SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beydağı Eteklerinde Dağ Keçisi Sürüsü

0
Güncellendi - 2020-12-28 04:39:13
Beydağı Eteklerinde Dağ Keçisi Sürüsü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da sürü halindeki dağ keçileri görüntülendi.

Beydağı eteklerinde, yaşamını sürdüren koruma altındaki dağ keçileri, zaman zaman yüksek noktalardan köy, ilçe ve şehir merkezine yakın noktalarına kadar iniyor.

Bu durumu fırsata dönüştüren vatandaşlar ve doğaseverler de ilgiyle izledikleri dağ keçilerini cep telefonları kamerası ve fotoğraf makineleriyle sürü halinde görüntüleme fırsatı buldu.

Yerleşim yerlerine yakın bölgelere inen dağ keçileri, Beydağı'nda kar yağışının olmadığı alanlarda otladıktan sonra yeniden zirvelere doğru giderek gözden kayboldu.

İnönü Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Koordinatörü ve Doğa Sporları Eğitmeni Fatih Mehmet Çubuk, AA muhabirine, dağ keçileriyle karşılaştığı için mutlu olduğunu söyledi.

Yaban keçileriyle karşılaştığında hemen kamerasını açıp kaydetmeye başladığını aktaran Çubuk, şunları kaydetti:

"Doğa sporlarıyla ilgilenen İnönü Üniversitesinde okuyan öğrenci arkadaşlarımızın arasında doğa bilincini yaymaya ve doğa konusunda daha duyarlı olmaları konusunda doğa eğitimleri veriyorum. Bu görüntüler bizim için ders niteliğe. Uzun yıllardır gittiğim bu bölgede oluşan bilinç sayesinde bu keçileri görmeye başladık. Doğaya saygılı olursan ve ona iyi davranırsan mutlaka karşılığı görüyorsun. Biz bu keçileri gördüğümüzde onları olabildiğince ürkütmemeye ve rahatsız etmemeye çalıştık. Doğaya ve doğada yaşayanlara saygılı olalım."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Mustafa (3 yıl önce)
    Halen anlamıyorum. Bir canlıyı yok etmekten nasıl bir zevk alıyorlar. Ben bu cani avcılara hakkımı helal etmiyorum. Bunun ihtiyaç olduğu dönemler olabilir mesela bir tür fazla sayıya ulaşır başka bir tür üzerinde baskı oluşturur zaruri hale gelir. Ama bunun dışındaki hallerde hele ki böyle nadir görülen canlıları öldürmek tam anlamıyla cinayetten başka bir şey değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • çakırrr (3 yıl önce)
    Bu hayvanları,başka hayvanlardan korumak için gerekli tedbirler alınmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram akgeyik (3 yıl önce)çakırrr isimli kullanıcı yorumuna
    süpersin kardeş
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Bir konuya dikkat çekmek istiyorum yorumlarda hayvan katliamı konusunda bahsedilmiş hepside haklılar. Bu bölgede yani BEYDAĞI KARAGÖZ bölgesinde yıllardan beri ÇEVRE KATLİAMI YAPILIYOR dur diyebilen varmı yazıklar olsunnnnnn. Sanki memlekette dağ taş kalmadı taş ocağı için içim sızlıyor bir dogasever Beydağı aşığı olarak. Yıllardan beri Malatya Haberde Beydağı ile ilgili hangi haber geçse yazarım lütfen ne olur bu çevre katliamını durdurun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Lütfen yerlerini tam olarak yazmayın. Doğal döngüsünde yaşayıp hayat döngülerini tamamlasınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (3 yıl önce)
    Doğaya yem bırakılmalı yazık bu hayvanlara. Eğer bunları avlarsa 10 yıl hapis verilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • M. Kadıoğlu (3 yıl önce)
    Malatya yazılı ve görsel basınımızdan özellikle çok rica ediyorum lütfen bunları haber yapmayalım ; avcılar tarafından veya tarım orman bakanlığı para karşılığında katledilmesinler bu hayvanlar doğal yaşamın güzellikleri Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğa tutkunu (3 yıl önce)
    Şu güzelliği bahşeden yüce yaratıcıya şükür...bunları avlayan canidir..
    0
    0
    Yanıtla
  • gakko (3 yıl önce)
    Konum ve yer bilgisi verilmemeliydi, bazı hayvanlar bu canlılara zarar verebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANOĞLU (3 yıl önce)
    Bari konumda atında avcılar aramakta zorlanmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (3 yıl önce)
    Avcılar görmesin 1 aya 1 tane kalmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahit (3 yıl önce)
    Bu nasıl habercilik anlayışı konum bilgisi de at avcılar gelip vursun
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Avcılar uzak dursun. Bu hayvanların çoğalması için çalışma yapılmalı.
    0
    0
    Yanıtla