Malatyasporun önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan olağanüstü kongresi öncesinde İstanbulda Cumartesi gerçekleştirilecek toplantıyla ilgili değerlendirmeler yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, bu görüşmelerin sonunda olumlu sonuç alacaklarına inandığını bildirdi. Daşöz, başkanlık için alternatiflerden biri olan Kavuk ailesi ile yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini de belirtti.
15 Kasım Perşembe gecesi TV Malatyanın Spor Müdürü Mustafa Bulaşmazın sunduğu Spor Sayfası adlı programa telefonla bağlanan Vali Daşöz, 17 Kasım Cumartesi günü İstanbulda yapılacak olan toplantıya ilişkin özetle şunları söyledi:
Cumartesi günkü toplantı öncesi işadamlarının birçoğuyla görüştük, telefon görüşmesi yaptık. O toplantıda amacımız ilk etapta; bir sıcak kaynak temini, iki mümkünse yeni bir yönetimin oluşturulması. Şu ana kadar ortaya çıkmış net bir durum var. Ama konuştuğumuz arkadaşların büyük çoğunluğu bu toplantıya katılacaklarını söylediler. Arkadaşlarla görüşüyoruz. Amacımız, çabamız inşallah Cumartesi günü hem İstanbul, hem de İstanbul dışındaki arkadaşlarla yapılacak görüşmeler sonunda yönetim adayının çıkması, hiçbir şekilde kulübün Pazar günü yapılacak genel kurulda yönetimsiz kalmamasıdır. Camia ve şehir olarak bunu başarmaya mecburuz.
Hakim arkadaşımız, Kayyum Heyeti başkanını davet edip, Pazar günü yönetim çıkmaması halinde kulübün feshi yoluna gidileceğini bildirmiştir. Bizim bütün çaba ve görüşmelerimiz, bu sona varılmasını engellemektir. Öncelikle iyi bir yönetim kadrosunun ortaya çıkarılabilmesini hedefliyoruz. Bir B planı anlamında da takımı yönetimsiz bırakmayacak bir oluşumun mutlaka ortaya çıkarılmasıdır. Çıkmaması hepimiz için üzüntü nedeni olur.
Bu şehrin potansiyel olarak hiçbir sorunu yok. Bunun enerjiye dönüşmesi sorunu var. İnşallah diyorum sağduyu hakim olur. Bugün 50ye yakın telefon konuşması yaptık. Hepsiyle benzer şeyler konuşuyoruz. Hepsi de haklısınız diyor. Madem öyle düşünüyoruz, somut bir şeyler olması lazım. Onlar iyi yönetim diyorlar. Ben de iyi bir yönetim oluşturun diyorum. Gelin beraber liste yapalım diyorum. Temenninin ötesine geçilmesi gerekiyor. Herkes iyi yönetim olmasını ister. İyi yönetim için ne gerekiyorsa, kimlerin olması gerekiyorsa, listeye yazın, bunları ikna edelim diyoruz. Böyle deyince, sorun başlıyor. Aman bizi muaf tutun diyorlar. Bu minval üzerine konuşuluyor. Cumartesi günü de bunları konuşacağız.
İlimizin dışarıdaki önemli marka isimleriyle görüştük. Onlar toplantıya geleceklerini söylediler. Halkın potansiyel olarak gördüğü isimlerle, milletvekilleriyle görüşüyoruz. Belediye başkanımızla bugün bir telefon görüşmesi yaptık, bir kez de bir araya geldik.
Şu an için umutsuz değilim ben. Umutsuz olmamamız gerekiyor. Umutlanmamız için bazı olumlu gelişmeler olduğunu söyleyebilirim. Biz camia olarak kenetlenebilirsek bu iş düzelecek.
Pek çok yönetim adayı, biz bu basınla uğraşamayız diyorlar. Diyorlar ki hem paramızı koyacağız, hem eleştirileceğiz, hem küfür yiyeceğiz diyorlar. Her tarafı dörtbaşı mamur ikna etmek de mümkün olmuyor.
Biz, camia, kurumlar, adaylar, yönetim, basın olarak birlik olunmalı. Görüş ayrılıkları hiç değilse belli bir zaman bir kenara kaldırılmalı. O zaman bu adaylar daha fazla cesaretleneceklerdir.
KAVUKLAR KONUSU..
Vali Daşöz, Malatyaspor yönetimi için son günlerde isimleri öne çıkan Kavuk ailesinin büyüğü Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ve Malatyasporun Hikmet Tanrıverdi yönetimi dönemindeki başkan vekili olan oğlu İlhan Kavukla yapılan görüşmelerle ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:
Mehmet beyle biz bu konuyu en az 5 defa filan konuştuk. Konu gündeme gelmeden önce de konuşmuştuk. Birkaç ay önce de konuştuk. İlhan beyle de birkaç defa görüştük. Onlarla kendi düşüncelerini, nasıl yapacaklarını konuştuk. Onların da olumlu düşünceleri ama birtakım kaygıları da var. Belediye başkanımızla da Mehmet bey kendi aralarında görüştüler. Mehmet bey inşallah şartlar oluştuğunda kişisel kanaatim kazanç olur. Mehmet bey, Yeşilyurt belediye başkanı olması nedeniyle yasalar gereği zaten kulüp başkanlığı yapamaz. Ama Mehmet beyin böyle bir şeyin olgunlaştırılmasında çok önemli rol oynayabilir. Belki İlhan bey olabilir. Mehmet bey, kendisi aktif olarak işin içerisinde olabilir. Onların benimle paylaştıkları düşünceleri var. Tabi bu bir seçenek. Henüz kesinleşmiş bir durum yok. Sanıyorum şartlar bir noktaya gelirse, onlar seçenek olur.
MALATYA+İSTANBUL..
Vali Daşöz, Malatyaspor yönetiminin sadece Malatyadan oluşturulması gibi dile getirilen bazı düşünceler olduğu değerlendirmeleriyle ilgili olarak da Ben şunu söyleyeyim. Malatyanın en büyük gücü Malatya+ İstanbuldur. Malatya veya İstanbul değildir. Bizim İstanbul ile bağlarımızı şehir olarak güçlendirmemiz lazım. Eğer İstanbulla bağlarımız koparsa, sonraki jenerasyonda hiçbir hemşehrimiz buraya gelmemeye başlar. Onun için bizim en ideal şekli Malatya+İstanbul olarak görmemiz lazım.
Yönetim için çoğunluk buradan olur, ordan olur, bu ayrı. Yani 20 kişilik yönetimin 13 tanesi buradan olur, gerisi İstanbuldan olması lazım.
Kişisel kanaatim Mehmet Kavuk bey olması halinde Malatya için güzellik olur. Ama iki grupla daha benzer şekilde görüşmeler oluyor. Malatyanın çıkaracağı çok iyi yönetimler, potansiyel olarak var. İlimizin yetiştirdiği öyle değerler var ki. LC Waikiki, Tuna Çelik, Nalbant grubu.. Böyle insanlarımızdan bir grup oluşturulsa öyle güçlü bir yönetim olur ki. Ama biz görüştük, bunlar işin içinde olmayacaklarını söyledikleri için biz olabilecekleri konuşuyoruz.
İyi güvenilir isimlerden oluşmuş bir yönetim olursa, bu yönetim kurum ve kuruluşların, halkın, medyanın desteğini alırsa Malatyaspor bu günleri atlatır ve çok büyük bütçelere gerek olmaksızın bu takımı yönetir. Çünkü epeyce yapılmış hatalar da var geçmişte. Birleştirici olmamız büyük önem taşıyor.
Toplantıda yeterli miktar kaynak yaratmasak bile gelecek müstakbel yönetimin işini rahatlatacak, onlara maddi rahatlama için bir şey ifade edecek kaynak yaratılırsa, o bile fayda olur.
Davet edilmemiş olsa bile insanların oraya gelmelerini ve destek olmalarını bekliyoruz.dedi.
SÖZDE Mİ YOK?
Bu arada, Malatyada belediye başkanı ile yapılan görüşmelerde, Emniyet Müdürlüğünün yıllık 8 trilyon civarında bir gelir elde edilebileceğine ilişkin rapor hazırladığı parkmetrelerin devreye sokulması ve bunun Malatyaspor için işletilmesi yolunda söz istendiği, ancak bu konuda başkanın bir söz vermemesinin, yönetim adaylarının tereddüdünü artırdığı öne sürüldü.