcisi kimse şehrin önünü tıkayanlar al önüne anlat sorunu çöz.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Eğer valimiz muktedir olmak istiyorsa Belediye Başkanlarından ve kendilerini ara sıra sosyal medyalardan gördüğümüz vekillerimizden daha çok görev alması gerekiyor . Başka türlü zaman kaybından ibaret . İnşallah istediği gibi gereken ne varsa yapacak güveniyoruz.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Harun (1 ay önce)
    Bir kuyumcu gurubu var Malatyada, valilerin etrafından ayrılmayan onlara istediklerini yaptıran.Özellikle giden valinin etrafından ayrılmadılar şehrin imarını istedikleri gibi yaptılar yarın binalar ortaya çıkarsa sülalece akpde siyaset yapan bu şahısların kendilerine nasıl menfaat sağladıkları görülecektir. Bu adamlar bu valiyide boş bırakmazlar. işadamı derneği, kuyumcu, parti diyerek etrafını çevirirler.Bunlar koca söğütlü camiyi malatyanın meydanına uçurmayı yerine konmayı başaran adamlar.Eğer yeni vali Malatyayı öğrenmek kimlerin etraflarında gezdiğini anlamak istiyorsa aylar önce yapılan düşük ayarlı sahte kalıplarla altın basan şahısların bu altınları kimlere yaptığını öğrensin.Ama o operesyonda sahte altınları kimler için bastıklarını açıklamadılar açıklatmadılar.Vali ayrıca geçmişte yıkım ihalelerini hemşerilerine pazarlayan türlü şaibelere imza atan Valilikteki kendine yakın görevdeki bürokratlardan hesap sormaya başlarsa devletin keskin kılıcını onlara göstermeye ve etrafından uzaklaştırmaya başlarsa Malatya hayrına daha iyi bir iş yapmış olur.O adamlar hala oradayken başka söylediklerinin hiçbir anlamı yoktur.Son sözüm aman Vali Bey, dikkat ed7in etrafınıza.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Battal işbilmez (1 ay önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Bu kuyumcu gurubu kimse isimleri ve dükkan adları biliniyorsa yada biliyorsanız herkesin bilmesi ve malatyalıların bu bölgede yapılan kuyumculardan 1 gram dahi alışveriş yapmaması gerekir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aziz (1 ay önce)
    Hemen trollar harekete geçmiş. En son vedat ve fırat diye yazanlar aynı merkezden. Haberde yazılanlara karşı bunları yazmak için özel olarak vazifelendirilmiş oldukları belli. Milletin malına çöktsünler hakkı hukuku olmasın kimsenin birileri cart curtla geçiştirsin. Buraya yazanların memleketin gelişmesi geleceğiyle ilgisi yok. Öyle olsa o rezalet projelere bu resaletlere imza atan çapsızlara karşı çıkarlardı. Çıkmadıklarına göre bu onların adamları olarak buralara yazma peşindeler. Bunları okuyanlarda zannederki gerçekten Malatyalılar böyle düşünüyor.Trol bunların hepsi.Bu yorumu yazarken dikkat ettim beğenilme beğenilmeme oranları bile aynı.Hepsi aynı adamlar.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Fırat (1 ay önce)
    Valimiz çok doğru demiş Malatyada belli bir kitle(Bunların çoğu istemezükçü kafa) devletimiz ne olumlu adım atsa ya engel olmaya çalışıyor yada değersizleştirmeye çalışıyor ama çok şükür başımızda kararlı bir valimiz var bu istemezükçü kafaların bir çözümü de yok ancak köstek olurlar ki buda chp zihniyetinin ta kendisi.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Dilaver Gür (1 ay önce)Fırat isimli kullanıcı yorumuna
    Senin zihniyetin belli.. Bu şehrin güzelleşmesini, kalkınmasını istemiyorsun.. Söğütlü Caminin yerinde yapılmasını neden istemedin şimdi ona yer arıyorlar yerinide birilerine peşkeş çekecekler.. Sizin derdiniz Malatya değil..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Vedat (1 ay önce)
    Vali iyi yapıyor şehir size kalsa yüz yilla zor toparlar adam hızlı şekilde şehri kurmaya çalışıyor onun dükkanı bunun rantı diyerekten şehir 2 senedir harabe şeklinde insanlar akın akın şehirden kaçıyor
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Can (1 ay önce)
    Sayın valim Malatya da asayiş olayları hat safhada trafik desen anlatmaya gerek yok gerçekten Malatya’da yaşamak artık çileye dönüştü 1.5 yıl geçmiş ortada somut birşeyler yok her yer toz her yer enkaz çevre çok düzensiz başı boş belediyelerde işlerini layıkıyla yapmıyor neyin nerde olduğu belli değil esnafa konteyner veriyorlar Kanalboyuna daracık yere koyulmuş araba zor geçiyor insanlar nasıl geçecek plan proje düşünce yok Allah yardımcımız olsun gerçekte
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 ay önce)
    Valla ben şunu bilirim bu memlekette ne yazık ki vekillerin dediği oluyor, vali açıklama yapmış ancak, son sözü vekiller söylüyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatya (1 ay önce)
    sehir merkezi icin bisi demiyorum ama kirsal kesimlerde insanlar istemiyorsa diretmenin anlami yoktur. sehir merkezine yapacak bisey yok yalniz o torpillilerin mallarina dokunulmamasi can acitiyor. kim isleri tikiyorsa ezip yola devam etmek lazim. kimsenin artik tahammulu kalmadi. isler yurumuyor millet evsiz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Veysel (1 ay önce)
    Bu yeni gelen valilerin çok önemli sorunlarla ilgili şehri ve insanları tam öğrenmeden yaptıkları temelsiz açıklamalardan bıktık. Bu validen önceki Vali Ersin Yazıcı da, ilk aylarında gönül birliği yaptığı MÜSİAD'cıların bir toplantısına katılmış, yaptığı bina çöktüğü ve insan öldüğü için tutuklanan eski MÜSİAD başkanını yanına alarak fotoğraf çektirmiş bir de şehri bunlarla yeniden kuracaklarını söyleyerek orada tüm inandırıcılığını kaybetmişti. Sonu da öyle oldu ve geldiği gibi gittiydi. Sayın Valiye tavsiyemiz önce Malatya'yı, en azından deprem sonrasında yapılanları ve tartışmaları iyice öğrenmesi, sonra konuşması. Vatandaş yasal hakkını en sonuna kadar kullanacak. Bu onun en tabi hakkı. Hatay'da Malatya gibi uyuyan değil canlı bir kamuoyu var ve takır takır yasalar önünde mallarına sahip çıkıyor rezerv alan adı altında çökmeleri iptal ettiriyorlar. Sayın Vali senden beklenen, müteahhitlere arsa boşaltacak eleman yerine, öncelikle hakkı adaleti savunmandır.
    %79
    %21
    Yanıtla