SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlık, Yerinde Dönüşümü ve Koşullarını Açıkladı

Bakanlık, Yerinde Dönüşümü ve Koşullarını Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 17 Temmuz’da başlatacağı ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle 11 şehri yeniden ayağa kaldırıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm projesiyle Bakanlığın denetiminde yerinde dönüştürülecek konutlara 500 bin TL hibe, 500 bin TL kredi; işyerlerine ise 250 bin TL hibe, 250 bin TL de kredi desteği verileceğini söyledi. Krediler, 2 yılı ödemesiz 10 yıl vade ve sıfır faizle kullandırılacak. Başvurular ‘e-Devlet’ üzerinden yapılacak. Vatandaşlar, Çağrı Merkezi ALO 181’den Yerinde Dönüşüm projesiyle ilgili bilgi alabilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yerinde Dönüşüm projesiyle deprem bölgesinde yaralar daha hızlı sarılıyor. Bakanlığımızın denetiminde yerinde dönüştürülecek konutlara 500 bin lira, iş yerlerine 250 bin lira hibe veriyoruz. Konutlarda 500 bin liradan 800 bin liraya, işyerleri de 250 bin liradan 500 bin liraya kadar 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vade ile faizsiz kredi desteği sunuyoruz.” dedi. 

Deprem bölgesinin ihya ve inşasında yeni bir dönemin başladığını belirten Bakan Mehmet Özhaseki, 17 Temmuz’da başlatacakları ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle 11 şehrin yeniden ayağa kaldırılacaklarını ifade etti. Bakanlığın denetiminde evini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşların beklentilerini karşılayacak yeni bir projeyi hayata geçireceklerini vurgulayan Bakan Özhaseki, “Bu modelde kendi evini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza destek var. Bu projede, konut ve iş yerleri dönüşümü için hibe desteği ve kolay ödemeli krediler var. Yerinde Dönüşüm projesiyle deprem bölgesinde kadim mahalle kültürünü koruyor, meydanları, çarşıları, kadim yapıları, tarihi silüeti ve değerleriyle 11 şehrimizi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Yeniden ihya ve inşa çalışmalarında yeni bir dönem başlıyor.” ifadelerini kullandı.

KONUTLARDA 500 BİN İLE 800 BİN LİRA ARASINDA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

17 Temmuz’da hayata geçirilecek proje ile depremzedelere, konut ve işyerlerini Bakanlığın denetiminde yerinde yapmaları için hibe ve kredi desteği imkanı sunulacak.

Konutlar için 500 bin TL, işyerleri için ise 250 bin TL hibe verilecek. Konut büyüklüklerine göre 500 bin TL ile 800 bin TL arasında ve işyeri büyüklüklerine göre de 250 bin TL ile 500 bin TL arasında da kredi kullanabilecek. 

Brüt inşaat alanı 100 metrekareye kadar olan konutlar için açılan kredi tutarı 500 bin TL, 101-150 metrekare konutlar için açılan kredi tutarı 700 bin TL, 151 metrekareden büyük olan konutlar kredi tutarı 800 bin TL olacak.

İşyeri kredileri ise, brüt inşaat alanı 50 metrekare için kredi tutarı 250 bin TL, 51–100 metrekare arası olan işyerleri için kredi tutarı 400 bin TL, 101 metrekareden büyük olan işyerleri için kredi tutarı 500 bin TL olacak. Krediler, 2 yılı ödemesiz, 10 yıl vadeli ve faizsiz olacak.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

Yerinde Dönüşüm projesindeki hibe ve kredi desteğine başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Vatandaşlar, Çağrı Merkezi ALO 181’den Yerinde Dönüşüm projesiyle ilgili detaylı bilgi alabilecek. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ait iki gezici tır da Yerinde Dönüşüm projesi hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapmak amacıyla bölgede hizmet verecek. 

HAK SAHİPLERİ NASIL FAYDALANACAK?

Birden fazla dairesi olup da evli çocukları bu dairelerde oturanlar da hak sahibi sayılacak. Binanın tamamına sahip olan vatandaşlar da bir dairesi için hibe alabilecek, diğer daireler için ise 3 daireye kadar kredi kullanabilecek. 

TOKİ’NİN GÜVENCESİNDE OLACAK

Müteahhitler ve arsa sahiplerine destek olmak için Bakanlıkça ‘tip’ sözleşmeler hazırlanacak. İşin gecikmesi ya da tamamlanamaması durumunda uygulanacak yaptırımlar belirlenecek. Vatandaşların hakları sonuna kadar korunacak. İnşaatların aksaması durumunda konutların veya işyerlerinin inşaatını TOKİ tamamlayacak.

TÜM AŞAMALARI BAKANLIĞIN DENETİMİNDE OLACAK

Deprem bölgesinin inşa ve ihya çalışmalarının bütün safhaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı denetiminde olacak. Yine bölgede kurulan Yapım ve Dönüşüm Ofisleri aracılığıyla da adım adım takip edilecek.

22 YAPIM VE DÖNÜŞÜM OFİSİ KURULACAK

Yapım ve Dönüşüm Ofisleri, depremden etkilenen illerde 17 Temmuz’dan itibaren 22 bölgede hizmet verecek.

Depremden yoğun bir şekilde etkilenen illerde kurulacak bu ofisler;

Kahramanmaraş’ta; Dulkadiroğlu, 12 Şubat, Elbistan, Pazarcık, Türkoğlu ve Afşin’de,

Malatya’da; Yeşilyurt, Akçadağ, Battalgazi ve Doğanşehir’de,

Adıyaman’da; Merkez, Gölbaşı, Besni ve Kâhta’da,

Hatay’da; Antakya, Defne, İskenderun/Belen, Kırıkhan, Samandağ ve Hassa’da,

Gaziantep’te; İslâhiye ve Nurdağı’nda hizmet verecek.

SIFIR TOLERANS UYGULANACAK

Fay hatlarının, fay kırıklarının üzerinde yapılaşma olmayacak. Sıvılaşmanın olduğu zeminlerde yapılaşmaya izin verilmeyecek. Dere yataklarında imara izin müsaade edilmeyecek. Mimarlık mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uygulanacak. Yapılacak evler zemin artı 4 katı geçmeyecek.

YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİNİN FAYDALARI

Yerinde Dönüşüm projesinin birçok faydası var. Maliyet avantajı sağlanacak, şehrin ekonomik hayatı canlanacak, yereldeki 140 kadar alt sektör harekete geçecek, yeni istihdam alanları oluşacak, şehirlere dönüşler hızlanacak, kadim mahalle kültürü canlanacak, yöresel sivil mimari tasarım çeşitliliği artacak ve deprem bölgelerindeki yapım ve dönüşüm dönüş hızlanacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • memed (1 yıl önce)
    23 Ocak 2023 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sitesinde yazılı olana e-mail adresine mail gönderdim ancak bir gün sonra iletilmedi şeklinde mailim geri döndü. Mayıs ayında tekrar Cimer e yazdım henüz dönüş olmadı : Mevcu şu idi " Malatya merkezde kirada oturuyorum. ilçe köyünde 4 dönüm arazimiz var. Evimden köydeki arazime 2 belediye otobüsü ile gidilebiliyor, 2 de dönüş 3 kişilik aile olsa 12 bilet demektir. Hem zaman kaybı hem, masraf. Merkezde oturan 1000 aile (isteyen) köylerine dönse kiralık ev sorunu bir nebze kalkmış olur. Düşük faizli ev kredisi verilirse köydeki arazimize ev yapmak istiyorum " şeklinde göndermiştim. Deprem sonrası kira sorunu 100 kat arttı . Umarım bu yazımı ilgililer okurda geri dönüş olur. Selamlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Salih (1 yıl önce)
    Yerinde destek yerinde destek, tamam ben kiracıyım benim günahım nedir, kiracılara neden ev verilmiyor, ev sahipleri de oturdukları evi sağlam yaptırsalardı yada kendileri sağlam yapsalardı. 2 binliralık ev 8-10 bin olmuş emekli maaşı 10 bin olmamış ondan sonra bir de kalkmışlar şöyle ev yapılacak böyle yardım yapılacak kiracılar ile ev sahiplerine eşit şartlarda ve sayıda ev teslim edilmesini istiyorum
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Kernekli (1 yıl önce)
    Bostanbaşı ne olacak?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Malatya’yı bu hale getiren sorumluları açıklayın. Halkı fakirleştirdiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İbrahim Akbez (1 yıl önce)
    değerli malatyalılar, 50 yıldır cumhuriyet çarşısında bulunan bir esnaf olarak konuşuyorum. bir çok arkadaşımız haklıdır yeşillik düzenlemesi vs hepsine katılıyorum. yalnız arkadaşlarımızın bir çoğu bir şeyleri yerinde yaşamadıkları için gözden kaçırıyolar. şu an yeni caminin önünde ki meydan epey geniş meydan. bir şehrin merkezi için bence yeterlidir. bunların faydaları kadar zararlarıda var. defalarca şikayet etmemize rağmen bu meydanları tinercilerden arındıramadık. hatta emniyette ki arkadaşlarımız şunları bile söylediler. ''mafyacılık mı oynayalım? şehrin ortasında oturan insanları nasıl kaldıralım?,'' insanlardan para istemeler rahatsız etmeler. orda yaşayan bir esnaf olarak bizzat valilerimiz ve emniyet müdürlerimiz sıkça buralara geldi yine de tam anlamıyla baş edilemedi. 2. bir husus zaten yeterince büyük olan meydanların bir de düzensiz olmasıdır. derneklere iş imkanı tarihi yeni caminin anıtlar kuruluna girmiş bir caminin önünde verilmemelidir. buralar malatyanın göz bebeğidir. elimizdekinin değerini bilmek zorundayız yine de bu söylediklerimden bir şeyler kabul görmüyorsa bizler mağdur durumdayız ve hak kaybına uğruyoruz. hakkımız olanı verdikten sonra bol bol ağaç dikip meydan yapabilirsiniz. devletimize saygımız sonsuzdur.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Fikret (1 yıl önce)
    Orta hasarlıların durumu ne olacak bilen var mı?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Toki gelinciktepede, çamurlu da, ikizce de ev yapacağına yerinde dönüşüme uygun olan yerlerde kendisi ihale yaparak evlerimizi yaptırsın 2 yıl ödemesiz 18 yılda ödeyelim depremde evini eşyasını kaybetmiş birikimi olmayan bizlerin verilen 1 milyonla evler bitmediği zaman mütahide verecek bir kuruş paramız yoktur. O zamanda evler yarım kalır. Bu gidişle maalesef bizleri zor günler bekliyor.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Cebinizde akrep mi var? Herşeyi devletten beklemeyin... Devletin parasında sadece deprem görmüşlerin değil, seksen milyon insanın hakkı var... Depremzede olmayıpta ev alamayanların ne suçu var... Devlet zaten deprem bölgesinde çuvalla para dağıttı... Daha ne istiyorsunuz... Eliniz cebinize gitsin birazcık...
    %16
    %84
    Yanıtla
  • HAKAN (1 yıl önce)
    Neden sözden dönülüyor Cumhurbaşkanı 2yil ödemesiz 20yil faizsiz verecez demişti şimdi dönüyorsunuz aslında devlet babaligini yapması lazım evlerden para alınmaz almamaları lazım deprem zamani okadar para desteği oldu.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)HAKAN isimli kullanıcı yorumuna
    Hakan bey 6 ay geçti konut yapılan alanları geziniz temeli atılan konut sayısı çok az bulunan 1 milyon verelim yerinde dönüşümü vatandaş yapsın denirse kaderimizle baş başa kalacağız belki konutların yapımı yıllar alacak bu konuda evlerimizi devletimizin yapmasını ve teslim etmesini istiyoruz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali yilmaz (1 yıl önce)
    Kiracılar ne olacak insan degilmi onlar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    8 bin TL maaş alan emekliyi düşünün evi yıkılmış eşyaları gitmiş eşya alacak parası yok ben sana 1 milyon TL vereceğim üstüne 1 milyonda nereden bulursan bul evini mütahide yaptır deniyor, lütfen evlerimizi ister eski yerinde ister çamurlu veya ikizce de toki veya emlak konut yapsın ve biz depremzedelere teslim etsinler,
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ABUZER (1 yıl önce)
    Yerinde dönüşüme katılan hak sahipleri Tokinin yaptıracağı evlerden muaf mı olacak.örnek mesken sahibi bir bireyin ağır hasarlı evi yıkıldı e devletten hak sahipliği için başvurdu kabul edildi, şehircilik bakanlığı ağır hasarlı evini yıktı enkazı kalktı arsan sana kaldı ve sende arsanda ev yapmak istedin bu verilecek hibe desteğindende faydalanacakmıyım yoksa sadece Tokinin ev yapmasınımı bekleyeceğim
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Gerçekten merak edilen şu; 500 bin TL hibe 800 bin TL kredi toplamda 1.300 bin TL yaptı, bunun haricinde ödeme olacak mı?
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Anlasacaginiz muteahhitle 1300 yeterse sorun yok yetmrmez ise üstünü siz tamamlayacaksiniz
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Beydağları eteklerine yeni bir şehir merkezi düşünülebilir. Yukarı Banazı'dan Karagöz köyüne kadar olan bölgeler çok sağlam zeminli ve kadim şehir merkezine de yakın. Buralarda tarım ve hayvancılık yok denecek kadar az. Konak' ta, Horata çayının etrafında bulunan yeşil alan korunmalı geri kalan yerlerde yepyeni bir şehircilik mantığı ile güvenli bir şehir kurulmalıdır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Muhammet Denli (1 yıl önce)
    Bakanin açıklaması şu şekilde; örneğin apartmanda 24 daire var 13 kişi yerinde dönüşüm isterse proje onaylanacak, illa 24 kişinin imzası gerekmeyecek, isteyemeyenler arsa hakkı elinden alınıp dağ başına yapılan tokilerden verilebilir tabi şuan söylenen bu şekilde projede illaki değişiklikler olur
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Sert zemin şart (1 yıl önce)
    Malatya nın depremde büyük hasargörmesinin nedeni zemin problemidir. Şehrin Beydağlarına doğru şehirleşmesi şarttır . Aynı yer aynı hata demektir. Ovaya imar olmaz . Ova deprem etkisini güçlendirir. Elazığda dağlık, sert zeminlerde hiç hasar oluşmadı. Ovanın taban suyu yüksektir ve zemin sıvılaşması olur. Hem ova zaten tadım içindir
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Dilek'te, Hatunsuyu 'da tarla toplayıp imar bekleyenler ne yapsın peki? Yerimiz avuç içi gibi dümdüz gardaş, diye ovayı pazarlayan emlakçılar taş mı yesin? Şimdi kim gidecek Beydağlarının yamaçlarına.. Üstelik kayalık zeminde inşaat maliyetleri de yüksek olur, müteahhitler az kâr ederler bu durumda...
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Topsöğüt hatunsuyu Battalgazi zeminin su tarım arazisi olacak artık oralar
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Araştırmalarda Malatya zemininde sivilasmanin olmadığı zaten rapor edildi hasar almayan binalarda aynı bolgedeydi kimi 12 katlı binarda hasar yok kimisinde ağır hasar sorun zeminde değil yspilsn insaat tekniğinde ve malzemde
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hasbi (1 yıl önce)
    Malatya insanı zengindir, gururludur, devlete yük olmayı sevmez... Kendi evini kendisi yapar... Devlet şu ana kadar zaten gerekli yardımları yaptı... Barınma, yemek, harçlık... Hepsini depremin ilk günü den beri veriyor... Ama biz malatyalıların her nedense eli cebine gitmiyor...
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Kendi adına konuş 10bin 15 bin 3bin kira ilemi devlet yardım ediyor boş konuşuyorsun
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    ayrıca şuanda evlerin metrekare fiyatı 9000-ile 10000 arası değişiyor yani 120 mt kare bir ev 1,200,000 mal olur üstüne müteahit karını koyacak yani vatandaş müteahite yerine göre en az 500 bin ile 1,000,000 arası para vermesi lazım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    yerinde dönüşüm elbette güzel olur ama soru işaretleri çok var.devletin verdiği hibe ve kredi evlerin yapılmasına yetmez müteahit üste kim bilir ne kadar para isteyecek parası olan var olmayan var nasıl anlaşacaklar ayrıca evleri tokinin yapması lazımdı hem daha güvenilir hemde sağlam olurdu şimdi müteahitler kim bilir nasıl yapacaklar baklalım süreç nasıl olacak hayırlısı olsun
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Çok güzel konuşuyorsunuz ancak ne zaman 5 ay oldu halen hak sahipliği bile vatandaş yapamıyor koskoca bir şehirde 4 ,5 noktada var vatandaş sabah 5 de gidip sıraya giriyor çevre şehircilik ve afad arasında mekik dokuyor hani bir vatandaş bile mağdur olmayacaktı daha ağır hasarlı binalar yıkılmadı insanlar a konteynır çıkmadı orta hasarlı belirsizliği daha netleşmedi bu mantıkla mi 1 yılda teslim olacak kışa 4 ay kaldı halen belirsizlik almış başını gidiyor diğer illere göre malatya çok geride bu gidişle 5 yıl da oturamayız evimizde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Bulunduğum apartmanda 4 daire var sadece biz istemiyoruz. Nasıl olacak bize TOKİ den mi verilecek yoksa yerinde dönüşüme katılımım mecbur mu olacak?
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ağırhasar (1 yıl önce)
    Yerinde dönüşüm yada TOKİ’den birini mi tercih edebiliyoruz.yoksa TOKİ’ye başvurmuş bir kişi aynı zamanda yerinde dönüşüme de başvurabilir mi?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    müteahttileride devlet ayarlasın. biz nerden kimi bulacağız? inşaatlar toki mantığı ile olmalı perde beton olmalı son kata kadar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Burhan (1 yıl önce)
    İnşaat maliyetini ısrarla açıklamıyorlar. Verilen hibe ve kredi desteğinin haricinde hak sahiplerinden ilave para istenecek mi, istenmeyecek mi buna bir açıklık getirilmesi gerek.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Barguzulu (1 yıl önce)
    Tam bir fiyasko. Bu hibeyi vererek seni Toki den vereceği evden mahrum bırakıyorlar. İyilik yapmış gibi de reklam yapıyorlar. Toki den vereceği evin son ihale rakamları dikkate alındığında brüt 105 metrakere 1.900.000. Zaten bunun % 60 ını kendisi karşılayacaktı. Yani bu demek 1.140.000, Tl demek. Geri kalan 760.000 için de 20 yılda ödeme fırsatı sunuyordu. Ve yıkılıan evin yerindeki arsa payın sana kalıyordu. Gün olur o arsa payını satsan zaten eline muhitine göre 300.000-850.000 civarı para geçerdi. E şimdi diyelim 150 metrekare ev yaptırmak istedin hibe ve kredi 1.200.000 verdi. 150 metrekare evin birim metrekare fiyatı güncel 650 USD. Ev sana arsa hariç 2.500.000 e mal olacak. 1.200.000 ü onlar verdi sen geri kalanı nerede bulacaksın. Üstüne arsan da gitti. Nereden baksan seni perişan ediyor. Amaç yerinde dönüşümden ziyade Toki üstündeki iş yükünü azaltmak. Çok Yazık. Vurun bakalım.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Kalemine sağlık bunun adı ipe un sermektir başınızın çaresine bakın demektir 8 bin lira maaş alan emekli mütahide nereden para bulup verecek bu devirde 1 milyona ev yapacak müteahhit nerede bulunur evlerimizi devlet yapıp teslim etmelidir olması gereken budur tahminim bu ev yapım işi yıllar alır.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Sanırım TOKİ sadece evi yıkılan veya ağır hasarlı olanlara ev vermektedir. Oysa bu uygulama anladığım kadarı ile orta hasarlı binalara yönelik bir uygulama.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Orta (1 yıl önce)
    Orta hasar için de uygun olacak mı? Önemli olan bu. Eğer uygun olmaz ise Selahaddin Gürkan şehirde dolaşmasın.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Orta hasara verilmeyecek neden versin devlet sigorta yaptırsaydı herkes
    %34
    %66
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    sıfır tolerans uygulanacak alanlar neresi acaba?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    Yıkılan apartmanımızda yirmi dört daire var ve bundan faydalanmak için tüm daire sahiplerinin imzası mı gerekiyor? İmzayı verince toki apartmanımızı yerinde mi yapacak? Yoksa kendimiz müteahhit bulup toplanan parayla kendi başımızın çaresine mi bakacağız? Daha detaylı açıklama yapılacak mı acaba?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Zemin + 4 kat diyor yani 20 daire olacak anlasacaginiz müteahhit yapacak müteahhit işi kısım kısım tamamladikca parasını devletten alacak yerinde dönüşüm istemeyen TOKİ'den hak sahibi ise tokideki dsiresini alacak eski yeri zaten kendinin
    %67
    %33
    Yanıtla
  • İbrahim (1 yıl önce)Yavuz isimli kullanıcı yorumuna
    Merhaba AFAD müdürünün konuşmasinda seçme hakkının olduğu ancak salt çoğunluk katar bin esas aldığını belirtti.Ancak bahsettiğin kısım kısım ödeme orta hasarlı binaların yapım maliyetiydi yerinde dönüşüm veya haksahiligi değil.
    0
    0
    Yanıtla