SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ben Sözümün Arkasındayım"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde AKP İl Başkanlığının programladığı, Hanımınçiftliği Mahallesinde bir partilinin evindeki ziyarette sohbet ederken çekim yapılıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti öncesinde servis edilen, depremin nedeniyle ilgili “azma” ifadesinin geçtiği konuşmasının arkasında olduğunu bildirdi. Gürkan, “Orada da sözümüzün önündekini kestiler. Ben sözümün arkasındayım ‘azmak’ kelimesi, tabiatın kendi değerlerine ihanet etme hadisesidir.” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Beyaz TV’de katıldığı program da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gürkan, programda Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Hanımınçiftliği Mahallesinde parti programı kapsamında bir partilinin evinde vatandaşlarla sohbet ederken, gizlice çekilen ve konuşmasının ön kısmı kesilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın son Malatya ziyareti öncesinde de kamuoyuna servis edilen video kaydı ile ilgili soruya da yanıt verdi.

-“Ben sözümün arkasındayım, ‘azmak’ kelimesi, tabiatın kendi değerlerine ihanet etme hadisesidir”

Gürkan, “Sözümüzün bütünde dedim ki, Rahman Suresinde, dünyanın denge üzerine kurulduğunu, yani bitkilerin, hayvanların, canlıların dünya üzerinde herkesin bir hakkı olduğunu buna dikkat etmemiz lazım. Benim keşkem yok. Benim ruhsat verdiğim ağır ve orta hasarlı olan varsa gelsin. Belediye olarak yaptırdıklarımdan hafif hasar da yoktur. Ama biz o dönem de de özellikle tarım arazilerinin imara açılmaması, yüksek imar verilmemesi noktasında, her beş katta ayrı bir bodrum olması noktasında, mağaza yapılacak diye kolonları kaldırma noktasında, konut alanlarının altına fırın yapılmaması noktasında bunu tek tek izah ettik. Orada da sözümüzün önündekini kestiler. Ben sözümün arkasındayım, ‘azmak’ kelimesi, tabiatın kendi değerlerine ihanet etme hadisesidir.” İfadelerini kaydetti.

-‘Bir metruk yerde pazarlanması doğru bir şey değildi”

Gürkan, yapımı devam eden Kayısı Ticaret Merkezi'ne de değinerek, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak baktığımızda, yatırımlar noktasında 81 ilde en üst seviye de yatırım yapan belediyelerden bir tanesiyiz. Sadece Dünya Kayısı Ticaret Merkezinin maliyeti  6 milyarı TL’nin üzerinde bir rakam, bir proje. Dünya kayısının başkenti Malatya’dır. Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 80’nine yakını Malatya’da üretilmektedir. Dünya markası güneşin altın yumurtası diye tabir ettiğimiz kayısının, bir metruk yerde pazarlanması doğru bir şey değildi. Biz Malatyalılar olarak misafirlerimizi kayısı pazarına götüremiyorduk. Şuanda çok modern anlamda Dünya Kayısı Ticaret Merkezi yaptık.” dedi.

malatyahaber.com- Beyaz TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • 1Vatandaş (8 ay önce)
    Lakin belediye başkanına gelene kadar Malatyayı depremin ilk gününden beri sahipsiz bırakan vekilleri tekrar seçen yüce akıl abideleride sırtlarına kırbaç vurulsa ses etmemeli hak ediyorsunuz olan bize oluyot sayenizde ne diyelim coğrafya kaderse böylesi olmaz olaydı .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş (8 ay önce)
    Bir insan kendinden vatandaşı ancak bu kadar soğutabilir başkan gurur abidesi maşallah. Gururlu başkanım her taraf pislik ve toz şu şehri düzenli olarak sulasanız birçok nokta karanlık lambalar yanmıyor şu aydınlatmayı bir yapabilseniz belediyeye bağlı mesire alanları pislik içinde üstelik ücretli buralara bir el atsanız vb. birçok basit şekilde çözülecek problemlere bir el atsanız fena olmaz mı keşkesiz başkanım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (8 ay önce)
    Sen ve yandaşlarının ulusal medyaya bir şekilde erişip, kendini aklamaya ekmeğini ballandırmaya çalışıyorsun. Ama adının bile bu şehirden silineceği ağza alınmayacağı hayırla yad edilmeyeceğin günleri özlemle bekliyoruz. Kendine Başkan. Dijital ortamda bir resimi ses kaydını videoyu silmediği sürece kendi kendi kendine silinemeyeceğime inanan ama ahirette kendi uzunlarımızın aleyhimize şahitlik edeceğine inanmayan,bağırsan sesin Çin’e gitmeyeceğini bilip telefonla sesini ötelerce uzağa duyurabileceğini bilen ama bunu hiç sorgulamamış olan, söylediğimiz yaptığımız her şeyin önümüze dikileceğine inanmayan gafiller. Gönül isterdi iyi insanlar güçlü olsun adalet bu dünyada da hakim kilinsin ancak bir ahiret var. İster maddi ister manevi olarak inanın kötü ruhlar cezasız kalmayacak.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • osman (8 ay önce)
    burada elestirenler laf soyleyenler secimde full oy vermezse ben de birsey bilmiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Yeter yav yeter doğanın dengesine uymamış öylemi Malatya halkı seni bu insanlar niye seçti bostan başına on iki ön üç kat imar izni ver diyemi seçti akrabalarından isim veriyorum yorum yayınlanmıyor lise mezunu olan kişiyi memur yap sonra vasıfsız olan bu kişiyi müdür yap bunun gibi onlarca vakayla malatya yi vasıfsız kişilerin eline bırak doğanın dengesini sen değil biz mi bozuyoruz. Yönetemediniz imar izinleri niz denetimsizlik Malatya'nın dengesini bozdu ve sonuç ortada daire başkanı yaptığın kişilerin ayağının altında belediye arabaları istedikleri gibi gezerler sonra bize azmis dersiniz. Belediye ve ekibi işlerini düzgün yapsa görevler işin ehline verilse emin ol böyle olmayacaktı. Malatyalı son dört belediye başkanı bitirdi el birliği ile ve kimse suçta kabul etmiyor ve bizlere azgın deniyor ilahi adaleti bekliyoruz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bu kardeşin yorumunun nesini beğenmediniz, gayet olanı yazmış, sevmekle savunmayı karıştırmayın, seversiniz, gönül borcunuz olabilir bir insana ama bu gerçeği inkar ettirmemeli insana.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deniz (8 ay önce)
    Başkan Selahattin Gürkan'ı tanımam bilmem ama şöyle bir gerçek var söylemeden geçemeyeceğim; Selahattin Gürkan'a yaptığınız ağır eleştirilerin bir tanesini mevcut hükumetin Malatya milletvekillerine neden yapmıyor sunuz ? Yada yapamıyor sunuz? Şuan iktidarda olup bütün imkanları ellerinde bulunduran ve en önce Malatya için canla başla çalışması gereken, milletvekillerine tek kelime etmiyor sunuz!! Aslında sahada onların olması gerekiyor, onların sokak sokak, cadde cadde gezip insanların dertlerini dinleyip çözüm bulmaları gerekiyor. Adamlar tenezzül edip kimseyle muhatap olmuyorlar neden biliyormu sunuz? Bu 4 milletvekili diyor ki;" Ne yaparsak yapalım bu halk bize oy veriyor. Neden sokak sokak gezip milletin ağlamasını, sızlamasını dinleyelim ki, neden tozun toprağın içinde kendimizi yoralım ki, gerek yok diyorlar" Ne yaparlarsa yapsınlar siz en erken seçimde koşa koşa bu milletvekillerine ve mevcut hükumetin belediye başkan adayına oy vereceksiniz. Adamlar bunu biliyorlar ve sizi emin olun umarsamıyorlar.Ne arasanız kendinizde arayın eyy Malatya halkı!! Hesap sorulması gereken herkesten hesap sorun, sormanız da gerekiyor! Koşa koşa oy verip, akabinde diğer seçime kadar eleştirip, ağlayıp seçim geldiğinde yine koşa koşa oy vermeyin isterseniz. Bir döem bile mevcut hükumeti cezalandırmadınız, bir dönem oy vermeyerek kendinizi naza çekseydinz bugün durum daha farklı olurdu. Ne demişti Bukowski: Ormanlar yok oluyordu; Ama ağaçlar balta’ya oy vermeye devam ettiler .Çünkü sapı tahtadandı ve kendilerinden sandılar.. Bana kızmayın böyle yazdım diye bunlar çoğu insanın hala uyanamadığı, algılayamadığı acı gercekler. Saygılar....
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Murat (8 ay önce)
    Sayın başkan şimdi diyorsunuz bostanbasi tarım arazisi yüksek kat verilmesi hata depremden sonrada bostanbasindaki yuksekkatli Evlere milli hasar yıkılmasın diyordun agir hasarli Evlere daire sayısı fazla olanların ve rant peşinde koşanların itirazı üzerine agir hasarli evimiz orta hasara çevrildi buna ne diyeceksin.Yerinde donusum diyorsunuz doksan daireli siteye nasil dört veya beşli katli bloklar nasil sığacak en iyisi güçlendirme işinden vaz gecin ve tokiden ev verinki insanlar huzurlu ve korku içinde yaşamasın.onbir ve önemi katli binayi nasil guclendireceksin akıl işi deyil olsa bile insanlar huzur içinde değilde hergun korkuyla yaşayacak.Belediyenizde çalışan müdürü siteye baskan yapmışlar oda kafasına göre binayi tahlil ve analiz yaptırmış binamız sağlam diyor ve ev sahiplerinden daire başı sekizinci tl para istiyor.Bu yetmezmiş gibi bomboş olan siteden huzur hakkı adı altında besbintl yonetim para alıyor.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Akçadağlı (8 ay önce)
    Sayın başkan togg havası, çakarlı panelvan havası, ekmeğe ulaşıma sürekli zam yapma hevesi, ha birde depremzedelere şunuda yapıyoruz, bunuda yapıyoruz gibi göstermelik beylik laflar. Malatya için ne yaptın acaba?
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Malatyam (8 ay önce)
    Sayın başkan gerçekten böyle tek korumayla halkın içinde geziyor mu? Nereye gitse, ne yapsa cakarli araclar, avaneleri ondan önce gelip bir süre caka satıyordu
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mustafa (8 ay önce)
    Bu konuda sayın Gürkan haklı ağır hasarlı binayı az hasara çevirip 10. 15 bin kiraya vermek nedir veya 2 milyona satmak nedir 10 liralık malı 100 liraya satmak nedir 100 bin liralık arabayı 300 bin kiraya satmak nedir denetim yok diye serbest ekonomi diye böyle yapmak nedir bence zalımlıktır insanı değildir ama denetim yok herkes kafasına göre yazıp çiziyor fiyat belirliyor merhamet yok korku yok vicdan yok kazanma hırsı çıkar herşeyin önüne geçmiş hak hukuk insanı değer bitme noktasında adam kayırma hasızlık hat sayfada Allah yardımcımız olsun emanetimiz Allah'a
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Tamam diyelim ki senin dediğin gibi diğer başkanlar suçluydu,sen Elazığ depreminden sonra zahmet buyurup Malatya da kactane bina altı kontrol yaptırıp uygun olmayanlarin ruhsatını iptal ettin
    %96
    %4
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    başkan kendisine oy verenlerin sevdiği dili bilir.buna göre konuşur.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatya44 (8 ay önce)
    Başkan başından sonuna kadar haklı. Son zamanlarda insanları para hırsı bürüdü. Para hırsı ile insanlara çürük evler yapılıp satıldı. Bunun başında da eski vekiller ve belediye başkanları merkez ilçe beledige başkanları. Halka hizmet etmek için çıktıkları yolda para kazanmak için yaptıkları evler göz önünde daha içine oturulmadan yıkıldı. Sırf kendi arsası depre kazansın diye bataklık alanı imara açan buna 16 kat veren belediye başkanı zaten durumları iyi. Milleti evüne ocağına bir ömürlük birikimine sırf iki kurul kazamak içi göz diktiler. Alın size azmanın en büyük kanıtı.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • yıldırım (8 ay önce)
    olmazzz olmazzssa olmazz olmazz olmuyacakta malesef olmaz olmazz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Gönül (8 ay önce)
    Sizlerin yüzünden memleket Ankara dan görünmüyor bunu Meb bakanı söylüyor neymiş efendim Malatya’ya gelen sanki hiç deprem olmamış gibi görmüş eğer ak parti seni göstersin sülalemden bir tane oy çıkmaz insanın yaratılış gayesinde hata yanlış eksik yapmak varken ben hatasızım diyorsun neyse fazla söze gerek yok şeçimlere az kaldı inşallah
    %69
    %31
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 ay önce)
    Sayın başkan madem sözünüzün arkasındasınız, bu azanlar grubuna uygunsuz yerlere imar izni veren belediye yetkilileri de dahil mi? Eğer dahil ise vatandaşın canına kasteden bu insanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundunuz mu? Suç duyurusunda bulundunuz ise kaç tanesi yargılanıyor?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Selahattin Başkan yaptığın bir hizmet yok sen zulüm için gelmişsin Malatya’nın başına ne hizmetinden bahsediyorsun deprem günü ekmek ve su Elazığ’dan geldi yiyecek bulamadı bu millet senin rahatın yerinde tabi garibanın halinden anlamazsın anlamadında senin çocuklarının rahatı yerinde torunlarının rahatı yerinde size göre ne var bugün belediyede çalışan personele 14.000 tl maaş veriyorsun ev kirası olmuş 10.000 tl bu allahtan reva mı azmak budur Selahattin başkan vebal budur Selahattin başkan senin hesabın varsa Allah’ında hesabı var bu kadar insanın bedduası gün gelir karşına çıkar….
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Vural çelik (8 ay önce)
    Var başkan gelsin demişsin ya var benim aldığım ev 2022 sonunda 4 katlı güneş grup inşaat yaptı belki tanırsınız 4 ay otura bildim ev ağır hasarlı üniversite raporuda var çevre bakanlığı raporuda hepsinde yapı denetim hatası kolon eksikliği mütahit mimar malzeme hatası var kim verecek hesabıvar 4 katlı bina ağır hasarlı ben Malatya'yı terk etmek zorunda kaldım hesabı kim verecek
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yav kardeşim hepimiz deprem zedeyiz hepimiz zarar gördük ama doğruları söylememiz lazım Büyükşehir Belediyesi sadece AVM statüsündeki yerlere ve belediyenin yağtığı projelere RUHSAT verir. Bilmiyorsan bişey diyemiyorum ama DOĞRULARI SÖYLÜYELİM....
    %19
    %81
    Yanıtla