SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başkana, Vekile 'Bu Haramdır' Diyecek Bir Allah'ın Kulu Yok'

0
Güncellendi - 2020-10-06 23:11:29
'Başkana, Vekile 'Bu Haramdır' Diyecek Bir Allah'ın Kulu Yok'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya'da din görevlilerinin derneği ile kuyumcu esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi istişarelerde bulundu.

Merkezde kuyumcular esnaflarını, AKPli yöneticilerle birlikte ziyaret eden Kahtalı, hayırlı kazançlar diledi. Daha sonra Din Görevliler Dernek Başkanı Abdulkadir Ateş ve yönetim kurulunu, AKP yöneticileriyle birlikte ziyaret eden  Milletvekili Hakan Kahtalı istişarelerde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Din Görevliler Dernek Başkanı Abdulkadir Ateş , dernek çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ateş, "Birçok sorun ve sıkıntıları birlikte istişare içerisinde çözebiliriz. Mesela, belediyede bir çok görevli var. Psikolog, haritacı, sosyolog var, her branştan insan var ama bir tane din görevlisi yok. Belediye Başkanına ve vekillere bunlar yapmayın haramdır diyebilecek bir Allah'ın kulu yok” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, "Din görevlileri bizim inancımızda bulundukları bölgenin emini bulunduğu bölgenin kanaat önderidir. Hocamızın da söylediği gibi o mahallede oluşacak sorun ve her türlü sıkıntı önce imam arkadaşlarımıza gider imam arkadaşlarımızda orada uzlaştırıcı görevlileri üstlenir. Nasihat eder ve kendi ölçeğinde sıkıntılar çözmeye çalışır. Bu anlamda da din görevlileri bizim için çok önemlidir” şeklinde konuştu. Camilerin de önemine temas eden Kahtalı, "Camiler de çocuklarımız emanet etmiş olduğumuz yaşlılarımızın daha çok zaman geçirdiği yerlerdir. Halkımızın yüzde 99 Müslüman olduğu bu ülkemizde camiler sadece Cuma günler değil bayram günler değil her gün beş vakit namazda cemaatler dolsun isteriz. Bu konuda din görevli arkadaşlarımız büyük gayret gösteriyor emeklerinden ve çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşları arasında din görevlilerimizin farklı yeri var. Ölümden sonraki hayatta ebedi olarak cennette kalmak için hayat nizamımızı ona göre yaşamamamız lazım. İmamlarımızın bizlere öğretileri her zaman kıymetlidir. Hakları ödenmez. Bizler teşkilatlar olarak başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başta olmak üzere din görevlilerimize önem veriyoruz. Malatya'mızda 1600'ün üzerinde çalışan Diyanet personelimiz ve din görevlisi olan arkadaşlarımız var. Camimiz ve Kur'an-ı Kerim kurslarımız var. Buralarda dini öğrenmek isteyen her bireyin ve vatandaşın en tabi hakkı olan her türlü çabayı seferber etmiş durumdayız. Bundan sonraki sorumluluk imam arkadaşlarda. Camiler ve kuran kurslarımızı temiz tutarak örnek olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Oktay (3 yıl önce)
    Bu arada diyanet personeli memur arkadaşa söylüyorum siz önce kendi işinizi yapın layıkıyla,sonra akıl verin,neden memur personel dedik, çünkü siz parayla din işini yapan arkadaşlar mesai isteyin 3600 ek gösterge deyin,5 vakit toplasan 2,5 saat namaz çin camiye gidin sonra sizin işinizi belediye yapsın, cemaat ler, tarikat lar yapsın ne güzel,tabi bunu hepiniz için söylemiyorum,içinizde çok değerli din adamlarıda var çok şükür elhamdülillah.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇIrmıhtılı (3 yıl önce)
    Torpilin dinimizdeki yerini de açıklasınlar ya. Yazıklar olsun Nereye gidiyoruz be. Torpil torpil torpil. Canım Allah'ım sana sığındım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli (3 yıl önce)
    Alnı secdeden kalkmayan bu insanlar neyin haram neyin helal olduğunu bilmiyorlar mıymış..
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (3 yıl önce)
    Dilini tutan mı var mübarek.Dernek başkanı olarak söyleyemeyen belediye memuru olarak hiç söyleyemez.De mesela onlarca belediye çalışanını khk ile ihraç kul hakkıdır. İhaleleri yandaşa vermek haramdır emaneti ehline vermeyip adam kayırmak haramdır Milletin parasıyla şatafat haramdır Bunları söylemene ne engel anlamadım yani
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (3 yıl önce)
    Sayın ateş din görevlileri köylerde görevlendirilmiş ama namazı kıldıran hoca yok.Bu helal bu haram demek için maaşlı calışmayada gerek yok.Hocaların görevi günde 5 vakit namaz kıldırmak olmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre joy (3 yıl önce)
    Herkesin kendi akli var bilmiyorlarmi ne haram ne degil birinin soylemesimi gerek din tuccarlari yuzunden herkes dinden sogudu zaten cahiliye doneminden beter olduk
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Camiler ve din görevlileri haftası her yıl Ekim ayı diye miladi takvimde olmamalı. Şimdi düşünün ki bu yıl Ekim ayına ne Ramazan, ne Kurban, ne de Muharrem denk geldi. Peki ya bunlardan biri denk gelseydi, o telaş taşkalanın içerisinde camilerin temizliği mi, temiz cami yarışması mı yapılacaktı. Mesele nasıl çözülecek, tıpkı her yıl nisanın 20.sinde yanlış olarak yapılan kutlu doğum haftasının Hicri Rebiülevvel ayının 12.gecesine yani özüne döndürülmesi gibi, Camiler ve din görevlileri haftası da bundan sonra her yıl Recep ayı başı veya hemen öncesine denk getirilmesi yapılmalıdır. Bu böyle olmalıdır. Xesinlikle de böyle yapılmaldırı. Gerisi ise angarya olarak devam edecektir...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıldane (3 yıl önce)
    18 yıllık akp iktidarında atamalarda aslan payını hep diyanet işleri başkanlığı aldı.Aldı almasına da ne oldu,gasp,hırsızlık,arsızlık almış başını gidiyor.demekki din görevlileri işini ya yapmıyor ya yapamıyor.belediyeye din görevlisi alma konusuna gelince,tamamen kadro oluşturmak için söylenmiş bir laf.su faturası nı ödeyemediniz belediye hemen gecikme zammı adı altında faiz alıyor.din görevlisi bu haramdır almayın deyince,alınmayacaksa alın din görevlisini
    0
    0
    Yanıtla
  • beyli (3 yıl önce)
    bence bütün devlet kurumlarını kapatıp hepsini diyanete bağlayalım olsun bitsin. kaymakamlar imam olsun, hakim savcılar imam olsun. mühendisler imam olsun. hatta tüm okulları imam hatipe çevirelim, tüm üniversiteleri de ilahiyat yapalım. türkiye ancak bu şekilde kalkınabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    din adamları tarihin her devrinde ,insanları yönetmek istemişlerdir.gücü ele alana kadar çok naif ,şefkatli adil insancıl hareket etmişler.ama güç bir ele geçti mi?en gaddar yönetim acımasız olmuşlardır.çünkü ilahi bir gücün temsilcisi olduklarını düşünmeleri,onları rakipsiz hale getirmiş.sorgulanamaz kılmıştır.allah bizi demokratik laik yönetimlerden ayırmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • bynedim (3 yıl önce)
    Bunu bilmeyecek kadar akıl yoksa zaten muhafsın o sorulardan...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Din görevlisi sayısı ahlak ile doğru orantılı değildir. Bunu son yıllarda artan din görevlisi kadrosu ile birlikte artan yolsuzluk, hukuksuzlukları görebilriz. Bu nedenle bırakında insanlar kendi içlerinde yaşasınlar dinini. Ne kadar çok din öne çıkarıldıkça çok yıpratılıyor. Son dönemlerde dini cemaat ve tarikatlarda yaşananlar geliyor insanın aklına. Toplumu rahat bırakın, herkes kendi vicdanında yaşasın dini duygularını. Bir başkasının ipoteğinde değil. Neyin haram olduğunu imamın söylemesine gerek yok, allahın verdiği akılla ve biraz da okuyarak herkes bilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • İmam (3 yıl önce)
    Din görevlisi denilen maaşlı memurlar zûlüm çarkında halkın gazını alan dişlileri konumundalar, esnaf siftah yapamaz, asgari ücretli evini geçindiremez vs. Sosyal ve siyasal zulümler karşısında dilsiz kesilen maaşlı din memurudur bunlar. Adı önemli değil bunların hepsi bir olmuş halkı uyutmak için el birliği yapıyor. Allah'ın dinini minberlerde anlatacak cesaret ve yeterlilikleri olmayan maaşlı memurlardan öteye bir şey değil bunlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Oldu olacak halifeliği geri getirelim, her ilede bir halife atayalım sadece belediyede değil her kurumda birer imam atayalim olsun bitsin. Gönüllülük esasıyla çalışın, illa maas mi almalısınız. Dernek, vakıf vb odalarinda acilmasina sinirlama getirilmeli artik
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (3 yıl önce)
    Sayın Ateş, siz kaç tane harama yapmayın bu haramdır, bu kul hakkıdır dediniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 yıl önce)Eğitimci isimli kullanıcı yorumuna
    Birde belediyeden maaş verin diyor.Kime kul hakkı yemeyin diye vaaz verniş
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir candır (3 yıl önce)
    Bunu yapmayın şunu etmeyin haramdır günahtır demek için illaki maaş alması mı gerek?.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Bir zamanların oy kullanmak haramdır diyenleri başkan oldu da noldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    Bu gidişle her evde de bir din gorevlisi olmalı diyecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (3 yıl önce)
    O kelimeyi söyleyecek imam yada din görevlisi varmı bu ülkede faize caiz dediler başka bişey beklemek saflık olur..
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (3 yıl önce)
    gaç yıl oldu belediye akp yönetiminde belediye ile ilgili böyle bir dilekte bulunmak helede sayın kahta lı ile toplantıda çok manidar aşağışeherli denmesinden gocunmam büyüklerimiz aşağışehere gidiyim aşağı şeherden geliyim derlerdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Müdafa-i Hukuk (3 yıl önce)
    Sayın Ateş, galiba TBMM’nin bütçe görüşmelerini pek takip etmiyor. 2020 yılı için Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi 11,5 Milyar Tl idi. Bu rakam TUBİTAK’a ayrılan bütçenin 3 katıydı. Ayrıca belediyeye imam atanmasınıda hayretle karşıladım. Bir önceki Büyükşehir belediye başkanı Malatya’yı yaklaşık 10 sene yönetti. Üstelik bu belediye başkanı da İmamdı. Malatya belediyesinin son 20 yıllık SAYIŞTAY raporlarını incelerseniz Malatya Belediyesinde ki en çok israf ve usulsüzlük söz konusu imamın belediye başkanını olduğu dönem de yapıldığını açıkça görürsünüz. Şimdi Sayın ateş’e soruyorum bu ne perhiz? Bu ne lahana turşusu?
    0
    0
    Yanıtla
  • İmam derken hangi camii.nin imamlığını yapmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu (3 yıl önce)
    Haram olduğunu camilerde ki imamlar söylese olmuyor mu? ya da yeterli gelmez mi? Ayrıca haram olduğunu söyleyecek olan imamı takan olur mu? öyle olsaydı sağımızda, solumuzda kulağımızın dibine kadar bizi sömürenler bizi sömürmezdi. Çünkü onlar sürekli imamlarla haşir neşir oluyorlar. O zaman meclise ve siyasilerin yaşadığı yerlere, bakanlıklara imam daha çok gerekli, ihaleler oralardan veriliyor. Önce oralara imam kadrosu ihdas etmek lazım ki, haram yemeye kalktıklarında imamlar kulaklarına fısıldasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    maneviyatı hayatın her alanına sokmaya çalışmak ,insanların inançlarını zedeler.kişiye göre yorumlar kutuplaşmalar yaratıp ,şimdi nasıl ki ,irdelediğimiz cemaat ve tarikat yapılanmalarını artırır.akla ,günün şarları ve realitesine göre kurumlar karar vermelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (3 yıl önce)
    Gurban sen söyle, aha bunları yapmayın günah diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (3 yıl önce)
    Malatya da 1600 kişi diyanet den maaş alıyor, çok az en az 5000 kişi olmalı.
    0
    0
    Yanıtla