SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Barış Güvercinleri Anıtı' Açılacak

0
Güncellendi - 2016-12-09 03:48:15
'Barış Güvercinleri Anıtı' Açılacak
A- A+ PAYLAŞ

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda Türkiye tarihinin en kanlı terör eyleminde katledilen 12 si CHP Malatya Gençlik kolları üyesi 101 kişinin anısına yaptırılan “Barış Güvercinleri Anıtı” Malatya’da açılacak.

Malatya'dan barış türküleriyle yola çıkıp, 10 Ekim Ankara Gar Katliamında katledilen CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi 12 barış güvercinin anısının yaşatılması amacıyla, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu tarafından yaptırılan "Barış Güvercinleri Anıtı"nın açılışı 9 Aralık 2016 Cuma günü CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın katılımıyla Malatya Özalper Mahallesinde yapılacak. Anıt açılışı öncesi Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde  Mutlu Kerioğlu tarafından hazırlanan "Baba Ben de Gideyim Mi?" belgeselinin gösterimi yapılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Barış Güvercinleri Anıtı ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "Bu anıt, 9 Ekim gecesi Malatya'dan dillerinde barış türküleri ile yola çıkan, ama 10 Ekim sabahında Barış istemek için gittikleri meydanda barbarların saldırısına uğrayan yol arkadaşlarımızın hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak için yapıldı. O gün Gar Meydanı önünde 101 can katledildi. Bu anıt hem yitip giden tüm canlarımızı hem de birlikte mücadele ettiğimiz yol arkadaşlarımızın anısını yaşatmayı amaçlıyor.” Dedi.

Belgesel Gösterimi ve anıt açılışına Ağbaba’nın yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi ve  İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı  Bülent Kerimoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve  belgesel yapımcısı Mutlu Kerimoğlu katılacak.

Program şöyle:

9 Aralık 2016

-Saat 13.00 Malatya Kongre ve Kültür Merkezi

"Baba Ben de Gideyim mi?" Belgesel gösterimi

-Saat 15.00 Özalper Mahallesi- Barış Güvercinleri Anıt Açılışı

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber

Katliam Kurbanları İçin Mevlid 2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Şehitlerimizi bile ayırdık. Bitsin artık bu ayrımcılık. Birlik beraberlik olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysi Yüce (7 yıl önce)
    Mekanları cennet olsun. İsimleri, birliğimize vesile olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Bu,katlayimi,yapanlari,allah,kahretsin,, Seyitlere,allahdan,rahmet,diliyorum, Butun,aillerine,bas,sagligi,diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • kubra (7 yıl önce)
    Bunlar bizim SEHITLERIMIZ dir isterdim tum partililerin katilmasi
    0
    0
    Yanıtla