SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi'de Yerinde Dönüşüm Başvuru Sayısı 755

Battalgazi'de Yerinde Dönüşüm Başvuru Sayısı 755
A- A+ PAYLAŞ

30 Haziran itibariyle tamamlanan “Yerinde Dönüşüm” başvuruları kapsamında Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne 755 hak sahibi başvurdu. Başvuruların ardından ruhsatlandırma ve inceleme süreçleri hız kazandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Yerinde Dönüşüm” programı kapsamında, Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne toplam 755 hak sahibi başvuru yaptı. 30 Haziran itibariyle sona eren başvuruların ardından ruhsatlandırma süreçleri hızla işlemeye başladı. 6 Şubat depreminin ardından hasar gören yapıların, bulundukları yerlerde daha dayanıklı şekilde yeniden inşa edilmesini amaçlayan proje kapsamında vatandaşlara 750 bin TL hibe ve 750 bin TL faizsiz kredi desteği sağlandı. Bu destekten yararlanmak isteyen Battalgazililer, başvurularını süresi içerisinde belediyeye iletti.

Vatandaşlara süreci kolaylaştırmak amacıyla kurulan Yerinde Dönüşüm Birimi üzerinden alınan başvurular, Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün koordinesinde kabul edildi. Başvuruların tamamlanmasının ardından, ruhsatlandırma işlemleri ve teknik incelemeler hız kazandı. Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 755 dosyanın önemli bir kısmında ruhsatlandırma işlemlerinin tamamlandığını, kalan dosyaların ise değerlendirme sürecinde olduğunu ifade etti. Sürecin ardından, ruhsat alan hak sahipleri, devlet desteğiyle inşaatlarına başlayabilecek.

Battalgazi Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın kendi mahallelerinde, sağlam ve güvenli yapılarla yaşamlarına devam edebilmesi için tüm imkânlarımızla süreci destekliyoruz. Başvuru süreci tamamlandı, şimdi hedefimiz tüm dosyaları hızlı şekilde sonuçlandırmak” denildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız