SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Yanında Fuar ve Kermes Artık Yasak

0
Güncellendi - 2019-10-17 03:33:40
Belediye Yanında Fuar ve Kermes Artık Yasak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, görüntü kirliliğinin yanı sıra trafik ve yaya yoğunluğuna sebep olan Büyükşehir Belediye Binası yanında etkinlik, fuar, kermes ve diğer etkinliklerin yapılmasını yasakladı. Vakıf, dernek ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından yapılacak olan etkinlikler bundan böyle Mişmiş Park fuar alanına taşınacak.

 “Görüntü kirliliğine sebebiyet veriyor”

Başkan Vekili Selim Pilten başkanlığında dün yapılan Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı son toplantısında, Belediyeye ait otopark alanında fuar, festival ve kermes gibi etkinliklerin görüntü kirliliğine sebebiyet verdiği belirtilerek, bundan böyle bu türden etkinliklerin Mişmiş Park Fuar alanında yapılmasını içeren madde oy birliği ile kabul edildi.

“Satılan ürünler etiketsiz ve kayıt dışı”

Söz konusu maddeye ilişkin meclise gönderilen yazıda, “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın Belediyemize göndermiş olduğu yazıda, fuar alanında satışa sunulan ürünlerin etiketsiz ve kayıt dışı satıldığı, il genelinde kanuni yükümlülüklerini yerine getiren, istihdam yaratan yerli sektöre zarar verdiği belirtilerek, fuar, festival ve kermeslere izin verilmemesi talep edilmektedir.

Belediyemiz encümeni tarafından 2019 yılı içerisinde dernek ve çeşitli STK’lara vermiş olduğu kermes, festival ve fuarlar hariç olmak üzere bundan böyle Belediyemiz Hizmet binasının yanında bulunan otopark alanında fuar, kermes ve festivallere izin verilmemesi, bundan sonra yapılacak etkinliklerin Mişmiş Park Fuar alanında yapılması hususunda karar alınmasını….”

Söz konusu madde mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayı çalışmalarına 13 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 14.00’de başlayacak.

Güler Hazar - Yeni Malatya Gazetesi/Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Tülin (4 yıl önce)
    ??????Çok yerinde bir karar ??????
    0
    0
    Yanıtla
  • SAMET (4 yıl önce)
    30 TL ye sucuk satıyorlar.Et 50 tl.
    0
    0
    Yanıtla
  • Val (4 yıl önce)
    Adı üstünde fuar halka açık daha uygunluk sağlamaktır amaç, merhaba ama yıl yıldan fuar uygunluk değil tam tersi yerel esnaf fiyatının üzerinde veriyor ne anlamı kalıyor o halde. Fakat miş mişe taşınması çoğu için ulaşım sıkıntısı yaratır
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (4 yıl önce)
    Çok yanlış bir karar
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk sahin (4 yıl önce)
    Kutluyorum yerinde bir karar
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    bu yıl alınan en iyi karar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    Meclise ve belediye başkanına çok teşekkür ederim çok isabetli ve yerinde bir karar yöresel ürün altında çok kalitesiz ve pahalı ürünler satılıyordu. inşallah sonradan karar değiştirmezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Leyla (4 yıl önce)
    İnsanların gidebileceği bir yerdi belediye binasının yani, mismis park gerçekten uzak, aracı olmayanların gidemeyeceği bir mesafe, muhtemelen katılımdan rahatsızlık duyanların talebi ve onayı diye düşünüyorum. Sadece fuar alanında değil bu ulkede satışı olan bütün gıdalar tüketicinin önüne Gelmeden gerekli denetimleri almış olması lazım, ama maalesef boyle bir sistem yok. Kararı yerinde bulmuyorum. Her kesime ulaşılabilecek olması da dusunulmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Galip (4 yıl önce)
    kararı olumlu buluyorum son yıllarda bu tür etkinlikler ve hatta bayram kutlamaları dahi malatya AVM yanında yapılıyor her ne hikmetse. Amaç bu etkinlikler sayesinde malatya AVM ye müşteri çekmek miydi??? acaba diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    O satılan sucukların içeriğini çok merak ediyorum?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    O yöresel ürünler pazarında gerçekten bir şeyler yapmaya çalışan dürüst esnafları tenzih ederek söylüyorum.Orada satılan ürünlerin büyük bir kısmı fabrikasyon ve piyasaya göre çok pahalı.Ayrıca gıda denetim elemanları orada satıla sucuk ve yağları acaba denetliyorlarmı?labaratuarda muhteviyatına bakılıyormu?Açıkta pişirilip satılan o ekmek arası etler,o avm civarını kokuya boğup köy pazarına çevirmiş.Alınan karar çok yerinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    yöresel lezzet adı altında milleti kandırıyorlar ürünler kontrolsüz kesinlikle yasaklanmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (4 yıl önce)
    Evet gerçekten yöresel ürün diye ne olduğu belirsiz ürünler satılıyordu bu da yerel esnafa zarar veriyordu. Bu yönden iyi bir karar. Ancak eğitim, kültür yardımlaşma ve dayanışma amacıyla kurulan derneklerin kermeslerine izin verilmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bu kermeslerin çok büyük katkısı oluyor ve alışveriş yapan halk da bundan yarar görüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (4 yıl önce)
    6-7 fuara izin veren Selahattin Gürkan’ı da tebrik ederim gecikmeli olsada hatadan dönmek erdemdir. Hatasından döndüğü için. Aylardır Malatya esnafına zarar veren bu fuarlara sesi çıkmayan Esnaf Odası başkanı Şevket Keskini ise kınıyorum. Bir tebrikte büyükşehir meclisine. Malatya’ya iyilik yaptılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Artık yenilik zamanı oda başkanları emekliliğini yaşasın artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (4 yıl önce)
    Çok isabetli bir karar. Adı sanı belli olmayan, fabrikasyon birçok ürün insanların bu aralar yoğun ilgi göstermesini fırsat bilerek doğal, katkısız vs adlarla hemde piyasadaki benzerlerinden çok daha yüksek fiyata satılıyor. ( İşini gerçekten iyi yapıp, gerçekten sağlıklı ürün satan esnafları tenzih ediyorum)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ky (4 yıl önce)
    Hele şükür aklınız başanıza geldi
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (4 yıl önce)
    Olumlu yerinde bir karar.
    0
    0
    Yanıtla