SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belediyemizin Hiçbir Yetkisi Yok"

0
Güncellendi - 2019-09-05 02:24:39
A- A+ PAYLAŞ

PARK ALANI CAMİ ALANI OLDU.. Yeşilyurt Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısını, Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında yapıldı. Gedik Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan toplantıda, gündemdeki konular görüşüldü.

“MUHARREM AYI, TÜM İNSANLIĞA BARIŞ VE HUZUR GETİRSİN”

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce söz alan AKP’li Meclis Üyesi Ramazan Yakıcı ile CHP’li Meclis Üyesi Günnur Tabel, Hicri yılın ilk ayı olan Muharem Ayının tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ederken, Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin başta olmak üzere Kerbela’da şehit düşen bütün Müslümanları rahmet, minnet ve saygıyla yâd ettiklerini söylediler.

“KERBELA ŞEHİTLERİNİ RAHMET VE MİNNETLE YÂD EDİYORUM”

Muharrem Ayı'nın hüzün ve matem ayı olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da yaptığı konuşmada, “Muharrem Ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, Dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum. Asırlardan beri Hazreti Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesini niyaz ediyorum. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin başta olmak üzere Kerbela şehitlerini rahmetle, saygıyla yâd ediyorum. Bununla birlikte bugün Gedik Sosyal Tesislerimizde vereceğimiz iftar yemeğinde sivil toplum ve meslek örgütleri başkanlarımızın yanı sıra kanaat önderlerimizi ağırlayacağız. Programımıza bütün Meclis Üyelerimizi davet ediyorum."şeklinde konuştu.

PARK ALANI CAMİ ALANI OLDU..

Mecliste görüşülerek karara bağlanan maddeler:

Mevcut planda ticaret+konut olan Karakavak Mahallesi 5906 ada 11 nolu pars el için talep edilen plan tadilatının tapu kayıtlarında bulunan şerhin giderilmesinden sonra görüşülmesi koşuluyla gündemden çıkarılması kabul edildi.

Mevcut planda park alanı olan İnönü Mahallesi 286 ada 35 nolu parsele (eski kömür tevzi civarı) dini tesis (cami alanı) fonksiyonu verilmesi kabul edildi.

Karakavak Mahallesinde bulunan 3084 m2' alana sahip Koruluk Parkı isminin "Şaban Taçyıldız" olarak değiştirilmesi ve geçtiğimiz günlerde vefat eden işadamının özgeçmişini anlatan kitabenin (lehvanın) asılması oybirliği ile kabul edildi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü görev-yetki ve sorumlulukları ile çalışma usül ve esasları ile Disiplin Amirleri yönetmeliğinin güncellenmesi tekrardan görüşülmek üzereilgili komisyonu havale edildi.

Belediye personelini bünyesinde çalıştıran Belediye Personeli A.Ş. (YEPAŞ) şirketinin iştigal alanlarını konu alan 3 maddesinin Organizasyon, İnşaat, Enerji, Madencilik, Danışmanlık, Matbaacılık, Yayıncılık, Lokantacılık, Turizm, Tekstil, Personel temini, Eğitim, Spor ve Geri dönüşüm olarak tadil edilmesi kabul edildi.

Belediye Meclisi Eğitim Komisyonu tarafından İlçede bulunan okulların sayısı ile yeterliliği ve eksiklikleri, öğrenci- öğretmen ve personel sayıları, taşımalı eğitim, kantinler, okul aile birliklerinin çalışmaları ve yaptığı hizmetler gibi Yeşilyurt ilçesinin eğitim alanındaki fotoğrafını çekmeye yönelik çalışmalar yapılması ve bu çalışmalar sırasında ilgili komisyonlardan destek alması ve yapılan çalışmaların Meclisin bilgisine sunulması maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda; ilçe genelinde sürdürülen temizlik hizmetlerinde kullanılması için alınmasına karar verilen toplam 40 adet iş makinası için Fen İşleri Müdürlüğü bütçesinden 27 Milyon TL.’lik ödeneğin Temizlik İşler Müdürlüğüne aktarılmasına ilişkin gündem maddesi görüşüldükten sonra onaylandı.

Meclis Üyelerinden Battal Tuncal, Vahap Murat, Hasan Basri Yüksel, Ramazan Yakıcı ve Murat Alabaş imzalı Meclis Başkanlığına sunulan ‘ İlçemizin eğitim seviyesi itibari ile Türkiye ortalamasında ve Malatya ölçeğinde ki durumu, ilçemizde resmi ve özel olarak hizmet veren Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Meslek Lisesi mevcudu, ilçemizde bulunan mevcut okullarımızda okuyan öğrenci sayıları, ilçemizde bulunan mevcut okullarımızda ki öğretmen ve personel sayıları, ilçemizde bulunan mevcut okulların yeterliliği ve eksiklikleri ile okullarımızda bulunan taşımacılık, kantin, okul aile birliği çalışmaları ve yaptıkları hizmetleri, ilçemizdeki yukarıda bahse konu olan eğitim hakkındaki durumların meclisimizde ki ilgili komisyon tarafından genel bir çalışma yaparak ilgili kurum ve kuruluşlar ile istişare edilerek araştırılarak meclisimize bilgi verilmesini, saygılarımızla arz ederiz’ önergesi de Eğitim Komisyonuna havale edildi.

"BÖLGE TAŞ OCAĞI BÖLGESİ OLUYOR.."

CHP'li üye Önder Öztürkoğlu; "Taş ocakları ağırlıklı olarak bizim (Gezer mevki İkizce- Onuklu) bölgemizde bulunuyor. Mevcutların sıkıntısı sorunları yetmiyormuş gibi yeni ocaklara ruhsat veriliyor. Bölge taşocağı bölgesi olma yolunda hızla ilerliyor. Her yeni taş ocağı bölgedeki tarımı ve hayvancılığı bitiriyor, ayrıca insan sağlığı açısından da ciddi sorunlar yaratıyor. Bu duruma belediyemiz olarak bir şeyler yapmamız gerekmez mi?" diyerek bölgede yeni taş ocakları için ruhsatların verildiğini bununda bölgeyi olumsuz anlamda etkilediğini ifade etti.

CHP'li üyenin bu serzenişine Başkan Çınar; "Çevre konusunda (atık toplama-ambalaj geri dönüşüm gibi) yaptığımız yatırımlarla bu alanda rüştümüzü ispat etmişiz zaten. Maden ocakları ruhsatı konusunda belediyemizin hiç bir yetkisi yok. Ama ilgili kurumlara bu konuda daha duyarlı olmaları yönünde uyarılarımız olur" ifadeleriyle yanıt verdi.

“350 YILLIK KIZILCIK AĞACIMIZI KORUYACAĞIZ”

Toplantıda alınan kararların hayırlara vesile olmasını temenni eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilçedeki tarihi ve kültürel alanların korunmasına yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade ederken, Bostanbaşı mahallesinde bulunan 350 yıllık Kızılcık Ağacının korunması için önlemler aldıklarını, ağacın bulunduğu bölgeden geçen yolun güzergâhını değiştireceklerini söyledi.

Başkan Çınar, Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde tarihi özelliklere sahip cami, konak, köprü ve çeşmeler başta olmak üzere tarihi mekânları gelecek kuşaklara taşınmasına ayrı bir hassasiyet gösterdiklerini hatırlatırken, bu yönde yaptıkları yatırımlarla Yeşilyurt’un turizmde ki potansiyelini canlandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bazı maddelerin ilgili komisyonlara havalesi ve ertelenmesi ve bir sonraki toplantının 1 Ekim günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra toplantı sona erdi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Kütüphaneye ve parka ne hacet, bu millete cami gerek. Cami de yapılsın ancak, faydalı bir hizmet yıkılarak yerine yapılmasın. Bu memlekete kütüphane de, parkta gerekli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (4 yıl önce)
    Taş ocakları mevzusu çok derin. Malum başkanın kendi şirketinin de taş ocağı var. Ayrıca da iştirak şirketi yakınca da ruhsatsız konkasör çalıştırıyor. Bu konunun üstü kapanır birşey çıkarmazlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ss.n (4 yıl önce)
    ?sen tek bir kızılcık ağacı için yol güzergahı değiştir ama binlerce vatandaşın sağlığını uyarılarla halledeceğiz de.yetki alanımız dışında de halkın gücüyle istediğiniz yetki alanının kapısı sizlere açılır beyler.Tabi sonuna kadar gitmek isteyene?güzel belediyelik kafası.aaah birde bu malatyadaki bol bol ışıklandırma olayını anlamış değilim.hepsi halkın cebine mal oluyor.ama kimsede çıt yok.tabi rüzgar enerjisi santralleri kurup devlet kendi ödüyorsa cebinden o başka.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Sayın başkan ve meclis üyeleri sorumluluğu büyük olan yanlış bir değişikliğe imza atıyorsunuz.Park alanı olarak belirlenen bir alanı camii inşşatına dönüştürüyorsunuz Camiye karşı değiliz ama Malatyada canlı bir örneği var Kenekteki Halk Kütüphanesini yıkıp yerine cami inşaatını yapanlar o kütüphanede lise ve orta okul yıllarında üniversiteye hazırlanan insanların hayallerini yıktılar bunun vebalinde asla kurtulamazlar Cami bitmek üzere hala kütüphane yapılmadı buna sebeb olanları Allaha havale ediyorum çünkü şu anda kütüphane görevi yürütülen kültür merkezinde konserle oluyor etkinlikler oluyor gürültü kirliliği mevcut yazıklar olsun buna karar verenlere buna seyitci kalanlara bu nu uygulayanlara Lütfen bir an önce Malatya kütüphanesi inşaatına başlayın Kültür müdürü angarıya işleri boş beleş reklamasyon ve kibir ve kuruntuyu bırak da malatya halk kütüphanesi inşatına başlat
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (4 yıl önce)
    Syn baskanimiz Mehmet CİNAR gorduyum kadariyla gayet ozverili sorunlara cozum odakli ve hizmet konusunda elinden geleni yapmaya calisan iyibir baskan.. Birazdaha halkin icinde vatandasla birazdaha hasbihal eden icimizden biri olarak calismalarina devam ederse cok daha sevilen sayilan bir baskan olursunuz.. Herseye ragmen cok kotu bir donemde olmamiza ragmen mucizeler yaratiyorsunuz bunuda takdir ediyor basarilarinizin devamini temenni ediyorum
    0
    0
    Yanıtla