SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Belediye Başkanlarımızı Bakanımız Talimatlandırdı"

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Namık Gören, 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma neden olduğu ilde, kent merkezinin inşaatına en kısa sürede başlanacağını bildirdi.

Gören, gazetecilere, Malatya milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görüşmelerin ana temasının kent merkezi olduğunu dile getiren Gören, şöyle konuştu:

"Çarşı merkezinde inşaatın bir an önce başlamasını görüştük. Çarşı merkezinde yeraltı sularının yoğunlukla bulunması sebebiyle biraz gecikildi. Bakanımız çarşı merkezinde inşaatın bir an önce başlaması noktasında irade belirttiler. Çarşı merkezinde çalışacak müteahhit firmayı da çağırma suretiyle onunla da görüşmemiz oldu. En kısa sürede çarşı merkezinde inşa faaliyeti başlayacak. Sadece suyun bulunması değil, enkazı kaldırılan binaların zemininin yeterince düzeltilmemesi de işimizi sekteye uğrattı.

Diğer bir konu orta hasarlı yapılara yönelik yapılacak çalışmanın bir an önce hızlandırılması noktasındaydı, bu konuda Yeşilyurt ve Battalgazi belediye başkanlarımızı Bakanımız talimatlandırdı. Buna ilişkin usul ve esasların belirlenmesine ilişkin çalışmaları olmuş ve nihayete ermiş. Orta hasarlılarla ilgili çalışmanın hızlanması, orta hasarlıların güçlendirilmesi konusunda talebi olan vatandaşların talebinin yerine getirilmesi için çalışma başlattılar."

İSRAİL'E TEPKİ..

Gören, İsrail'in Gazze'ye saldırısı konusunda ise, savaşın da bir ahlakının bulunduğunu belirterek, "Sivil yerleşimleri hedef almayı doğru bulmuyoruz. Abluka uygulamaları savaş ahlakına uymamaktadır. Abluka savaş değil katliamdır." ifadelerini kullandı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • HÜSEYİN (7 ay önce)
    Sayın Başkan Orta hasarlılarla ilgili ne bu güne kadar ne yapılmış 8 ay geçti projelerini üniversite veya özel yetkili firmalara vatandaş performans tespitini 350000 TL veya 400000 TL ye yaptırdı güçlendirme çıktı be defa güçlendirme maliyeti daire başına 400000 TL ile 450000 TL iç tamir tadilatı 80000 TL 120000 TL arası toplam 500000 ile 550000 TL arası ne kadar kredi alacak veya verilecek ortada hiç bir rakam yok Allah aşkına site yöneticileri ortada kalmış vatandaşa kredi konusunda bir bilgi veremiyor çıkıp orta hasarlı bina kredisi miktarını resmi olarak söyleyen yok 06.10.2023 tarihli kararda 750000 TL denilmekte AFAD bu yerinde dönüşümü kapsamakta diğer taraftan 1 nci maddesinde orta hasar dahil denilmekte anlaşılır bir şekilde ilgililerin açıklamasını talep ederiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (7 ay önce)
    Bakan, belediye başkanına ne talimatı veriyor. Belediye başkanları ve bakanlar vs. Yasalarda belirtilen yetki ve sorumlulukları çerçevesinde görev yapar. Türkiye hukuk devleti. Sultanlık, emirlik devleti değil. Cahil cahil konuşmayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakim (7 ay önce)
    bir yurttaş olarak bunlara bakıp da güven hisseden biri varsa beri gelsin.kalben inanın hiç biriyle tanışıklığım yok.resimdekilere insani olarak bir ben mi güven duyamadım.
    %100
    %0
    Yanıtla