SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bayıldım, Bir Kez Daha Geleceğim"

A- A+ PAYLAŞ

'Girift' dizisinin çekimleri için Malatya’da bulunan Alman sinema, dizi, tiyatro oyuncusu ve moda tasarımcısı Wilma Elles, tarihi mekanlarını gezdiği Battalgazi’ye hayran kaldı. Elles, “Battalgazi’yi çok beğendim. Battalgazi’yi gezmemi bana yönetmenimiz Haydar Işık önerdi. Tarih, Battalgazi’ye birçok miras bırakmış” dedi.

Malatya'da çekimleri devam eden 'Girift' dizisinde rol alan Alman sinema, dizi, tiyatro oyuncusu Wilma Elles, Battalgazi’nin tarihi mekanlarını gezdi. Yapımcı ve yönetmen Haydar Işık'ın tavsiyesi üzerine Medeniyetlerin kalbi olan Battalgazi’yi oğlu Milat Aristo Kerem ve kızı Melodi Bita Oleka ile birlikte gezen Wilma Elles, özellikle 1637 tarihinde IV. Murat’ın silahtarı Bosnalı Mustafa Paşa tarafından yaptırılan Eskimalatya’da ki tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’a hayran kaldı. Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mercan Sarı’nın eşlik ettiği gezide, ailesiyle birlikte Kervansaray’da bol bol fotoğraf çektiren Wilma Elles, bu gezinin beklentilerini fazlasıyla karşıladığını ve dizi çekimi bitmeden bu şirin ilçedeki tarihi mekanları bir kez daha gezeceğinin altını çizdi.

Geçmişin ve tarihin havasını derinden hissettiren tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ı gezerek kahve içen Wilma Elles, daha sonrasında ise Türkiye’nin ilk endüstriyel mutfağına sahip Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’ni ziyaret ederek, yöresel yemeklerden tattı. Kooperatif üyelerinin el emeği göz nuru ürünlerini de yakından inceleyen Wilma Elles, Battalgazi Belediyesi’nin coğrafi işaret belgesi aldığı Malatya'nın damak çatlatan lezzeti haşhaşlı dut pestili ve yöresel ürünlerinden satın altı.

ELLES: “BATTALGAZİ’YE BAYILDIM, BİRKEZ DAHA GELECEĞİM”

Tarihin Battalgazi’ye birçok miras bıraktığını belirten Wilma Elles, “Malatya’yı çok beğendim. İki haftadan beri dizi çekimleri için buradayız. Bir yandan dizi çekimleri devam ederken bir yandan da sıcakkanlı Malatyalıları yakından tanıma fırsatı bulduk. Malatya’da çok rahat hissediyoruz. Dizi çekimlerinin arasında da Malatya’yı geziyorum. Bugünde tarihi Battalgazi ilçesini çocuklarımla birlikte gezdim. Battalgazi’yi gezmemi bana yönetmenimiz Haydar Işık önerdi. Şuanda da Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’ndayız. Çok beğendim burayı. Bayıldım. Dizi çekimleri bitmeden Battalgazi’yi bir kez daha gezeceğim. Kesinlikle bütün beklentilerimi karşıladı. Tüm dünyadaki insanlarımızı, bu şirin ve tarihi ilçeyi kesinlikle gelip görmelerini tavsiye ediyorum. Bu tarihi ilçeye gözü gibi bakan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder beyefendiye de özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Battalgazi Belediyesi ve Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan hediye sepeti, ziyaret sonunda Alman sinema, dizi, tiyatro oyuncusu Wilma Elles’e takdim edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Cenk (3 yıl önce)
    Battalgazi yazısının olduğu alanda çekilen fotoğraflarda arkadaki bina ve çok çirkin kiremit çatı görüntüsünün çıkması tarihi yapı ile bir uyumsuzluk meydana getiriyor. O nedenle tarihi yapıların etrafındaki tüm yapılar bütünsellik açısından elden geçirilmeli ve gerekli tadilatlar yapılarak görsel güzellik kazandırılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk kardeşim; Battalgazi bir tarih cenneti, Tanıtımı da sadece Malatya nın değil Türkiye nin de tanıtımıdır. Yorumunuzda gördüğünüz bu ince ayrıntı gerçekten çok önemli. sizin yorumunuzdan sonra tekrar tekrar baktım. Teşekkür ederim. Yetkililerimizin ya Battalgazi yazısını arka fonu ile harika olan bir yere taşıması veya bir şekil bu görüntüyü düzeltmesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (3 yıl önce)
    Maske yok mesafe yok kural yok. Kurallar adama göre işletilirse bu illeti yenemeyiz.
    0
    0
    Yanıtla