SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın 'Katırsal' Bir Sorunu Var!

0
Güncellendi - 2019-10-11 03:42:39
Malatya'nın 'Katırsal' Bir Sorunu Var!
A- A+ PAYLAŞ

TRAJİKOMİK BİR OLAY VE SÜRÜYOR.. Tecde Mahallesi civarından başıboş dolaşan firari katır, araç trafiği için tehlike oluştururken, bölgede yaşayan vatandaşlara da korkulu anlar yaşatıyor.

Firari katırla ilgili trajikomik gerçek ve kurumlar arasındaki koordinasyon eksikliği ise duyarlı bir vatandaşın durumu yetkililere bildirme girişimi ile ortaya çıktı.

Söz konusu bölgede katırın yolda başıboş dolaştığını gören bir vatandaş, trafiği tehlikeye düşürdüğü için durumu 155 Polis İmdat hattını arayarak bildirdi. Telefondaki görevli memur konunun Malatya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu söyleyip, 153 nolu telefon numarasının aranması için yönlendirme yaptı.

Belediyenin 153 nolu numarasını arayan vatandaşın, konuyu aktardığı belediye personeli ise Doğa Koruma Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü'nün telefon numarasını vererek, konunun onların sorumluluk alanında olduğunu söyledi. Belediye tarafından kendine verilen telefon numarasını arayan vatandaş, durumu bu kez de bölge müdürlüğünün yetkilisine anlattı. Bölge müdürlüğündeki yetkili ise "Bizimle alakası yok. Baykuş olsa sincap olsa tamam, ancak at, katır gibi hayvanlar bizim sorumluluğumuzda değil. Tekrar belediyeyi arayın onların hayvan barınağı var ilgilenirler" cevabını verdi.

Bunu üzerine tekrar büyükşehir belediyesini arayan ve karşısına çıkan yetkiliye son durumu anlatan vatandaş, belediye yetkilisinden, "Belediyenin hayvan barınağı kedi ve köpek konusunda sorumlu. Dediğiniz hayvana onlar bakmaz" cevabını aldı. Vatandaşın, "Doğa Koruma'ya yönlendiriyorsunuz, onlar 'sincap, baykuş olsa bakardık' diyor. Onlar belediyenin hayvan barınağına yönlendiriyor. Siz 'orası kedi köpek dışındaki hayvanlara bakmaz' diyorsunuz. Peki ne olacak şimdi? Bu hayvan tehlike oluşturarak dolaşacak mı?" demesi üzerine belediye yetkilisi "O zaman sizi belediyenin veteriner birimine yönlendireyim belki onlar bilir" yanıtını verdi.

Veteriner birimindeki görevli ise trajikomik olayla ilgili en bilgili kişi çıkıyor. Görevli, başıboş dolaşan katırın bir aydan fazla süredir peşinde olduklarını, ekipleri görünce kaçtığını, ekipler durunca durduğunu o nedenle bir türlü uyuşturucu iğne gibi yöntemlerle de yakalanamadığını belirtiyor. Katırın, bölgede bulunan Kayısı Araştırma Enstitüsü bahçesine girerek bazı ağaçlara zarar verdiği de öğrenildi.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Kara (4 yıl önce)
    o yere goge koymadiginiz yeni belediye baskani ben olsaydim o vatandas kimleri aradiysa gorevden alirdim .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (4 yıl önce)
    O hayvanın, trafiği tehlikeye soktuğu, ağaçlara zarar verdiği için değilde, bu zavallı hayvanın canı tehlikede, ne yiyip içecek, hayatını nasıl idame ettirecek, vicdansız insanlardan kendini nasıl koruyacak diye haber yapsaydınız o zaman sizi alkışlarım ve gerçek gazeteci derdim, yazık çok yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sonay (4 yıl önce)
    Emniyete giderek korkulacak insanlari ogrenin, trafik kurallarini ihlal edenlere bakin, deprem bolgesi ve yapilanmaya bakin, yediklerimiz ictiklerimizin icerigini arastirin bakalim, katir ne kadar masum kalir. Korkulacak canli olarak hayvanlar secmissiniz. Ben sizin bu habercilik.anlayisinizdan korktum dogrusu. Avusturyada kangurular eve giriyor neredeyse. Bedevilesmenin anlami yok. Malatya medeniyet besigidir
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 yıl önce)
    Bana gelmeyen katir bin yerde gezsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hatice (4 yıl önce)
    Malatya orası çok görmemek lazım. Yanlız şikayet için arayan kişiyi tebrik ediyorum sklmadan bıkmadan arama girişimlerinden vazgeçmemiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (4 yıl önce)
    İyi ki kasaplara denk gelmemiş
    0
    0
    Yanıtla