SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özelleştirmeye Karşı Çıkmadık, Ancak.."

0
Güncellendi - 2017-11-02 21:19:01
A- A+ PAYLAŞ

  • Şeker- İş Şube Başkanı, Maliye bakanının yeniden gündeme getirdiği şeker fabrikaları özelleştirmeleri ile ilgili konuştu..

Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamayla ilgili olarak, “Biz şeker sanayi olarak özelleştirme programına hiçbir zaman karşı çıkmadık. Bu noktada eğer burada da bir özelleştirme olacaksa bu işin içerisinde işçi de olacak, çiftçi de olacak, devlet de olacak. Buraya bir AVM veya rezidans yapılacaksa bu ülkeye, millete yanlış yapılmış olur” dedi.

Şeker-İş Sendikası olarak yıllardır özeleştirmeye karşı mücadele verdiklerini belirten Murat, “Özelleştirmenin karşısında olan bir sendikayız ama Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ın yaptığı açıklamayla özelleştirme konusu yeniden gündeme geldi. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki: Biz Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ı çok seviyoruz. Bakanımız şeker fabrikalarına çok büyük bir ilgi duyuyor, sempatisi var. Yıllardır bizim sorunlarımıza çözüm arıyor. Biz şeker sanayi olarak özelleştirme programına hiçbir zaman karşı çıkmadık. Ancak şunu söylemek istiyoruz: Dünya’da hiçbir şeker fabrikası bir şahısa satılmamıştır. Bu noktada eğer burada da bir özelleştirme olacaksa bu işin içerisinde işçi de olacak, çiftçi de olacak, devlet de olacak. Bizim benimsediğimiz özelleştirme modeli bu. Burası eğer bir şahsı verilecekse, buraya bir AVM veya rezidans yapılacaksa bu ülkeye, millete ve vatana yanlış yapılmış olur diye düşünüyoruz. Bakanımızın da böyle bir yanlış yapacağını tahmin etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Şeker fabrikalarında Türkiye genelinde 10 milyon insanın ekmek yediğini aktaran Murat, “Oluşturduğu katma değer yaklaşık 3 milyar dolar. Malatya özellinde konuşacak olursak: Yaklaşık 60 ve 70 bin kişi burada ekmek yiyor. 200 milyon katma değer yapan devasa bir kuruluş. Buralar özelleşirken, et balık kurumunda yapılan yanlışların yapılmamasını istiyoruz. Tekel özelleşmesini gördük, Sümer Bank özelleşmesi gördük. Bu memleketin sembolleri olan bu kurumlar özelleştirme adı altında heba olup gittiler, buraların da bu şekilde heba olamaması için rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Murat, Malatya Şeker Fabrikası olarak 25 Ağustos’ta pancar alımına başladıklarını ve 27 Ağustos’ta pancar işlemeye geçtiklerini söyleyerek, şuana kadar 260 bin ton pancar işlediklerini belirti. Murat “30 bin ton şeker ürettik, 335 bin pancar tesellüm edildi, 127 bin ton pancarımız dışarıda kaldı” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Ahmet arıcan (7 yıl önce)
    Ne demiş sendikacı paşamız: "Biz Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ı çok seviyoruz." Ha ha ha... Niye ki? Niye seviyin ki gardaş? Sana ne verdi? Yoksa kaşı gözü mü gözeldir?.....Yuh...
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (7 yıl önce)
    100/100 kar yapan telekomu bile sattılar ya para kalmadı satacak bişey kalmadı şimdi milletin arabasındaki lambaya cam filmine takmışlar yazık cok yazık kazanla ver kepçeyle topla hesabı bir kuruş hakkımı yiyen varsa haram zehir zıkkım olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • eki (7 yıl önce)
    hangi özelleştirmenin bu millete faydası olmuş?partilere 300 trilyon para her yıl veriliyor.buna görev zararı denmiyor da bunamı deniyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat terzin (7 yıl önce)
    Ha ha ha ,sendikacı kardeş senin neoliberalizmden haberin yok ,bihabersin neoliberalizm siyasetin ve ekonomin yani devletin 'kural tanımayan' sirketlerin eline geçmesidir.Senin fabrikanın etrafı zaten binalarla yollarla çevrilmiş tekelin,sümerin,et balıgın başina gelen orayada gelecek Türk halkı muhanete muhtac olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Tamam madem çok istiyorlar yeri... yaparsın sıfırdan organıze sanayi bölgesine yeni bir şeker fabrikası alırsın yerini... bunkadar basit.. şehir içinde fabrika olması da bana göre saçma ama yenisini yaparlarsa olur.. olduğu yerde özelleştirme yapacaklarsa kusura bakmasınlar yemezler...
    0
    0
    Yanıtla
  • hambal (7 yıl önce)
    devletimiz özelleştirme yapsın karsı değilim bir hambal olarak zengine satmasın o ilin vatandaşına küçük hisseler şeklinde satsın benim 1000 tl varsa okadar hisse alayım ozaman her ilin kıymetlisine vatandaşlar sahip çıkar alır hisseleri... köprüleri yabancılara kiralamaktansa türk kimliği olan insanlara hisselerini kiralayın herkes parası kadar hisse sahibi olur ülkemiz in parası dışarı gitmez hambal olarak 1 aylık kazancımıda oraya yatırrım faiz ile uğraşmaz kimse .bu milletin parası kendi ülkesi içinde kalır Damlaya damlaya göl olur ...
    0
    0
    Yanıtla
  • fahri (7 yıl önce)
    Bırakın özelleşsin bu ülkede 10 milyon şeker hastası var! Üstelik her sene 200 milyon tl görev zararı veriyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat terzin (7 yıl önce)fahri isimli kullanıcı yorumuna
    Aklını seveyim,milleti yapay tatlandırıcılarla kanser yapacan
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (7 yıl önce)
    Üretim uretim üretim diyorum ülkeye katmadeger katanlari kutluyorum Avrupa'ya gidin gündüzleri sokakta insan goremezsiniz herkes calisir üretir Malatya'ya bakınız caddeler kahveler her yer boş gezen insanlarla dolu köylerimiz bile herşeyi hazır alalım diyor üretmeden tüketenlerin işi gerçekten çok zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz Karaca (7 yıl önce)Ramazan dogan isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Doğan sanırım sistemde de bir yanlışlık var .Hani bir söz var sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa misali iş beğendirmekte oldukça sıkıntılı.Herkes devlet işi veya gönlüne göre iş olsun arzusunda.Tabiiki ülke kalkınmasında üretim önemli ihracat önemli.Temenni ediyorum ilgililerin dikkatini çekeriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Tebrik ederim bizide Konya şeker gibi bi firmamız olsa kötü mü olur gayet mantıklı ama akp hükümetinde bu çok zor kimin orda gözü varsa gözü çıksın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Fabrikaları yıkıp yerine AVM yapıyor, ekonomi krize girdiğinde de dünya bizimle uğraşıyor diyorlar.
    0
    0
    Yanıtla