SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyenin 'Göstermelik' Park Denetimi!

0
Güncellendi - 2020-10-16 20:28:57
Belediyenin 'Göstermelik' Park Denetimi!
A- A+ PAYLAŞ

PARK YERLERİNİ MALZEME KOYARAK İŞGAL EDENLERE GÖZ YUMULUYOR.. Büyükşehir Belediyesi'nin trafik zabıtası ekiplerinin, caddelerde denetim yaptığı yolunda açıklamalara karşın, cadde ve sokaklarda, araçların park etmesini engellemek için ev ve işyerlerinin önüne malzeme yığarak park alanlarını daraltanlara ve zaten büyük sorun olan oto park yeri sorununu daha da artıranlara karşı da işlem yapmaları isteniyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden basın kuruluşlarına gönderilen bültende, Zabıta Daire Başkanlığına bağlı trafik ekiplerin, sorumluluk alanındaki caddelerde yoğun denetim yaptıkları, park yasağı olan alanlar ile semt pazarlarının kurulduğu yerlerde trafik sıkışıklığını önlemek için denetimleri artırdığı, çift sıra parkı engellemek ve toplu taşıma araçlarının seferlerini rahat yapabilmeleri için aralıksız bir şekilde çalıştıkları belirtildi.

Malatya'da, merkezi yerlerdeki cadde ve sokaklarda büyükşehir belediyesi tarafından parkmetre uygulamasına geçilmesine rağmen, çok sayıda işyeri ve konut sahibinin, binalarının önünde bulunan oto park yerlerini çeşitli eşyalar koyarak kapatmaları ve böylece belediyenin ücretli olarak işlettirdiği alanları 'bedava işgal" etmeleri, zaten sorun olan oto park alanlarını daraltmalarına karşı ise herhangi bir denetim yapılmadığı, tepkilere rağmen bu keyfi durumun devam etmesinden anlaşılıyor.

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin, parkmetre uygulamasıyla paralı hale dönüştürdüğü park alanlarının işgal edilmesine göz yumarak, parkmetre uygulamasını etkisizleştirdiğini, bu uygulamanın da sağlıklı yürütülmemesine sebep olduğunu, bu nedenle oto park yerlerini keyfi olarak işgal eden işyeri ve konut sahiplerinin sayısının her geçen gün arttığını, yine belediyenin denetim görevini yapmaması nedeniyle kaldırım işgallerinin de önemli boyutlara ulaştığını ifade ediyorlar.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • AYDIN (3 yıl önce)
    Hangi zabıtanın yazdığı ceza uygulanıyor.Zabıta cezayı yazıyor.Daha yerine gitmeden ceza yiyenler belediye de.Bu cezaların il encümeninden geçip tebligat yapılması gerekir.İki tane ceza göremezsin.Bu ara Fahri Trafik Müfettişleri çıkmış.Onlar zabıta dan iyi çaiışıyor.Bunlar gönüllülermiş.Malatya da 200 tane varmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • TÜTÜNCÜ (3 yıl önce)
    aslanbey mahallesinde bir tane bakkal var mahallali olarak defalarca zabıtaya şikayette bulunduk hiç bir yaptırım göremedil boş işler hiç ağırlıkları yoktur çocuğumuzla bakkalın önünden geçemiyoruz tamamen kaldırım kapalı kasalarla maske kutularıyla kaldırımı tamamen kapatmış hiç kimse bu markete ceza veya yaptırım uygulayamıyor mahalleli olarak anlam veremedik yoldan gidip geliyoruz kaldırımı kullanmamız tamamen inkansız gelip sabah görsünler bu markete 10tl ceza yazsınlar ellerini öpeceğim
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslanbey mahalesi gebeş sokaktan geçilmiyor.Arabalar kaldırımda vatandaş yolda..Muhtar biraz ilgilensin.Sürekli trafiği ve zabıtayı arasın.Anons yaptırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • hani (3 yıl önce)
    belediyemiz otopark yapın ... şehir büyüdü ...her ailenin arabası var ...yıllardır otopark diyorsunuz...yerine çocuk parkı yapıyorsunuz...bir baba yiğit şehrin sorununu çözecek yokmu...
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    insanları anlamak zor, adam dükkanının önünde 2 metre kaldırım var. kaldırımı işgal ediyor, yola da eşya koyuyor kimse park etmesin, merkezde ve tüm sokaklarda böyle. sıtmapınarın da mustafa necati okulunun önünde dubalar var park etmesinler diye, herkes dubaların önüne park ediyor. çekip gidiyor. kimse birşey demiyor. inönü caddesi ve çevre yolundan başka hiçbir cadde de ve sokakta trafik polisleri çalışmıyor. sangi şehir bu iki cadde. sıtmapınarı şehrin ikinci merkezi, madem engel olmuyorsunuz park edenlere dubaları sökünde arabaları yolun ortasına koymasınlar. hangi esnafın hakkı var dükkan önüne 2 metre uzaklıktaki yolu kapatmaya. bu ülkede kanunları koymak kolayda, uygulamak veya uygulayıcılar çok sıkıntılı. Trafik polisleri çekiyorlar arabayı gölgeye içinde oturuyorlar, ellerinde telefon. kimin umurunda ki adam ters yönden gelmiş yolu kapatmış, yasak yere park etmiş. ondan sonrada millet kavga ediyor, birbirini öldürüyor trafikte. haksız haksız olduğunu kabul etmiyor, etse de üste çıkmaya çalışır. her işimiz Allaha emanet gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Acun (3 yıl önce)
    İnönü mahallesi Abdulkadir eriş caddesinde boyasız araba onarımı yapan esnafla trafik zabıtası arası 150 metre. Bu esnaf arkadaş aylardır kaldırımı en az 15 araba koyarak kaldırımı işgal ediyor ve yayalara yer kalmıyor. Aynı kaldırımın önündeki cep park alanına arabaların park etmesine müsaade etmiyor. Zabıtaya şikayet ettim bir kez ikaz ettiler. Sonrası kiraz bahçesi. Gariban kadın evinin önünde maydanoz satsa zabıta her gün ceza yazar. Yerel yönetimler de liyakat çok önemli. İllede herşeyi belediye başkanı her soruna yetişecek diye bi şey yok. Bu zabıta müdürünün yerine daha liyakatli birisi gerekir bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar (3 yıl önce)
    Malatyada zabıta diye bir birimde mı var? Onlar adamına göre çalışırlar. Bu zabitanı işin görülsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)
    devam et küçük esnaf.güçlü zannetiklerin bile senin batışına engel olamayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Belediye bunları görmezlikten geliyorsa binlerce insanın vebalini, hakkını ahirette ödeyecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Kaldırımı zapt edenlerle baş edilemiyorsa orada devlet yoktur demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • taylor (3 yıl önce)
    Dükkanı kiralayan yada sahibi heryere yayılıyor. İşin en zor kısmı zabıtanın müdahale etmesi, adam 4 C li' yani tam güvencesi yok , müdürü, amiri belediye başkanı bile herkes bu şehirde ya akraba ya arkadaş yada birbirin tanıyor , siyasi baskı ayrı bir ağırlık, yasaları ve kanunları bu şehirde kimse uygulayamaz uygulaması da mümkün değil ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (3 yıl önce)
    Ya o akpınar girişindeki köftecilere ne demeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (3 yıl önce)
    Fahri Kayahan ve mıhlıtut bölgesindeki manav ve marketler kaldırımları işgal etmişler, kafelerde çalışan valeler kaldırımlara araç park ediyor, bunlara ceza uygulamak gerekir. Ayrıca daha önemli bir konuda bisiklet yolunu motorsiklet ve kuryeler kullanıyor. Arkadaşlar orası sadece bisiklet yolu, motorsiklet ile kaldırımda veya bisiklet yolunda gidilemez, büyük bir kaza olmadan bu denetimlerin yapılması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağasarlı (3 yıl önce)
    E bunların olacağı zaten kaldırımları iş yerinden sayıp vatandaşın rahatça geçmesine mani olan esnafımızın uyguladığı "KALDIRIMLAR BİZİMDİR, YOL YAYANINDIR" bakış açısıyla işgal edilmesinden belli olmuyor muydu?.. Affedersiniz ama Alışmış Kudurmuştan Beterdir... Siz kaldırımlara yığma dükkan yapılmasına izin verirseniz gün gelir "YAYA YOLUNA " da dükkan açarlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Ömer Yalanmı. Memleketin her tarafında yollara kaldırımlara malları koymuş işgal etmişler.Arabaların park etmesini engelliyorlar.Bütün cadde ve sokaklarda bu manzaralar var.Onları engellesinler ondan sonra çık konuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Denetim yapılmaz yapılmadı denir. Denetim yapılır göstermelik denir. Arkadaş ne yapsınlar bu kadar salgın denetimi ve depremden etkilenen vatandaşa ha bire ceza yazarak mı göstermelik olmayan denetim yapılsın. Yani ceza yazılmazsa göstermelik mi oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiremit (3 yıl önce)
    Büyükşehir belediyesine olumsuz haber yaptığınızda daha çok dikkat çekip daha çok tıklandığınız farkındayız ama bu politikanız da sıradanlaştı haberiniz olsun ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (3 yıl önce)
    Yine büyükşehir belediyesenin bi haberi, ve rol yine @malatyahaber de işiniz gücünüz yok büyükşehir bld eleşitiriyorsunuz yalan yanlış haberlerle. Bi ilçe belediyelerine bakın neler oluyor bırakın aryık bi şey tutturamayacaksınız büyükşehirden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mikail (3 yıl önce)
    Önce Fahri Kayahanda ki manavların işgal ettiği kaldırımları denetlesinler,görme engelli vatandaşların kullandığı sarı yolları bile işgal etmişler. Ah keşke fotoğraf yüklenebilse de size de gösterseydim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rekorcu (3 yıl önce)
    Dünyada bir ilk lütfen rekor sayıda denetim yapıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (3 yıl önce)
    Ya adamlar ne güzel perşembe günleri gelip pazar giriş çıkışlarında trafiğin yoğun olduğu çeşmekeş olduğu saatlerde sağolsunlar trafiğin akışını sağlıyorlar bunun neresi göstermelik anlayamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Trafik (3 yıl önce)
    Ana arterlerde yol ile ilgili parklanmalara emniyet bakıyor.Fakat o fotoğraftaki denetim perşembe pazarının girişi'nde pazar trafiğinin aksamaması ve toplu taşıma araçlarının aksamaması için yapılan rutin denetimdir.trafik zabıta kaldırım üzerinde yaya geçişini engelleyen araçlara,otobüs duraklarına park eden araçlara vs..müdahale eder.aynı zamanda park metre uygulaması olan yerlerde bir çok esnaf abonman uygulamasını seçtiğinden malum ücretini ödediği için işyeri önüne duba vb.malzeme bırakır kiii başka sürücü gelip park etmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    sanayide durum daha içler acısı.10gün önce iki sefer şikayet ettim yeşilyurt belediyesine hiç bişey çıkmadı.otomasyon caddesinde anayolu ağaç yıkarak tek şeride düşürdü adamlar.zabıtalar sözde uyardı çay icip gittiler.bugün şikayet ettim çay içmeyede gelmedi zabıta.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Zabıtalar belediyeye bağlıdır, adamını bulan kaldırıma çekmece de koyar halı da atar,cezayı da sildirir
    0
    0
    Yanıtla
  • Üç milyon kilometre park denetimi yaptık. Dünyada ilk biz yaptık. Rekor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çımıhtılı (3 yıl önce)Selami isimli kullanıcı yorumuna
    ???
    0
    0
    Yanıtla