SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bedelini Ödeyelim, Katletmeyin"

0
Güncellendi - 2020-12-10 05:10:01
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Hekimhan’da 1 yaban keçisinin parayla avlatılmak istenmesine tepki göstererek, “Tek bir canlının bile hayattan koparılmasına karşı çıkıyoruz. Bedeli neyse verelim, dağ/yaban keçisini avlamaktan vazgeçin” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü tarafından 13 Temmuz 2020 tarihinde ‘Yaban Keçisinin avlattırılması işi’ için açılan ihale gerçekleştirildi. Para karşılığı avlattırılacak yaban keçileri için 13 bin TL muhammen bedel belirlenmişti. Yurt dışında yaşayan bir kişinin önümüzdeki günlerde Hekimhan’a gelerek parasını ödediği! Yaban keçisini öldüreceği belirtiliyor. Av için gelecek kişinin çevre sakinlerinden korunması için Hekimhan İğdir-Ballıkaya-Kozdere kırsalında jandarma ile ava çıkacağı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü personelinin de kendisine eşlik edeceği ifade ediliyor.

"‘PARA PARADIR’ DİYEN ANLAYIŞTAN BAŞKA NE BEKLENİR Kİ?"

Olayı içler acısı olarak değerlendiren, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Paranın dini, imanı, milleti, vatanı olmaz para paradır’ diyen bir anlayış bir canlıyı parayla avlatmak için ihale açıyor. Kala kala doğadaki canlıları avlamadan gelecek paraya kalmışlar. Vay halimize. AKP’nin doğaya verdiği zarar taş ocakları, kum ocakları, maden ocakları, HES’ler ile yetmemiş olacak ki şimdi de dağlardaki keçileri gözlerine kestirmişler. Bir canlıyı para karşılığı öldürtmek kadar vahşi bir şey düşünemiyoruz” ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR SAVUNMA YABAN KEÇİSİ HAYATINDAN DEĞERLİ OLMAYACAK"

Para karşılığı avlatılacak keçilerin her birinin 13 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarıldığını hatırlatan Ağbaba, “Türkiye’nin dört bir yanında ihale düzenlenerek  hayvan katliamları gerçekleştiriliyor. Hangi canlıyı öldürmek için bir bedel biçilebilir? Biz bu anlayışın geçmişte kaldığını düşünürken 2020 de tekrar karşımıza çıktı. Elbette bunun için de bir savunmaları olacak ancak hiçbir savunma yaban keçisinin hayatından değerli olmayacak. Hekimhan’da doğa ve hayvan dostları seslerini duyurmaya çalışıyor. Bölgedeki canlıların av turizmine kurban verilmesine karşı çıkıyorlar. Onların seslerini duymayan yetkililere ve  ihaleyle dağ keçisi vurma hakkı! alan kişiye sesleniyorum; Yaban keçisini öldürmek için kaç lira verdiyseniz o parayı size verelim, bu avdan vazgeçin. Bu yanlış uygulamaya son verin” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • ali (3 yıl önce)
    Burada halen daha cehape nefretlerini kusanlar var. Ancak onları muhatap alan arkadaşlara söylüyorum,ne diye civap veriyorsunuz. Doktorun ne yerse yesin nasıl olsa iyileşmez dediklerinden bunlar. Ülkenin haline bak hala daha konuşabiliyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (3 yıl önce)
    Bence sayın değerli vekilimiz duygusal davranmayıp bölgenin tamamının uluslar arası safari avcılığa açılmalıdır'ki döviz girdisi söz konusu zengin yabancı avcılar lüks oteler'de kalsın para harcasın ekonomik çarklar dönsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mamo (3 yıl önce)
    Vekili destekliyorum. Akp para için her yola başvuruyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ender (3 yıl önce)
    0. Zararsız hayvanların avlanmasına taraftar değilim. 1. Devletin bu paraya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. 2. Para alınarak av izni verilmezse, izinsiz avlanmayacağının garantisi var mı? 3. Kontrollü avlanma ekosistem için gerekli bir şey ise ilgili kurumlardan bilimsel açıklama gelmeli. 4. Yöre halkı inisiyatif alır ve avlanma durdurulursa, bunun fayda ve zararları yıllar içinde takip edilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • serhat (3 yıl önce)
    Sayın vekil avlanmanın para getirilmesi için yapılmadığını, doğa düzeni içinde besin zincirine tehlike oluşturacak sayıda artışların engellenmesi için avlanma işine girişildiğini bilmiyor sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat bey hangi besin zincirinden bahsediyorsunuz. Samki bizim dağlarımızda sürülerle dağ keçisi yaşıyor. Ayrıca dağda ot mu kalmadı ki dağ keçilerini azaltıyoruz. Bu iş tamamen o bölgeden sorumlu memrun işgüzarlığından başka bir şey değildir. Ayrıca devlet de bilmelidir ki ülkemizde yaban hayatı son derece kısıtlıdır. Aslında herkes te olayın farkında ancak körler sağırlar birbirini ağırlar misali. Madem bu avcılığı çok istiyorlar dağ keçisi ve geyik yerine DOMUZ AVI YAPTIRSINLAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat bey acaba nesli koruma altına alınan bir av hayvanının besin zinzirinin korunması icin avlanmasının alakasını çözemedim,siz açıklarsanız öğrenmiş oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • bence serhat bey sizinde çok bir bilginiz yok .tanıdıklarım burda daha ilk kurulduğunda işe basladığında dısardan ava gelineceğini soyluyordu.. üzerinden nerdeyse 10 yıl gecti.. eger sizi dediğiniz gibi artış olacaksa üretimide ona göre yapsalardı.. bir canlı hayatı herseyden hele ki paradan önemlidir. kimin ne söylediğine bakmadan bu düşünceyi savunun.
    0
    0
    Yanıtla
  • 1 tane geyik mi besin zincirini bozuyor? Pes!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Bugün köyünüzde olsa hemrn şimdi gidip vurursunuz neyin peşindesin CHP
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet bey zaten Chp zihniyeti depremleri yapıyor,seller,pandemi ve hatta dolarıda CHP bu hale getirdi.18 yıldır CHP ülkeyi yönetiyor,Allah aşkına siyaseti birakın ülke ne halde,esnaf bitmiş durumda,ekonomi dipte daha neyin CHP si AK partisi,partizanlık neyin nesi.ülke gidiyor ülke birazcık.sağduyi birazcık vatan sevdası birazcık yanlışa yanlış doğruya doğru deme onuru gerek bizlere Yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • MUHAMMED (3 yıl önce)
    Gezide katlettiğiniz ağaçlar da canlı idi Veli ağabey
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)MUHAMMED isimli kullanıcı yorumuna
    Muhammed bey sanırım hafıza kaybı olmuş. Gezide AKP ağaçları kesiyor diye CEHAPE eylem yaptı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Bekir (3 yıl önce)MUHAMMED isimli kullanıcı yorumuna
    Muhammed Bey bir sorun var sanırım paylaşımınız da
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (3 yıl önce)MUHAMMED isimli kullanıcı yorumuna
    Muhammed bey, Her konuda üst seviye bilgi sahini Nagehan işte sizin verdiğiniz cevabı yıllardır arıyordu. Bu açıklamanız sizin için küçük fakat insanlık için büyük bir adım olmuş. Bizi avrupa birliğine almayanlar utansın.
    0
    0
    Yanıtla
  • emin (3 yıl önce)
    Allah razı olsun sizden. Ne kadar güzel bir düşünce. Keşke herkes bu konuda sizin gibi samimi olsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza Aktaş (3 yıl önce)
    Tunceli halkı gibi bir olup bundan geri adım attırıp ihale iptal ettirmeliyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (3 yıl önce)
    Ya gerçekten artık bu katliam ihalelerine bir son verilsin. Üç beş zenginin gönlü hoş olacak diye buna müsaade edilmemeli. Veli Bey in siyasi görüşünü her ne kadar desteklemesem de bu konuda sonuna kadar destekliyorum. Bu katliamın durdurulması için para toplanacaksa katkıda bulunmaya hazırım.
    0
    0
    Yanıtla