SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Başarı Oranı Yüzde 95'in Üzerinde"

0
Güncellendi - 2018-04-28 06:06:21
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, yapılan çalışmalar sonucunda karaciğer naklinde önemli bir merkez haline geldi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde 2001'de başlayan karaciğer nakli programı kapsamında 2005'te canlı vericiden organ nakli yapılmaya başlandı.

Tıp merkezi bünyesinde 2008'de Karaciğer Nakil Enstitüsü kurularak, yurt içinden ve yurt dışından bilim insanlarına karaciğer nakliyle ilgili eğitimler verilmeye başlandı.

İki yıl önce açılan Karaciğer Nakli Hastanesi ise 5 poliklinik, 3 yoğun bakım ünitesi, 8 ameliyathane ve 7 servisiyle yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda hastaya sağlık hizmeti veriyor.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite hastanesinin karaciğer nakli konusunda dünyada önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Geçen yıl 21 ülkeden yaklaşık 150 hastanın sağlık turizmi kapsamında hastanelerinde tedavi edildiğini belirten Kızılay, hastaların yarısından fazlasının genel cerrahi kliniği ile Karaciğer Nakli Hastanesinde sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kızılay, yurt dışından hasta gelmesinin önemli olduğuna dikkati çekerek, "Burası karaciğer naklinin merkezi, hastanede aynı anda 5 hasta nakil için ameliyata alınabiliyor. Fiziki kapasitemiz ve insan kaynaklarımız çok sayıda ameliyatı aynı gün yapmaya yeterli. Bu nedenle karaciğer naklinde büyük bir merkeziz. Karaciğer naklinde Avrupa'da bir numarayız, dünyada ise ikinci sırada yer alan büyük bir merkeziz." diye konuştu.

- Nakillerde yüzde 95'in üzerinde başarı sağlandı

Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ise yurt içi ve yurt dışından çok sayıda hastaya karaciğer hastalıkları ve nakli ile ilgili sağlık hizmeti verdiklerini kaydetti.

Hastanede tedavi gören Suriyeli hastaları artık yabancı hasta olarak nitelendirmediklerini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dünyanın birçok yerinden, Kuzey Afrika'dan, Orta Doğu'dan, Orta Asya'dan karaciğer nakli veya karaciğer hastalıkları için bize hastalar geliyor. Sadece karaciğer naklinde değil, bilime ve insanlığa yeni bilgiler kazandırma noktasında da gayret ediyoruz. Şu ana kadar 2 bin 200'ün üzerinde karaciğer nakli yaptık. Geçen yıl 223, bu yılın ilk 4 ayında ise 80 karaciğer nakli gerçekleştirdik. Bize hep bu hastaların ne kadarının yaşadığını soruyorlar. 80 hastadan 2 hastamız hayatını kaybetti, 78 hastamız hayatta ve sağlığına kavuştu. Yüzde 95'in üzerinde bir başarıyla karaciğer nakilleri gerçekleştiriyoruz. Bu başarıyı nakildeki bilgi birikimimiz getirdi."

Yılmaz, her hastaya nakil sırasında farklı ameliyat yöntemleri uygulandığını ve her tedavinin değişkenlik gösterdiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her hastanın ameliyatı ayrı, kendimize özgü bazı ameliyat tekniklerimiz var. Bunlar literatürde kabul edilen teknikler. Amacımız, tedavi konusunda daha fazla yenilik ve buluş. Karaciğer tümörünün sebeplerini ortaya çıkarmak, ameliyat dışı yöntemlerle tedavi etmek. Ülkemizin en büyük sorunu olan organ nakli bağışını daha yüksek seviyelere çıkarmak. Belki tüm bunlar yıllar alacak."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Huseyin (6 yıl önce)
    Malatyanin enbuyuk gururu kaynagi
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Sayin malatyalilar,turk,milleti boye billim hocalarin Kiymetini,deyerini billelim guzel sozlerini yorum, Yapan arkadaslar a tesekkurler
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Rabbim sihatli uzun ömur versin size hocam ...versinki sizlerde hizmete devam edesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • İrfan AKDAĞ (6 yıl önce)
    Yıllar önce İlkokuldayken Öğretmenimiz Sayın Ali Yıımaz´ın (Mekanı cennet Olsun) okula gelemediği bir gün oğlu Sayın hocamız sezai bey dersimize girmişti. Bu vesileyle tanışma imkanı bulduğum hocamızın Malatyamıza verdiği katkıyı gördükçe seviniyor yanıbaşımdakilere öğretmenimin oğlu diye bahsediyorum. Yolun açık olsun başarıların daim olsun. Bir Malatyalı olarak Malatyamıza ve insanlarımıza verdiğiniz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay karaca (6 yıl önce)
    Adamsın hocam adam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Safak (6 yıl önce)
    Malatya'nın yetiştirdiği değerli hocam Sezai yılmaz saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim (6 yıl önce)
    ALLAH C.C razı olsun sezai beyden hizmetinden dolayı saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Sayın Sezai hocam.Malatya başta olmak üzere ülkemize verdiğiniz inanılmaz katkılardan dolayı size ne kadar teşekkür etsek azdır.Hakkınızı ödeyemeyiz.Malatyalı olmanızda bizi ayrıca gururlandırıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • EYYÜP (6 yıl önce)
    Allah nasip etse de böyle bilimsel çalışmalar için yardımcı olsaydım. Allah kolaylık versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Sayin hocam malatyamiz ve turk milleti seninle Gurur duyuyor,allah seni milletmize,bagislasin, Ekibinize,sizlere,tesekkur,ederiz,,elinize bilginize, Saglik
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (6 yıl önce)
    Allah hocamıza sağlıklı uzun ömürler nasip etsin gerçekten çok çok başarılı bir doktor
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Herseye ragmen, Malatya daki tek sevindirici gelişme...aman Sezai hocam kendinize dikkat edin...Malum Turkiye de hiçbir basari cezasız kalmaz...ya zorla emekli ettirirler ya da calisamaz duruma getirirler sizi de.... liyakatin degil sadakatin makbul olduğu, hukukun gücü degil, güçlünün hukukunun olduğu bir ülkede yaşıyoruz maalesef....
    0
    0
    Yanıtla
  • BEDO (6 yıl önce)
    Vefalı insanların hali başkadır para için memleketini terk edip gitmeyen ender insanlardandır
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (6 yıl önce)
    Helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (6 yıl önce)
    Sezai hocamın bigileri her hastaneye insanlığa ışık,umut oluyor başarıların daim olsun,insanlarımızın sezai hocam gibi araştırmaları bilimsellik kaidelerinden yararlanıp insanlığa faydalı olmaları insanlık gereğidir.Yoksa dünyadaki varlığımızın önemi olamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan AKGÜ (6 yıl önce)
    Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocam ALLAH size ve ekibinize yardımcı olsun. 2012 yılında hastalandığımda bazı doktorlar kaç yıl yaşayabileceğimin hesabını yaparken önce Allahın izni sonra da sizin sayenizde sağlığıma kavuştum. ALLAH sizi varetsin hocam. Hasan AKGÜL ( Gülalioğlu )
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Malatyalı olarak hemşerimiz Sezai hocamızla gurur duyuyoruz.İnşallah kıymetini bilir,diğer değerli hocalarımıza yapılan yanlışlar yapılmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (6 yıl önce)
    Allah, başarılarınızı daim kılsın. Şehrimizin ve ülkemizin gururu yüz akısınız. Ah bir de yurtdışına burayı tanıtabilsek...
    0
    0
    Yanıtla