SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Banka Şubesi Dualarla Açıldı

0
Güncellendi - 2017-02-18 21:37:38
Banka Şubesi Dualarla Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Katılım Bankası Malatya Şubesi'nin açılışı il müftüsünün yaptırdığı duayla açıldı.

Açılış törenine Vali Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç,  Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ile davetliler katıldılar.

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan açılışta yaptığı konuşmada, “Ziraat Katılım Bankası, kamunun, devletimizin bu alanda kurmuş olduğu ilk yatırım. 29 Mayıs 2015 tarihinde sayın cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı ilk şube İstanbul’da Eminönü’nde açıldı. Aradan geçen 20 ay boyunca Türkiye genelinde 46 şubeye ulaştık. Ciddi gelişme göstermekteyiz. Katılım bankacılığı dünyada da gelişen bir alan. Dünyadaki ismiyle İslami finans olarak gelişiyor. Türkiye bu alanda bir finans merkezi olma yolunda İslami finanslı katılım bankacılığını geliştirme stratejilerini hükümetimiz programlarına koymuştu. Dünyada maalesef Londra İslami finansın merkezi oldu. Ama bizim amacımız Türkiye’yi, İstanbul’u bu alanda bir merkez yapmak. İşte Ziraat katılımın kuruluş amaçlarından bir tanesi de  bu alanda gelişim göstermektir.” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,  AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise, Ziraat Katılım Bankası’nın açılışından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Vali Mustafa Toprak ise, “Şüphesiz ki ülkemizdeki tasarruf oranı düşük, bir türlü yastık altındaki paralar bankacılık sistemi içerisine giremiyor. İnsanlarımızın hissiyatı, hassasiyeti ve inançlarından gelen birtakım özel duyguları var. Bu anlamda bu katılım bankacılığının, Ziraat Katılım Bankacılığı ülkemizde tasarruf oranının yükselmesine, yastık altındaki paraların insanların inancı ile ihtiyati ile birlikte ekonomiye kazandırılmasına vesile olacaktır.  Bizim milli paramızla burada oluşturduğumuz bu tasarrufla birlikte katılım bankacılığı sayesinde yurtdışından büyük meblağlarla gerçekleştirdiğimiz borçlanmada ortadan kaldırılarak.” dedi.

İl Müftüsü Ümit Çimen’in yaptığı duanın ardından Ziraat Katılım Malatya Şubesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • cafer canbay (7 yıl önce)
    15 Yıldır İslamı bıraktılar Dinayet işleri başkanı fakir fukara çoplerde ekmek toplarken milyarlık makam aracına biniyor bir ata söz var imam ne yaparsa cehmatta sıç
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    … ''Ashabım!'' “Kimin yanında bir emanet varsa, onu hemen sahibine versin. Biliniz ki faizin her çeşidi kaldırılmıştır. Allah böyle hükmetmiştir. İlk kaldırdığım faiz de Abdumuttalib'in oğlu (amcam) Abbas'ın faizidir. Lakin anaparanız size aittir. Ne zulmediniz ne de zulme uğrayınız.” … Veda hutbesinde peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav) böyle buyurmuştur. Ey müftü! İlahi emir böyle iken nasıl olurda faizin işlediği bir kurumun açılışını siz dua ile yaparsınız? Yarın bir başka Faizci banka veya faizci finans kurumu için de dua edecek misiniz? Bu müftü Malatya’ya geldi geleli bir taş taş üstüne koymadı. Koyanları da tanımadı. Gösterişten öteye de gidemedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan k (7 yıl önce)
    O müftüye sormak lazım nasıl bir dua etti. Allahım bu faiz hesaplarını affet, bu dua etmek zorunda kalan bu aczi müftünü de affet mi dedi :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    Tamda TSO başkanı Hasan Erkoç a göre ye,iç açılış yap.Malatyada işsizlik ne alemde bilirmisin başkan, bana isadamlari için 15 yılda yaptığın 3 projeyi anlatta bizde tamam diyelim. YAZILAR OLSUN .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    İhlas finans gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • levent kaya (7 yıl önce)
    islam dininin içini boşalttılar.ayıptır günahtır.faiz işletmesı dua ıle acılırmı.dürüst olmak gerekir.ALLAH.CC faizi haram kılmış.bunlarda yasaklanan faize dua edıyorlar .abi mantık yok bu işte,,.dini oyuncak ettıler.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Faize,haram,diyenler,duva,okuyarak,,banka Acilisi,yapiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (7 yıl önce)
    Faiz yuvasini eleser mezunu dua ile aciyor bukadarda olmas yaziklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Adı katılım bankası sistemi adı faiz olmayan fakat işlemleri hep faiz üzerine kurgulanmış bir Müslüman aldatma sistemi geçmişte Enver abinin ihlas finans sistemi gibi faiz yerine tefecilikte olduğu gibi vade farkı yazıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (7 yıl önce)
    Abi faiz yiyen bir işletmenin dualarla açılması çok saçma ama ya. Bu olmamış :(
    0
    0
    Yanıtla