Bingöl Belediyesi, "Çevreye Duyarlı Bireyler Projesi" kapsamında hizmet damgalı (gri) pasaportla yurtdışına giden ve geri dönmeyenlerle ilgili kendilerine yönetilen iddiaları yalanladı.
Belediyeden yapılan açıklamada, son günlerde bir dernek tarafından hazırlanan ve Malatya Yeşilyurt Belediyesi işbirliğiyle yürütülen "Çevreye Duyarlı Bireyler" projesi kapsamında gri pasaportla yurtdışına giden ve geri dönmeyenlerle ilgili haberlerin ulusal, yerel ve sosyal medya organlarında sıklıkla paylaşıldığı anımsatıldı.
Söz konusu haber ve paylaşımlar üzerinden Bingöl Belediyesine yönelik asılsız ve mesnetsiz ithamlarda bulunulduğu belirtilen açıklamada, "Kamuoyu bilmelidir ki, Bingöl Belediyesinin bu proje ve soruşturma konusu olaylarla hiç bir ilgisi bulunmamaktadır." denildi.
Bahse konu projenin bugüne kadar belediye meclisinde gündeme gelmediği gibi bu doğrultuda alınan hiçbir meclis kararı veya hayata geçirilen hiçbir projenin olmadığı aktarılan açıklamada, şunlar yer aldı:
"İddiaların merkezinde yer alan Ali Ayrancı'nın Belediyemiz personeli olması üzerinden kurumumuzun itham edilmesi ve zan altında bırakılmasını kabul edilemez buluyor, olayın gündeme gelişinin hemen akabinde ilgili personel hakkında soruşturma başlatılıp, görevden uzaklaştırılmıştır. Yine bu personelin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde çalıştığı ve buna bağlı ileri sürülen çeşitli iddialar da tamamen asılsızdır. Bahse konu personel İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde değil uzunca zamandır Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışmaktaydı. Başta belediyemiz olmak üzere ilimiz üzerinden yürütülen kirli ve bir o kadar mesnetsiz propagandalara itibar edilmemesini diliyor, bireysel suçların kurumlara ve topluma mal edilmemesi gerektiğinin altını çizmek istiyoruz."
Suçlamayı kabul etmemişti
Yeşilyurt Belediyesi’nin, Kişisel Gelişim Dünyası Derneği üzerinden yaptığı paravan proje ile Almanya’ya gönderilen ve Türkiye’ye dönmeyen 43 kişinin, Almanya’ya gönderilmesi skandalında, teklifi Yeşilyurt Belediyesi'ne getirdiği ve organizasyonda baş rolü oynayan isimlerden biri olduğu iddia edilen Bingöl’ün Servi Beldesi Eski Belediye Başkanı Ali Ayrancı (fotoğraftaki), olayla ilgisinin sadece Yeşilyurt Belediyesi’nden aldığı davetle geziye katılması ve öngörülen süre içinde Türkiye’ye dönmesi olduğunu vurgulayarak, “Bunun dışında hiç bir konuyla ilişkim yok. Almanya gezisine katılıp da dönmeyen kişileri kesinlikle görmedim ve tanımıyorum” diye konuşmuştu.
Bingöl Sürmanşet Gazetesi’ne konuşan ve “Geziye katılma” dışında hakkındaki tüm iddiaları yalanlayan Ali Ayrancı, “Ben bu uçak gezisi haricinde kesinlikle herhangi bir işlem yapmadım. Bahsi geçen proje ile hiç bir alakam olmadığı gibi yapılan projenin meclis kararı ile alınan ve Valilik tarafından onaylı proje olmasından dolayı söz konusu geziye katıldım. Yapılan gezi içerisinde bahsi geçen geziye katılıp da geri dönmeyen kişileri kesinlikle görmedim ve tanımamaktayım. Projenin hiç bir safhasında dahlim söz konusu dahi değildir. Bu nedenle tarafıma yapılan suçlamaların tamamı asılsızdır” demişti.
Gezi programı çerçevesinde Yeşilyurt Belediyesi’nden iki başkan yardımcısı ve “bir kaç belediye personeli” ile birlikte Almanya’ya gittiğini söyleyen Ali Ayrancı, gidiş – dönüş uçak biletlerinin de geziye davet eden sponsor firma tarafından değil, Yeşilyurt Belediyesi tarafından alındığını söyledi. Ayrancı, “Gezi programı tarafımca incelendiğinde Belediye Başkanlığında Belediye Meclisi kararı alındığını ve söz konusu projeye Valilik onayı alındığını gördüm. Akabinde gezi programı için benden pasaport çıkarılabilmesi için bilgilerim istendi, kendilerine bilgileri ilettikten sonra tarafıma hizmet pasaportu çıkartılıp gidiş dönüş uçak biletlerim ile birlikte tarafıma gönderdiler” iddiasında bulunmuştu.
Bingöl, AA- malatyahaber.com