SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bingöl Belediyesi, 'Organizatör'ü Görevden Aldı

0
Güncellendi - 2021-04-21 01:48:10
Bingöl Belediyesi, 'Organizatör'ü Görevden Aldı
A- A+ PAYLAŞ

Bingöl Belediyesi, "Çevreye Duyarlı Bireyler Projesi" kapsamında hizmet damgalı (gri) pasaportla yurtdışına giden ve geri dönmeyenlerle ilgili kendilerine yönetilen iddiaları yalanladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, son günlerde bir dernek tarafından hazırlanan ve Malatya Yeşilyurt Belediyesi işbirliğiyle yürütülen "Çevreye Duyarlı Bireyler" projesi kapsamında gri pasaportla yurtdışına giden ve geri dönmeyenlerle ilgili haberlerin ulusal, yerel ve sosyal medya organlarında sıklıkla paylaşıldığı anımsatıldı.

Söz konusu haber ve paylaşımlar üzerinden Bingöl Belediyesine yönelik asılsız ve mesnetsiz ithamlarda bulunulduğu belirtilen açıklamada, "Kamuoyu bilmelidir ki, Bingöl Belediyesinin bu proje ve soruşturma konusu olaylarla hiç bir ilgisi bulunmamaktadır." denildi.

Bahse konu projenin bugüne kadar belediye meclisinde gündeme gelmediği gibi bu doğrultuda alınan hiçbir meclis kararı veya hayata geçirilen hiçbir projenin olmadığı aktarılan açıklamada, şunlar yer aldı:

"İddiaların merkezinde yer alan Ali Ayrancı'nın Belediyemiz personeli olması üzerinden kurumumuzun itham edilmesi ve zan altında bırakılmasını kabul edilemez buluyor, olayın gündeme gelişinin hemen akabinde ilgili personel hakkında soruşturma başlatılıp, görevden uzaklaştırılmıştır. Yine bu personelin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde çalıştığı ve buna bağlı ileri sürülen çeşitli iddialar da tamamen asılsızdır. Bahse konu personel İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde değil uzunca zamandır Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışmaktaydı. Başta belediyemiz olmak üzere ilimiz üzerinden yürütülen kirli ve bir o kadar mesnetsiz propagandalara itibar edilmemesini diliyor, bireysel suçların kurumlara ve topluma mal edilmemesi gerektiğinin altını çizmek istiyoruz."

Suçlamayı kabul etmemişti

Yeşilyurt Belediyesi’nin, Kişisel Gelişim Dünyası Derneği üzerinden yaptığı paravan proje ile Almanya’ya gönderilen ve Türkiye’ye dönmeyen 43 kişinin, Almanya’ya gönderilmesi skandalında, teklifi Yeşilyurt Belediyesi'ne getirdiği ve organizasyonda baş rolü oynayan isimlerden biri olduğu iddia edilen Bingöl’ün Servi Beldesi Eski Belediye Başkanı Ali Ayrancı (fotoğraftaki), olayla ilgisinin sadece Yeşilyurt Belediyesi’nden aldığı davetle geziye katılması ve öngörülen süre içinde Türkiye’ye dönmesi olduğunu vurgulayarak, “Bunun dışında hiç bir konuyla ilişkim yok. Almanya gezisine katılıp da dönmeyen kişileri kesinlikle görmedim ve tanımıyorum” diye konuşmuştu.

Bingöl Sürmanşet Gazetesi’ne konuşan ve “Geziye katılma” dışında hakkındaki tüm iddiaları yalanlayan Ali Ayrancı, “Ben bu uçak gezisi haricinde kesinlikle herhangi bir işlem yapmadım. Bahsi geçen proje ile hiç bir alakam olmadığı gibi yapılan projenin meclis kararı ile alınan ve Valilik tarafından onaylı proje olmasından dolayı söz konusu geziye katıldım. Yapılan gezi içerisinde bahsi geçen geziye katılıp da geri dönmeyen kişileri kesinlikle görmedim ve tanımamaktayım. Projenin hiç bir safhasında dahlim söz konusu dahi değildir. Bu nedenle tarafıma yapılan suçlamaların tamamı asılsızdır” demişti.

Gezi programı çerçevesinde Yeşilyurt Belediyesi’nden iki başkan yardımcısı ve “bir kaç belediye personeli” ile birlikte Almanya’ya gittiğini söyleyen Ali Ayrancı, gidiş – dönüş uçak biletlerinin de geziye davet eden sponsor firma tarafından değil, Yeşilyurt Belediyesi tarafından alındığını söyledi. Ayrancı, “Gezi programı tarafımca incelendiğinde Belediye Başkanlığında Belediye Meclisi kararı alındığını ve söz konusu projeye Valilik onayı alındığını gördüm. Akabinde gezi programı için benden pasaport çıkarılabilmesi için bilgilerim istendi, kendilerine bilgileri ilettikten sonra tarafıma hizmet pasaportu çıkartılıp gidiş dönüş uçak biletlerim ile birlikte tarafıma gönderdiler” iddiasında bulunmuştu.

Bingöl, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Biz iş yaptık 2019 dan beri paramızı alamadık adam vurgunun büyüğünü yapmış sadece görevden almışlar ne Güzel dünya
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Zamanında girmedik belediyeye bizde köşeyi dönerdik encümen olsak yeter devletin nimetlerinden faydalanırdık
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (3 yıl önce)
    Sınırsız hizmet hertürlü ticaret var belediyemizde yakında madalya takacaklar bırakın görevden almayı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernek aile göl gazinosu (3 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi almanyaya uçak kaldırmış büyük hizmet bir kactane malatyalı götürür ne kadar nankörlüğün bu kadarıda olmaz ver elini almanya biz okadarmi kötüyüz uçuyoruz dedikleri buymuş millet kaçıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali44 (3 yıl önce)
    ne ilginç bir iş yav işi düzenleyen belediye organizasyon ona ait ama resmi kurumlardaki 3 kişi görevden alındı..!belediye tık yok
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    İçişlerinden hiç bir hareket yok. Ne yapsalarda kapatılacak bir durum yok. Bekleyip göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Malatya Belediyelerine alınan personel neye göre alınıyor ne iş yapıyor??? Ben şunu gördüm belediyelerimizde Malatya’lıdan çok Elazığlısı, Adıyamanlısı, Bingöllüsü var NEDEN??? Benim Memleketimin insanı da işsiz ve Rızıkını Diğer şehirlerde Arıyor Malatya’dan göç ediyor toprağını terketmek zorunda kalıyor. Sayın Başkanlar Kul Hakkıdır Bu Ahiretinizi Bir Rant için Batırmayın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Bundan sonra nerede kim aday olursa onun nereli olduğuna bakacağım.Yani taraflı olacağım.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    Memleketi Bingöllü, Elazığlı, Adıyamanlı sevdası bitirdi. Onların da neler yaptıkları ortada. Haber sitelerinde manşetten düşmüyorlar. İktidar partisine oy veren biri olaraktan, bireysel tepkimi seçimlerde göstereceğim. Malatyalının hakkını yediren siyasetçi istemiyoruz. Malatyalı olsun taştan olsun vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Daha önce Malatya'da görev yapan bir Bingöl lu İl Müdürü okulların ihalesinde bütün Şehri karıştırdı.Simdide bir Bingöl lu bütün Türkiye yi karıştırıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahhmut (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Sen olayı çok yanlış anlamışsın, Organizatör bir paravan kardeş kim gönderiyor ona bak Bu Bingöllü gri pasaportmu basıyor Üstünü kapatma kardeş kimin ne olduğu belli.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (3 yıl önce)
    Tıp teknolloji zirat bunlarda gidip yerinde görmek kendini geliştirmek güzel vatana faydası olur çevreci ne demek çever için yurzdışına gidilirmi çevre temizlik demek o da dinimizde şartı farzı Bu gıri paşaportları verenler anlamamışmı bu olay türk ve türkiye düşmanlığı bundan sonra Gerçek yetkili yurt dışına çıktımı şüpeli gibi kontirol olacak bu da ay yıldızlı belgelere hakaret olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübegli (3 yıl önce)
    Malatyada malatyalıların dışında bingöllülerin adıyamanlıların Elazığlılarında çok aktif siyasette söz sahibi oldukları ali ayrancı adlı kişisi ile açık aşikardır malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Utanılacak bir durum hatta ve hatta kurumlarda adıyaman bingöl diyarbakır ve Elazığ lı sayısı Malatyalılardan kat ve kat fazla Malatyalılar işsizlikten memleketini terk ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan c. (3 yıl önce)
    Olayın baş sorumlusu Yeşilyurt belediye başkanıdır. Belediyenin en üst idarecisi olarak oradaki herşeyin baş sorumlusu sensin.. öyle olmadığını iddia ediyorsan hala niye o koltukta oturuyorsun.. istifa etmeye niyeti yok beyefendinin bi an önce açığa alınmalıdır.. bu basit bir konu değil üstü kapatılmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)Cihan c. isimli kullanıcı yorumuna
    demek gelip belediyeyi satsalar bakmadan altına imza atacaksın haberin olmayacak oturduğun makam satılsa yardımcım yapmış deyip çıkarsın nede olsa 4 yardımcı daha var
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit Var (3 yıl önce)
    Suçun Annesi Babası Olmaz,Yani Gayri Meşrudur.Kimse Üzerine Almayacaktır.Suçlu Sade Vatandaştır.
    0
    0
    Yanıtla